ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.08.2013
DE GYL*
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: bucuresti
    ÎNSCRIS: 04.05.12
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    JUL-2013
    DURATA: 1 zile
    prieteni
    3 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    98.75%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 4 MIN

    Cu siguranţă proaspăt!

    TIPĂREȘTE

    Aflati intr-o mica vacanta la Eforie Nord - vezi impresii despre Club Anca,am hotarat la tragem o fuga la vecini sa vizitam Balcikul si invariabil Dalboka cu ferma ei. Sincer Balcikul nu ne-a prea impresionat, un orasel - statiune fara plaja, intins in coasta cu stradute in panta, gen Veliko Tarnovo, tot din Bulgaria.

    Iar excrocii de bulgari ca doar au si ei excrocii lor nu prezinta drept atractie turistica Castelul sau resedinta Reginei Maria ci platesti 5 leva la intrare pentru a vizita chipurile Gradina botanica, care de fapt este curtea resedintei Reginei, deci gradina care este si era o anexa a resedintei este piesa de baza, in interior sunt mai multe corpuri de cladire ca si capela, casa de oaspeti, diferite anexe si palatul, care mai degraba este o vila, pentru a carui vizitare mai esti taxat cu 5 leva.

    Am plecat repede si usor dezgustati de aceasta fatarnicie. Pe drumul de intoarcere catre Vama Veche, imediat dupa iesirea din oraselul Kavarna un indicator rutier ne arata dreapta spre Dalboka, dupa aprox. 6-7 km un alt indicator ne arata tot dreapta spre Ferma de midii, dupa un drum printre tufe de maracini si ciulini inalte de 2 m, incepe o coborare abrupta si splendida care-ti solicita putin stapanirea de sine si creste adrenalina, dar privelistea spre mare este magnifica iti taie rasuflarea.

    Apropierea de tarmul marii este semnalata de masinile parcate pe margine, drumul este cu adevarat abrupt, dar nu este imposibil sau extrem, cei mai slabi cu ingerul sau care tin excesiv de mult la automobilul lor parcheaza in susul lui continuand inca vreo 100-200m pe jos.

    Capatul drumului este strajuit stanga si dreapta de 2 terase restaurant, cea aferenta Fermei, de fapt corect ar fi crescatoriei de midii fiind cea din dreapta, unde cu o zi inainte ne facusem rezervare pentru ora 12, am ajuns la ora 13, si mese erau libere o multime, restaurantul fiind ocupat cam 40% din capacitate, de remarcat ca la restaurantul din stanga nu era nici o singura masa ocupata la aceea ora.

    De la inaltimea mesei privelistea era de-o frumusete salbatica, in largul marii cam la 3-400m fiind crescatoria de midii. Indiferent ce avea sa urmeze aveam macar credinta si siguranta ca barem scoicile astea vor fi proaspete.

    Servirea si masa au fost prompte lista de bucate continea denumirile, continutul, gramajele si pretul, care fata de cele ce le-am vazut pozate in meniurile de pe acest site sunt cam cu 2 leva mai mari, probabil vechimea posturilor e de vina. Pe langa bucate am primit si lista bauturilor alcoolice si racoritoare.

    Am comandat salata de icre 2 buc., o salata denumita ceva de genul bogatiile sau darurile marii, care continea midii, rapane, creveti si rulade de peste marinat, un deliciu ce sa mai, pe lista mai erau guvizi normali si guvizi mari prajiti, noi am cerut o portie din cei mari, care insemna 2 guvizi babani, cam de dimensiunile unui pastrav fiecare, din pacate cam prea prajiti, din care cauza erau cam uscaciosi, am mai cerut o portie de midii picante, cu care am cam luat teapa deoarece nu stiu ce inteleg ei prin picant, dar ne-au adus o craticioara, cam 5-600g de midii imbaiate intru-un sos rosu gros care puteam jura ca e kechup dulce si alaturi o mica sosiera cu un sos de scoteai flacari dupa ce luai din el, oricum migaloasa munca sa scobesti atatea cochilii de scoici.

    De baut, s-a baut un icetea, un ayran si 3 expresso, painea era felii si prajita, totul a costat pe nota 54 leva, ospatarul primind 60, aprox. 30 euro. Am remarcat ca o cafea expresso costa 2 leva, adica 1 euro, pe cand la hotelul din Eforie unde eram cazati costa 6 lei!

    Ca minus asi remarca lipsa oricarei alternative de mancare pentru cei carora nu le place pestele sau fructele de mare, dar cam toata lumea care vine acolo stie pentru ce. Oare cand vom avea si noi oferta, serviciile si preturile acestui minuscul restaurant aflat in plina salbaticie???

    Am uitat de ciorba de peste care s-a mancat si care nu are nimic in comun cu traditionala noastra ciorba de peste, nu e zemoasa ci mai degraba crema de peste cu bucati de peste in ea si nici acra nu e dar e...delicioasa !


    [fb]
    ---
    Trimis de GYL* in 02.08.13 13:36:34
    Validat / Publicat: 02.08.13 14:37:58

    VIZUALIZĂRI: 3732 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GYL*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6300 PMA (din 8 voturi)

    ECOURI la acest articol

    5 ecouri scrise, până acum

    ariciu
    [02.08.13 14:50:53]
    »

    Mi-am adus aminte și eu de vizita făcută acolo acum vreo 3 săptămâni. Bune rău toate. Să știi că eu la rw meu am pus poza cu prețurile actualizate, dar din păcate însă la mine Dalboka a fost un subcapitol în rw. Acum îmi dau seama că poate am greșit că n-am trecut separat la categoria dedicată localului.

    Felicitări pentru impresii. Ferma de midii merită cu siguranță o vizită!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    yns99
    [02.08.13 15:29:14]
    »

    buna ziua. toti cei care a-ti trecut pe la dalboka, spune-ti de rezervare, cum se face o rezervare acolo?

    ariciu
    [02.08.13 22:29:39]
    »

    @yns99: Rezervarea se face de obicei prin intermediul celor de la hotelul unde esti cazat.

    Dacă mergi pe cont propriu se face telefonic la unul din numerele de contact de pe site-ul lor: dalboka.com/Dalboka/RO/contacts.html

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    GYL*AUTOR REVIEW
    [03.08.13 07:31:38]
    »

    @yns99: Pe site-ul de prezentare a crescatoriei la rubrica Contact la nr. de tel. pt. "vorbitori de engleza", asta in caz ca nu vb. bulgara! Noi am fost in cursul saptamanii si era destul de lejer, puteam gasi locuri, fara rezervare, poate la sfarsit de saptamana sa fie omor! Delectare placuta!

    GYL*AUTOR REVIEW
    [03.08.13 07:35:05]
    »

    @ariciu: Asa e! Totul bun si inpecial proaspat, merita incercat! Iubitorii de pescarie sunt in lumea lor, chiar si cu variante de peste de apa dulce! Din pacate nu am citit Impresiile tale. Toate bune!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ariciu, GYL*, yns99
    Alte impresii din această RUBRICĂFerma de midii Dalboka:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.038620948791504 sec
    ecranul dvs: 1 x 1