ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.06.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2022
DURATA: 7 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă insula Rhodos

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 10 MIN

Din nou în Rhodos, vacanța mea de vară!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Am mai fost în Rhodos acum 7 ani, în 2015 mai precis. Atunci am povestit pe îndelete despre aventurile noastre pe insulă, vezi rw, de la cățărat pe stânci la castele, sau vizitat plaje, parcuri și locuri cu izvoare reci, ori doar plimbări prin capitală. Dar nici așa nu am reușit să acoperim cam tot ce se putea și iată, anul acesta am avut ocazia să ne întoarcem.

Am luat biletele doar cu vreo trei săptămâni înainte, neștiind exact dacă vom putea pleca sau nu. Câteodată merge și dacă nu faci planuri cu mult timp înainte;)

Am zburat cu Tarom, ore bune de zbor, am ajuns acolo la ora 14.45, iar la 15,30 eram deja la hotel. La întoarcere, după-amiază, la 15.40. Nu am avut nici măcar 5 minute întârziere, deși cu atâtea zboruri anulate sau reprogramate, pot spune că am fost foarte norocoși.

Despre hotel voi scrie curând, l-am ales pentru suflet, un hotel mic, foarte șic, nu foarte bine pentru apropierea de plajă, dar asta-i o altă poveste pe care ne-am asumat-o.

Știind deja insula în cea mai mare parte a ei, anul acesta ne-am propus s-o descoperim în părțile ei „neatinse” sau insuficient abordate atunci, cum ar fi chiar capitala, Rhodos Town.

De aceea vă voi povesti cam ce am făcut noi, pe zile, apoi în articolele următoare, voi detalia mai mult la obiect.

Prima zi a fost de acomodare, după cum v-am spus deja, la hotel check-in-ul a fost rapid, am preluat camera, după care am ieșit să mâncăm, pentru că foamea ne dădea ghes. După ce ne-am potolit foamea, am purces la a cunoaște stațiunea gazdă, Ixia, situată în partea de nord-vest a insulei, aproape de aeroport, la doar 8 km, tocmai o zonă în care nu am fost acum 7 ani. M-am bucurat să constat că stațiunea este destul de animată, mai ales că se continuă spre capitală cu zonă de hoteluri și resorturi, capitala fiind la o distanță de 5 km.

Am vrut să mergem și la mare; să ne întâlnim cu ea, s-o vedem cum este; am găsit-o albastră, neliniștită, cu valuri, foarte, foarte albastră, în multe nuanțe incredibile, aproape, aproape ca în Lefkada sau Kefalonia. Deși partea de vest este mult mai vântoasă și marea mai agitată, cu valuri destul de mari, culoarea ei mi se pare infinit mai frumoasă decât pe partea de est. Plaja este cu pietre, destul de mari, iar în apă tot cu pietre circa 1-2 metri. Apoi nisip, dar devine adâncă imediat. Absolut obligatoriu să aveți papuci pentru apă.

Pentru iubitorii sporturilor pe mare, este un adevărat rai, am putut vedea zilnic pe temerari, chiar și pe cei dornici să învețe, deoarece stăteam lângă un centru de sporturi nautice.

Iar seara, am admirat apusul de pe balcon, sau la mare, chiar dacă era după un munte sau după o casă, mereu frumos, mereu spectaculos!

A doua zi am mers în Rhodos Town. Biletele le-am luat de la un mini-market din apropiere, costă 2,30 euro de persoană/sens. Dacă luați de la șofer biletul e mai scump. Stația este la circa 5 minute de mers de la hotel. Orarul nu prea e afișat în stații, dar am găsit un tabel la recepția hotelului. Cam aglomerate autobuzele, sau cel puțin așa am nimerit noi. Nu prea am fost încântată de transportul local, ori repet, n-am nimerit noi bine.

În capitală am revăzut locuri, am descoperit altele noi, ne-am pierdut pe străduțele din cartierul evreiesc, am luat la pas cetatea, pe lângă ziduri, trecând pe sub podurile care fac legătura cu cetatea.

Am vizitat Muzeul de Arheologie, luând un bilet extra, cu 10 euro, care ne-a dat șansa să mai vedem și Muzeul de Artă Decorativă, Panagia Tou Kastrou și Palatul Marelui Maestru.

Biletul are 4 obiective și este valabil 3 zile. Separat, palatul costă 8 euro, muzeul de arheologie-6 euro, iar celelalte două- 3 euro.

Am regăsit orașul medieval la fel de fermecător, la fel de frumos, plin de flori, plin de culoare, dar mai multe voi spune într-un articol dedicat.

Ziua a treia s-a numit relaxare, jumătate din ea la piscina hotelului, jumătate la plajă, la mare.

Pentru ziua a patra, am achiziționat o excursie pentru insula Chalki, cu 35 euro de căciulă/pardon, de șapcă! :)

Am plecat la 9.10, cu un autocar spre portul din Skala Kameiros, apoi cu un vaporaș, alunecând pe mare, nu chiar lin, deoarece erau ceva valuri, dar a fost palpitant. Am ajuns în portul din Chalki pe la 11, apoi am avut program liber până la ora 16.30. După o vizită pe străzile înguste și pe faleza din port, ne-am pornit spre una din plajele insulei, Pondamos Beach. Ce-i drept știam și despre castelul din vârful dealului, l-am și văzut încă de pe mare, știam de la Nadina-@irinad și tare mi-ar fi plăcut să admir și eu priveliștea de sus, dar ne-am gândit că este mult prea cald, așa că restul timpului l-am dedicat relaxării pe o plajă frumoasă, printre leandrii parfumați, la o terasă deasupra mării, unde am mâncat pește și am băut un vin alb. A fost o zi minunată, mica insulă, atât cât am văzut din ea, superbă, case frumoase, pastelat colorate, destul de asemănătoare ca în Symi, dar totuși diferit. Vă recomand cu drag insula!

Pentru că am alternat zilele de relax cu plimbările, ziua cinci a fost tot de plajă, numai la mare.

Ziua șase a fost excursia la Lindos, pentru care am luat bilete de la o agenție locală cu 18 euro/ persoană. „Lindos by bus” se cheamă și constă în transportul cu autocarul, de la hotel la Lindos. Am ajuns la 10.45, am plecat la 15.30, adică aproape 5 ore. În rest program de voie. Ne-a convenit de minune!

Ni s-a părut mai avantajos așa, anul acesta nu am mai închiriat mașină, nici prețurile la benzină nu sunt deloc atractive, diferind de la est la vest-2,79-2,49. În plus șoferul s-a bucurat enorm :))

La Lindos nu am urcat la castel, pentru că fusesem în 2015, dar nici nu-i invidiam pe cei care o făceau acum la cele 30 de grade.

Am fost în schimb să vedem plajele, ne-am plimbat pe străduțele înguste și umbroase ale sătucului fermecător, cu arhitectură cicladică, atât de cunoscut și renumit. Prima plajă spre care ne-am îndreptat atenția și pașii, a fost la Golful St. Paul, iar în drum am văzut și Teatrul Antic, pe care-l ratasem în 2015. Drumul spre golf nu e foarte lung, în jur de 1km, dar vederea spre golf, când te apropii îți taie răsuflarea și la propriu, trecând pe lângă copaci-leandrii atât de parfumați și o mulțime de flori multicolore, o splendoare, într-adevăr.

Am coborât la golf, la micul ponton de unde pleacă bărcuțele, am văzut aranjamentul șezlongurilor de jur-împrejur, pe stânci, pe terase, peste tot unde era puțin loc. Spectaculos totul, culoarea mării verzulie, spre stânci, apoi spre mare mult, mult mai albastră. Și în apă sunt multe pietre, bolovani, trebuie atenție sporită la scăldat. Ne-am uitat cu drag peste drum... ăăă... peste mare, la plaja vecină, acolo unde este și bisericuța albă, unde știu că se celebrează multe cununii.

Ne-am oprit pentru câteva minute la terasă, preț de câte o bere rece, la umbră, pentru refacerea puterilor și pentru a admira locul. Apropos, 11 euro 2 beri, la 330 ml, scump, nu?

De la St. Paul ne-am întors în sat, cu destinația plajei Pallas, cea din dreapta satului, acolo unde este și micuțul port din Lindos. Măgărușii treceau pe lângă noi, cu poverile în spate, încă se mai practică asta, doar am văzut că s-a pus o limită de greutate-100kg. Bieții măgăruși!

Sigur că nu puteam rata nici plaja principală, Lindos Beach, către care se pleacă din piațeta principală sau pe o cărare pe lângă mare, de la Pallas. Aici ne-am oprit și noi pentru plajă și baie, deja era foarte aglomerat și mult prea cald. În plus, diferit față de partea de vest unde ne obișnuisem noi deja, vântul nici măcar nu se simțea. Un set de două șezlonguri și umbrelă costă 15 euro cele de plastic, iar cele din lemn cu saltea-20. Scump, d-le, scump! Dar într-adevăr, peisajul este fabulos, marea caldă și calmă, iar castelul în dreapta, parcă un zid de apărare.

Am stat aici până la ora 15, apoi cu regret că s-a terminat așa repede ne-am întors la parcare unde ne aștepta autocarul.

În cea de-a șasea zi, am tot cochetat cu o idee, dar în cele din urmă am pus-o în aplicare. Data trecută, nu fusesem la Filerimos. Deși am ajuns în partea de vest la Ancient Kameiros, nu mai știu de ce o ratasem. Acum neavând mașină, ne tot întrebam cum o fi mai bine să facem. Taxiul costa 16 euro din Ixia, hm...

În cele din urmă văzând pe hartă că avem 6 km de la hotel, am pornit dimineața devreme, imediat după micul dejun, la 9. Prima parte a drumului a fost bun și drept, am avut parte de umbră, am admirat cu ocazia asta o parte a Ixiei, pe care n-o văzusem, iar pe măsură ce ne apropiam de dealul pe care se află mânăstirea, casele erau tot mai rare, dar ce case! Erau niște vile superbe, cu vegetație luxuriantă și proprietăți pe măsură.

A doua parte a drumului a fost prin pădure, pe serpentine, am avut însă parte de umbră de la copaci, de vânt răcoros, absolut binevenit, dar cel mai frumos de niște priveliști superbe, mai frumoase cu fiecare nivel cu care mai avansam spre vârf. Ultimele trei serpentine au fost mai solicitante, dar ne-am mai odihnit, apoi când am ajuns ne-am bucurat pentru reușită, dar mai ales pentru frumusețea locului. Păunii în libertate, o încântare, erau multe familii cu copii, care se bucurau nespus la vederea lor. Păunii aveau și puișori drăgălași, ce mai, o minunăție. Dar mai pe larg, într-un articol viitor.

Ultima zi, a șaptea, a fost cea a plecării, am făcut bagajele, apoi un pic la piscină, iar ultima oră după check-out, am stat în micuța și cocheta grădină a frumoasei noastre Nathalie, despre care urmează să vă povestesc.

În concluzie, am redescoperit insula Rhodos, insula soarelui, care înseamnă în egală măsură istorie, mare, mult-mult soare, munți, plaje, sate fermecătoare, castele, mâncare excelentă, pisici leneșe și frumoase, biserici, etc, o insulă poate mai frumoasă ca oricând, mai colorată, mai animată, ca-n vremurile bune, pe care v-o recomand cu dragă inimă și mă bucur că Am Fost din nou Acolo!

 

Webmaster, o rugăminte: youtu.be/9rBvSBUMtPA. Mulțumesc frumos!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de maryka in 26.06.22 15:57:37
Validat / Publicat: 26.06.22 19:46:59
VIZUALIZĂRI: 2087INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Kavala, Volos, Glyfa, Kefalonia, Zakinthos, Meganisi, Lefkada, Corfu, Paxos, Antipaxos, Thassos, Skiathos, Skopelos, Lesvos, Samos, Kos, Chios, Creta, Rhodos, Symi, Kalymnos, Nysiros, Pserimos, Santorini, Patmos. Spania-Barcelona, Malgrat de Mar, Tossa del Mar, Girona, Italia-Napoli, Procida, Ischia, Egipt-Hurghada, Luxor, Cairo.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
29 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Rhodos Town și Strada Cavalerilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55900 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  29 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [26.06.22 19:47:28] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  mprofeanuscris / TELEFON [26.06.22 20:24:04] »

  @maryka: Frumos sejur ați avut, albastru, verde, minune de flori, croazieră și multă istorie! Insula Rodos va fi prima din Grecia pe care sigur o voi vedea. Am de unde să mă informez. Cred că este deosebită, dacă ați revenit ca și în Creta încă o dată...

  Văd că s-a scumpit și aici benzina și sunt prețuri mari la unele servicii... în Lindos de exemplu... Cred că și costul închirierii mașinii este mare acum.

  O să citesc cu interes totul despre Rodos! Te îmbrățișez cu drag, !

  webmaster [26.06.22 20:59:58] »

  Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

  — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [26.06.22 21:00:45] »

  @webmasterX:

  Mulțumesc mult!

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [26.06.22 21:07:50] »

  @mprofeanu:

  Mulțumesc mult! Sunt absolut sigură că v-ar plăcea mult insula Rhodos. Are de toate, foarte multă istorie, capitala pur și simplu este un muzeu în aer liber, fiecare bucățică de zid spune o poveste, în plus, insula are munți, păduri și izvoare, plaje însorite, sate minunate, un Lindos de poveste, pisici, nespus de multe flori și multe, multe altele.

  Noi am fost atunci în septembrie, erau flori și atunci dar acum parcă totul este plin, culoare, forme, parfum... splendid! Iată, câteodată este minunat să revii! Mi-era teamă de asta, să nu fiu dezamăgită, dar nu e așa, nici măcar pe departe! Mi-au fost depășite iarăși așteptările. Atunci am făcut o croazieră la Symi, iar acum am fost la Chalki. Minunat! Le recomand pe amândouă! Așadar, nu vă ajung 7 zile, aveți nevoie de cel puțin 10.

  Vă îmbrățișez cu drag, o seară frumoasă!

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [26.06.22 21:10:35] »

  @webmaster:

  Mulțumesc frumos!

  Carmen Ionscris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [26.06.22 21:49:51] »

  @maryka: Cu mare bucurie am revăzut Rhodos prin ochii tăi și mi-a plăcut la fel de mult. Istorie multă, plaje frumoase, ape curate- ce altceva ți-ai mai putea dori?

  Cu Ixia am cochetat și eu inițial, dar plajă cu pietre m-a făcut să mă răzgândesc și să aleg Faliraki.

  Felicitări pentru vacanța reușită și aștept continuările.

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [26.06.22 22:03:13] »

  @Carmen Ion:

  Mulțumesc mult și mă bucur că v-am adus aminte de Rhodos!

  Știu că ați fost, știu că v-a plăcut mult! Iată că noi am revenit și sunt fericită că am regăsit-o poate chiar mai frumoasă, mai fermecătoare, mai veselă și plină de flori!

  Cu plaja din Ixia, ne-am împăcat până la urmă, știam că e pietroasă, ce nu știam este că în dreptul zonei noastre, adică în imediata apropiere, nu prea e plajă publică amenajată. Adică e plajă, dar fără nimic. Mulți făceau baie oricum. Sunt plaje amenajate cu umbrele și șezlonguri doar pentru cei de la hotelurile din apropiere. Puteam încerca și așa, dar am preferat să mergem ceva înspre Rhodos Town, cam vreo 1,5 km, poate mai puțin, în dreptul hotelului Oceanic Palace Hotel, aici existând o plajă publică amenajată, cu bar, duș, cabină de schimb, foarte decentă. Prețul setului de șezlong și umbrelă 12 euro. Mult, fără vreun serviciu de la bar, aia era separat

  Dar per total, ne-a plăcut, marea avea o culoare incredibilă, așa că am luat papuci și ne-am bucurat de vacanță. Numărul de pași era asigurat zilnic!

  crismisscris / TELEFON [26.06.22 22:26:56] »

  @maryka: Sunt doar vreo 2 ore de când am aterizat, revenind dintr-o scurtă vacanță (4 zile și jumătate) în insula Rodos! Am restanțe serioase la citit review-uri, însă evident că al tău a fost cel la care m-am oprit în primul rând!

  Ce să zic?! Pentru noi Rodos a fost în premieră și am avut ceva emoții înainte de plecare, citind pe undeva că Rodos e mai mult despre istorie decât despre plaje și relaxare. Pentru că da, ne place să vizităm și să aflăm lucruri noi și interesante, dar ne place (cel puțin în egală măsură) să lâncezim pe plajă, să ne bălăcim în valurile călduțe, să admirăm flori și pisici, să gustăm bucate delicioase, cu alte cuvinte să ne bucurăm de atmosfera inegalabila de insulă grecească! Teama mi s-a dovedit însă nefondată și am avut parte de - probabil - cea mai scurtă și cea mai intensă vacanță elenă de până acum!

  M-am bucurat să revăd în unele din fotografiile tale locuri pe care și noi le-am îndrăgit de curând, am aflat de altele noi (ai dreptate, trebuie să revenim; dar asta am zis încă din prima zi, conștienți de bogăția acestei insule). Și mulțumesc încă o dată cu pontul cu biletul combinat! 😉

  Las amintirile să se mai așeze și o să povestesc și eu despre Rodos! Până una, alta, abia aștept să citesc următoarele tale impresii!

  @mprofeanu: Noi am închiriat mașină din aeroport, de la Hertz (un Kia) și ne-a costat 425 euro/5 zile. Benzina încă vreo 90 euro (in medie, 2,5 euro benzina și 2,3 motorina).

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [26.06.22 23:02:06] »

  @crismis:

  O, dar ce mă bucur că v-a plăcut insula! Păi normal că trebuie să vă întoarceți, taman acum când i-ați dat de gust, nu?

  Abia aștept să văd ce ați făcut în aceste 4 zile și jumătate, cum le-ați „drămuit” , ce ați prioritizat, când sunt atât de multe de văzut și trăit?

  Noi nu am făcut multe planuri, am zis facem ce putem, cât putem, mașină nu am luat, cam așa mă gândeam și eu la prețul unei mașini de închiriat. Dar pentru noi a fost bine așa, ne-am orientat în așa fel încât a ieșit bine. Dacă au mai rămas locuri de bifat? Cu siguranță! Însă de curând am învățat să fiu fericită pentru prezent, să mă bucur de locurile frumoase pe care tocmai le-am descoperit!

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [27.06.22 07:08:44] »

  @maryka: Aşteptam articolul tău, a venit aseară, însă n-am mai putut eu să scriu, deşi de citit am făcut-o de îndată ce l-am văzut.

  Mă bucur că totul a decurs aşa cum aţi vrut, că programul vostru a inclus excursii, plimbări dar şi relaxare, un mix de vacanţă cu care v-aţi obişnuit şi ne-am obişnuit mulţi dintre noi. Aţi atins multe obiective şi faptul că v-aţi concentrat mult atenţia şi pe capitală este admirabil, capitala fiind ea însăşi o destinaţie în sine.

  Nu-i problemă că în insula Chalki nu aţi ajuns la fortăreaţă, rămâne pe altădată! Întotdeauna te gândeşti să te întorci într-un loc când ţi-au mai rămas puncte neatinse, aşa că se poate rezolva în viitor. Chiar şi în Rhodos poţi merge de mai multe ori şi poate nu reuşeşti să vizitezi chiar tot.

  Am rămas surprinsă neplăcut de dinamica preţurilor, mai cu seamă la cele de închiriat de maşină. De combustibil aflasem că a trecut de 2,5 €/litru. Este clară tendinţa pentru anul ăsta, nici nu îndrăznesc să mă gândesc mai încolo.

  Felicitări pentru vacanţă, articol, aştept următoarele articole, detalierea locurilor, experienţelor!

  O zi frumoasă şi o săptămână pe măsură!

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [27.06.22 08:08:51] »

  @irinad:

  Mă bucur că ți-a plăcut, a fost așa o recapitulare și o aducere aminte a proaspetelor evenimente, poate mai degrabă chiar pentru mine, pentru a fixa mai bine în memorie cele trăite atât de recent

  Da, a fost o vacanță activă, deși am strecurat printre zilele de plimbări și relax la plajă, dar acasă am venit tot obosiți, abia acum ne-am refăcut oarecum. În plus căldura este și ea obositoare, știi că atunci în septembrie era foarte cald, dar crede-mă și acum. Ori da, pentru unele obiective merită să te mai întorci cândva!

  Cu prețurile da, este o problemă peste tot, văd că tot mai grav e chiar și cu zborurile, așa încât trebuie să ne considerăm norocoși când reușim să încheiem un concediu reușit.

  Nici voi nu mai aveți așa mult de așteptat, sper să fie totul bine, abia aștept să văd ce veți aborda voi acolo și unde vă veți stabili baza!

  O săptămână ușoară și pupici, cu drag!

  Michi [27.06.22 09:31:00] »

  @maryka: M-a bucurat mult când ţi-am citit reviewul pentru că şi noi am fost în Rodos, tot în 2015 mai-iunie,ca şi tine prima oară. Am beneficiat de un premiu AFA pe baza punctajului obţinut în anul anterior. Am fost cazati la hotel Oktober la 10 min de mers pe jos până la oraşul vechi. Pentru că nu am fost amatori de plajă, în 7 zile am făcut tot ce se putea (de ex. oraşul vechi tur înafara zidurilor, parcul Rodini vechi de 2500 ani unde Ovidiu, Cicero învăţau oratoria, muzeul arheologic, Valea Fluturilor) apoi Lindos, insula Symi. Dacă ipotetic vorbind aşi mai putea revedea excursiile făcute, Rodos ar fi pe prima listă. Mulţumesc pt. reviewul frumos şi aducere aminte.

  ovidiuyepi [27.06.22 11:31:59] »

  Rhodos este si va ramane marea mea iubire. Am fost aici in trei randuri: 2018 (Rhodos Town), Faliraki (2020, in plina pandemie) si 2021 (Rhodos Town). Am vazut si revazut multe din locurile descrise de dumneavoastra in articol. Doar la Filerimos nu am fost, dar nu voi rata ocazia anul acesta cand, in ultima saptamana din august, revin in Rhodos Town. Asta cred ca se trage de la banutii aruncati in fantana din Piata Hippocrates din Orasul Vechi.

  Felicitari pentru articol si astept cu nerabdare impresiile.

  PS: Abia ma dezmeticesc dupa sejurul din Hurghada!

  Michiscris / TELEFON [27.06.22 11:38:41] »

  @ovidiuyepi: Noi am fost in Hurghada in 91 cand erau numai trei hoteluri intr- o mare de nisip. Am dormit două nopti pentru ca am facut o excursie sa vedem prin trapa ambarcatiunii coralii rosii. Am luat intregii familii cate ceva de aur care era de pomană.

  Apoi am plecat cu un autocar spre Cairo. In Hurghada am vazut prima data o instalatie de aer condiționat si nu știam ca trebuie tinuta usa închisă

  ovidiuyepiscris / TELEFON [27.06.22 12:05:26] »

  @Michi: In prezent, la Hurghada au rasarit hotelurile si resorturile ca ciupercile dupa ploaie. Cu egiptenii trebuie sa negociezi la sange pentru orice vrei sa cumperi. Produsele nu au pret afisat.

  La Cairo, am fost in excursia pentru Piramide. Am facut 14 ore dus-intors, dar s-a meritat.

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [27.06.22 15:50:15] »

  @Michi:

  Mulțumesc mult pentru vorbele frumoase! Este deosebit sentimentul pe care-l obții când aduci bucurie cuiva, ca și în cazul de față, amintind despre locuri sau lucruri văzute, vizitate.

  În 2015 și noi am făcut și văzut destule, am făcut un tur al insulei, am fost în nord, sud, est, vest, Kameiros, la Lindos, Prasonisi, am stat în Faliraki, am fost la Kalithea la terme, în centru insulei la Vila lui Mussolini, la Eleousa, la Valea cu Fluturi-Petaloudes, la 7 springs, am urcat la cetăți-Monolithos, Kritinia, Feraklos, am fost în Symi, am fost în capitală la Monte Smith cu acropolele, în Parcul Rodini și evident orașul medieval cu Palatul Marelui Maestru, Strada Cavalerilor, etc.

  Și totuși, am rămas cu n locuri nevăzute, pe care acum am încercat să le recuperăm. Mă bucur pentru ceea ce am reușit, cine știe, poate ne vom mai întoarce!

  În orice caz, Rhodos este insula care poate mulțumi pe absolut toată lumea, fiecare putând găsi ceva pe placul său. De le vrei pe toate, e alegerea perfectă!

  Rodel [27.06.22 15:50:17] »

  Aș vrea să spun și eu „Din nou în Rhodos!” , pentru că insula mi-a plăcut foarte mult, atât cât am reușit s-o vizitez. Aflu acum despre insula Chalki. Eu am văzut doar Symi, care a fost o adevărată încântare.

  Ai avut o vacanță frumoasă, ai reușit să vizitezi mult, iar mie mi-ai redeșteptat amintiri.

  Felicitări pentru imăresii și poze!

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [27.06.22 16:03:59] »

  @ovidiuyepi:

  O, da, știam că vă place Rhodos! Și mie! Mulțumesc pentru aprecieri, ecou și vot!

  Sunt sigură că mai aveți ce descoperi, mereu este câte ceva nou, de exemplu noi am fost mirați să vedem alte circa vreo 10 camere renovate și deschise la Palatul Marelui Maestru, care nu erau acum 7 ani. Sunt superbe!

  În plus orașul medieval este superb, plin de flori, piațetele pline de oameni și oriunde te-ai uita este un obiectiv demn de fotografiat și de admirat!

  Odihnă acum, apoi așteptăm impresiile despre Egipt, iar pe urmă vacanță frumoasă din nou în Rhodos!!!

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [27.06.22 16:10:24] »

  @Rodel:

  Păi atunci spun că e momentul potrivit pentru încă o dată în Rhodos! Insula Chalki este mică și frumoasă, numai bună pentru o vizită de o zi, la fel ca Symi și nu prea.

  Capitala o splendoare, Lindosul la fel, iar plajele din est cu nisip și apă caldă zic că vă așteaptă! Pe vest, marea are culori mai frumoase, este mult mai albastră, doar că e mai vântoasă și plajele sunt pietroase.

  Așadar trebuie doar să vă hotărâți, iar până atunci vă port eu virtual prin Rhodos!

  Vă îmbrățișez cu drag! Vacanțe frumoase oriunde alegeți să plecați!

  mprofeanuscris / TELEFON [27.06.22 17:06:47] »

  @crismis: Am aflat că s-a scumpit mult închirierea mașinii dar să ajungă la 85 euro pe zi, mă refer la Grecia care este mai ieftină... În aprilie în Mallorca era 45 euro, acum am aflat că a ajuns și aici cam tot la 85 euro... doar în 2 luni... unde vom ajunge în felul acesta?!

  Profită de cei doi ani secetoși din cauza pandemiei, mă refer la turism, de scumpirea carburantului și nu mai au limite😡

  Ce mă bucur că am de unde citi și documenta, acum maryka, apoi crismis!😉

  mishu [27.06.22 18:39:54] »

  @maryka: Ei, am citit articolul dar si ecourile si din cate vad, toata lumea e incanta, si pe buna dreptate. Am mai citit de-a lungul timpului diverse articole pe aceeasi tema, si nu stiu pentru mine cand ii va veni vremea si acestei destinatii.

  Pana atunci insa ma multumesc cu cititul dar si cu minunatele poze.

  Felicitari, votat cu mare drag

  Dana2008scris / TELEFON [27.06.22 18:49:14] »

  @maryka: Felicitări pentru articolul bine structurat și documentat! Ești o profesionistă.

  Călătorii plăcute! Pupici!

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [27.06.22 18:57:50] »

  @mishu:

  Mulțumesc mult!

  Rhodos este așa cum am spus o insulă foarte complexă, având de toate pentru toți. Astfel e greu să nu placă cuiva, toți pot avea parte de ceva care-i atrage, istoria, cultura, plajele, munții, drumețiile spre izvoare reci și valea cu fluturi, ori sporturi nautice, croaziere pe mare spre alte insulițe mai mici foarte romantice, etc.

  Niciodată nu e prea târziu, iar septembrie este încă o lună minunată pentru Rhodos, așadar de ce nu?

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [27.06.22 19:37:51] »

  @Dana2008:

  Mulțumesc mult Dana! Ești o drăguță și mă răsfeți! Dar e ușor să scrii bine și frumos despre ceva fain de tot, nu?

  Și ție îți urez o vară frumoasă și călătorii minunate!

  elenaadinascris / TELEFON [28.06.22 11:24:40] »

  Ce locuri frumoase ai văzut!

  Mă bucur că ați avut o vacanţă grozavă, meritați din plin!

  Vreau și eu în Rhodos, dar mai vreau să merg în atâtea locuri că îmi mai trebuie 100 de ani! 😅

  Felicitări și pentru articolul frumos scris, care transmite atât de bine și emoție pozitivă și sensibilitate și încântare deopotrivă!

  Mulțumesc că ne împărtășești trăirile tale frumoase! 😚🤗

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [28.06.22 13:02:51] »

  @elenaadina:

  Îmi place să cred că ți-am făcut o invitație pentru insula Rhodos, sunt sigură că ți-ar place, am văzut că și aici sunt lanțuri hoteliere de 4-5 stele, am trecut zilnic prin fața lor, probabil că sunt ce trebuie.

  Deși noi nu preferăm în Grecia acest sistem, tocmai din cauză că suntem mai mereu pe drumuri și ne place să avem doar micul dejun inclus, pentru ca apoi să mâncăm pe unde cutreierăm și mai ales ce ne place!

  E adevărat ce-ai spus, ne-ar trebui 100 de ani să vedem o parte măcar din ce-am dori, dar zic să fim realiști și să facem exact cum simțim și ceea ce ne place la momentul respectiv.

  Mă bucur că ai trecut pe la mine și ți-a plăcut! Te voi mai plimba prin Rhodos!

  DeVis [01.07.22 10:03:37] »

  @crismis, @mprofeanu:

  „Noi am închiriat mașină din aeroport, de la Hertz (un Kia) și ne-a costat 425 euro/5 zile. Benzina încă vreo 90 euro (in medie, 2,5 euro benzina și 2,3 motorina).”

  ... Prețul total a fost de 275 Euro, 150 Euro fiind garanția pentru combustibil, returnata după 5 zile. Precizez ca închiriatul a fost inițial de 175Euro pe internet (5 zile-35Euro/zi), la care am adăugat 75 Euro asigurare suplimentara full, la fata locului (răspunderea scăzând de la 750Euro la zero Euro, in caz de eveniment...) Diferența de 25 Euro a constat intr-un upgrade la o mașină noua (doar 1400km la bord).

  Am vrut sa testez o mașină noua de la KIA... după alte 4 încercări cu modele tot de la KIA, pe alte insule grecești, am concluzionat ca motoarele lor nu au "vlaga", chiar daca mașinile sunt cochete.

  Pe insula sunt foarte multe firme de închiriat mașini, cu preturi convenabile, puține oferind însă asigurare full, cu răspundere zero.

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [01.07.22 11:03:54] »

  @DeVis:

  Mulțumesc pentru completări, sunt utile celor care vor merge de acum înainte acolo!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  crismis, DeVis, elenaadina, irinad, maryka, Michi, mishu, mprofeanu, ovidiuyepi, Rodel
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.102238893509 sec
  ecranul dvs: 1 x 1