ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.07.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Galati
    ÎNSCRIS: 16.07.12
    STATUS: SILVER
    DATE SEJUR
    JUN-2014
    DURATA: 10 nopți
    familie cu copii
    2 AD. + 1 COPII -- v: 10

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CAZARE [camere etc]:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    PLAJA şi MAREA:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    TORONI - locatia perfecta

    TIPĂREȘTE

    Am intitulat comentariul TORONI - locatia perfecta, pentru ca e greu de transpus in cuvinte modul cum se face turism la 1000 de km distanta de tarisoara noastra.

    Dar sa incepem:

    Plecarea din Galati (ora 2.30 AM) pe traseul Giurgiu - centura Sud Sofia - Kulata - Thesaloniki - Toroni. GPS-ul nostru, botezat Maricica, si-a facut bine treaba, cu toate ca dorea sa ne bage prin Sofia, dar indicatoarele spre Kulata i-au reconfigurat traseul. In Bulgaria depasirea pe linie continua face parte din cotidian, noi facand nota discordanta la acst capitol. Politia bulgara, destul de rara pe acest traseu, o puteti gasi la iesirea din tunele, prin micile orasele, dar daca se pastreaza viteza regulamentara totul e OK. Alimentarea cu combustibil s-a facut la Giurgiu si Sandanski. Rovigneta se cumpara dupa intrarea pe teritoriul bulgar de la OMV. Drumul bun, destul de liber. Am oprit pentru cateva cafele si o pauza de masa, in special pentru copii. In Grecia urmariti indicatoarele Thesaloniki, se intra pe o portiune de autostrada Ignatia Odos pe care limita de viteza e de 130 Km/ora, insa grecii lipesc pedala de podea. Indicatoarele sunt super-vizibile scrise in greaca si engleza. Am intrat pe zona Halkidiki si apoi Toroni. Am ajuns in Toroni la 18.30 PM, un asa-zis sat, calm si linistit, cu o plaja superba.

    Cazarea s-a facut instantaneu, Vila Maria fiind o localizata pe o straduta perpendiculara pe strada principala. Marios, patronul vilei si sotia lui, oameni de toata isprava, ne asteptau, cazarea facandu-se intr-o cladire noua la 50 m departare de Vila Maria, pe aceeasi strada. Camerele OK, dotate exact asa cum vorbisem anterior, cu loc de parcare pentru fiecare camera. Am avut un economic studio (350 Euso) si un family studio (370 Euro), diferenta intre ele fiind doar la suprafata camerei.

    Apa de la robinet nu e potabila si in consecinta am trecut pe apa minerala.

    La parterul Vilei Maria, Marios are o patiserie de la care in fiecare dimineata cumparam cornuri umplute cu ciocolata si placinta cu branza. Un deliciu.

    Plaja, situata la 70 m de cladire, e lata intrarea in apa se face lin, insa dupa 10 m se adanceste treptat. Pe plaja, exista o zona cu umbrele si sezlonguri, apartinand vilei Maria, care pot fi inchiriate pe durata intergii zile, fie platind 6 Euro, fie facand o consumatie de 3 Euro (inghetata, bere, café-frape etc). In perioada cand am fost noi, zona de umbrele era gestionata de un grec, Ianis care, cu o bicicleta dotata cu ladita frigorifica, alimenta de la Vila Maria, permanent turistii de sub umbrele. Salvamarul, pe nume Thaso, scruta permanent marea si veghea la siguranta turistilor. Nu e nevoie de pantofi de apa, iar pentru scufundari, magazinele cu articole de plaja pun la dispozitie o gama larga de articole.

    Apa limpede ca izvorul de munte, nisip din piatra de munte, granulat dar placut la piciorul gol.

    La pranz, pentru o masa la terase, prosoapele pot fi lasate pe sezlonguri in grija lui Ianis.

    La taverna Afroditi se mananca bine, rapid si ieftin. Nu ratati aici, musacaua.

    Magazinul, gen “universal” e dotat cu de toate, incepand de la detergent de vase si pana la whisky. De aici ne aprovizionam cu “lichide” pentru seara, mancare si tigari. Preturile decente, exceptie facand tigarile (3.40 – 4.20 Euro/pachet). Berea Mythos – 1,2 Euro, Amstel – 1,6 Euro.

    Nu ocoliti Taverna Leon, botezata de noi “Leonciu”, la care totul e perfect, gustos, rapid, apetisant si traditional grecesc. Curcubeu pe cerul gurii – vorba reclamei.

    Din partea casei primiti pepene rosu si galben.

    Preturi: Souvlaki – 7 Euro; Pork steak, Chicken snitzel – 7 Euro, caracatita la gratar – 10 Euro, creveti – 11Euro. Salata greceasca – 5 Euro e multa si buna, tsatsiki – 4 Euro delicioasa, iar painea de casa rumenita, unsa cu ulei de masline si coriandru e excelenta.

    Mythos big draft – 4 Euro. Langa corpul de cladire unde am fost cazati, se poate manca la terasa sau nu gyros – 2,5 Euro.

    Dupa pod, pe sub care susura un izvor in care se balacesc broscutele testoase, mai exista un magazin alimentar ceva mai ieftin. Apusul de soare in Toroni e superb, muntele fiind destul de aproape, un vanticel mai rece fiind binevenit intotdeauna.

    Toroni e statiunea copiilor mici, asa ca un planset de sugar la ora 3 simineata face parte din cotidian. Multi ucrainieni si bulgari. Dupa pod, plin de romani. Muzica, in special cea traditionala, e ca si inexistenta in Toroni, afland de la o angajata a Vilei Maria, romanca din Galati, ca de Paste s-au lansat doar ceva artificii si atat.

    De vizitat ar fi Neos Marmara, cam la trei sferturi de ora de Toroni, Sarti, Port Koufu si in special plajele, care ascunse de sosea, odata descoperite de turist, ofera imagini de o spledoare aparte. Plaja Orange Beach e demna de luat in seama.

    Exista un supermarket (Yconomos) aproape de intrarea in Neos Marmara.

    Vila Maria va poate intermedia o plimbare cu vaporasul, fie pentru Muntele Athos fie pentru bratul Kasandra, noi optand pentru cea din urma varianta. Pret 2 adulti+1 copil = 80 Euro, cu pranzul pe vaporas.

    Plecarea din Neos Marmara la 9 dimineata pana la Perkohori, cu opriri de plaje si plonjat in mare de pe vapor si intoarcerea in Neos Marmara la ora 17. E deosebit. Daca aveti copii, ar fi idicat sa ajungeti cu jumatate de ora inainte pentru a va ocupa locuri la umbra.

    Pana in Thesaloniki sunt cam doua ore jumate cu masina, drumul fiind bun. Copii se pot balaci in voie in WaterLand, intrarea pentru o familie (2 adulti + 1 copil) fiind de 40 Euro, bani ce se merita a fi dati pana la ultimul, deoarece exista o puzderie de sezlonguri, la umbra sau la soare, enorm de multa iarba verde, piscinele toate fiind supravegheate cu rigurozitate de cei ce asigura siguranta in apa a celor mici.

    In Salonik, Piata Aristotel si Turnul Alb sunt principalele puncte de atractie, ambele situate pe malul marii. Sunteti norocosi daca, pe faleza gasiti loc la una dintre zecile de terase amplasate una dupa alta. Puzderie de adolescenti la terase. Orasul e frumos, aerisit, ticsit de magazine cu vanzatori mereu cu zambetul pe buze, amabili si dornici sa-ti vanda orice.

    Nu ratati piata de legume, fructe si carne din Salonik, in care comerciantii isi fac reclama la produse tipand in gura mare.

    La intoarcere, politia bulgara ne-a racorit de 50 Euro, dupa ceva negocieri, pentru depasirea cu mult a vitezei regulamentare in oras.

    Daca sunteti familisti cu copii sau nu si doriti un concediu aparte, destinatia Toroni, villa Maria trebuie pusa obligatoriu in capul listei de preferinte.


    [fb]
    ---
    Trimis de razvan71* in 12.07.14 20:19:03
    Validat / Publicat: 12.07.14 21:10:42
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 5949 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (razvan71*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P15 [fără descriere]
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13250 PMA (din 16 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [12.07.14 21:10:31]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    -

    În altă ordine de idei, @razvan71, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    razvan71*AUTOR REVIEW
    [13.07.14 08:41:05]
    »

    @webmasterX: In comentariu am scris atat despre cazare cat si despre zona deoarece ambele le recomand cu incredere, astfel ca cititorul sa aiba toata informatia intr-un singur articol, dar pe viitor voi tine cont de sfaturile dumneavoastra.

    dana&ionut
    [30.05.15 11:55:35]
    »

    in august intentionam sa mergem si noi in Sithonia si suntem in acutare de cazare. va rog sa imi spuneti cum ati facut rezervarea la vila Maria.

    multumesc

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    dana&ionut, razvan71*
    Alte impresii din această RUBRICĂVilla Maria:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066989898681641 sec
    ecranul dvs: 1 x 1