GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Muzee de care ne-am bucurat I
Pentru o vacanta scurta, odihna, dar si ceva hrana pentru suflet ne-am gandit la Viena, un oras indragit de toti cei care l-au vazut, bineinteles si de noi. Ne-am dorit aceasta revedere si ne-am bucurat din plin de ea, mai ales ca acum parea mai linistit si mai putin aglomerat, iar vremea a tinut cu noi.
Cum este totusi iarna (chiar daca a lipsit zapada) am ales sa colindam mai putin pe afara si sa ne delectam mai mult cu interioarele muzeelor pe care Viena le ofera cu generozitate tuturor; noi am ales doar cateva: Palatul Belvedere (Oberes - Superior si Unteres - Inferior); Muzeul de Stiinte Naturale si Muzeul Militar, pentru a admira in ritmul nostru fiecare din aceste superbe interioare si colectiile expuse aici, in speranta ca vor exista si alte viitoare dati in care sa mai descoperim noi particele din cultura si istoria acestui oras.
La Palatul Belvedere am ajuns relativ repede cu tramvaiul D, dar sunt si alte variante si dupa achizitionarea biletelor am inceput vizita cu Palatul Superior- am admirat maretia acestei cladiri, holurile inalte cu decoratiuni somptuoase si colectiile de tablouri ce te trimit intr-o lume cu printi si printese, apoi mai aproape de prezent. Exponatele cele mai pretioase sunt tablourile lui Gustav Klimt, celebrul tablou "Sarutul" bucurandu-se de o atentie aparte, atat din partea vizitatorilor care se opresc sa-l priveasca minute in sir, cat si din partea celor de la muzeu, care i-au acordat un perete intreg in sala respectiva.
Urmatorul pas a fost plimbarea prin gradinile palatului, pana la Palatul Inferior unde am vizitat expozitia lui C. Monet.
Programul muzeelor este de la 10.00 la 18.00 zilnic, iar biletele se pot lua in diverse combinatii (site: belvedere.at)
Dupa ce ne-am bucurat de arta (unii mai mult, altii mai putin) ne-am indreptat din nou spre centru si urmatoarea destinatie am fost Naturhistorisches Museum aflat in Piata Maria-Theresien. Aici am zabovit cateva ore bune: salile muzeului sunt numeroase si extrem de ofertante: colectii de minerale; fosile; insecte; pesti si reptile; pasari; animale; sectia dinozaurilor foarte bine pusa in valoare; sectia dedicata evolutiei speciei umane; toate insotite de panouri interactive pentru a afla mai multe informatii si a creste interesul vizitatorilor. Exista de asemenea un Planetarium unde se prezinta un program special la anumite ore anuntate.
La ultimul etaj se afla o expozitie de fotografie extrem de interesanta, care prezenta imagini din spatiu ale diferitelor regiuni agricole si orase celebre ale lumii, expozitia fiind temporara era deschisa pana-n primavara.
Cladirea muzeului este ea insesi o bijuterie ce merita descoperita, vizita in muzeu este ghidata de un plan organizatoric pe care-l primesti la intrare si care e de ajutor, iar daca obosesti poti sa te opresti la o cafea sau ceva dulce la cafeneaua de la etajul 2.
Programul de vizita: zilnic 9.00 - 18.30; miercurea 9.00 - 21.00 (site: nhm-wien.ac.at).
Intr-o prima zi la Viena am considerat suficient, mai ales ca din ultimul muzeu am iesit chiar la ora inchiderii. Am mai privit maretele cladiri luminate discret, apoi ne-am indreptat spre Centimeter pentru cina.
Trimis de Gabi Georgeta in 08.02.15 21:04:21
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Gabi Georgeta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 48.20512000 N, 16.35991000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2017 O lume minunata care nu trebuie ratata — scris în 14.12.17 de VOIAJ din BACAU - RECOMANDĂ
- May.2015 Printre meteoriti si saurieni in Naturhistorische Museum — scris în 21.05.15 de claudiu 71 din WIENER NEUSTADT - RECOMANDĂ
- Jul.2005 Muzeul de Istorie naturala din Viena — scris în 09.06.10 de Irina1974 din IASI - RECOMANDĂ