ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.06.2011
DE Cris
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.04.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2011
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Zakynthos

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 10 MIN

O zi perfecta pe o insula de vis

Ilustrație video-muzicală
sinnefiasmeni kiriaki
TIPĂREȘTE

Dacă în review-ul pe care l-am scris zilele trecute v-am vorbit despre vila în care am fost cazati, vila Odysseas, acum o să încerc să vă povestesc despre zilele în care ne-am plimbat pe insulă, despre locurile minunate pe care le-am văzut şi bineînteles să pun multe poze, pentru că în momentul de faţă simt că nu există cuvinte destule prin care să pot exprima ceea ce am simţit acolo şi sper ca pozele să mă ajute.

Închirierea maşinii Încă din prima seară am mers la un centru de închirieri maşini pentru că este necesar să ai maşină ca să te poţi mişca pe insulă. Pentru că de acasă am cerut pe mail oferte de la toate firmele de închirieri pe care le-am găsit, nu am mai intrat la toate centrele de închirieri ci am mers direct la cea care avea preţul cel mai bun. Firma se numeşte Euroalfa şi se află situată în Planos (pe partea dreaptă pe sensul de mers dinspre Tsilivi) a străzii principale. Noi nu am făcut rezervare de acasă, deşi asta nu implica nici un cost suplimentar şi maşina ne-ar fi fost adusă la vilă) pentru că am spus că este început de sezon, dar ar trebui să aveţi grijă pentru că am găsit cu greu o maşină liberă, multe fiind deja rezervate. Până la urmă a fost bine pentru că am primit o maşină de clasă C (Hyundai I 10) la preţul uneia de clasă B (Kia Picanto). Pentru închiriere nu ne-au cerut nici un act de identitate, ne-a trebuit doar carnetul de conducere şi am mai spus numele vilei în care suntem cazaţi şi numărul camerei. Totul a mers foarte repede, am plătit avans 20 de euro şi am stabilit ca a doua zi la ora 9.30 să mergem să luăm maşina.

Preţul pentru închiriere pe 3 zile cu asigurare completă without any excess a fost de 90 de euro.

Aş vrea să fac o mică paranteză şi să vă spun câteva cuvinte despre asigurare. Pe insulă, la centrele de închirieri există două tipuri de asigurare:

-asigurare full, without any excess-adică orice se întâmplă, chiar dacă este din vina ta, dauna este plătită de către firma de asigurări

-asigurare with excess 700 euro (suma este un exemplu) -adică dacă tu eşti cel care produce accidentul plăteşti franciza de 700 euro.

Al doilea tip de asigurare îl au firmele care au un preţ un pic mai mic la închiriere, şi diferenţa până la primul tip de asigurare o plăteşti separat dacă vrei, dacă nu mergi pe riscul tău şi dacă loveşti maşina plăteşti franciza.

Nu sunt asigurate cauciucurile şi partea de sub maşină, dar dacă stati pe astfalt nu aveţi probleme. Noi am mers şi pe drumuri neasfaltate şi pline de pietre, dar dacă mergi încet şi cu grijă totul este ok.

În Tsilivi erau foarte multe centre de închiriere care ofereau şi biciclete, scutere, ATV-uri şi buggy. Închirierea unui scuter pentru o zi costa 15 euro.

Pe insulă am făcut în trei zile în jur de 400 de km şi am plătit 45 euro pe benzină. Preţul unui litru de benzină este 1,700 euro.

Domnul de la centrul de închirieri ne-a dat şi o hartă a insulei care ne-a ajutat mult, pentru că drumurile sunt destul de întortocheate.

Ziua I Plecând din Planos am luat-o spre nord, cu intenţia de a lua o barcă dintr-un port de acolo pentru a ajunge la Navagio şi la Blue Caves.

Drumul trece printre livezi de măslini şi lămâi şi prin sate micuţe cu flori la fiecare poartă.

Prima oprire pe care am făcut-o a fost în Alykanas. Aici am descoperit o localitate frumoasă, plină de taverne şi magazine. Din întâmplare am parcat maşina în faţa unei terase despre care citisem numai cuvinte de laudă aici pe site , Daily Cafe, aşa că nu am rezistat şi am intrat să bem un frappe. Nu mai repet ce au spus ceilalţi, vreau doar să confirm că am intâlnit aici nişte oameni minunaţi, Costin şi Diana, care ne-au ajutat cu sfaturi, ne-au însemnat pe hartă locurile pe care e important să nu le ratăm şi nu în ultimul rând ne-au făcut să ne simţim bine. Nici nu am simţit cum a trecut timpul, iar călătorului îi stă bine cu drumul iar noi aveam multe locuri frumoase de văzut aşa că am plecat mai departe, spre Alykes, o localitate la fel de frumoasă. Aici am oprit un pic să vedem plaja, care este excelentă, cu nisip fin şi este amenajată cu şezlonguri şi umbreluţe. Pe marginea plajei sunt multe taverne.

Din Alykes am luat-o în stânga spre Katastari, cu intenţia de a ajunge la Porto Vromi de unde doream să luăm o barcă spre Navagio. Drumul se schimbă total înspre Katastari, începem să urcăm şi intrăm încet, încet în pădure, marea se vede tot mai rar şi te trezeşti deodată la munte. Vegetaţia este foarte bogată şi din loc în loc se înalţă semeţi chiparoşii (pe care recunosc că acum i-am văzut pentru prima oară). Drumul este foarte îngust, plin de serpentine strânse, unele cu vizibilitate destul de redusă. Cum era abia început de sezon drumul era foarte liber, foarte rar am întâlnit câte o maşină, dar în sezon lucrurile se schimbă destul de mult şi atunci trebuie să aveţi grijă mai mare. Pe drum am oprit de câteva ori, pentru a face poze, atunci când se mai vedea marea, peisajele sunt superbe.

După ce am trecut prin câteva sate de munte drumul începe să coboare şi după ultima curbă în faţă ni se desfăşoară o privelişte de vis: Porto Vromi. Portul este într-un golf cu apă verde şi extrem de limpede, pe care plutesc câteva bărcuţe ce îţi aşteaptă clienţii pe care să îi ducă la cel mai important punct de atracţie al insulei, plaja Navagio. Tot aici este şi o tavernă cu terasă unde vă puteţi delecta cu o băutură rece şi să admiraţi pesajul în timp ce aşteptaţi să plecaţi cu barca.

După ce am parcat maşina am văzut un fel de tonetă unde era un afiş cu excursia la Navagio. Pentru două persoane am plătit 25 euro, am fost doar 8 persoane în barcă şi plimbarea a durat 2 ore din care 40 minute am stat la Navagio (barca a stat cu noi). Eu personal nu agreez croaziera de o zi întreagă pe un vas mare şi aglomerat, aşa că pentru noi a această excursie a fost varianta ideală.

Imediat ce am plecat din port pe barcă a început să răsune muzica grecească, vântul ne flutura părul pentru că barca mergea cu viteză, apa de o culoare incredibil de albastră ne încânta privirea, iar peisajul ne încântat sufletul. Nu pot descrie câtă bucurie am simţit în aceste momente.

Am admirat peşterile pe langă care am trecut, le-am filmat şi fotografiat. Căpitanul şi ajutorul lui, care cunoşteau locurile încetineau sau chiar opreau barca pentru a nu pierde nici o imagine şi ne atenţionau de câte ori treceam pe lângă ceva mai deosebit. Pentru că eram nerăbdătoare să văd Navagio l-am întrebat pe ajutorul căpitanului cât mai avem până ajungem. Acesta mi-a raspuns în engleză că mai avem 5 minute până ajungem, după care mi-a raspuns şi în greceşte şi m-a pus să repet după el până am spus corect fiind foarte fericit că mă învaţă să vorbesc şi limba lui.

Şi într-adevăr, după 5 minute ni s-a dezvăluit în faţa ochilor o privelişte pe care nu o vom uita toată viaţa: NAVAGIO. Cum ne apropiam de plajă apa îşi schimbă culoarea, are un albastru ireal. Barca a fost ancorată la mal iar noi am fost lăsaţi 40 de minute să explorăm plaja şi să facem baie. La Navagio atât în apă cât şi pe plajă sunt pietricele, noi am avut papuci speciali şi a fost ok.

Plaja este înconjurată de stânci abrupte iar în mijloc este vestita epavă. Pentru că atunci cănd am ajuns noi nu era acostat nici un vas de croazieră plaja era goală, aşa că a fost perfect. Bineînteles că primul lucru pe care l-am făcut a fost să fac baie în apa aceea incredibilă. Apa este adâncă foarte aproape de mal aşa că aveţi grijă dacă aveţi copii.

Bineînţeles că timpul a zburat extraordinar de repede şi a venit vremea să plecăm, recunosc că am plecat de acolo cu inima strânsă şi cu promisiunea că voi reveni.

Drumul de întoarcere în port a fost mai plăcut decât atunci când am venit, pentru că acum am intrat cu barca în peşteri, senzaţia pe care am avut-o a fost extraordinară. Ajunşi în port am coborât din barcă extrem de fericiţi, cu zâmbete largi pe feţe, bucuroşi că am avut o experienţă atât de minunată.

Vă sfătuiesc ca în cazul în care ajungeţi în Zakynthos să nu rataţi o vizită la Navagio, ar fi păcat.

Ne-am urcat în maşină şi am pornit spre următoarele locuri pe care îl aveam pe listă pentru această primă zi: Kampi, Porto Limnionas şi Porto Roxa. Pentru a ajunge a trebuit să urcăm iar muntele, am trecut prin frumoasele sate Anafonitrias şi Maries şi am intrat pe un drum secundar care ducea la Kampi. În drum am trecut pe lângă hotelul Mabely Grand, despre care citisem şi recitisem ceea ce a scris @motăneaţă şi pot spune că într-adevăr este un hotel pentru suflet, aflat în mijlocul unui peisaj minunat.

Ajunşi în Kampi am parcat în faţa tavernei The Best Sunset, o tavernă cu o terasă plină de flori frumoase şi am urcat la cruce, care este impresionantă. Din păcate atunci când am ajuns nu era încă întuneric, aşa că nu am putut să o vedem luminată.

De aici am plecat mai departe şi încet, încet drumul a început să coboare spre Limnionas. Aici este amenajată o parcare, în faţa unei taverne. Am pornit să vedem peisajul şi am rămas iarăşi muţi în faţa frumuseţii naturii.

Porto Limnionas este un golf împrejmuit de stânci iar apa este ca de smarald. Am coborât pe stânci până aproape de apă şi am rămas mult timp contemplând peisajul. La urcare aveam sufletul atât de plin de frumuseţe încât nici nu am mai simţit oboseala. Ajunşi sus la tavernă nu ne-am putut opri să nu stăm un pic pe terasă pentru că priveliştea era superbă. Am comandat un frappe (2,5 euro) şi o prajitură tradiţională cu gust de scorţişoară, Frigania (2 euro) şi am stat şi am admirat natura.

Din Porto Limnionas am mers la Porto Roxa. Aici este o plajă amenajată pe stânci, sunt şezlonguri şi umbreluţe de paie, totul este frumos şi romantic. Pe marginea plajei erau si două taverne mari care din păcate erau goale la început de sezon.

De la Porto Roxa am urmat drumul spre Zante şi de acolo am plecat spre Tsilivi, obosiţi dar extrem de fericiţi şi încântaţi de ceea ce am văzut şi am simţit în această zi minunată.

Despre restul locurilor pe care le-am admirat pe insulă vă voi povesti în următoarele review-uri, până atunci sper că vă veţi uita la poze şi veţi înţelege din ele de ce iubesc atât de mult Grecia, de ce după o săptămână petrecută acolo am sufletul plin de fericire.

A doua parte o veti gasi daca dati : click aici

selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de Cris in 12.06.11 22:59:48
Validat / Publicat: 13.06.11 00:16:07
VIZUALIZĂRI: 7138INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Thassos
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Bulgaria, Turcia
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cris); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Firma de la care am inchiriat masina
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38450 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

Admin [13.06.11 00:18:38] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

pepsi70ro [13.06.11 09:01:36] »

Foarte multe informatii utile si binevenite pe care le-am notat pentru viitoarea drumetie pe aceasta minunata insula. Astept si restul impresiilor, felicitari!

webmaster13 [13.06.11 10:50:55] »

sper sa placa melodia atasata, se poate insa schimba!

Cris [13.06.11 11:06:20] »

@webmaster13, multumesc mult pentru melodie.

motaneata [13.06.11 15:16:56] »

@pacurarcris,

sa nu-mi spui ca nu ai vazut Navagio si de sus, pentru ca te trimitem inapoi, sa stii!

Citindu-ti impresiile, aproape ca amfostacolo din nou. Iti multumesc!

Cris [14.06.11 09:06:13] »

@pepsi70.ro, multumesc si iti doresc din tot sufletul sa ajungi cat mai repede acolo. Merita.

@motaneata, ti-as spune ca nu am vazut Navagio de sus daca as stii ca asta m-ar ajuta sa ma intorc acolo . Dar nu puteam sa ratez asa ceva, o sa povestesc despre asta in partea a doua a review-ului.

Si eu iti multumesc si sa stii ca a fost tare placut sa recunosc acolo, departe de tara, hotelul despre care ai scris atat de frumos.

teona [15.06.11 20:52:11] »

Descrierea ta si asocirea imaginilor creaza un efect desavarsit asa ca iti multumesc pt. review, se vede ca este scris din suflet si ca tot ce ai vazut ti-a creat senzatii minunate.

Sunt bucuroasa ca am gasit o astfel de prezentare a Zakynthosului cu atat de multe informatii utile mai ales ca sunt inaintea vacantei si tot fac planuri pt. ca si eu tot aici voi ajunge numai ca trebuie sa mai astept, un pic cam mult dupa mine.

Am si o intrebare, vreau sa stiu daca ambarcatiunea cu care ati fost la Navagio era sigura in cazul in care ar fi fost valuri mai mari, pt. ca nici mie nu imi place inghesuiala si nici nu-mi doresc o zi inteaga pe mare si asi prefera varianta ta, dar un vas mare parca prezinta mai multa siguranta pt. situatii neasteptate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Cris [15.06.11 21:28:43] »

@teona in primul rand iti multumesc frumos, ma bucur ca ti-a placut si ca ti-am putut fi de folos.

O sa scriu si partea a doua, cu descrierea celorlalte locuri pe care le-am vazut pe insula.

Dar daca pana atunci mai ai intrebari iti raspund cu placere.

Acum despre barca nu stiu ce sa iti spun, nu este foarte mare, dar banuiesc ca daca sunt valuri nu pleaca din port. Asa ca daca sunteti cu masina alegeti o zi in care nu sunt valuri si nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Noua ne-a placut mult, sotul meu nu stie sa inoate si se teme de apa dar s-a simtit in siguranta, era tot timpul in picioare ca sa faca poze, nu-mi venea sa cred.

mirmicu [15.06.11 21:41:38] »

@pacurarcris,

poti sa-ti feliciti sotul din partea mea pentru pozele din barca, sunt minunate.

Cris [15.06.11 21:45:32] »

@mirmicu, multumesc mult, o sa ii spun si o sa se bucure.

georgiana [17.06.11 07:52:51] »

Uite ca ti-am citit a doua oara review-ul. Nu am facut un secret din faptul ca Zakynthosul este insula mea de suflet! Vad ca ti-ai facut ''temele'' foarte bine inainte de plecarea in insula, pentru ca nu ai uitat nimic important sa vizitezi. Dat tinand cont ca ai facut totul in doar 7 zile, nu a fost prea obositor?

Imi place foarte mult felul placut si simplu in care povestesti! Felicitari! Ti-am inteles perfect bucuria pe care spui tu ca te-a cuprins, apropiindu-te de Navagio si coborand catre Porto Vromi. Noi ne-am oprit sus, printre pini, cum se zarea silueta gratioasa a golfului si am facut niste poze extraordinare cu Porto Vromi.

Si noi am folosit a doua oara o ambarcatiune asemanatoare cu a voastra, luata din Porto Vromi si vreau sa va spu ca era dupa o noapte ploioasa si inca marea mai avea valuri si cativa dintre turisti le-a fost rau si aveau stari de voma. De aceea eu zic ca este un mare risc sa alegi acest fel de ambarcatiune, mai ales ca nu poate ancora la mal, apa fiind foarte adanca la mal la Navagio si nu toti au curajul sa coboare, nici cu vestele de salvare, iar obiectele personale (telefoane, bani, etc) esti obligat sa le lasi sus, in barca in timpul opriri si e dificil sa nu te poti relaxa in momentele de oprire la Navagio, pt ca trebuie sa fii mereu cu ochii pe ele! Personal, eu recomand croazierea in jurul insulei, costa in jur de 20 de euro pe zi, luata din portul Zante, in care esti in siguranta si poti admira, tot exteriorul insulei, iar daca ai noroc, ca noi, te poti intalni si cu broscuta ''Caretta -Caretta'', sau cu delfini!

Eu am facut ambele variante de a merge la Navagio, in doau sejururi diferite si o prefer pe cea de-a doua!

Cris [17.06.11 08:06:41] »

@georgiana iti multumesc pentru cuvintele frumoase.

Am facut toate acestea in doar 3 zile (primele), iar in umatoarele zile am stat doar la plaja si ne-am odihnit, asa ca nu am simtit nici un fel de oboseala.

Cat despre croaziera, fiecare alege ce ii place, eu personal nu as pierde o zi intreaga pe un vapor, asa ca pentru noi aceasta a fost varianta ideala. Barca ne-a dus la Navagio pana la mal, am coborat direct pe pietris si toate obiectele personale au fost la noi. Deci depinde poate cu ce barca mergi si pe ce vreme. Cand am fost noi marea era extrem de linistita.

teona [17.06.11 10:07:57] »

Va multumesc si tie si Georgianei pt. precizarile privind modul de a calatorii pe mare. Sunt putin nelinistita in aceasta privinta pt ca am citit destul de des in reviewuri despre starile neplacute provocate de valuri. Nu am avut ocazia pana acum sa merg pe mare decat cu ferry in Thassos si nu am avut probleme, iar in alte excursii de cate ori am vrut sa merg pe mare intr-o calatorie, s-a anulat in ultimul moment din cauza valurilor. Si nu vreau in nici-un caz sa ratez tocmai Navagio! O sa incerc sa aleg pt. excursie o zi cu valuri line, mai ales ca mergem in Laganas, care este aproape de Zante. Astept cu placere oricand informatii utile, mai ales acum cand atmosfera s-a cam incins pe acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
georgiana, mirmicu, motaneata, teona
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.09801197052 sec
ecranul dvs: 1 x 1