ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.09.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Iași
ÎNSCRIS: 16.07.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2022
DURATA: 6 nopți
Familie
3 ADULȚI
PREȚ SEJUR 1600
FĂRĂ transport
CAM: Family
REGIM MASĂ DP
Raport PREȚ/CALITATE:
REEZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit

NOTA MEDIE REZULTATĂ
77.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 4 MIN

Aegean Melathron - 5 stele pe etichetă, 3 în realitate

TIPĂREȘTE

Am ales accidental acest hotel, fiind cel mai răsărit din centrul braţului Kassandra. Mi-a luat ochii la început prin faptul că avea 7 piscine, lucru foarte rar la o cazare în Grecia. De fapt am folosit o singură piscină, dar "marfa fusese vândută".

La hotel se ajunge uşor dacă ai GPS. Există 2 corpuri de cazare, cu 2 restaurante şi 2 recepţii separate. Cel de pe deal (la 600 m distanţă de plajă) are mai multe locuri de cazare şi e deservit de 5 piscine. Eu am avut norocul să fiu cazat în pavilionul de lângă plajă, la etajul 1, cu o privelişte extraordinar de frumoasă (vezi foto).

Atipic pentru Grecia, hotelul are spaţii foarte largi, multe grădini, e un fel de resort turcesc.


despre SERVICII

Oficial personalul încerca să fie amabil, dar de fapt... Chelnerii serveau fără nici un chef, cereau de la obraz bani pentru cel mai mic fleac solicitat deşi era în fişa postului să presteze acel fleac. Şefa restaurantului mi-a reproşat din prima zi vestimentaţia (nu aveam pantaloni lungi la cină pentru că era f cald, dar aveam pantaloni scurţi de stofă şi cămaşă). Am ignorat-o şi am încercat să-mi văd de masă dar asta a opărit-o şi tot sejurul găsea ocazii să-mi atragă atenţia cu tot felul de prostioare.

Cea mai stupidă fază a fost când am parcat maşina undeva la umbră şi un recepţioner a venit la uşa camerei să-mi ceară să mut maşina. "E loc rezervat pentru cineva special", mi-a zis. Am coborât, m-am uitat la locul de parcare, nu avea nici un marcaj, nu era pus nici un popic de semnalizare, nu exista nimic, ba chiar scria "parcare turişti". M-am enervat, m-am dus la recepţia mare iar de acolo au început scuzele - "ştiţi, a venit patronul nostru şi avea câţiva prieteni care nu mai încăpeau pe locurile destinate lor". Na, să mai spuneţi că românii îşi bat joc de turiştii lor.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Hotelul revendica 5 stele dar cred că erau 3 stele, poate 3 stele plus. Marele atu îl reprezenta priveliştea extraordinară şi mărimea spaţiilor (grădini ca-n Antalya, piscine multe). Dar în interior mobilierul este vechi, frigiderul antic şi fără minibar, wi-fi-ul slab (am stat pe date mobile).

Aerul condiţionat mergea binişor, ne-am descurcat.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mâncare multă, dar cam de cantină. Am mâncat mult mai bine la taverne.

Mă enerva foarte tare că cereau bani pentru orice - 4 euro o sticlă de apă de 0,75 l spre exemplu. E cald în Grecia, e logic să bei mai multă apă iar ei te taxau ca pe un prost prins în deşert.

Alta şicană: dacă voiam să iau un fruct în cameră făceau ca trenul. Am renunţat rapid, mi-am cumpărat câteva sacoşe de la un aprozar alături de hotel şi mi-am văzut de vacanţă. Dar faptul că veneau mai tot timpul cu sâcâieli era deranjant.


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Plajă lată, cu nisip fin, dar cică nu e a hotelului. Iarăşi hoţia grecească. Deşi nu e plajă publică, nu avea cum să intre nimeni din exterior acolo, au spus că e plajă privată şi trebuie să plăteşti 5 euro şezlongul, fără ca de aceşti bani să asigure vreo consumaţie. Dacă veneau şi dimineaţă şi după-amiază la plajă plăteai de 2 ori. O ciordeală ca la Eforie.

Marea era foarte faină: intrare lină în apă, cu pietre 5 metri apoi nisip cât încape. Apa caldă - 25 de grade la mijlocul lunii iunie.

Într-o zi am avut şi valuri, au fost senzaţii tari atunci dar noi ne-am distrat de minune.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Am preferat să explorăm zona, aşa că nu ştiu ce distracţii oferea hotelul.


[fb]
---
Trimis de aurel34 in 18.09.22 01:16:41
Validat / Publicat: 18.09.22 09:06:43
VIZUALIZĂRI: 457INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Riviera Olimpului, Atena
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Antalya Bodrum Grecia Tunisia Israel Bulgaria
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (aurel34); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Marea cu valuri
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27700 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX [18.09.22 09:06:26] »

Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

webmaster [18.09.22 09:18:48] »

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

nicole33 [18.09.22 10:17:22] »

@aurel34:

Pentru un hotel de cinci stele greceşti şi trei adulţi, preţul mi se pare OK, chiar dacă au fost destule alte costuri care au majorat preţul plătit iniţial la rezervare.

Plajă lată, cu nisip fin, dar cică nu e a hotelului. Iarăşi hoţia grecească. Deşi nu e plajă publică, nu avea cum să intre nimeni din exterior acolo, au spus că e plajă privată şi trebuie să plăteşti 5 euro şezlongul, fără ca de aceşti bani să asigure vreo consumaţie. Dacă veneau şi dimineaţă şi după-amiază la plajă plăteai de 2 ori. O ciordeală ca la Eforie.

Dacă alegeai un hotel cu all inclusive aveai şanse mari să scapi de plata şezlongurilor de pe plajă, dar şi de multe alte "sâcâieli" enervante.

Cea mai stupidă fază a fost când am parcat maşina undeva la umbră şi un recepţioner a venit la uşa camerei să-mi ceară să mut maşina. "E loc rezervat pentru cineva special", mi-a zis. Am coborât, m-am uitat la locul de parcare, nu avea nici un marcaj, nu era pus nici un popic de semnalizare, nu exista nimic, ba chiar scria "parcare turişti". M-am enervat, m-am dus la recepţia mare iar de acolo au început scuzele - "ştiţi, a venit patronul nostru şi avea câţiva prieteni care nu mai încăpeau pe locurile destinate lor". Na, să mai spuneţi că românii îşi bat joc de turiştii lor.

Am râs la faza cu mutatul maşinii, chiar dacă nu era de râs la o asemenea obrăznicie. Ai procedat corect nedând curs solicitării de a muta maşina.

Mi-am amintit o fază asemănătoare petrecută la Gural Premier Belek, resort cu pretenţii , în urmă cu nişte ani. Ajunsesem la prânz într-un resort plin ochi de turci aflaţi în sărbătoare, toţi veniţi cu maşinile şi locuri libere de parcare yok.

La indicaţiile angajaţilor, am parcat maşina pe iarbă printre alte zeci de maşini ale turcilor.

Seara înainte de cină mă sună de la recepţie că trebuie să mut maşina, oferindu-se să o mute ei dacă le dau cheia. Instantaneu m-am enervat că tocmai maşina mea, cu numere româneşti, le stătea pe suflet şi m-am dus la recepţie să cer explicaţii după ce filmasem toate celelalte zeci de maşini parcate la fel de aiurea ca a mea. Acolo surpriză: mă rugau doar să îndrept maşina, parcată cam oblic de mine, recunosc, pentru a mai încăpea şi o altă maşină alături taman în balta pe care eu încercasem să o evit.

=

Per total, eu cred că alegerea unei cazări în Kallithea a fost inspirată.

aurel34 [18.09.22 10:25:23] »

@nicole33: da, per total a fost ok vacanţa de la Aegean.

Mă miră ce povesteşti despre Gural, aveam senzaţia că acolo e imposibil să te şicaneze cu prostioare de astea. Şi chiar voiam să merg la Gural. Multumesc pentru semnal

nicole33 [18.09.22 12:53:34] »

@aurel34:

Mă miră ce povesteşti despre Gural, aveam senzaţia că acolo e imposibil să te şicaneze cu prostioare de astea. Şi chiar voiam să merg la Gural.

Ambele hoteluri Gural sunt excelente şi le recomand cu toată încrederea.

Povestea cu parcarea maşinii a fost un incident izolat, căruia nu i-am dat mare importanţă. Eu reacţionez mai impulsiv de felul meu şi mă enervez imediat. Nici faptul că am fost nevoită să schimb prima cameră primită după ce nu am închis un ochi în prima noapte nu-l trec la minusuri, asemenea chestii se mai întâmplă. Imediat după micul dejun am schimbat camera şi nu am avut alte reproşuri tot sejurul.

Dacă aş fi fost cu adevărat nemulţumită de aspecte importante, nu aş fi rezervat anul următor celălalt hotel Gural, cel din Tekirova, mai scump decât cel din Belek cu vreo 10 euro de persoană pe zi în perioada sejurului meu, chiar dacă are o plajă mult mai proastă. Şi la Gural Tekirova am schimbat camera care-mi fusese alocată anterior sosirii cu una care să corespundă cerinţelor mele şi banilor daţi.

Pentru mine, singurul minus cu adevărat deranjant la Gural, dar care nu ţine neapărat de resort, este legat de numărul exagerat de mare de copii mici şi foarte mici, mult mai mulţi decât am văzut oriunde în Antalya şi am experimentat până acum destule resorturi de cinci stele peste medie, având drept consecinţă plânsete şi ţipete permanente la masă, la plajă, noaptea la baruri etc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aurel34
Alte impresii din această RUBRICĂ:
NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0680379867554 sec
ecranul dvs: 1 x 1