ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.07.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Cluj Napoca
ÎNSCRIS: 08.04.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2011
DURATA: 14 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Cu mașina în Spania

Pentru cei care vor să călătorească cu mașina prin Spania

TIPĂREȘTE

Fie ca este mașina proprie, fie că este mașina de închiriat aș avea următoarele sfaturi, sugestii informații:

1. Diferența între autopista și autovia.

Prima dată cand am auzit ca in Spania sunt două tipuri de autostrazi, m-am mirat foarte tare. De ce au nevoie de două, cand la noi nici măcar una nu se poate?

Foarte simplu una se plătește și se numesște autopista, are semnul internațional de autostradă, autovia, are un semn asemănător, cu un drum cu două benzi pe sens, este gratis și mai multe limitări de viteză, iar banda de accelerare/decelerare pot fi mai înguste. Există porțiuni pe autovia unde poți întalni și autobuze și biciclești, dar foarte puține si oricum nu te deranjează in trafic pentru că au banda lor.

2. Disciplinaritate în trafic.

Am condus in jur de 2500km. Singurele clanxoane, pe care le-am auzit au fost în Barcelona, de înțeles.

După cum spuneam, am condus mult pe autovia, cu iesiri destul de bruste. Așa că, în mod normal, la noi aș fi așteptat mult și bine până să ies. Acolo, cei care veneau pe prima bandă, daca aveau loc, intrau pe a doua bandă și te lăsau să ieși linistit.

3. Gropi în asfalt?

Mai merită oare să vorbim despre asa ceva? in 2500km, nu am luat mai mult de 5 gropi. Oare la noi câte ar fi fost?

4. Mașină de închiriat.

Am ajuns în Spania cu avionul. Inițial am făcut o rezervare la o mașină, pe care am considerat-o noi suficient de mare. La ora anunțată firma de închirieri mașini a venit după noi în aeroportul din Valencia. La o discuție rapidă am aflat ca limita de viteză tocmai s-a modificat de la 120 la 110 pe autostrăzi, și că e obligatorie centura de siguranță pentru toți pasagerii. Luminile de pozitie u sunt obligatorii numai noaptea și în tunele.

După ce mi-a cerut buletinul, cartea de credit și permisul de conducere. M-a taxat și mi-a dat cheia. Plecasem din Romania ca va costa 160 euro. Acolo s-a mai adăugat o asigurare de 5 euro pe zi, plinul de benzină 90 euro (care în nod normal nu ar fi depăsit 70 euro), și lasarea mașinii în altă locație 60 euro. Un calcul scut si ajungem undeva la 380 euro. Ce să mai faci. Nu am luat ofertele de pe internet cu 200 si de euro ca asta a fost cea mai ieftină.

În preț mai puteam pune încă un șofer ceea ce era 3 euro/zi nu mai mult de 42 euro. Noi nu am plătit, dar am condus doi mașina. Acum depinde de voi cum doriți să procedați. Poate că nu a fost asa de rau. Ne-a dat cheia, ne-a spus mașina de la locul de parcare 9 și drum bun. Eu ce am mai încercat să trag de timp, dar nu aveam pe cine, că era închiderea programului.

Așa că, în loc de mașină din clasa D, comandată, am primit o mașină din clasa F, fără să plătesc în plus nimic, pentru că nu aveau din clasa rezervată de mine.

Așa că, iata-ma la volanul uni Ford Focus Combi, enorm cu 1442 de km la bord. Adică îmi dă și mașină aproape nouă. Nu e rău.

Mașina a mers bine, fară nici o problmă. A trebuit să o lasam în Barcelona. Foarte promti mi-au răspuns la toate mailurile care le-am trimis, mi-au trimis și hartă cum pot ajunge la sediul lor.

Ce m-a șocat pe mine cel mai tare a fost momentul în care am lăsat mașina. Eram puțin stresată că nu era foarte curată, era cu nisip si cu praf. Pe când la firmă mi-au luat cheia mi-au mulțumit și... gata. Nici nu s-au dus la mașină să vadă dacă este lovită, nici la kilometrii câți am făcut, nici la benzină, nici la nimic. Am lăsat cheia și gata.

5. Traficul

Nu am prins trafic aglomerat, dar oricum lumea mult mai civilizata ca la noi, adevărul este că nici nu are de ce să fie stresată că au drumuri bune.

6. Parcarea în Barcelona.

Oripeunde mergeți există parcări subterane, niște garaje. Destul de scumpe, dar dacă sunteți în criză e bine să le folosiți.

În rest, am parcat pe unde m-a tăiat pe mine capul și nu a venit nimeni să imi dea amendă sau să imi ridice mașina, chiar dacă nu am parcat în parcările cu taxă.

Sper ca am cuprins tot.

selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

---
Trimis de ramo_info in 15.07.11 17:03:11
Validat / Publicat: 15.07.11 17:30:09
VIZUALIZĂRI: 11148INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORITÎncarcă VIDEO
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ramo_info); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12800 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

Admin [15.07.11 17:35:35] »

Selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie (subiect)

Costi [16.07.11 08:13:47] »

ramo_info

Nici nu s-au dus la mașină să vadă dacă este lovită, nici la kilometrii câți am făcut, nici la benzină, nici la nimic. Am lăsat cheia și gata.

Fii sigură că dacă ai fi avut lipsă la benzină, sau maşina ar fi avut ceva daune, ai fi fost taxată. Doar de-aia e nevoie să prezinţi cardul de credit. In cazul nefericit de mai sus, suma este reţinută de pe card, de aceea nu s-au deranjat, au verificat când au dus maşina în garaj.

Preţul mi se pare foarte mic, cred că e o greşeală, nu se poate să plăteşti doar 160 euro pentru 14 zile! Poate pentru 4-5.

În acest caz, preţul mi se pare normal.

Faptul că ai plătit alte taxe la ridicarea maşinii este ceva firesc, dacă ai fi citit cu atenţie nu ai mai fi fost surprinsă.

Absolut toate firmele de închirieri auto procedează la fel. Suma iniţială, propusă la rezervare, cuprinde doar închirierea propriu-zisă şi asigurările de bază, care sunt obligatorii. Orice opţiune suplimentară se plăteşte. Dacă ai fi luat şi opţiunea "zero excess", suma aproape că s-ar fi dublat!

Aşa că, la închirierea unei maşini, se lucrează cu sume mari! Ăsta este şi motivul pentru care nu se acceptă la garantarea depozitului decât carduri de credit şi nu de debit, cu care poţi totuşi plăti sumele pe care trebuie să le plăteşti oricum. Pentru constituirea depozitului de garanţie pentru "excess" (un fel de franşiză), benzina eventual lipsă la înapoierea autoturismului şi alte sume de acest fel, care nu se plătesc decât în cazuri de excepţie, depozitul de garanţie se constituie numai pe seama unui card de credit. Sunt unele firme care nu lucrează decât cu anumite tipuri de carduri (de exemplu, nu acceptă American Expres), aşa că, doritorii de închirierea unei maşini trebuie să fie foarte atenţi, pentru că, dacă nu dispui de cardul corespunzător, te poţi trezi că nu poţi ridica maşina, chiar dacă este rezervată şi plătită în avans. De asemenea, sunt necesare obligatoriu şi permisul de circulaţie şi actul de identitate.

Dacă ele sunt într-o limbă scrisă cu alte caractere decât cele latine (spun asta pentru că, poate, ne mai citesc şi vecinii noştri), trebuie însoţite de o transcriere legalizată, cu caractere latine.

Permisul trebuie să fie obţinut cu cel puţin un an înainte de închiriere. În funcţie de firmă, şoferii sub 25 de ani, sau 23 de ani, pot plăti o sumă suplimentară.

Sfatul meu este să citiţi cu atenţie toate datele, mai ales cele scrise cu litere mai mici.

Dacă nu stăpâniţi foarte bine limba engleză şi subtilităţile acesteia, vă recomand să faceţi rezervare direct de pe site-ul amfostacolo.ro (pe pagina principală daţi clic pe butonul Rent-a-Car), pentru că pagina pe care intraţi este în limba română (aparţire filialei române a unei mari firme internaţionale de închirieri auto, Travel Jigsaw). În plus, îi puteţi contacta pe cei de la filiala română prin e-mail sau telefon şi puteţi discuta cu ei (evident, în română), fără a mai fi stresaţi că aţi putea omite mici (dar importante) amănunte.

ramo_info [16.07.11 21:47:25] »

Pretul de 160€ este pentru 13 zile. Si am platit direct acolo, fara nici un avans dat din tara in momentul rezervarii.

Alte agentii aveau o politica de returnare a masinii cu plinul facut, si atunci nu ar mai fi fost nevoie sa platesc cei 90€.

E adevarat, daca soferul este sub 25 de ani sau peste 70 se platea o taxa suplimentara si aveau dreptul sa sofeze cei cu permis luat de mai putin de un an.

Despre traducerea permisului cu caractere latine, nu se pune problema. Eu am diacritice in scrierea numelui si nu mi-a cerut nimeni nimic, inafara de permisul de conducere, cardul de credit si un document cu care sa ma legitimez (CI - in cazul meu). Dar trebuia sa am cardul de credit pe numele soferului.

popescu.borsa* [12.08.13 16:45:35] »

Cata benzina ati lasat in rezervor?

ramo_info [12.08.13 17:03:19] »

@popescu. borsa: de la inceput ni s-a spus sa lasam rezervorul cat mai gol! Computerul de bord zicea ceva de aproximativ 20 km mai puteam parcurge cu benzina din rezervor. Dar nu s-a uitat nimeni la masina! pur si simplu ne-au luat cheile si gata!

irina.harapu [08.07.16 11:23:15] »

puteti sa imi spuneti firma de inchirieri va rog? as dori sa inchioriez inb sept o masina la barcelona. multumesc

ramo_info [09.07.16 14:15:13] »

@irina. harapu - Eu am inchiriat de la goldcar, dar poate ar fi indicat sa cautati la mai multe, sa vedeti dc nu prindeti ceva promotii.

irina.harapu [09.07.16 14:51:54] »

Multumesc. Am facut o pre- rezervare la avis. O sa ma uit si la goldcar.

Dan_B [17.07.16 14:54:06] »

Va recomand situl bco.com, e un third-party site unde sunt mai multe firme, pentru inchiriat masini din Barcelona. Mi se pare f bun plus ca au si preturi rezonabile. In legatura cu masina inchiriata nu ati dat toate detaliile pentru a vedea daca a fost o afacere buna sau nu, de exemplu: vi s-a oprit de pe card excces-ul?

Eu am gasit prin intermediul site ului de care v-am spus mai devreme pentru august, pentru 10 zile, la firma solmar, o kia sportage la 345euro totul inclus, fara excess, combustibilul full2full, adica ti-l da plin il aduci plin. Daca vroiam sa-l iau cu excess atunci era doar 210 dar imi bloca de pe card vreo 1000 euro garantie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
irina.harapu [23.08.16 09:24:16] »

@Dan_B - Buna ziua, eu plec in septembrie. va rog, daca se poate sa imi spuneti la intoarcere cum a fost experienta dvs cu firma de inchirieri. ma intereseaza sa inchiriez fara sa imi blocheze sume de peste 1000 euro pe card... pt ei poate nu este o suma enorma pt mine insa e destul de piparat. as prefera banii sa ii folosesc in excursie nu sa stea blocati acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Dan_B [23.08.16 11:25:42] »

@irina. harapu: cu placere. Eu am inchiriat si in 2012 tot din aeroport din Barcelona un vw golf, nu mai stiu ce firma dar tot de pe site ul bco. Si am fost f multumit, predarea primirea s a executat rapid, la predare doar am lasat cheia si am plecat, nici nu s-au uitat la masina. Sa speram ca si de data asta va fi bine.

irina.harapu [23.08.16 11:45:18] »

De abia astept sa va intoarceti.

Cu avis nu a mers bine, mi au cerut pasaport. Nu ma apuc acum de facut pasaport pt o masina va dati seama. Celelalte au depozite exorbitante, am inteles din discutiile cu cei de avis ca oricum fara depozit nu scap... ideea e sa fie macar unul de bun simt.

webmasterX [23.08.16 12:16:02] »

@irina. harapu - te rog să eviţi pe viitor folosirea exclusivă a literelor MAJUSCULE (LITERE MARI), această practică este nerecomandată (îngreunează citirea) şi în general considerată lipsită de politeţe pe internet.

În limbaj internaut, a scrie cu LITERE MARI înseamnă că strigi la noi! Vezi, de exemplu, aici

Textul în cauză a fost ajustat de noi, mai sus.

irina.harapu [23.08.16 12:27:15] »

@webmasterX - imi pare rau, dar nu am folosit litere mari! a se vedea mai sus...

webmasterX [23.08.16 12:47:05] »

@irina. harapu

Textul în cauză a fost ajustat de noi, mai sus.

Originalul a fost DOAR CU MAJUSCULE scris, integral.

irina.harapu [23.08.16 13:41:52] »

@webmasterX: scuze, am facut un check in si probabil a ramas tastatura pe caps lock.

Dan_B [19.09.16 10:35:18] »

@irina. harapu: daca va mai este de folos experienta mea, am doar cuvinte de lauda pentru firma OK. Singura problema e ca parcul de masini nu e in aeroport dar au un microbus Care face legatura intre aeroport si firma, cam 6-7 min, asa ca nu e mare deranj. Pentru alte detalii va stau la dispozitie

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Costi, Dan_B, irina.harapu, popescu.borsa*, ramo_info
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0763039588928 sec
ecranul dvs: 1 x 1