ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.04.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JAN-2024
DURATA: 2 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 119
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 40 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 9 MIN

Hotel Porcel Navas, 3*, o opţiune bună pentru Granada

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

De la Málaga, la Granada

  

Circuitul nostru prin Andaluzia se continua cu Granada, oraşul situat la poalele munţilor Sierra Nevada la circa 700 m altitudine, pe care-l am avut în vedere neapărat, mai întâi trei nopţi, ca pe urmă să rămână doar două, spre a-i face loc şi Córdobei în program.

  Distanţa dintre Málaga şi Granada este de circa 140 km şi poate fi parcursă pe calea ferată sau autostradă, noi neoptând pentru maşină închiriată, ne-am orientat la deplasarea cu autocarele firmei ALSA, pe care le-am folosit cu succes în toată această vacanţă, ridicându-se la înălţimea aşteptărilor în materie de transport de persoane.

 ALSA este o firmă mare ce asigură transportul în multe regiuni din Spania la preţuri accesibile, având o tradiţie de circa o sută de ani, extinzându-se şi în alte ţări europene, ba chiar şi în cele din nordul Africii.

  Mi-am descărcat în telefon aplicaţia, însă nu am cumpărat bilete prin aplicaţie fiindcă trebuia să plătesc în plus o taxă fixă la fiecare achiziţie, preferând să le cumpărăm de la faţa locului, adică de la casele de bilete din autogări. Am folosit-o pentru a o consulta la ce ore plecau/soseau autobuzele.

  Biletele de la Málaga până la Granada au costat 26,26 €, achitându-le cu cardul la casa de bilete dedicată ALSA din autogara Málaga.

Cum am ales cazarea

  

În timp ce mă documentam despre Granada, despre ce am mai vrea să vizităm în afară de Complexul Alhambra sau despre ce am mai vrea să facem în oraş, a apărut desigur problema cazării în sensul că unde ar fi mai bine s-o luăm. Pe urmă, de unde s-o antamăm, de pe booking sau de website, aşa că m-am pus serios pe studiat cu mai mult de jumătate de an înainte de data în care avea să se concretizeze şederea.  

 Mai întâi am apelat la prietenul booking care mi-a adus în faţa ochilor o paletă largă de cazări pentru intervalul dorit, de confort diferit, preţuri pe măsură. Deja mă hotărâsem ca hotelul să fie cât mai central, aproape de catedrală şi primărie, până la Alhambra existând microbuze care făceau curse dese. Desigur, cu mic-dejun inclus, frigider în cameră (am eu un „fix” cu asta), să fie curat, nu vreo speluncă, preţul să nu mă dea pe spate, plata la proprietate şi cu posibilitatea de anulare gratuită. 

  După ce am oscilat între câteva variante care-mi suscitaseră interesul, mă opresc la Hotel Porcel Navas ce părea să întrunească tot ce doream, la un preţ cât de cât ok, din ce îmi amintesc în jur de 70 €/noapte. Apoi, îmi vine ideea să verific şi pe website-ul hotelului să văd dacă ceea ce oferă acesta poate fi mai avantajos sau nu. Şi, da, era mai bine, în aceleaşi condiţii aveam de plată doar 119 €, pe loc făcându-mi cont şi garantând cu cardul rezervarea. Anularea era gratuită dacă ar fi fost făcută cu două zile înainte de începerea şederii, cea făcută cu o zi înainte costa cât o noapte de cazare, în caz de neprezentare, mi se retrăgea de pe card toată valoarea rezervării.     

Despre Hotel Porcel Navas, 3*, Granada

Adresă: Calle Navas, 24 18009 – Granada, Spain

Website: https://www.hotelnavas.com/en

Tel. : +34 958 225 959, +34 679 033 016

E-mail: navas@hotelesporcel.com

Hotel Porcel Navas aparţine lanţului Porcel care deţine trei hoteluri în Granada, trei în Madrid şi unul în Sevilla. Acestea sunt hoteluri de trei sau patru stele situate strategic, pentru cei ce călătoresc în scop de turism sau afaceri.

Hotel Porcel Navas, Granada, situat pe o stradă, îngustă, pietonală din vecinătatea Primăriei şi Centrului de Informaţii Turistice, ocupă un edificiu cu trei etaje şi dispune de camere în regim single, duble sau triple. Nu toate camerele sunt prevăzute cu balcon, privind faţada principală, se observă că cele cu vedere la Calle Navas, o străduţă eminamente pietonală cu baruri, restaurante şi cafenele, au un balcon de tip franţuzesc, cele cu vedere „pe spate” , doar fereastră. 

  Hotelul nu este nou, clădirea părându-mi cu o arhitectură specifică anilor ʼ80, dar este bine întreţinut, astfel că aspectul său îmbină cu succes stilul vintage cu aer aristocratic, cu unul ceva mai modern, ancorat în realitate.

  La parter se află recepţia, un lobby generos şi restaurantul, iar accesul la etaje poate fi făcut atât pe scări, cât şi cu liftul. 

 Nu deţine parcare proprie, dar am văzut că, pe website-ul propriu se face trimitire la o parcare publică, subterană, pe care am identificat-o ca fiind Parking Puerta Real, din apropiere, situată la circa 150 m de hotel.

Experienţa proprie

 După ce ne-am decazat de la hotelul din Málaga, am plecat uşurel, per pedes, spre autogara oraşului care se află vis-á-vis de gara centrală, Maria Zambrano, ştiind că avem o cursă ALSA la orele 10,00 spre Granada. După circa jumătate de oră, am sosit, cumpărând biletele de la casele de bilete ALSA, apoi am mai aşteptat puţin ca autocarul să tragă la peron. Drumul pe autostrada A45 a durat exact o oră şi jumătate, atât cât era estimat, ajungând la autogara principală din Granada la 11,30. Dând cu ochii de biroul de informaţii, întrebăm cu ce autobuz ajungem în centrul oraşului, având în vedere că acesta se află la o distanţă considerabilă. Cum informaţia primită coincidea cu cea pe care o aflasem şi eu în prealabil de pe internet, respectiv că autobuzul local 33 efectua cursa, am mai întrebat de unde-l luăm şi de unde cumpărăm bilete. Doamna, foarte amabilă, ne-a răspuns că staţia este exact la ieşirea din terminal, iar biletul costă 1,40 €/pers. şi se cumpără de la şofer numai cu cash.

   Am aşteptat un pic autobuzul în faţa autogării şi într-un sfert de oră eram în centru, coborând la staţia Gran Via de Colón-Catedral, de unde am deschis aplicaţia maps din telefon care ne-a condus perfect până la intrare în hotel. 

  Deşi am sosit la recepţie cu mai mult de o oră faţă de check-in-ul oficial, recepţionera de serviciu, foarte amabilă, a întrebat colegii dacă este vreo cameră gata şi am primit-o pe cea cu numărul 201, situată la etajul al doilea. Tot ea, pe lângă informaţiile referitoare la mic-dejun, parolă de wi-fi, transport prin oraş, ne-a dat o sumedenie de informaţii referitoare la obiectivele turistice ale Granadei, spunându-ne că hotelul ne poate asigura tichete de intrare la cele mai multe din oraş. Cum aveam de-acasă rezervări făcute la cele dorite, am refuzat politicos, dar am fost interesaţi de recomandări cu privire la localurile la care să putem lua masa, pe care le-am primit cu plăcere. În lobby am remarcat pe o măsuţă un carton vertical pe care erau scrise cuvintele de bineţe cu care sunt întâmpinaţi oaspeţii în mai multe limbi, printre care şi româna. Am achitat de data aceasta cu cash 120 € şi am urcat cu ascensorul să ne luăm camera în primire.

  Camera a fost exact aşa cum arăta în fotografiile de website-ul propriu sau booking şi hotelul mi-a repartizat exact ceea ce solicitasem, adică o dublă matrimonială. Mobilierul este dominat, aşadar, de patul de mijloc de dimensiuni apreciabile şi destul de confortabil, după ce l-am probat. Acesta este mărginit de o tăblie generoasă, în formă de unghi, şi la capete de noptiere deasupra cărora se află veiozele. Vis-á-vis de pat, televizorul LCD are diagonală suficientă pentru a privi fără să faci efort prea mare chiar stând la orizontală, în pat.

  Culoarea foarte închisă a mobilierului contrastează puternic cu pavimentul alb cu inserţii gri, de marmură. Mobilierul mai cuprinde o toaletă cu oglindă şi scaun, ce are rol şi de birou şi o masă de bagaje. O alta, tot pentru bagaje, era pliantă. Dedesubtul biroului se găseşte minibarul (gol), iar deasupra, o lampă de citit şi tava cu ceştile de cafea, pliculeţele de cafea (inclusiv decofeinizată), ceai şi zahăr, cana electrică de încălzit apa, precum şi biscuiţi din partea casei pentru a acompania cafeaua. Toate acestea au fost înlocuite în ziua următoare, odată ce le-am consumat.

  În linie cu patul se afla într-un spaţiu bine delimitat, dulapul de haine în două uşi, foarte încăpător, având pilotă şi perne de rezervă, în caz de nevoie, rafturi pe-o parte, bară de agăţat umeraşe pe cealaltă. În interior se afla şi seiful.

 Baia era mărăcică faţă de ceea ce-mi închipuiam eu judecând tot după poze, cu obiecte sanitare, inclusiv bideu, strălucitor de albe, o cabină de duş de dimensiuni absolut mulţumitoare, baterii ce păreau noi, totul funcţionând ireproşabil. Într-un cuvânt: modernă! 

Prosoapele, imaculate, le-am găsit pe suportul special destinat, iar consumabilele au fost de tipul: hârtie igienică, gel de duş, săpun, balsam în recipiente mari, loţiune de corp, cască de duş, şerveţele demachiante, beţişoare de urechi. Uscătorul de păr părea ceva mai vetust, dar a fost foarte eficient când l-am testat. 

Curăţenia sclipitoare era prezentă peste tot, nu numai în cameră şi baie, ci chiar oriunde în hotel îţi aruncai privirea.

  Wi-fi-ul era parolat şi funcţiona bine atunci când l-am încercat, dar nu ne-am bazat pe el.

  Micul-dejun este servit în fiecare dimineaţă, între 07,30-10,00, în weekend între 08,00-10,30, în sistem bufet, în restaurantul propriu şi pot spune că se încadrează perfect în caracteristicile unuia foarte bun. Se găseau mezeluri (vedeta fiind jamonul), brânzeturi de mai multe feluri, ouă gătite fierte, omletă, ochiuri, tortilla, măsline, legume, (inclusiv roşii coapte cu ierburi), cereale, produse de patiserie şi pâine, chifle în multe sortimente, fructe, gem, dulceaţă, unt, miere, prăjituri, compot şi nelipsiţii căţei de usturoi pe care i-am remarcat în fiecare hotel din acea regiune. De băut, atotprezentul, dar excelentul suc de portocale proaspăt stoarse, cafea şi derivatele acesteia de la automat, ceai, lapte. Ideea este că pentru prima masă a zilei se găsea ceva de mâncare pentru fiecare, chiar şi pentru cei mai pretenţioşi.  

  Personalul hotelului s-a remarcat prin politeţe, amabilitate, serviabilitate, toţi lucrătorii cu care am interacţionat dovedindu-se de mare ajutor. La plecare, de pildă, recepţionerul de serviciu ne-a recomandat ca pentru autogară să luăm autobuzul 21 care avea staţie mult mai aproape de 33, în Plaza del Carmen, vecina noastră, în care se află Centrul de Informaţii Turistice şi Primăria (Ayuntamento).

Concluzie

Hotel Porcel Navas prezintă marele avantaj de a avea o amplasare foarte bună în inima Granadei, lângă Primărie şi Centrul de Informaţii Turisitice, aproape de staţiile din care microbuzele urcă spre cele două coline celebre: Alhambra şi Albayzin, precum şi de staţia de autobuz din care se ia cel spre autogară. De asemenea, serviciile oferite sunt fără cusur, ceea ce constituie un mare avantaj. Cazarea aceasta a fost cea mai ieftină dintre toate cele din această vacanţă andaluză, însă eu sunt convinsă că am primit mult mai mult faţă de ce am plătit, ca servicii şi satisfacţie. Un raport calitate/preţ excelent! Îl recomand, fără îndoială!

 

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip: youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 25.04.24 19:00:53
Validat / Publicat: 25.04.24 20:56:19
INFO ADIȚIONALE
 • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 356 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Camera noastră, 201
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43600 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 40.50 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  8 ecouri scrise, până acum

  webmasterX
  [25.04.24 20:52:32]
  »

  Mutat în rubrica "Porcel Navas Hotel, GRANADA" (nou-creată pe sait)

  [Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

  -

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  -

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  webmaster
  [25.04.24 21:19:09]
  »

  Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

  — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  irinadAUTOR REVIEW
  [25.04.24 21:24:24]
  »

  @webmasterX: Poziţionare ok!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
  irinadAUTOR REVIEW
  [25.04.24 21:27:34]
  »

  @webmaster: Mulţumesc frumos!

  k-lator
  [26.04.24 11:36:15]
  »

  @irinad: Deși nu este mare, camera este dotată cu de toate și pare într-adevăr foarte curată. Mie mi-a plăcut această cazare și cred că ai făcut o alegere înțeleaptă ținând cont de faptul că "locuind" la acest hotel ești în inima târgului.

  Ce nu am înțeles însă este de ce spui că ați plătit cash 200 €, dacă pe site-ul hotelului ați rezervat cu 119 € (pentru cele 2 nopți de cazare)?

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
  irinadPHONEAUTOR REVIEW
  [26.04.24 12:29:00]
  »

  @k-lator: Într-adevăr, camera nu era prea mare, dar avea suficient spațiu pentru noi doi. Desigur, foarte curată și înzestrată cu tot ce am avut nevoie, ba chiar surprinzându-mă plăcut pentru prețul pretins.

  Amplasarea hotelului destul de central a fost, totuși, primul său punct forte.

  Ce nu am înțeles însă este de ce spui că ați plătit cash 200 €, dacă pe site-ul hotelului ați rezervat cu 119 € (pentru cele 2 nopți de cazare)?

  Păi, simplu, mi-a fost jenă să iau restul de un euro pe care recepționera, foarte corectă de altfel, mi-l pusese pe birou! Sper că am fost clară, am rezervat cu plata la proprietate, dar în momentul efectuării rezervării nu am achitat nimic.

  Mulțumesc pentru ecou, vot, vizită!

  k-lator
  [26.04.24 12:45:35]
  »

  @irinad: În cazul acesta aș vrea să mă împrieteesc mai mult cu tine, pentru că ești foarte generoasă !... de la 119 € la 200 €, a fost o sumă mai mare decât încă o noapte de cazare (adică 81 €)

  irinadPHONEAUTOR REVIEW
  [26.04.24 12:51:56]
  »

  @k-lator: Scuzele mele, era vorba de 120 euro, nu știu de ce m-am zăpăcit, că doar sunt familiarizată cu cifrele, toată ziua lucrez cu ele. Voi modifica și-n articol. Cred că dacă nu-mi scriai, nu mă prindeam.

  Dar, ne putem împrieteni oricum, nu sunt eu foarte generoasă de fel, dar nici prea zgârcită!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  k-lator

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

   
  [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.087481021881104 sec
  ecranul dvs: 1 x 1