ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.07.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2011
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Pamukkale si Piscina Cleopatrei - locuri de o rara frumusete

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Asadar am sa continui povestioara mea. Sambata 18 iunie 2011 avusesem o zi cu adevarat plina: am fost la Selcuk, vizitasem bazarul de acolo, apoi mai tarziu vazusem frumosul oras Kusadasi si bazarul si seara, reintorsi la hotelul nostru Aqua Fantasy ne-am plimbat cu calutii. Asa a trecut week-endul nostru. Duminica am stat numai la mare si la piscina. Dar ziua plecarii noastre din Turcia se apropia. Marti, 21 iunie era ultima zi si inca mai aveam atatea de vazut... Miercuri, 22 iunie plecam spre insula Thassos... Am hotarat deci sa le luam pe rand si sa mergem luni, 20 iunie 2011 la Pamukkale. Am ales sa mergem aici deoarece citisem multe impresii si aflasem si din poze ca este un loc deosebit de frumos. Recunosc ca de multi ani mi-am dorit sa ajung aici. Astazi aveam sa imi indeplinesc acest vis! Stiam si ca acest obiectiv turistic va fi mai greu de vizitat, deoarece Pamukkale si Piscina Cleopatrei sunt la la 195 km distanta de Kusadasi si afara la amiaza era f. f. cald.

De ce cu masina si nu cu autocarul?

Recunosc ca daca ai masina este un mare avantaj, caci poti opri practic unde vrei, ai mai multa libertate si poti face ce doresti, nu depinzi de nimeni. Puteam plati o excursie la Pamukkale cu autocarul, caci la hotelul nostru erau o gramada de agentii si nu era nicio problema. Daca alegeam autocarul am fi facut in primul rand economie de motorina, caci in Turcia era mai scumpa decat in Grecia si Bulgaria, (1 litru motorina era 3.57 Lire), apoi aveam si ghid care ne informa pe tot parcursul drumului. Cumnatii mei aflati in Kusadasi au ales aceasta varianta, a doua: au lasat masina la hotel si au platit excursie organizata, la pretul de 41 E de persoana. Dar drumul cu autocarul le-a luat O ZI intreaga, practic fiind organizare, au avut incluse si 2 mese, una pe traseu si alta sus, tocmai la Piscina Cleopatrei. Ajunsi la Pamukkale, au urcat cu autocarul tocmai sus la Piscina Cleopatrei, am inteles ca acolo sus undeva este o parcare mai mare pt. autocare, si acolo au luat a doua masa, caci sus acolo este o terasa mare, am inteles de la ei ca a fost o masa f. f. bogata, au avut si prajituri. Apoi au coborat pe jos si ei pe dealul acela alb de calcar, au admirat zona si de aici au mai mers in 2 locuri: la un bazin unde se putea face baie, dar apa era galbena, era un fel de ,,Pamukkale galben’’ acolo, apa in schimb fiind f. calda nu au rezistat mult. Am vazut cateva poze de-ale lor facute acolo, de aceea va spun. Alt obiectiv a fost vizita la o fabrica de bumbac, de unde si-au cumparat diverse: lenjerii de pat, cuverturi, etc.

Cum se ajunge la Pamukkale si Piscina Cleopatrei?

Noi am ales varianta cu masina. Ne-am trezit luni dimineata. Dupa micul dejun, l a ora 7,50 am pornit. Drumul spre Pamukkale este relativ simplu. Toti cei care vin dinspre Kusadasi, trebuie sa ajunga la Selcuk neaparat. Noi fiind la Aqua Fantasy, am mers iar spre Selcuk, si cum am trecut de aeroport am mai mers putin si la intrare in Selcuk am vazut indicatorul de AYDIN, am facut DREAPTA, am luat-o spre directia Aydin. Aveam de ales 2 drumuri: sa o luam pe autostrada intre Germencik si Aydin sau sa o luam pe o sosea relativ paralela cu autostrada. Am ales sa evitam autostrada, caci trebuia folosit si cardul acela KGS. Nu ne-a parut rau, caci drumul a fost f. f. bun. Am trecut printre dealuri verzi, am vazut peisaje deosebit de frumoase, multe paduri cu vai adanci, umbra multa, f. frumos a fost traseul.

Am mers asadar prin localitatile: Selcuk- Camlik- Ortaklar-Germencik-Incirliova-Aydin-Umurlu-Kosk-Nazilli-Burharkent-Saraykoy-Denizli-Pamukkale.

Din Denizli deja este indicator mare la sosea spre Pamukkale, plus de asta ne-am intalnit si la dus si la intors cu o gramada de autocare pe care era scris mare Pamukkale. Nu aveti practic cum sa va rataciti.

Dadusem GPS-ului coordonatele pt. Pamukkale, si vreau sa va spun ca prin toate orasele mai mari prin care am trecut-Aydin, Nazilli, sunt multe, multe sensuri giratorii, GPS-ul ne anunta mereu sa mergem tot inainte. Deci sa retineti ca la sensurile giratorii trebuie mereu sa o luati tot inainte, pe soseaua principala.

Ca timp, va spun ca nu mi-am inchipuit ca o sa ajungem atat de repede. Porniti la ora 8, deja la ora 9,40 mai aveam doar 70 km. Deci am facut 2 ore si jumatate. La ora 10,30 deja am ajuns acolo!!! (autocarul pornise tot la ora 8 din Kusadasi, a ajuns la ora 11,30 acolo, cand noi deja eram sus la Piscina Cleopatrei). Am intrat pe o poarta mare la sosea pe care era scris mare ,,Welcome to Pamukkale”, (spre sensul de iesire scrie ,,Goodbye’’), am mers mai departe pana la al doilea rand de magazine. Nu opriti la primul complex de magazine care va apare pe partea stanga, la sosea ,,caci de acolo mai aveti mult de mers. Noi am oprit caci nu stiam, dar imediat cum am coborat am fost asaltati de diversi precupeti, sa cumparam pliante cu Pamukkale.

Imediat ne-am dat seama ca am oprit prost si am mers mai departe, pana aproape de o moschee. Am trecut pe langa al doilea complex de magazine, tot pe stanga si apoi pe partea dreapta am zarit o parcare mare. Acolo puteti parca. Acolo ne-am oprit si noi. In partea stanga am zarit o moschee si un hotel. Tot in stanga se intinde localitatea Pamukkale, cu case, hoteluri si acea moschee pe care o zarisem din locul de unde am lasat masina. Am observat ca langa parcarea de masini se afla un lac destul de mare, in care am vazut multi pestisori rosii si erau si ratuste salbatice cu bobocei. Langa lac se afla o zona de agrement, cu piscina, cladiri ce ofera cazare, restaurant, multi leandrii, un complex frumos pentru odihna si recreere. Am lasat lacul cu ratuste si piscina pe partea stanga si apoi am inceput in stanga sa urcam destul de mult o panta destul de abrupta. Am ajuns la o casa de bilete, am platit fiecare 20 Lire intrarea si am primit o cartela. Intrarea a fost ca si la metrou, se introduce cartela, aparatul piuie si apoi poti sa treci.

Imediat am ajuns la o banca unde ne-am descaltat si am luat-o desculti, inainte. Am avut cu noi palarii, ochelari de soare si fiindca poseta era destul de incapatoare, am bagat acolo incaltamintea intr-o punga, asa incat sa avem mainile libere ca sa putem face poze. (Acum imi aduc aminte ca ghidul le-a transmis celor care au plecat cu autocarul, inainte cu o zi de plecare, sa aiba neaparat la ei si o sticla de apa rece. Eu va spun sa nu va panicati degeaba, sus in varf cum mergeti la Piscina Cleopatrei este cismea cu apa buna si ne-am racorit tare bine acolo, in plus de asta gasiti cismea si la Piscina Cleopatrei. Deci nu veti muri de sete!)

Pamukkale:

Odata desculti, inaintam incet si am simtit imediat ca suntem intr-o alta lume. Aici patrundeam intr-un loc fascinant, eram fermecati de frumusetea locului. Era un deal inalt din calcar, totul era alb, dealul se inalta maret in partea dreapta a noastra, cum urcam noi incet. Pe acest superb deal alb, din loc in loc natura a zamislit niste bazine, unele mai mari, altele mai mici, unele mai sus, spre varf, altele mai spre vale. De pe acest deal alb de calcar, apa se prelingea putin cate putin in acele bazine, astfel ca era numai bine acolo de facut baie si de racorit. Superb. Nu mi-am inchipuit acest loc sa fie atat de frumos!!! Una e sa vezi poze, sa citesti impresii de aici si alta e sa vezi tu cu ochii tai, acest loc. Pot sa va spun ca este nemaipomenit de frumos. Stateam in loc, faceam poze, apoi mergeam mai departe, muti de uimire si de admiratie. Apa era calda, f. calda chiar, avea in jur de 26 grade. Am observat ca acele bazine nu erau chiar naturale, erau contruite de mana omului, se vedea acest lucru, dar in timp calcarul s-a depus si a acoperit toata acea margine a bazinelor, adica ceea ce cladise omul, asa incat totul era absolut fascinant. In stanga noastra, cu cat urcam, se casca o prapastie tot mai adanca, se vedea lacul departe, tot mai departe, langa care lasasem masina, si se zarea si acel complex frumos, piscina de acolo, cu apa aceea infinit de albastra se zarea superb de aici de sus. In partea stanga, in marginea acestui frumos deal alb, de sus din varf curgea un paraias care sapase in stanca o vale destul de adanca, cam de jumatate de metru adancime, dar destul de ingusta, caci un om incapea fix acolo. Astfel ca si aici in valea acestui paraias erau destui turisti care se balaceau. Nu v-am spus, dar nu eram singuri aici. Peste tot era lume multa, f. multa lume, si tineri, si batrani, si copii, unii chiar f. f. mici. Toti faceau poze, multi se balaceau in acele bazine. Din loc in loc apa curgea si in cascade in acele bazine, multi stateau efectiv sub jetul de apa, era f. racoritor si bine. Multimea de lume o zarisem de la baza, inca inainte de a ajunge la casa de bilete, si chiar ne-am mirat de cata lume e sus pe munte.

Dealul de calcar (numit si ,,Castelul de Bumbac”) este absolut fermecator. Calcarul alb a imbracat atatea forme, incat doar natura le putea crea, ne imaginam de multe ori ca vedem o ,,ciuperca’’ sau un ,,pitic’’, fiecare cu imaginatia lui, sau ne imaginam ca un urias a scapat pe deal o caldare uriasa de lapte, care apoi a inghetat...

Stiu ca era o zi calda, soarele ardea, erau in jur de 37 grade, asa ca am avut noroc cu palariile, mare noroc ca le-am luat. Am oprit in multe locuri, la toate acele bazine am oprit, caci nu ne mai saturam sa privim cascadele acelea de apa. Acolo am zarit si un paznic, care nu lasa turistii sa urce prea sus pe deal unde vroiau ei sa se pozeze, mai ales nu lasa copiii, caci pe jos era alunecos, era destul de periculos. Noi am fost atenti mereu unde calcam, sa nu alunecam, si astfel ne-am putut bucura din toata inima de acest loc superb. Dar am avut mereu mare, mare atentie la picioare, caci in unele locuri calcarul era si ascutit, te puteai usor taia daca nu aveai grija.

Mi-a placut mult de tot si culoarea apei din acele bazine de calcar. Era un bleu deschis, cum este cerul acela albastru fara nori, si acea culoare superba de albastru se reflecta si pe stanca, deasupra bazinului cu apa, astfel ca in acel loc, dealul alb de calcar parea albastru. Am zarit si un leandru inflorit in stanca, avea flori roz si toata tulpina era ingropata in calcar, oare de unde avea atata putere sa creasca si mai ales sa infloreasca? L-am admirat si pe acesta minute in sir. Alti leandrii au crescut tot asa din calcar, erau infloriti toti, aveau flori roz, absolut superbe.

Ne-am dat seama imediat ca autocarele urca pe undeva dupa acel deal de calcar, deci mult in dreapta noastra.

Incet, incet am ajuns sus in varf. Unde a inceput sa fie pamant pe jos ne-am incaltat la loc. Aici sus am intalnit un platou destul de mare, in dreapta este un parculet cu arbori uriasi, banci, deci este un loc de popas cu multa umbra, si in stanga am zarit ruinele orasului antic Hierapolis. Am inaintat, am facut si aici multe poze. Era mult de vizitat in partea stanga, ruinele orasului, dar noi nu am mai mers acolo caci era f. f. cald afara. Am gasit o cismea cu apa, ne-am racorit. Am descoperit ca de sus din varf, daca mergi inainte si apoi faci stanga, este un alt loc, unde am zarit departe tot un deal alb din calcar. Am vazut destula lume ca mergea pana acolo in plimbare. Dar inainte de a ajunge acolo am vazut ca inca se lucreaza de zor, se fac sapaturi, se cauta obiecte antice pe un platou intins, care apartine de orasul antic Hierapolis, unde intrarea era strict interzisa.

Am mers mai departe. In partea dreapta am trecut pe langa un muzeu, al orasului Hierapolis (era luni asa ca era inchis), dealtfel muzeul se numea chiar Hierapolis, si apoi tot inainte am zarit intrarea la Piscina Cleopatrei.

Era scris la intrare- ,,Antique Pool ‘’. Am mers si noi, mai mult ne-am luat dupa lume, caci unii mergeau intr-acolo, altii se intorceau.

Piscina Cleopatrei:

Am ajuns la Piscina Cleopatrei. Am intrat inauntru, am trecut pe langa niste magazine cu souveniruri, pana ce am dat de o terasa cu multe mese. Aici nu se plateste intrarea, decat daca vrei sa faci baie in piscina, pentru care platesti 25 Lire. Am vazut totusi ca era destul de multa lume in piscina si sincera sa fiu, nu prea mi-a placut apa, culoarea ei, avea si matasea broastei destula, era verzuie si nu prea clara, deci eu zic ca nu era tocmai asa de curata pentru baie. Toti cei care erau in apa stateau practic intr-un loc, cuminti, grupuri grupulete, discutau intre ei, deci nu poti face sarituri sau alte giumbuslucuri acolo, caci un gardian e atent la fiecare miscare a ta si esti fluierat imediat. In apa, pe fundul piscinei, sunt diverse piese antice: stalpi, coloane, toate albe si care se zareau frumos, multe ieseau chiar din apa, astfel incat trebuia sa stai in apa printre acele piese de muzeu. Si acest loc este superb, in jurul piscinei sunt multi leandrii, practic piscina este inconjurata de leandrii infloriti absolut superbi. Langa piscina exista o terasa mare unde se poate lua masa, sau poti servi un suc, o bere. Sa nu va asteptati la preturi mici, caci una este sa bei o bere la hotel si alta sa bei o bere sus tocmai la Piscina Cleopatrei. Am luat 2 beri reci, un Becks si un Efes, la sticle din acelea mici de 330 ml, pe care am dat 6,5 Lire respectiv 6 Lire. Dar eram acolo, asa ca nu mai conta si berea parca avea un alt gust, nu? Si aici la mese era plin de lume, cu greu am gasit o masa libera.

Dupa ce ne-am racorit fiecare cu o bere rece, am trecut peste un pod frumos arcuit peste piscina, si dincolo aproape de capat am gasit o cismea unde se umpleau sticlele cu apa rece. In capat langa acea cismea era si un loc unde se puteau arunca banuti in piscina. Nu stiu ce simbolizeaza acest lucru, dar am aruncat si noi cativa banuti. Era tare cald acolo. Am vazut ca in acel loc apa din piscina era si destul de adanca, temerarii care ajungeau aici trebuiau sa stie bine sa inoate.

Mai departe spre deal, in continuare, am zarit un amfiteatru antic, erau f. multe trepte din piatra dispuse in semicerc, cativa mai curajosi am vazut si acolo pe acele trepte, dar era mult prea cald, nu era umbra deloc acolo si nu am mai avut putere sa vedem si acel loc. Plus de asta mai era destul de mult de mers pana acolo, vreo 300 m. daca nu mai mult. Undeva in dreapta piscinei trebuie sa fi fost si o parcare mai mare pentru autocare, caci am vazut destul de multe autocare care urcau acolo sus pe munte la Piscina Cleopatrei.

Am mai stat putin la piscina, apoi am inceput sa coboram, tot pe unde urcasem, pe langa acele bazine albe cu apa calda. La un moment dat s-a auzit destul de puternic chemarea la rugaciune, o voce puternica de barbat se auzea in difuzoare, glasul lui puternic se auzea pana sus de tot, venea de la moscheea aceea de langa parcare, care o zarisem noi din sosea.

Uitand sa ne descaltam, am fost fluierati de un paznic, asa ca ne-am conformat imediat. Dar bine am facut caci odata intrati cu sandale acolo pe calcar, era si mai alunecos pe jos. La coborare a fost putin mai greu decat la urcare, caci a trebuit sa avem mereu grija la picioare, muschii picioarelor erau incordati la maxim, peretele de calcar era destul de alunecos si trebuie sa stii unde sa calci. Cu multa grija si cu rabdare, cu ochii mult la picioarele noastre, dar si la tot ce era in jur, am ajuns jos langa intrare, ne-am incaltat si am pornit spre masina.

Am pornit iar la drum, lasand acel loc fermecator in urma. Intr-un tarziu soseaua face un mare viraj spre dreapta, pe parcursul a zeci de km, astfel ca si la 40 km aflati undeva pe traseu, se zarea Pamukkale din masina, in partea dreapta, o mare pata de culoare alba pe un deal inalt. Am reusit sa fac poze si din masina. L-am admirat pana cand la un moment dat a disparut in ceata.

Vom mai reveni cu siguranta aici, sper sa nu se confirme vestile care spun ca la anul, in 2012, acest loc superb se va inchide.

Cei care ajungeti in acest an in Turcia, mai ales la Kusadasi, nu ratati acest loc superb, rezervati-va pentru aici 4-5 ore, nu mergeti pe fuga acolo, mergeti sa vizitati Pamukkale si Piscina Cleopatrei, este un loc nemaipomenit de frumos, care mi-a ramas in suflet pentru toata viata, si sunt convinsa ca va ramane si in sufletul vostru.

Pentru mine a fost cel mai frumos loc pe care l-am vazut in Turcia.


[fb]
---
Trimis de adryana in 14.07.11 18:29:25
Validat / Publicat: 14.07.11 19:56:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Canakkale, Kusadasi, Selcuk
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9751 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adryana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P81 o alta cascada
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24050 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

Admin [14.07.11 20:02:10] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie

dananecula [14.07.11 23:33:04] »

@adryana

Splendid povestit! Cu acest review mi-ai rascolit amintirile de acum 2 ani cand si noi am fost acolo.

Daca e sa regret ceva este faptul ca nu ne-am incumetat sa urcam pana la piscina Cleopatrei, unde se spune ca daca te scalzi ramai vesnic tanar , in schimb orasul Hierapolis am reusit sa-l vedem asa, de la distanta. Este un drum in stanga pe unde pot urca masinile si in 2009 cand am fost noi, autocarul ne-a dus pana sus la o platforma unde se vedea orasul Hierapolis. Exact cum ai povestit si tu, cu masina proprie voi ati ajuns mai repede. Noi plecati cu autocarul la ora 8 dimineata am ajuns la pranz la Pamukkale, iar pana ne-am cazat s-a facut ora 14, cand arsita era in toi. Din tot grupul nostru nu s-au incumetat sa urce pana sus la piscina Cleopatrei decat 2 doamne intre 50-60 ani, dornice sa se spele pe fata cu acea apa miraculoasa

Seara tocmai la ora 20 s-au mai intors la hotel, dandu-i palpitatii ghidului

Oricum e un loc splendid! A doua oara daca voi mai avea ocazia sa ajung acolo, cu siguranta voi face tot posibilul sa ajung si eu sa admir minunatia de sus.

Fata de acum 2 ani, vad ca au mai facut schimbari: in parcul acela nu existau acele piscine, daca te uiti la review-ul meu de aici vezi impresii unde am postat si eu ceva poze.

O singura corectura imi permit sa fac: acea fabrica era de tesaturi, nu de bumbac. Si noi am fost s-o vizitam si tin minte c-am cumparat niste fete de masa mai convenabile, ca-n rest seturile de lenjerie erau scumpeeee...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adryana [14.07.11 23:38:23] »

@dananecula, multumesc pt aprecieri, si noi ne-am propus la anul sa ajungem din nou aici caci pana atunci am un mare regret-ca nu am dus si copilele cu noi-ba ca e cald, ba ca vor sa stea la aquaparc, apoi cand au vazut filmele noastre si pozele, au regretat. Mai mult regretam noi acum, sper sa nu se inchida la anul...

dananecula [14.07.11 23:55:17] »

Si la noi tot copii ne-au ,,blocat'' sa mergem pana sus la piscina Cleopatrei. Fiind foarte cald, exact la ora de foc, ne-a fost teama sa nu faca insolatie. Acum 2 ani aveau 10 si respectiv 12 ani baietii nostri.

Cristian_h* [15.07.11 00:16:47] »

Piscina Cleopatrei este alimentata de cateva izvoare termale, in anumite locuri acolo unde tasnesc izvoarele apa poate avea si 45 de grade, este bogata in fier, calciu, magneziu, in total sunt 2,43 mg/l de minerale adica foarte mult, apa este si radioactiva cam 56 bekereli/litru, este folosita in tratarea bolilor reumatice, neurologice, ginecologice.

Inca nu-mi dau seama din poze daca ambii versanti ai muntelui sunt acoperiti cu calcar, spun asta pentru ca am vizitat acest loc cu multi ani in urma cand accesul era nelimitat, nu existau restrictii, nici sumedenia de hoteluri care capteaza din aceasta apa miraculoasa, tot muntele era alb impecabil, foarte multe trevertine (bazine, ochiuri de apa formate natural). Dupa zece ani, peisajul era diferit (nu mai aveai acces decat pe o portiune de 200/300 de metri), apa fiind dirijata 6 luni pe versantul sudic si 6 luni pe cel nordic, prin urmare efectul nu mai era de departe la fel de spectaculos. Ulterior am citit un articol in care se spunea ca se incearca inchiderea mai multor complexuri hoteliere pentru a conserva zona. Nu cred ca se va interzice total accesul, probabil se va limita doar pentru a se da ragazul necesar pentru refacerea depunerilor de calcar.

dorgo [15.07.11 07:29:18] »

@all... nu se poate compara apa termala din piscina Cleopatrei cu cea din bazinele de la Geoagiu sau Calan (iar Pamukkade n-are egal in lume)... si totusi, si-n aceste ultime doua bazine autohtone, s-a imbaiat o personalitate istorica a vremii, Decebal, (poate si Scorilo, Burebista sau alti regi daci sau poate chiar zeul Zamolxes nemuritorul). Avem si noi niste "legende ale Olimpului" (Carpatilor), nevalorificate... Decebal, se zice ca intra in apa termala cu tot cu cal... dar, nu exista nici macar un pliant publicitar pe-acolo pe la bai...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
biancuta [15.07.11 10:23:45] »

@adryana, foarte frumos ai relatat experienta ta in acest loc, iar pozele sunt superbe! Si noi vrem sa ajungem aici, in viitor, sper sa nu se inchida! Turcii cand vorbesc despre el spun ca e "a opta minune a lumii! " Nu am fost inca aici deoarece era departe, dar in viitor vom puncta si acest loc miraculos!

@dorgo, la noi se intra cu buldozerul peste marile cetati dacice (Sarmisegetusa Regia), iar presedintele consiliului a fost revoltat, spunand ca "mai bine vedem ce se face", referindu-se aici la faptul ca doreste sa faca acea mare parcare cu care a daramat 30 m din zidul dacic! Nu au reusit dusmanii de-a lungul timpului sa strice zidul si a reusit... o parcare! E plina tara de situri dacice sau romane, dar nimeni nu le valorifica, mai bine le strica! Unde mai pui ca si sapaturile arheologice sunt intrerupte si nu prea se reiau! Mai incape reclama? !

adryana [15.07.11 11:23:11] »

@biancuta, ma bucur ca ti-am starnit curiozitatea si sa stii ca merita sa ajungi aici, noi seara ne-am intors la hotel, copilele le-am gasit bine, dar cand au vazut unde am fost, au regretat amarnic. De aceea vrem la anul din nou sa ajungem acolo si cu ele. Seara la restaurant erau niste romani langa masa noastra si ne-au auzit povestind, (eu inca nu imi revenisem de la atata frumos, eram extaziata) si a doua zi dimineata au mers si ei acolo, le-a placut f. f. mult, chiar ne-au multumit caci fara ,,ajutorul' nostru nu ar fi vazut acest loc superb.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Liaa* [15.07.11 12:26:04] »

@ adryana

Super! am citit cu placere povestirea ta si te-am votat ca atare.

adryana [15.07.11 15:22:17] »

@Liaa si toti ceilalti - ma bucur mult de tot ca va plac aceste randuri si va multumesc tuturor pentru aprecieri. Si daca veti ajunge acolo, cei care aveti copii, luati-i si pe ei , sa nu regretati ca si mine, pregatiti-i cu palarii, ochelari de soare, haine adecvate si luati-i si pe ei sa vada cat este de frumos acolo! Pentru ca nu ajungeti acolo in fiecare zi si este mare pacat sa nu vada si ei frumusetea aceea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
magdalena [16.07.11 18:56:57] »

De trei ori superb! Fotografii impresionante... Daca as fi avut un dubiu cu privire la aceasta destinatie pe care am pus ochii nu demult, dupa aceste fotografii as fi mers cu ochii inchisi!

adryana [17.07.11 21:27:59] »

@magdalena, este intr-adevar superb acolo, cum ziceam, are un loc aparte in sufletul meu, si ma bucur mult de tot pt. mine ca mi-am indeplinit un vis... acela de a A FI ACOLO.

adryana [19.07.11 11:32:08] »

web, te rog sa pui melodia cantata de Enya-Carribean Blue, daca gasesti si videoclipul, e chiar super, multumesc.

webmaster25 [19.07.11 11:43:15] »

Atasat videoclipul solicitat

mary-criss [21.07.11 00:16:08] »

Adryana mi-a placut mult ce ai scris. si noi am trecut pe la Pamukkale vineri pe 15 iulie cind ne-am intorrs din Alanya dar nu am urcat sus ca era foarte cald am facut doar fotografii de jos. nu stiam ca-i asa frumos sus poate mergem la anul sa-l vizitam prin iunie ca-i mai racoare. la anul la kusadasi vreau sa merg. tu ai fost? mai vb. pa

mary-criss [21.07.11 10:54:23] »

buna Adryana daca vrei da-mi si mie ad ta de mess sa vb. mai multe... poate mergem impreuna la anul in Turcia cu masinile sa vizitam si noi mai multe locuri. ca vad ca tu ai vizitat mai multe. noi am stat mai mult la plaja cind am fost acum in Alanya 7 zile nu am avut cu cine merge. grupul nostru a stat mai mult la piscina cu copii. nu am scris si nu am pus poze inca nu am avut timp. am stat la hotel club conakle la 6 km de Alanya.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adryana [21.07.11 12:44:45] »

@mary criss17, ca sa vorbim te rog seteaza-ti optiunea de a primi mesaje private.

mary-criss [26.07.11 21:43:09] »

Buna Adryana am setat obtiunea de mesaje private foarte frumoase poze ai facut.

adryana [14.01.12 12:27:24] »

Rog webmasterul sa ataseze acestui rw. sub titlu coordonatele GPS de la Pamukkale:

N: 37,923333

E: 29,122777

Adresa data de catre GPS:

Pamukkale Oto, Yan Yol, 20085 Akcesme, Merkez, Denizli, Turkiye.

Sunt coordonatele citite cand am ajuns acolo.Multumesc.

webmaster15 [14.01.12 19:14:52] »

@adryana

Am introdus coordonatele GPS ale destinatiei, rezultand urmatoarea pozitionare pe harta click aici. Ne poti spune daca-i ok?

Multumesc.

adryana [14.01.12 21:06:45] »

da, e ok, este nr. 1, cel cu rosu.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, biancuta, dananecula, dorgo, Liaa*, magdalena, mary-criss
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Pamukkale:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.090171098709106 sec
    ecranul dvs: 1 x 1