ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.01.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 28.07.08
STATUS: CHIBIȚ
LUNA
JAN-2013

'Scrie românește pe net'

NOTĂ RUBRICĂ OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC TEMPORAR ori RESTRÂNS ['Scrie românește pe net']
Articolul poate fi votat cu voturi simbolice (+/-1PMA)
Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele...

200 de tastaturi românești oferite gratuit membrilor comunității AFA

TIPĂREȘTE

Așa cum ați citit, probabil, în firul de discuție „Scrie Românește pe AmFostAcolo”, în cadrul campaniei / inițiativei lansate în octombrie anul trecut am anunțat oferirea gratuită a unui număr de aproximativ 200 de tastaturi membrilor comunității AmFostAcolo.

Inițiativa se aliniază campaniei „Scrie Românește pe Net”, despre care puteți citi mai multe pe saitul dedicat al acestei inițiative - scrie-românește.net, în cadrul căreia un alt set de tastaturi a fost donat, ieri, 19.01, Liceului de Informatică și fostei Școli Generale nr. 22 din Timișoara, pentru înlocuirea tuturor tastaturilor acestui grup școlar cu tastaturi românești.

Tastaturile au fost comandate în octombrie în China iar termenul de livrare stabilit prin contract era 20-24 decembrie. Au întârziat însă câteva zile, iar apoi sărbătorile de iarnă și lipsa de activitate (sau activitatea restrânsă, în acele zile) a serviciilor portuare, vamale și de curierat au dat peste cap, mult, programul de livrare, astfel că doar la mijlocul acestei săptămâni tastaturile au ajuns în Timișoara.

--

"Oferta" se adresează atât acelor membri care folosesc deja diacriticele românești în scrierea lor (prin instalarea unui driver care „aduce” aceste diacritice pe tastaturile standard) cât și celor celor care nu o fac încă, din diverse motive (și în particular din motive legate de aceeași „comoditate” din cauza căreia nici subsemnatul nu a mai scris o perioadă - începând din momentul în care tastaturile românești nu s-au mai găsit în magazine - cu diacritice).

Înlocuirea tastaturii cu una cu diacritice românești (sau atașarea unei astfel de tastaturi la laptop, prin USB - precum subsemnatul în momentul de față) face folosirea diacriticelor de-a dreptul „floare la ureche” - poate confirma deja acest lucru orice membru al comunității AFA care a început să folosească o astfel de tastatură.

După primirea unei asemenea tastaturi, doar o conectați la calculator și gata - puteți scrie cu ăîșțâ.

Dacă după conectare aceste semne nu vă apar (din cauza unor drivere de tastatură mai vechi, nota mea), tot ce va trebui să faceți este să vă instalați un driver actualizat - găsiți în această pagină cel mai potrivit astfel de driver și un îndrumar simplu despre cum faceți acest lucru. Notă: ghidul de acolo este general și încearcă să acopere toate variantele. În cazul de față, având în vedere tipul de tastatură oferit gratuit de AmFostAcolo, trebuie să parcurgeți doar pasul 2B de acolo, pe care îl reproduc și mai jos:

Dacă aveți tastatură românească QWERTZ (ne-standard) – alegeți driver-ul „Română (Moștenit) ” – click aici pentru a-l descărca (salva în computerul dumneavoastră), apoi dublu click pentru a-l lansa în execuție.

Câteva apăsări pe butonul OK și gata.

--

Aștept deci solicitările voastre -- le puteți trimite fie public, în rubrica „Ecouri” a acestui fir de discuție, fie prin mesaje personale (PM - click pe numele meu, apoi pe „trimite mesaj personal”).

Pentru o livrare cât mai operativă (și pentru a nu fi necesar să plătiți cheltuieli de expediere) am înființat, cu sprijinul unor voluntari, cinci „mini-centre de livrare” în țară: în BUCUREȘTI, CONSTANȚA, BRAȘOV, CLUJ, ORADEA, PITEȘTI, SF. GHEORGHE. Plus, bineînțeles, „cu voia dvs, ultimul pe listă” - TIMIȘOARA :)

Solicitările vor fi centralizate și ulterior voi lua legătura cu voi și vă voi transmite informații despre cum puteți intra în posesia tastaturii.

Notă: se acceptă, în general, o singură solicitare per utilizator; utilizatorii cu statut PREMIUM (sau superior) pot solicita, în cazuri justificate, o cantitate mai mare.


---
Trimis de Admin in 19.01.13 09:11:51
Validat / Publicat: 19.01.13 10:44:40
VIZUALIZĂRI: 11284
197 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15052 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 7

197 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 197
crima [19.01.13 17:04:43] »

Înlocuirea tastaturii cu una cu diacritice românești [... ] face folosirea diacriticelor de-a dreptul „floare la ureche” - poate confirma deja acest lucru orice membru al comunității AFA care a început să folosească o astfel de tastatură.

Confirm.

raducondulimazi [19.01.13 20:18:20] »

@Admin: Întrucât sunt fericitul posesor al unui laptop care are diacritice, aș fi foarte bucuros să-l pot învăța și pe juniorul meu să scrie românește pe calculatorul lui, astfel încât o asemenea tastatură ar fi foarte utilă. Inițiativa dvs. este lăudabilă și mulțumim pentru ea.

rodik [19.01.13 21:10:11] »

O idee excelentă!

Admin [19.01.13 21:27:15] »

@raducondulimazi: Întrucât cel puțin în prima etapă alocarea tasaturilor se face după principiul FIFO (egal un fel de "prima solicitare = prima onorare"): cu cel mai mare drag.

Ia te rog legătura cu pepsi70ro, "dispecerul" pe zona Constanța (click pe numele lui, apoi "trimite mesaj pers") și stabiliți o întâlnire prin care să primești tastatura.

NB. Tastaturile vor ajunge în Constanța în cursul săptămânii viitoare.

raducondulimazi [19.01.13 23:10:23] »

@Admin: Multumesc mult!

Cu stima, Radu

AndreeaG [20.01.13 16:14:46] »

Felicitari pt o noua initiativa onorabila!

Nu ma inscriu pt tastatura (am laptop) dar promit sa ma urnesc si eu odata, pt a o lua pe calea "scrisului romanesc"

Dragos CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA [20.01.13 18:32:14] »

@AndreeaG: şi ce dacă ai laptop? N-are USB? Poţi foarte bine sa-i pui şi tastatură suplimentară, cu caractere româneşti.

krisztike [20.01.13 23:54:58] »

Buna seara... as dori si eu o tastatura daca se mai poate cere. Multumesc.

danoradea [21.01.13 01:10:41] »

Felicitări pentru inițiativă, m-ar interesa și pe mine o astfel de tastatură. Mulțumesc

Admin [21.01.13 08:15:15] »

@krisztike: ești user SILVER, așa că vei primi silver-rapid o tastatură RO personalizată AFA

Rog ia legătura cu ak-ar de rumÂn și vedeți cum vă puteți întâni pentru a-ți fi înmânată.

ak-kar de rumÂn e din același oraș cu tine, Sf. Gheorghe, așa că în cazul tău e f. simplu.

NB: Cele 20 de tastaturi trimise la SF. Gheorghe vor ajunge acolo în cursul acestei saăptămâni (sper ca azi sau mâine)

Admin [21.01.13 08:19:29] »

@danoradea: cu mare drag, dane. Ia te rog legătura cu 'micro-centrul' orădean de distribuire a tastaturilor - înfiinţat de creivean la rugămintea mea - şi vedeţi cum vă întâlniţi pentru a primi tastatura.

Nici tastaturile trimise spre Oradea nu au ajuns încă, din câte ştiu, dar sunt aşteptate să sosească în zilele următoare.

AndreeaG [21.01.13 09:26:59] »

@Dragos:

Dar cum aș mai putea să stau tolanită în pat, cu laptopul de 12 inch, dacă aș avea o tastatură atârnată de el?

Glumesc! Am solicitat deja o tastatură, după ce am citit, mai amplu, subiectul (cand am scris comentariul anterior, eram doar la început cu cititul și m-am grabit să felicit), iar Admin a avut amabilitatea de a-mi răspunde foarte promt.

(Într-adevar este foarte greu să scri cu diacritice, fără tastatură fizică dedicata!!! Deci abia aștept tastatura La restul de "scris românesc", consider că mă descurc destul de bine.)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
vasilica [21.01.13 09:40:23] »

hip hip uraaaa!

mmierla [21.01.13 09:52:32] »

@Admin,

Daca se poate si mai sunt as vrea si eu o tastatura...

Multumesc.

Admin [21.01.13 10:01:31] »

@mmierla: cu drag. Ia te rog legătura cu Nasshu, "distribuitorul" voluntar al tastaturilor din orașul tău.

Rog reține că lotul de tastaturi "piteștene" nu a fost expediat încă, le voi trimite în cursul acestei săptămâni. Una dintre ele îți va fi rezervată în mod cert.

--

@all: datorită programului încărcat, foarte probabil nu o să reușesc să citesc și mai ales să răspund foarte prompt fiecărei solicitări în parte (mai ales în timpul zilei). Asta nu va însemna, bineînțeles, că nu iau în considerare acele solicitări sau că acestea nu sunt analizate / aprobate. Rog să aveți doar un pic de răbdare, cel târziu către seară/noapte sigur reușesc să intru, să citesc și să răspund.

Pe de altă parte, puteți contacta și direct "distribuitorul" din orașul vostru, dacă aveți norocul să existe unul în localitatea voastră de reședință (el îmi va transmite solicitările centralizat)

misu71 [21.01.13 11:08:20] »

Excelentă idee! De mult căutam o tastatură de backup pentru laptop, că i s-au cam uzat tastele... dacă a mai rămas vreuna pentru Bucureşti aş fi şi eu amator... o să o iau cu mine la Duni pentru un review fluviu!

dmi [21.01.13 11:59:57] »

o idee mai mult decat excelenta care ajuta la un dialog cat mai corect si eficace intre noi. Nu mai spun ca in acest mod "invatam sa scriem corect romaneste". Multumim pentru initiativa. Chiar imi doresc o astfel de tastatura si vreau sa ma inscriu pe lista. E greu sa scri cu diacritice pe o tastatura normala. felicitari inca o data si vreau si eu sa ma inscriu in aceasta campanie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
Dragos CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA [21.01.13 14:19:53] »

@misu71 & @dmi: v-am trecut pe listă; aștept mesaj privat cu date de contact.

Pe această cale, anunț pe toți cei interesați că am primit azi lotul de tastaturi AFA (am și verificat una!) destinat bucureștenilor (și celor din apropiere) - livrările se vor face cel mai probabil grupat, în week-end. Evident, în ordinea solicitărilor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
atti_sz [21.01.13 17:49:36] »

Initiativa bine venite, m-ar interesa si pe mine o astfel de tastatura. (in Cluj)

Dragos CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA [21.01.13 19:14:02] »

Pentru bucureşteni, am deschis un topic cu înscrieri şi programare livrări pe FORUM. Atenţie! pentru a scrie acolo, ca utilizatori, e nevoie de o altă (nouă!) înregistrare - cele două entităţi nefiind gestionate de acelaşi program! [sfat: folosiţi acelaşi username ca şi pe sait! ]

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
Alina Morar [21.01.13 19:48:30] »

@atti sz iti trimit mesaj dupa ce ajung si la Cluj tastaturile.

dmi [22.01.13 07:21:11] »

dragos daca totul e ok ce ai zice de ora 15,30-16 la afi cotroceni?

Dragos CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA [22.01.13 08:03:43] »

@dmi: aș zice că e preferabil mai în centru (Cișmigiu, Universitate, Unirii), ca să fie cât de cât la fel de ușor de ajuns pentru toată lumea. Altfel, vă chem pe toți în Vitan... Da' nu e prea turistic.

dmi [22.01.13 08:29:36] »

ok vorbim atunci si stabilim ce si cum. Eu in centru Unirii chiar nu stiu cam cat timp fac. La ora 15 termin serviciul undeva la capatul bulevardului Timisoara dar mai vorbim

sandi67 [22.01.13 13:59:13] »

@Admin: Intiativa AmFostAcolo, de a folosi diacriticele este laudabila. In acelasi timp vreau sa va propun o idee, tot in sensul pastrarii spiritului limbii romane si anume sa ne remintim arhaismele.

mieluta [23.01.13 00:03:10] »

Multumesc pentru aceasta initiativa din partea dumneavoastra. Se pare ca omul a inceput sa devina mult mai creativ si bun in sensul de a acorda mult sprijin si altor semeni. Cu mare placere vreau sa ma insriu si eu pentru aceasta generozitate din partea AFA.

kata0587 [23.01.13 07:00:23] »

foarte buna initiativa... daca mai sunt astfel de tastaturi as dori si eu una... sunt blogger si mi-ar prinde bine o astfel de tastatura... sunt din brasov... multumesc!

Admin [23.01.13 07:02:50] »

@mieluta: o sa te rog si pe tine să iei legătura cu Dragoș (click aici pentru a-i trimite un mesaj pers), pentru a stabili o intalnire, în Bucureşti, prin care poţi intra în posesia unei tastaturi

@sandi67: cele de mai sus sunt valabile şi pentru tine, în caz că eşti interesat.

Admin [23.01.13 08:05:41] »

@kata0587: ia te rog legătura cu păcurarcris, coordonatorul distribuirii în zona Brașov, pentru a îți înmâna o tastatură AFA.

Și spor, apoi, la scris impresii și la ajutorarea comunității prin sfaturi și recomandări de călătorie de prin locurile prin care ai fost --blogger fiind, se presupune că ai și timp și deprinderi în ale scrisului. De-acum ai și o tastatură (și mai) adecvată.

Admin [23.01.13 08:19:07] »

Două anunțuri:

1) dintr-o... nu știu cum să-i spun, să zicem "scăpare" a firmei din Timișoara care mi-a livrat tatsaturile, doar lotul (masiv) de tastaturi "bucureștene" a fost deja livrat (încă de vinerea trecută). Luni ar fi trebuit expediate celelalte mini-loturi, către celelalte orașe din țară, cf înțelegerii. Ieri am sunat și am aflat că... nu au plecat încă, vor fi trimise astăzi, prin curier rapid...

--

2) IMPORTANT - despre instalarea tastaturii românești AmFostAcolo.

Este o tastatură nestandard QWERTY; e o tastatură creată cf driverului din WindowsXP (QWERTZ); cel din Windows7 necesită unele ajustări (repoziționări de taste).

Recomand ca indiferent de sistemul de operare (WindowsXP, Vista, 7 etc) să descărcați driverul creat de dl. Cristian Adam - e cel mai bun (are și ghilimelele românești, liniuța de dialog etc).

Progrămelul respectiv îl găsiți aici: assembla.com/code/cristia ... exe?_format=raw - e foarte simplu de descărcat și de instalat - click pe link, apăsați "OK" de câteva ori și gata

Mai multe despre driverele create de dl. Adam, precum şi tutoriale video referitor la procesul de instalare a lor puteţi găsi aici: cristianadam.blogspot.de/ ... romaneasca.html

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
42 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ak-ar de rumÂn, alex1968, alexa91, Alex_Macedo, Alina Morar, andi1972, AndreeaG, atti_sz, Biancalavi, bluelight, childira*, creiveancristi, danoradea, denisuca, dmi, Eduard Banica, foxliviu71, geosler, ildike79, ilincalif*, Irina-Mioara, iulianic, kata0587, krisztike, Lumis66, maximus1976, mieluta, mmierla, Mondenii, MSpiridonescu, nickro, nicole33, nindesign, Paty, popescuionut, rodik, sandi67, sofnicus, StevenWhite, ufoman, ungureanusorin, vasilica
Alte articole din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0797920227051 sec
ecranul dvs: 1 x 1