ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.05.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 27.08.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2022
DURATA: 8 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Tanger si zona nord vestica de coasta a Marocului

TIPĂREȘTE URM de aici

Am lasat in urma Casablanca si am pornit catre orasul port Tanger, cel mai nordic punct al excursiei noastre, unde ar fi trebuit sa ajungem in circa 4 ore. Azizi ne-a propus sa ne abatem de la drum pentru a vizita Pesterile lui Hercule, Cap Spartel si pentru a inspira putin aer de ocean Atlantic. In unanimitate, grupul a fost de acord cu escapada pentru care am platit 10 euro/persoana, astfel incat urmatoarea oprire a fost la pesterile lui Hercule.

Pesteri am tot vazut la viata mea, cu mult mai spectaculoase, insa ceea ce e interesant in privinta acesteia este ca, partial e naturala si partial creata de om. Berberii au taiat bucati din piatra pentru a face roti folosite la moara, extinzand in acest fel pestera.

In afara intrarii de pe uscat (cea prin care am intrat si noi), pestera mai are o deschidere spre mare, numita „Harta Africii” , deoarece are intr-adevar forma continentului si despre care se crede ca fost facuta de fenicieni.

Despre pestera se spune ca ar fi capatul unui tunel subteran lung de peste 24 kilometri, care trece pe sub stramtoarea Gibraltar si care ajunge la pestera Sf. Mihail de pe celalalt continent, Europa. Prin acest tunel macacii ar fi ajuns din Maroc in Gibraltar.

De ce pesterile poarta numele lui Hercule? Legenda spune ca Hercule ar fi dormit in aceasta pestera inainte de a indeplini penultima din „cele douasprezece munci” . Sarcina acestuia era de a fura merele de aur din Gradina Hesperidelor, aflata in apropiere de Lixus (actualul oras Larache).

Popasul la pestera a fost de aproximativ jumatate de ora, dupa care am urcat in autocar si am mers cateva sute de metri pentru a ajunge intr-o zona cu acces la plaja si ocean, desi apa nu era chiar de imbaiat.

La mai putin de 10 km fata de pestera se afla farul de la Cap Spartel, o locatie iconica, unica, aflata in locul unde Atlanticul si Mediterana se intalnesc.

Este mentionat ca fiind cel mai nordic punct al Africii, desi se pare ca nu este asa, acesta fiind

Ras ben Sakka din Tunisia. Este in schimb, cel mai nord-vestic punct al Africii continentale.

Farul Cape Spartel este unul dintre cele mai emblematice situri turistice, construit in 1865, inca functional, dar inchis publicului, pentru a-l conserva.

Din aceste locuri idilice, romantice, am pornit catre destinatia zilei, Tanger. Autocarul a parcat intr-una dintre cele mai aglomerate zone ale orasului, Place du Grand Socco, cunoscuta sub numele de Place du 9-Avril.

Am intrat prin poarta principala din sud, care leaga orasul vechi de cel nou, Bab al-Fahs, in culoarea alba, cu 3 arcade, cele 2 laterale fiind destinate oamenilor, iar cea din mijloc fiind pentru masini, motorete, carute.

Am patruns, bineinteles, in zona bazarelor, sperand, fara succes insa, ca Azizi sa ne conduca spre obiectivele istorice ale Tangerului, acesta fiind un muzeu in aer liber datorita prezentei multor civilizatii si culturi, in care farmecul arab se impleteste cu influentele portugheze.

Dupa ce ne-a„tarait” prin bazare, am ajuns la o teresa acoperita, un fel de belvedere asupra portului si a zidurilor vechi ale orasului. Din fericire pentru noi, am avut putin timp liber, asa ca am hotarat sa iesim din vacarmul pietii si sa mergem pana in zona portului. Aici se gaseste si Moscheea portului, construita in arhitectura marocana in 2018, cu un minaret foarte inalt, acoperisul fiind verde inchis si cu arcade vopsite in alb si maro.

Ne-am plimbat pe bulevardul Mohamed VI, pe langa zidurile cu vedere la port, ajungand la Borj Dar El Baroud, prima si cea mai importanta fortificatie militara inaltata pentru a apara orasul. Aceasta avea depozite de munitie si tunuri, fortificatii pe 3 niveluri, un subsol pentru uz militar. In cadrul unui proiect de reconversie a zonei portuare, acest fort a fost restaurat devenind Centru de Interpretare a fortificatiilor din Tanger.

Cam atat despre vizita in Tanger, din nefericire pentru noi, desi ar fi fost mult mai multe de vazut si povestit. Daca am fi fost pe cont propriu, nu in excursia organizata, fara a fi presati de timp, am fi facut un tur al orasului cu autobuzul turistic Hop on Hop off, care costa 130 dH/persoana, cu pornire din port si 11 statii.

Dezamagiti, partial multumiti ca macar am vizitat zona Cap Spartel, ne-am urcat in autocar si ne-am indreptat spre Tetouan, unde urma sa innoptam.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de geani anto in 29.05.22 11:41:33
Validat / Publicat: 29.05.22 20:09:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAROC.

VIZUALIZĂRI: 2339 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Zona portului si Moscheea portului, construita in arhitectura marocana in 2018, cu un minaret foarte inalt, acoperisul fiind verde inchis si cu arcade vopsite in alb si maro.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26600 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster
[30.05.22 08:51:40]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Tangerul:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.039981842041016 sec
    ecranul dvs: 1 x 1