ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.08.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: [DE]
ÎNSCRIS: 24.07.13
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
FEB-2013
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Bamberg - orasul inclus in patrimoniul cultural UNESCO

Ilustrație video-muzicală
The Royal Philarmonic Orhestra ~~ Hooked On Classics


TIPĂREȘTE

Bamberg

Am discutat despre Wurzburg, Dortmund, Rothenburg si Frankfurt, acum a venit randul unui alt oras francon, si anume Bamberg.

Am sosit asadar la Bamberg, cu trenul din directia Wurzburg; asa cum am mai spus si in alte articole, cu Deutsche Bahn poti ajunge aproape oriunde, deci Bamberg-ul nu lipseste cu siguranta din calendarul lor. Ziua ce ne-am ales-o noi, n-as zice ca a fost cea mai inspirata. Afara erau vreo -2 sau -3 grade, dar batea vantul intr-un asemenea hal incat ne simteam ca la -15 grade, cel putin.

Am petrecut acolo o sambata, dar inainte de asta nu stiam mai nimic despre acest oras; doar ca Altstadt-ul istoric e in totalitate in patrimoniul UNESCO, nefiind distrus mai deloc in Al Doilea Razboi Mondial. Pentru mine descrierea asta simpla a fost de ajuns. Pe langa asta, mai stiam ca aici e "patria berii"; chiar daca Franken-ul intreg este o regiune "specializata" in arta producerii berii, Bamberg e centrul acestei traditii. Aici se gasesc nu mai putin de 7 (!!!) berarii diferite, si dupa cum ii stiu eu pe nemti in fiecare berarie se produc cel putin 6-7 tipuri diferite de bere, astfel incat, un calcul simplu ne spune ca aici putem gasi 35 de beri (minim, altii spun ca e vorba de 50), la 70.000 de locuitori (populatia orasului).

Din punct de vedere al reliefului orasul este asezat pe 7 coline, iar istoria orasului are o stransa legatura cu Biserica Catolica. In urma cu aproximativ 1000 de ani, s-a hotarat ca la Bamberg sa fie locul unei dieceze, adica aici urma sa existe o episcopie, sau arhiepiscopie. In acest scop, s-a construit minunatul Dom, care se inalta maret in centrul orasului. Foarte interesant este faptul ca Domul reprezinta centrul unei cruci care are in cele patru colturi, alte patru biserici. Toate acestea fac din Bamberg Roma Germaniei, dar prin acele locuri circula o gluma care spune ca Roma este Bambergul Italiei.

Am inceput cu Domul, asa ca voi continua cu el, desi nu e primul loc reprezentativ pe care l-am vizitat. Cladirea in sine, e impresionanta, situata pe un deal poate fi vazuta din toate directiile; a fost construita in stil romanic, si are patru turnuri, cate doua in fata si in spate. Aici este inmormantat un Papa - Clement al doilea, si un imparat roman - Henric al doilea. Evident, gasim in interior o multitudine de opere arta, dintre care unele se observa in pozele pe care le-am uploadat.

Chiar in piata domului, se situeaza un alt obiectiv turistic, Neue Rezidenz, o frumoasa cladire in stil renascentist, care astazi adaposteste Biblioteca orasului.

In continuare am incercat sa vizitam cele patru biserici care formeaza crucea din jurul domului; as vrea sa pot da detalii despre pozitionarea fiecareia, insa nu imi mai amintesc acelste detalii, totusi dintre bisericile reprezentative ale orasului as aminti: St Gangolf, St Stephan, Obere Pfarre, St Martin, St Theodor, St Getreu, St Heinrich si altele.

Una dintre cele mai frumoase lacasuri de cult este fosta manastire benedictina Michelberg. In zilele noastre, biserica inca este "functionala" insa in restul cladirilor exista restaurante, terase si chiar un azil de batrani. Evident, si acest obiectiv turistic este tot pe un deal, din varful caruia imaginea asupra Domului e superba.

Bamberg este situat pe raul Regnitz si Canalul Dunare-Main. Regnitz-ul are un rol aparte in arhitectura orasului creind in centrul o superba insula legata de restul orasului prin 6-7 poduri; Altes Rathaus (Vechea Primarie) leaga doua dintre aceste poduri fiind una dintre cele mai interesante cladiri pe care le-am vazut vreodata.

Mergand pe malul Regnitz-ului, ajungem la Mica Venezie, cu cladirile care se ridica din apa, la fel ca in Italia.

Ar mai fi de vizitat cateva muzee, Muzeul de Istorie, Muzeul Berii sau Muzeul Pompierilor, insa nu cred ca poti face toate aceste lucruri intr-o zi. Daca ajungeti vreodata aici, incercati o bere Alt Bamberg (obligatoriu nefiltrata), e de exceptie, iar lucrul asta il spune un colectionar de etichete de bere. Un alt tip de bere special este Schlenkerla, o bere afumata. Personal, nu mi-a placut absolut deloc (e drept ca n-am baut-o la Bamberg), fiindca mi-a dat senzatia de bere in care se fierbe o bucata de slanina afumata, rezultand un gust mai degraba greu pentru stomac decat imbietor.

In concluzie, merita sa faceti o plimbare prin Bamberg. E un oras superb, care iti lasa senzatia ca intoarcerea Evul Mediu e posibila, oferindu-ti totodata tot tacamul cultural si arhitectonic al Germaniei autentice. As reveni oricand cu placere acolo, intr-o zi mai calduroasa.


[fb]
---
Trimis de giuliani in 12.08.13 22:43:41
Validat / Publicat: 13.08.13 01:10:50
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5105 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (giuliani); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Mica Venezie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmaster
[12.08.13 23:01:53]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmaster13
[13.08.13 07:58:36]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

DB-01-VIN
[13.08.13 08:37:50]
»

Daca as putea ti-as da de 10 ori 10 calificative maxime, pt ca Bambergul repr. pt mine f mult. Am recitit randurile tale si parca m-am revazut acolo, in acel orasel cu o populatie cat a Targovistei (de unde sunt eu), cu o istorie si farmec greu de explicat in cuvinte.

De peisaje, cladiri, berea de acolo, etc nu mai are rost sa spun nimic... Bambergul ca de altfel intreaga Germanie are un farmec unic pe care daca-l "dibuiesti" nu are cum sa nu te marcheze si sa te impresioneze. O zi minunata, Radu Tgv.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
giulianiAUTOR REVIEW
[13.08.13 11:23:45]
»

@DB-01-VIN:

Stii ce e interesant? Senzatia asta de frumos mi-a dat-o fiecare oras german pe care l-am vizitat. Fiindca totul e asazat ca la carte, oamenii sunt respectuosi, simpatici...

Insa, mai presus de toate exista acele orasele (in general mici) care te intorc in timp si te detaseaza de orice, pentru cateva ore cat te plimbi prin ele. Chiar si marile metropole germane au macar o piata centrala unde totul e diferit de restul orasului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Irina1974
[13.08.13 12:00:43]
»

Mi-ai trezit nostalgii... am vizitat si eu Bamberg acum aproape 20 de ani, in prima mea iesire in Europa! Impactul atunci a fost extrem de puternic... desi am doar cateva fotografii pe hartie (nu era era digitala) nu am uitat acea vizita! Mi-a facut mare placere sa revad imagini... parca timpul acolo s-a oprit in loc!

motaneata
[13.08.13 13:31:23]
»

@giuliani:

Da, Bamberg este un oras foarte frumos, printre putinele orase germane care au scapat de bombardamentele distrugatoare ale aliatilor la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial.

Uneori ma intreb: cum ar fi aratat Germania astazi daca nu ar fi existat Hitler si daca armata "eliberatoare" rusa (in principal) nu ar fi distrus in mod criminal cel mai frumos tezaur arhitectonic al Europei?

Am vizitat si eu Bamberg acum un an si jumatate, era tot iarna, dar o iarna placuta, cu zapada curata si oameni frumos imbracati pe stradutele vechi. Intr-un restaurant de tip "han" am mers sa mananc si, mai ales, sa gust berea care a facut cunoscut orasul in toata Germania si nu numai, adica "berea afumata". La inceput are un gust ciudat, neasteptat, dar, iti spun, a doua bere "afumata" iti merge la suflet, nu-ti mai spun de a treia! A patra mi-a fost rusine s-o mai cer, nu voiam sa ma ia nemtii la ochi.

Am incercat, din nou, acum o luna, o bere afumata in alt oras german, Quedlimburg (foarte frumos oras, de asemenea in patrimoniul UNESCO), dar nu mai avea acelasi gust! Concluzia este ca berea afumata trebuie bauta numai in Bamberg!

"Berariile" de care spui tu, nu sunt "berarii" in intelesul nostru obisnuit, ci fabrici de bere. In Bamberg sunt 9 fabrici de bere, aici producandu-se 50 de feluri de bere, multe dintre acestea "afumate". As sublinia ca Bamberg nu este cunoscut ca "orasul berii", ci ca orasul "berii afumate", mii de turisti venind in acest oras sa guste faimoasa bere.

Date fiind frumusetea orasului si... berea sa, as recomanda vizitarea Bambergului cand este cald afara, in special vara.

Andox
[13.08.13 18:33:05]
»

Si as mai adauga ca beraria cea mai celebra este: Aecht Schlenterla Rauchbier de pe Dominikanerstrasse 6. Functioneaza din anul 1405.

Acolo aproape tot timpul este plin. Cat am stat si am baut vreo 3 beri am vazut grupuri intregi care vizitau cu ghid beraria.

Intradevar Bambergul este foarte frumos iar regiunea Franken este raiul bautorilor de bere

motaneata
[13.08.13 22:27:26]
»

@Andox:

foarte util ecoul tau!

Dupa ce l-am citit, am intrat pe saitul Schlenkerla: schlenkerla.de

Nu mica mi-a fost mirarea sa regasesc acolo exact berea afumata originala din malt pe care am gustat-o eu in Bamberg.

Dar mirarea mea a fost si mai mare cand am citit ce simte un "cunoscator" cand bea o Schlenkerla Rauchbier:

The connoisseur drinks it slowly with relish, but steadily and purposefully. He knows, that the second "Seidla" (half-liter) tastes better than the first, and the third even better than the second.

Pai, asa cum am scris in primul meu ecou, exact asta am simtit si eu cand m-am scapat la berea afumata de Bamberg. In aceste conditii, oare as putea sa revendic si eu titlul de "connoisseur drinks"? Sau mai potrivit este cel de "betivul satului"?

Asadar: daca ajungeti in Bamberg, mergeti la adresa indicata de Andox si cereti o Original Schlenkerla Rauchbier - Märzen. Apoi inca una, ... si-nca una, ... si-nca una!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
giulianiAUTOR REVIEW
[13.08.13 22:41:03]
»

@Irina1974: Cred ca experienta ta a fost exceptionala, mai ales ca perioada in care ai vazut Bamberg-ul, si faptul ca era primul oras european vizitat ti-a intiparit pentru totdeauna orasul in minte

neimportant
[13.08.13 22:42:12]
»

@motaneata,

Onorabile, puteţi păstra fără teamă de competiţie titlul de cunoscător al apei de foc. Tot pomeneaţi de "afumături", cum apreciaţi o ţuică afumată produsă în bătătură de gospodari "afumaţi" peste măsură?

Acum revenind la Bamberg, e de apreciat că au pe lângă atâtea obiective turistice şi un muzeu al berii. Cred că dacă aveau ţuica pe lista băuturilor naţionale, nu le-ar fi lipsit un muzeu şi în acest domeniu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
giulianiAUTOR REVIEW
[13.08.13 22:44:39]
»

@motaneata si @ Andox:

S-ar parea ca m-am pripit eu. Ce-i drept, am primit o Schlenkerla cadou de la cineva, o sticla cumparata dintr-un magazin.

Poate daca o beam pe a doua as fi simtit altceva; oricum, m-ati facut curios, cand o sa mai am ocazia voi mai incerca aceasta bere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
motaneata
[13.08.13 23:55:29]
»

@zapacitu:

Daca nu mi se contesta titlul de "connoisseur" inseamna ca nu degeaba am exersat in toti acesti ani!

In cariera mea am observat insa ca pe plaiurile noastre mioritice se fac deseori confuzii intre connoisseuri, afumati si... zapaciti!

De multe ori, cand ti se ia pulsul, dimineata, la marginea santului, se intampla sa auzi o voce: "Lasa-l, saracu', e afumat rau, l-a zapacit bautura! " Niciodata nu reactionam la asemenea afirmatii rauvoitoare (de fapt nici nu putem), ci ne continuam drumul impleticit (transmis cu mandrie din generatie in generatie).

Revenind la subiectul in cauza: In calitate de "connoisseur" as vrea sa va spun care este deosebirea dintre berea afumata si tuica afumata: la berea afumata tehnologia prevede afumarea prealabila si controlata a maltului (inainte de distilare), in timp ce tuica afumata ajunge asa prin afumarea continua si necontrolata a producatorului (in timpul distilarii).

Mersul impleticit este garantat atat la consumul de bere afumata cat si la tuica noastra batrana. Cu mentiunea ca tuica afumata asigura o flexibilitate a genunchilor mult mai mare. Deci este mai buna!

DB-01-VIN
[14.08.13 08:30:47]
»

Interesant fir al discutiei legat de berea afumata, tuica afumata, etc. Recunosc ca nu-mi mai aduc bine aminte ce gust aveau berile baute in Bamberg, dar daca pasionatii doresc, as indrazni sa propun o mica excursie in acest superb oras al Germaniei de cateva zile sa "aprofundam" aromele unice ale bauturilor locale si totodata sa "luam pulsul" Bambergului. In plus, imi pun si auto propriu la dispozitie -am bancheta spate libera (este incapatoare) si s-ar putea ca si locul din dreapta sa fie deasemenea vacant. Radu R. Tgv.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
neimportant
[14.08.13 13:49:19]
»

Subscriu la ideea organizării unei descinderi în grup în orașul Bamberg pentru degustări alese și în special pentru berea afumată. La întoarcere se va închiria un autocar întrucât autoturismul colegului de la Târgoviște va fi neîncăpător de înghesuiala butoiașelor cu bere luate ca suvenir.

@motaneata,

Touché Monsieur connoisseur... Cunoștințele temeinice pe care le posedați în vaste domenii, dar mai ales în acesta atât de sensibil al producerii, consumului și efectelor post-îngurgitare, mă plasează în poziția de a vă face o umilă propunere de a accepta slujba de Manager-povarnagiu de la Povarna din Lerești. Am avut cîteva experiențe nefericite când am dat rateuri cu țuica produsă aci, datorită necunoașterii în amănunt a procedeelor de distilare, hectolitrii întregi fiind afumați de ageamiii noștri din zonă. În contra-partidă, vă putem asigura ceva cantități de ”trotil” afumat, care să vă flexibilizeze încheieturile pârdalnice. Noi toți sătenii din acestă localitate, promitem solemn să ținem seama de sfaturile și ”indicățurile” dvs., mai ales că anul acesta este unul peste așteptări în ceea ce privește producția de cloațe (prune mici sau zarzăre). Crăcile s-au rupt de atîta belșug de rod, încât am fost nevoiți să utilizăm proptele (poate și aci aveți vreo sugestie, ... legat de proptele).

Ne bate gândul să înființăm și o fabrică de bere, întrucât câțiva inimoși gospodari și-au cultivat terenurile cu hamei, iar bovinele, caprinele, suinele și ovinele din ogrăzi nu prea agreează furajele date de acestă plantă nobilă.

Eu v-am provocat, văd că din cele cîteva ecouri postate pomeniți de vizite pe care le-ați făcut, ba la Bamberg, ba la Quedlimburg, dar nu vă îndurați cu postarea vreunui review pe AFA. Ne-ați pus la post îndelungat și ne-a cam săturat. E momentul să ne bucurăm și de impresii marca @motaneata, ecourile dvs. sunt spumoase, dar prea scurte și prea rare.

Cu stimă

motaneata
[14.08.13 22:53:31]
»

@zapacitu:

Stimate Maestre,

Propunerea dvs. de a ocupa poziţia de Manager-pomanagiu al multinaţionalei de borhot din Lereşti mă onorează, motiv pentru care vă mulţumesc. Din păcate, sunt nevoit s-o declin, subsemnatul deţinând o poziţie similară în cadrul unei asociaţii lucrative de pe lângă Primăria sectorului pe care-l am pe persoană fizică. Nu aş vrea ca ANI să mă găsească incompatibil şi să-mi taie diurnele, dividendele şi deplasările în străinătate, dar putem discuta, poate găsim o formă onorifică de reprezetare (remunerată, bineînţeles). Până atunci punteti beneficia de expertiza mea dezinteresată, în baza prieteniei pe care v-o port.

M-a captivat însă ideea dvs. cu fabrica de bere, o găsesc extraordinară, sunt pur şi simplu entuziasmat! Aici vă pot ajuta deîndată, m-am şi gândit la un proiect cu fonduri europene, dvs. veniţi cu terenul, materia primă şi mâna de lucru ieftină, iar eu îi păcălesc pe cei de la “uie” de fro’ sută de bulioane, iar la sfârşit facem totul fifty- fifty! Sună grozav, nu-i aşa?

Dar să revenim la Bamberg. Dvs., Alex_Macedo şi alţi amici de pe AFA mă somaţi să scriu un review despre acest frumos oraş sau despre o altă destinaţie pe care am vizitat-o în ultima vreme. Va asigur că aş vrea să scriu, Bamberg mi-a rămas la suflet, simt asta, dar nu ştiu ce s-a întâmplat, nu mai ţin minte mare lucru despre oraşul berii afumate. Cred că şi eu eram puţin “afumat”, am aşa nişte secvenţe cu Primăria oraşului care era în mijocul râului, cum naiba să fie primăria în mijocul unui râu? Singurul lucru pe care mi-l amintesc bine este că era noapte şi căram doi nemţi în stânga şi în dreapta mea (sau ei mă cărau pe mine, nu mi-e clar), nemţii bolboroseau "Zigge, zagge, Zigge, zagge, hoi, hoi, hoi! ”, dar în faţa hotelului toţi trei cântam “Câte-un pic, pic, pic, pââână n-o mai rămânea nimic! ”

Când m-am trezit băteau clopotele, mi-am dat seama că dormisem într-o mănăstire, era o dimineaţă frumoasă, oraşul era alb, iar mintea îmi era limpede şi sufletul împăcat.

P. S. Hotelul în care am stat în Bamberg se numeşte Arkadenhotel im Kloster, 3*, şi ocupă etajul 1 al Mănăstirii Carmelite din Bamberg.

Andox
[14.08.13 23:09:58]
»

M-a captivat însă ideea dvs. cu fabrica de bere, o găsesc extraordinară, sunt pur şi simplu entuziasmat! Aici vă pot ajuta deîndată, m-am şi gândit la un proiect cu fonduri europene, dvs. veniţi cu terenul, materia primă şi mâna de lucru ieftină, iar eu îi păcălesc pe cei de la “uie” de fro’ sută de bulioane, iar la sfârşit facem totul fifty- fifty! Sună grozav, nu-i aşa?

Ma bag si eu. Cand pornim treaba? Teren am, am cam studiat problema, am si vorbit cu un neamt care poate sa livreze instalatia producatoare de lichid galben, ba chiar mi-a promis si o scolarizare, hamei este din belsug in zona, orz gasim insa m-am blocat la UIE. Cica nu vor sa dea bani pentru bere.

So, te bagi sa rezolvi problema de la Bruxelles?

le_maitre
[14.08.13 23:57:51]
»

@giuliani: Trebuia să recunosc şi o fac... am citit un picuţ avant-la-lettre despre oraşul descris, îl vizualizam cartografic dar rew-ul tău mi-a mai luminat din necunoscute şi pentru asta îţi mulţumesc şi te felicit!

Stimaţi Domni: Master M, Master Z si Master A,

După elocinţa evidentă de care daţi dovadă, apoi după cunoştinţele profunde şi temeinice asupra subiectului în cauză şi în urma studierii textelor emise de Dvs pe acest subiect născut din neant precum Afrodita din spume marine, pot sugera iniţierea unui topic separat pe această temă? Bag seamă că s-ar găsi mulţi doritori în a descrie experienţele bahice, poate nu la fel de savanţi din punct de vedere al explicării artistico-tehnice dar sigur amatori în timpul liber de mici degustări gradate. Subsemnatul recunoaşte că nu-i vreun fan înfocat al elixirelor cu pricina, dar am fost ochi şi urechi la modul academic în care aţi atins problema şi aş dori un beer-tzuică-example-reloaded, măcar de amorul artelor vizuale.

Respect!

Alex_Macedo
[19.08.13 22:15:06]
»

Scuze de off-topic @giuliani și cu rugămintea de a trece cu vederea ieșirea în decor, al unui user mai... uzat.

Domnilor colegi - pe persoană fizică - m-ați 'nebunit! Deja sunt afumat și zapacit de la atâta bere, prin "descriptio". O "andoxare" a unui minibus, cu un motan la volan și-un macedonean nebun cred ca rezolvă încarcarea butoaielor afumate!!

Cu așa colegi, nu mai e nevoie de distracție pentru că va fi MEREU prezentă!!!

Skol!.....

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
DB-01-VIN
[20.08.13 08:24:41]
»

Pt ca am fost primul care a venit cu ideea unei excursii in Bamberg, intaresc inca o data invitatia: daca se gasesc doritori pot merge ORICAND cu auto propriu (3-4 locuri libere) acolo. Si daca vor fi mai multi doritori, cred ca cu 2 masini rezolvam situatia. Am avut si un microbuz, dar l-am vandut. O zi buna si va astept daca chiar vreti sa mergem acolo. Radu Tgv.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
MCM
[20.08.13 17:34:46]
»

Pentru a rupe linia barbateasca a ecourilor, aici de fata, si pentru a fi in linia gesturilor total dezinteresate (platite totusi, sper), sensibilitatea specific feminina a subsemnatei, se ofera sa participe la aroganta care se pune la cale, numai dintr-un simplu si sincer motiv: Chiar si cei mai pasionati cunoscatori, afumati, zapaciti si nebuni, au nevoie de cineva care sa poata recunoaste, la timpul potrivit, destinatia finala a calatoriei. Astfel incat toti participantii sa ajunga cu echipamentul din dotare complet si cu amintiri frumoase, puse la dispozitie de subsemnata, sub forma unor plicuri cu fotografii si cu cate o scrisoare de multumire pentru donatiile pe care le veti face, desigur in mod benevol, in contul meu din Elvetia.

Si recunosc sincer ca mi-a mai atras atentia cuvantul Bruxelles...toata lumea stie ca am pile acolo..

So...persoana (cont bancar) mai potrivita decat mine, nu exista.

Am zis si ..... la mai mare

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, DB-01-VIN, giuliani, Irina1974, le_maitre, MCM, motaneata, neimportant
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Bamberg:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081286907196045 sec
    ecranul dvs: 1 x 1