ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.01.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2021
DURATA: 5 nopți
Prieteni
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 13 MIN

Un hotel (Belleville) și un resort (Duni Royal Resort), numai bune pentru întâlniri de grup

TIPĂREȘTE

Anul trecut am ales Duni pentru întâlnirea tradițională a grupului, despre care citisem numai de bine, inclusiv pe saitul nostru. Cel mai mic numitor comun a fost Hotelul Belleville, din cadrul complexului Duni Royal Resort. Știam că Duni este foarte potrivit pentru familiile cu copii și chiar am colegi care își fac vacanțele cu copiii de ani de zile acolo, pentru condițiile excelente, mâncarea bună și posibilitățile de umplere a timpului liber. Din cauza aceasta am și amânat alegerea complexului atât de mult.

Chiar dacă sejurul a fost, ca de obicei, spre sfârșitul lunii august, a fost o perioadă destul de aglomerată la vamă, se stătea chiar o oră-două. Cam toată gașca a plecat foarte de dimineață și au stat 40 de minute în vamă, iar noi am plecat la 12,30 de acasă și nu am avut nici o mașină în față, am trecut rapid.

Am plătit taxa de pod 15 lei (la întoarcere 4 leva) și am luat vignieta bulgărească online, pe o lună (30 de leva), pentru că de la Duni urma să plecăm la Istanbul.

Au fost 353 de km din București, din poarta noastră, până în parcarea complexului din Duni și am mers pe traseul Ruse – Razgrad – Shumen – Burgas – Duni, drum pe care l-am făcut pentru prima dată, destul de bunuț.

Ca de obicei, drumul de dus și de întors sunt zile de concediu, așa că, ne-am uitat dacă avem ceva de văzut pe drum, care să nu ne ia foarte mult timp, pentru că plecam și așa destul de târziu de acasă.

După Shumen am văzut că putem să ne abatem foarte scurt spre o cascadă și cum până acolo erau aprox 200 de km, deci trebuia o pauză de dezmorțire, a picat la fix. Este indicator de Cascada Krumova chiar în drumul principal și scrie că sunt 100 de m, dar eu zic că sunt o idee mai mulți. Pare atât de puțin oricum, dar sunt 100 de m de coborâre foarte abruptă. Practic, ne-am ținut de crengile copacilor ca să nu ne ducem la vale și am coborât din aproape în aproape. Dacă alegeți să vă opriți la această cascadă este și o potecă ocolitoare care mai îndulcește panta. Noi am ales-o pe cea bătătorită, dar nu o recomand.

Cascada nu era chiar ca în poze, pentru că era după o perioadă de secetă, dar ne-am bucurat că ne-am oprit. Am avut o coborâre cu palpitații spre ea. Dar dacă cineva a văzut-o după noi cred că a văzut-o în toată splendoarea, pentru că am prins două reprize de ploaie, una până în Shumen, de am crezut că nu ne mai oprim la cascadă, dar s-a oprit și chiar a ieșit soarele și o repriză de ploaie cu spume, după cascadă. Aprox o jumătate de oră aproape că n-am văzut pe unde mergem, atât de tare a plouat. Nu cred că am mers cu mai mult de 10 km pe oră.

Am făcut fix 6 ore de acasă până la Duni, cu oprirea de la cascadă și cele două reprize de ploaie, care ne-au întârziat puțin.

Complexul Duni Royal Resort din golful Duni cuprinde două hoteluri de 5* Marina Beach și Marina Royal Palace, situate pe plajă, două de 4* Belleville și Pelican, mai în planul doi-trei, ultimul închis pentru renovare și Holiday Village, vile mici, care sunt în spate, în planul trei-patru și mai sus și la data vizitei noastre erau neocupate. Ne-am plimbat într-o după-amiază prin zona aceea plină de smochini și se vedea că nu prea sunt turiști, pentru că zona era cam neîngrijită, în contrast mare cu restul resortului. De fapt, era multă uscăciune și contrasta cu verdele și aranjamentele colorate din restul resortului.

La intrarea în resort era o barieră, am fost bifați pe un tabel și abia apoi am avut permisiunea să intrăm. Pentru că am ajuns atât de târziu, parcarea era cam plină, așa că am tras mai întâi în fața hotelului ca să facem check-in-ul. Nu cred că era chiar permis, dar soțul s-a băgat și nu ni s-a făcut observație.

Parcarea resortului era destul de generoasă, dar se parca și pe marginea șoselei, în fața corpurilor de cazare, până sus către vile.

Recepția hotelului Belleville, aceeași și pentru Holiday Village, este foarte mare, cu multe spații de lounge, canapele și fotolii masive, decorațiuni, tablouri, sculpturi, galerie cu magazine, minimarket, coafor, bar, lifturi, măsuță cu aparat pentru cafea/ceai, vitrine cu apă îmbuteliată la 1,5 l la dispoziția turiștilor... Recepția funcționează non-stop și este foarte frumos decorată. La intrare este un panou cu absolut toate informațiile de care ai nevoie.

WiFi cu plată, nu cred că am mai întâlnit de mulți, mulți ani, dar asta era situația la resortul din Duni. Pe zi 5 leva, pe 3 zile 12 leva, 5 zile 20 de leva…... 14 zile 50 de leva. Toată lumea aveam abonamente ok, așa că n-a suferit nimeni așa tare, dar, parcă nu ne-a picat bine așa ceva, la un resort de felul celui în care eram.

Am primit o cameră și indicații să ajungem cu liftul, am traversat holuri, am ieșit dintr-un corp, am intrat în altul…. mi s-a părut atât de alambicat… Ca să remarcăm ulterior că erau mai multe corpuri, mai multe intrări și în fiecare ajungeai foarte simplu. Dar îndrumările de la recepție erau cu liftul, prin corpul principal, ceea ce a creat o harababură și pentru prietenii noștri, care au ajuns mai devreme. Dar asta a fost doar la venire, după aceea toată lumea s-a dezmeticit și s-a prins cum stă treaba.

Nu mi-a plăcut camera aceea pentru că avea un colțișor cu un pic de igrasie și aveam senzația că este prea multă umezeală. Am spus la recepție, mi-au dat imediat altă cheie și mi-au spus că pot să mai văd și altă cameră dacă doresc. Am rămas la a doua pentru că mi s-a părut mai ok, iar în drumul spre ea, am mai văzut câteva ale prietenilor și m-am cam prins ce avem noi acolo, așa că nu am mai cerut altă cheie.

Camera mea a fost în corpul din dreapta corpului cu recepția, la parter, imediat la intrare în stânga și cel mai mult a contat faptul că erau mașini parcate și de-a lungul șoselei din resort, care trecea și prin dreptul acestei intrări. Cum parcarea oricum ni se păruse plină, am pus și noi mașina chiar în fața corpului în care stăteam și ne-a fost foarte, foarte comod. Din câțiva pași eram la ea.

De data aceasta grupul nostru a avut 19 camere și unii au avut sejur de 5 nopți (640 de EUR dubla cu vedere la parc, 660 dubla cu vedere laterală la mare), iar câțiva au optat pentru 7 nopți de data aceasta (dubla cu vedere la parc a fost 875 de EUR și cea cu vedere laterală la mare a fost 900 de EUR).

Seiful cu cheie costa 9 leva și lângă el era un anunț că nu răspunde nimeni de bunurile din el. Nu mi-am făcut însă niciodată griji cu hotelurile bulgărești și tot timpul am avut laptop sau alte bunuri pe care le-am lăsat în cameră, laptopul chiar înșirat pe măsuțe. Să nu zic într-un ceas rău.

Camerele, în hotel Belleville, și am văzut destule, sunt mari, dar mobilierul este foarte învechit, care nu se potrivește deloc cu restul complexului. Se cere o renovare neapărat, am remarcat că au început deja cu Hotel Pelican, poate îi vine rândul mai repede și lui Belleville, pentru că nu se potrivește deloc cu tot exteriorul.

În prima cameră, pe care am refuzat-o am avut pat matrimonial, așa cum cerusem de la rezervare, dar dacă n-am rămas acolo, cea de-a doua avea paturi twin. De obicei, nici asta nu este o problemă pentru că le apropiem, dar la Belleville a fost imposibil, pentru că, între cele două paturi era o măsuță cu blat de marmură, foarte grea, imposibil de urnit. Noroc că patul a avut niște dimensiuni suficiente pentru noi, așa că am folosit doar unul.

În cameră mai era încă o canapea cu măsuță, dulap mare pe hol, cu suport pentru bagaje, mochetă groasă pe jos, dar și ea cam uzată, minibar. Zilnic se făcea curățenie și se schimbau prosoapele sau doar se aranjau, nu mi-am dat seama.

Ce a fost foarte deranjant a fost umiditatea din cameră. Nu se uscau deloc costumele pe balcon și după o zi-două, când mai mult se udau decât se uscau, am început să le luăm cu noi și să le uscăm la plajă. Aerul condiționat nu prea se cerea, dar l-am folosit cât eram plecați ca să absoarbă umiditatea excesivă. Camerele de la etajul 6 au fost mai frumoase și au avut vedere laterală la mare. Eu nu am văzut nici una, dar așa s-au arătat de mulțumiți cei care au avut acolo. În orice caz camera mai mult de 3*, nu.

Balconul a fost mare dar n-am stat deloc în el. Era o măsuță cu 2 scaune și un uscător de rufe, dar pur și simplu nu am petrecut timp acolo. Nu fumăm, cafeaua am băut-o mereu la baruri, șueta pe plajă…. ne-am bucurat că am avut balcon, dar, ca de fiecare dată, nu prea facem nimic cu el.

Baia a fost și ea destul de mare, cu cadă, chiuvetă încorporată într-un blat generos, consumabile, foehn… toate obișnuite, dar cam învechită, de asemenea.

Restaurantele – Am fost arondați la Restaurantul Sozopol din apropierea hotelului, vis-à-vis de Aqua Park, dar puteam mânca și la Marina Beach. Câțiva prieteni au fost curioși și au fost o dată, dar nu au mai repetat pentru că mâncarea era aceeași. Spuneau ei că doar aranjamentele erau ușor diferite și spațiul mai mare. Eu n-am avut curiozități, pentru că rar am probleme cu mâncarea când merg undeva. Așa că am luat toate mesele la restaurantul nostru, Sozopol. Atât de mare era restaurantul ăsta, atât de multe mese erau înșirate pe terase, la interior, la exterior, că nu am avut nici un moment senzația de aglomerație, cu toate că resortul era ocupat la capacitate maximă.

Am avut posibilitatea să rezervăm a la carte la Mehana cu specific bulgăresc sau la Milanese cu specific italienesc, dar n-a fost să fie. La Mehana nu prea ne-a interesat că mergem prea des prin Bulgaria și tot experimentăm mehane, iar la Milanese am încercat dar nu am reușit. Era posibil doar 3 zile pe săptămână, rezervarea se făcea cu o zi înainte, doar între orele 17-18 și nu ne-am coordonat deloc. Nici n-am ținut neapărat că altfel eram mai atenți.

În afară de aceste restaurante aveam la dispoziție zonă de gyros, deschisă între 11,30-18, cu un gyros în lipie, foarte bun. Nu sunt amatoare, dar am încercat și eu o dată și mi-a plăcut. Sandwich corner, Snack La Brize, deschise în anumite intervale ale zilei, Midnight snack (de la 0 la 0,30 la restaurantul Sozopol), toate erau la dispoziția noastră, dar ce stomace să avem și noi, bieți turiști. N-am experimentat nimic în afara celor 3 mese principale ale zilei, la restaurantul principal.

Barurile au fost din belșug. La lobby bar Belleville am petrecut deseori pe terasă pentru că era foarte aproape de camera noastră. Și Aqua Park-ul avea un bar, Snack bar-ul La Brize și Dispense Bar au fost arhisuficiente, astfel încât să nu existe reclamații din punct de vedere al băuturilor.

Am băut ce era inclus, am mai băut și cu bani, black ram, whisky-ul bulgăresc care le place băieților noștri, un vin spumant bun, jagermaister, iar într-o seară, soțul, sfătuit de barman, mi-a făcut un cocktail, care nu mai știu cum se numea, dar a fost foarte, foarte bun. Într-o altă seară am fost și la barul de la Marina Beach, mai mult pentru priveliștea de pe terasa de sus. Băuturile au fost bune, restaurantul avea un aparat de cafea bun iar sticle de apă îmbuteliată la 1,5 l erau la discreție la toate barurile și la recepție, în vitrine frigorifice.

Mâncarea a fost multă și bună. Cred că, dacă din cei 38 care am fost îmi spunea cineva că nu are ce mânca, îl tăiam de pe listă și nu m-aș mai fi ocupat în veci de ieșirile comune. Dar toată lumea a fost mulțumită, nu prea aveai cum. Erau două zone de grătar, cu cărnuri de toate felurile și pește, salate, orez, mâncăruri la tavă, multe tradiționale bulgărești, legume-verdețuri, colț dietetic, 4 ciorbe, multe feluri de măsline, brânzeturi, pizze, cereale, paste, prăjituri, torturi, fructe, pepene, înghețată… nu aveai cum să nu-ți găsești ceva pe plac. În una din seri a fost o paradă a bucătarilor, ospătarilor, în frunte cu cheful, care au plimbat prin restaurant și terase, un tort de înghețată imens, din care, ulterior momentului artistic am fost serviți cu toții. A fost foarte bun.

Aqua Park-ul de la Duni Resort este raiul copiilor, dar nu numai. Sunt topogane pentru copii dar și pentru adulți, cu grade de dificultate diferite. Copilașii mici au zona lor, cei mai mari însoțiți de adulți în zona învecinată. Când merg la mare nu mă interesează nici o piscină, dar nu puteam să nu ne distrăm și noi măcar o dată la topogane. Am făcut concurs pe topogane și sper să nu fi fost pe acolo vreun cititor AFA și să fi văzut balamucul nostru. Am avut juriu și premii care au constat din cocktailuri făcute la bar. Locul 1 paharul plin, locul 2 paharul jumătate și locul 3, așa, cât de un deget. Nu vă imaginați că așa le-am cerut de la bar. Și-a luat un pai și președintele juriului a băut din ele cât a fost nevoie.

În afară de piscinele de la Aqua Park mai sunt două în dreapta topoganelor, piscine de relaxare, deschise de la 8 la 18, și acolo era și sauna. În piscina de relaxare am făcut un volei cu măgăruș într-o după amiază și după aceea unii ne-am relaxat la saună.

Arena Duni este un Amfiteatru imens, unde în fiecare seară aveau loc spectacole pentru copii și adulți. La 21,30 începeau spectacolele la Amfiteatru și imediat după, vis-à-vis, la barul de lângă Aquapark era discoteca, cu echipa de animație, care ne învățau dansuri bulgărești și tot felul de coregrafii.

Animație mai era în zona piscinei de la Marina Beach și pe plajă, pe o platformă de lemn acoperită.

Discotecă era și pe plajă, tot cu echipa de animatori. Am prins și noi doar în seara în care am ajuns, urmată de un foc de artificii spectaculos. Duminica echipa de animatori avea pauză, așa că, disco era doar cu muzică, dar fără DJ și animatori

Plaja este imensă în golful Duni și nu există pericol că te înghesui sau că nu găsești loc. De obicei, noi avem această întâlnire la sfârșitul lui auguist, începutul lui septembrie și aproape întotdeauna hotelurile se cam goleau. Nu eram chiar singuri, dar nu era ocupat la capacitate maximă. La Duni era full și totuși nu am avut nici un moment senzația de aglomerație. Nisip fin, intrare lină în mare… cred că a fost una din cele mai largi plaje pe care am stat vreodată. Stații de prosoape erau în zona Aqua Park-ului și pe plajă, care se puneau la dispoziție pe baza cardului primit la check-in.

De la hotelul nostru ajungeam la plajă pe o alee umbroasă, prin fața parcării și apoi treceam printr-un pasaj, pe sub șosea, și ieșeam exact la terenul de minigolf și barul de la plajă. Cele câteva minute pe care le făceam până la plajă erau o plăcere de drum.

Singura problemă a fost că nu am putut să îmi fac plimbările de dimineață prin apă, așa cum îmi place în sejururile la mare. Suntem câțiva care ne întâlnim dis-de-dimineață și mergem prin apă 2-3 km, după care ne întoarcem pentru micul dejun. Am fost doar în prima dimineață. Nu puteam să mergem decât în partea dreaptă a complexului, dar dunele de nisip parcă ies din mare, malul era destul de abrupt, ne afundam în nisip și înaintam foarte greu. Nu am mai încercat de a doua zi pentru că nu era nici o plăcere și am fost necăjiți din cauza asta.

Resortul este deosebit de frumos și toată lumea a fost foarte încântată. Spații verzi îngrijite, multe aranjamente florale, decorațiuni, statui, ronduri de flori multicolore, iarba verde, tunsă impecabil, alei, o plăcere să te plimbi. Centru medical, cu ambulanță care a stat permanent în fața lui, terenuri de minigolf, de tenis, shopping, tras cu arcul… alături de toate celelalte, fac să nu dai deloc greș cu un sejur la Duni. Am întâlnit români care veneau a 5-a oară și erau necăjiți că Pelican-ul, care era preferatul lor, era în renovare.

Pentru că eram foarte aproape de Sozopol, aprox 7 km, într-o după amiază am petrecut câteva ore acolo. Am parcat mașina în port (3 leva pe oră) și am luat-o pe lângă situl arheologic, puțin pe străduțe și apoi pe promenadă până la capăt, de unde am luat-o în stânga și am ajuns din nou în port. Cam două ore am făcut pe circuit, am văzut delfini, ne-am bucurat de peisajele spectaculoase, de golfuri, zidurile cetății, porțile de intrare în cetate, de casele oamenilor foarte frumos cocoțate pe stânci, de absolut toată promenada.

La plecare, m-am dus dis-de-dimineață la plajă pentru un ultim răsărit și o ultimă repriză de bălăceală, am predat camera la 11,55 (oficial era 12), am mâncat de prânz (am intrat cu cina) și la 14 am plecat spre Istanbul și o altă experiență, de care am zis deja.

Duni Royal Resort va mai fi în planurile noastre. Atât de mult a plăcut tuturor și pentru că este exact ceea ce trebuie grupului nostru, cu siguranță vom mai da de el. Și îl recomand fără grija că greșesc, pentru că și cel mai cârcotaș turist ar găsi ceva pe placul lui. Dacă are așteptări conform prețului plătit, evident.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Aurici in 27.01.22 13:29:08
Validat / Publicat: 27.01.22 15:33:39
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 2508 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Recepția foarte generoasă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67600 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

 • ECOURI la acest review

  10 ecouri scrise, până acum

  webmaster
  [27.01.22 15:52:42]
  »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente (din anul curent sau anul trecut!) în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ===

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  AuriciAUTOR REVIEW
  [27.01.22 18:00:49]
  »

  Mulțumesc, seară faină!

  maryka
  [27.01.22 20:23:30]
  »

  Minunat loc, o variantă excelentă pentru vară, am studiat nițel și harta, fain de tot!

  AuriciAUTOR REVIEW
  [27.01.22 21:38:40]
  »

  @maryka: Este, într-adevăr, o bună opțiune pentru vară. Cu toate că eu nu prea aș vrea atât de repede, lumea dă din pinteni ca întâlnirea de anul acesta să fie tot acolo. Vom vedea, mai pritocim. Seară faină!

  elenaadinaPHONE
  [29.01.22 13:57:10]
  »

  Acum că am citit acest articol frumos, mi s-a făcut dor de Bulgaria!

  Faina vacanta, chiar dacă mobilierul era mai vechi principalul este să alegi să te simți bine și să te bucuri de loc așa cum este el, fiecare are frumusețea lui, depinde de fiecare din nou să o descoperim!

  Felicitări pentru o vacanţă reușită!

  ???? ????

  AuriciAUTOR REVIEW
  [29.01.22 14:41:34]
  »

  @elenaadina: Semnalez lucrurile de genul acesta, dar pe mine nu m-a deranjat că mobilierul era învechit, la modul că îmi strică vacanța. În general, țin seamă de ce bani am dat și am fix așteptările alea, nu mă supăr ca văcarul pe sat. Singura condiție este curățenia, dar erau prea multe articole în care nu se plângeau turiștii de așa ceva, iar noi avem prea multe experiențe la bulgari și în ceea ce privește curățenia nu am suferit niciodată.

  Sunt de aceeași părere că trebuie să luăm lucrurile bune din orice experiență, iar pentru noi această întâlnire este o bucurie, nu există să ne deranjeze ceva. Este o euforie de când ne întâlnim și până ne despărțim. Am stat în locuri rele cu adevărat, pe vremea când numitorul comun al găștii era jos de tot și alegeam, vai de mama noastră, doar ca să fim toți în același spațiu. Așa că, Belleville a fost parfum pentru cei mai mulți, iar pentru unii raiul pe pământ.

  Mulțumesc de vizită și ecou, week-end frumos în continuare!

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
  [29.01.22 17:18:23]
  »

  @Aurici:

  Anul trecut am ales Duni pentru întâlnirea tradițională a grupului, despre care citisem numai de bine, inclusiv pe saitul nostru... Din cauza aceasta am și amânat alegerea complexului atât de mult.

  Mai bine mai târziu decât niciodată

  Felicitări pentru alegere şi pentru articol!

  Totuşi, atenţie mare, Duni provoacă dependenţă Spun asta după şase vizite şi cu dorinţa încă vie de a reveni... iar şi iar.

  Au fost 353 de km din București, din poarta noastră, până în parcarea complexului din Duni și am mers pe traseul Ruse – Razgrad – Shumen – Burgas – Duni, drum pe care l-am făcut pentru prima dată, destul de bunuț.

  Chiar dacă nu ai detaliat, bănuiesc că ai ales varianta prin Aytos, cea mai scurtă, dar nu ştiu dacă şi cea mai rapidă, dar voi oricum nu vă grăbeaţi .

  Complexul Duni Royal Resort din golful Duni cuprinde două hoteluri de 5* Marina Beach și Marina Royal Palace, situate pe plajă, două de 4* Belleville și Pelican, mai în planul doi-trei, ultimul închis pentru renovare și Holiday Village

  Aşa ştiam şi eu, chiar dacă tot nu am reuşit să înţeleg rostul celor cinci stele afişate pe firma Belleville-ului, pe care le-am numărat şi fotografiat personal, cel mai recent în 2018, hotelul nefiind la acest nivel.

  Recepția funcționează non-stop și este foarte frumos decorată.

  A fost renovată în 2018 când au schimbat canapelele şi restul mobilierului din Lobby.

  Am fost arondați la Restaurantul Sozopol din apropierea hotelului, vis-à-vis de Aqua Park, dar puteam mânca și la Marina Beach. Câțiva prieteni au fost curioși și au fost o dată, dar nu au mai repetat pentru că mâncarea era aceeași. Spuneau ei că doar aranjamentele erau ușor diferite și spațiul mai mare.

  Dacă ar fi fost deschis şi Pelicanul, puteaţi încerca să mâncaţi şi acolo .

  Eu sunt tare curioasă şi am verificat nu o dată mâncarea de la Marina Beach în comparaţie cu cea de la Marina Royal Palace, iar diferenţele mi s-au părut puţine şi nesemnificative. În ambele restaurante se mânca foarte bine şi fiecare găsea ceva pe gustul lui.

  Într-o altă seară am fost și la barul de la Marina Beach, mai mult pentru priveliștea de pe terasa de sus.

  Şi eu am trecut deseori pe la acest bar tot pentru privelişte atât ziua, cât şi seara când era petrecere pe platoul de la piscina de la Marina Beach. În rest, preferam barul de la MRP, unde cocktailurile erau mai bune şi mai bine făcute de un barman talentat, altfel ingredientele fiind aceleaşi, locale.

  WiFi cu plată, nu cred că am mai întâlnit de mulți, mulți ani, dar asta era situația la resortul din Duni.

  Ehh... asta a fost mereu o problemă la Duni. Culmea este că şi cei care au plătit în urmă cu nişte ani au fost nemulţumiţi de viteză. În 2018 eu am fost plăcut surprinsă să constat că beneficiam de WiFi gratis la Lobby barul de la Marina Royal Palace, însă pe mine nu mă mai interesa subiectul, deja beneficiind de suficient net în roaming în SEE în cadrul abonamentului de mobil. Nu ştiu dacă şi-au păstrat oferta sau au revenit între timp la netul contra cost .

  De obicei, nici asta nu este o problemă pentru că le apropiem, dar la Belleville a fost imposibil, pentru că, între cele două paturi era o măsuță cu blat de marmură, foarte grea, imposibil de urnit.

  Şi eu m-am chinuit să mut o asemenea noptieră, al naibii de grea din cauza blatului din marmură.

  Din pozele tale am constatat că mobilierul de la Belleville nu diferă prea mult de cel de la MRP, acelaşi stil, poate doar mai bine întreţinut cele de la 5 stele. Şi nici cu umiditatea nu am avut vreo problemă, dar nici nu am stat în pădure

  Duni Royal Resort va mai fi în planurile noastre. Atât de mult a plăcut tuturor și pentru că este exact ceea ce trebuie grupului nostru, cu siguranță vom mai da de el.

  Ar fi păcat să nu reveniţi într-un loc unde aţi fost mulţumiţi.

  Când toate hotelurile sunt deschise, fiecare îşi poate alege cazare unde doreşte în cadrul resortului, după buget, deoarece nimic nu vă împiedică să vă petreceţi tot timpul împreună, facilităţile fiind comune, şi apoi fiecare doarme în camera lui din hotelul ales.

  AuriciAUTOR REVIEW
  [29.01.22 18:37:05]
  »

  @nicole33: Mulțumesc pentru ecou, confirmări și completări. Hai să văd cum răspund ca să nu pierd firul.

  Știam că ai fost de șase ori și asta a fost o garanție că totul va fi bine. Am asociat mereu Duni cu copiii, iar noi nu mai avem copii mici de mult. Dar acum mi-am dat seama că resortul e mult prea mare și că e loc sub soare pentru toată lumea, fără să te calci pe picioare.

  Știu că și noi vom mai ajunge pentru că la Duni a fost mai comod decât la oricare alt hotel la care am stat cu ocazia întâlnirilor noastre. Ne-am stabilit încă din prima zi două puncte de întâlnire: o zonă de plajă și seara la discotecă, apoi fiecare a fost liber ca pasărea cerului. Venea la plajă dacă/când avea chef, seara la fel, unii se mai plimbau, alții mai asistau la spectacolele de la Amfiteatru... și ne suprapuneam la discotecă după cum voia fiecare: 10 minute, două ore sau deloc. Și ne vedeam mereu la masă, pe rând, așa. Doar în ultima seară mâncăm întotdeauna împreună și așa am făcut și la Duni, după ce ospătarii ne-au organizat două mese lungi, pe una din terase.

  Da, am mers prin Aytos. Nu am mai detaliat drumul, ci am menționat doar câteva repere importante de pe traseu, pentru că acum toată lumea este cu aplicațiile la purtător și alege după cum îi convine. Noi am ales așa pentru că voiam să ne oprim la Cascada Krumova, după Shumen. La întâlnirea asta fiecare ajunge când vrea, iar eu nu mă grăbesc să ajung la prânz. Într-un fel, e nashpa pentru că se reduc posibilitățile de schimbare a camerei, dar ne asumăm. În ultimii doi-trei ani am ajuns tot spre seară.

  Categoric, Belleville poartă stelele alea degeaba pe fațadă, dar dacă ar avea parte de o renovare poate n-ar fi departe. Camerele sunt destul de mari, baia la fel, balconul. Mie chiar îmi pare rău că el nu se potrivește cu restul locului, chiar e păcat pentru că are o recepție generoasă, care se vede renovată destul de recent, un bar bun, corpurile pe afară sunt aspectuoase, pajiștile îngrijite... chiar merită și camerele o actualizare.

  Sunt curioasă cum o arăta Pelicanul acela după renovare pentru că m-au uimit românii aceia care erau a 5-a oară la Duni și au stat numai la Pelican.

  Despre mâncare, chiar trebuie să fii cârcotaș să spui că nu găsești ceva pe plac, iar barurile au fost pe placul nostru, ceea ce nu s-a întâmplat întotdeauna la hotelurile de 4* la care am stat prin Bulgaria.

  Despre WiFi nu ne-am bătut capul, pentru că cei care au nevoie mai mult de net au abonamente pe măsură, iar ceilalți nu s-au stresat, că nu le-a trebuit.

  Așa intenționăm, să ne întoarcem la Duni, pentru că este foarte greu să găsim un alt loc la fel de bun, pentru atât de mulți. Acum că știm și cum stă treaba poate chiar o să stăm diferențiat, în funcție de buget. Am avut ofertă și acum pentru Marina și nu era deloc mare diferenta (100 de EUR pentru sejurul de 5 nopți), dar până la urmă toată lumea a ales să stea în același hotel. Ceea ce a fost o mare păcăleală, de fapt, pentru că am fost împrăștiați printr-o grămadă de corpuri și etaje.

  Mulțumesc încă o dată pentru vizită, week-end fain în continuare!

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
  [29.01.22 20:45:49]
  »

  @Aurici:

  Știam că ai fost de șase ori și asta a fost o garanție că totul va fi bine.

  Nu sunt deloc masochistă să tot revin dacă nu ar fi fost ok.

  Chiar dacă preţul a tot crescut faţă de prima mea vizită din 2009, calitatea mâncării a înregistrat unele scăderi, iar la confortul camerelor nu am sesizat alte îmbunătăţiri în afara schimbării televizoarelor prin 2013 sau 2014, a apărut şi aquaparkul, iar Duni încă este o alegere bună şi sigură, cu un raport calitate preţ corect.

  Am asociat mereu Duni cu copiii, iar noi nu mai avem copii mici de mult. Dar acum mi-am dat seama că resortul e mult prea mare și că e loc sub soare pentru toată lumea, fără să te calci pe picioare.

  De vreo două ori am mers doar noi doi. În restul cazurilor am avut maxim doi copii în grup, acum majori , ceilalţi fiind cupluri fără copii.

  Eu nu am asociat niciodată Duni cu copiii decât poate în ceea ce priveşte intrarea extrem de lină în mare, potrivită pentru ei. Nici politica resortului din ultimii ani nu mi se pare prea orientată către familiile cu copii, având în vedere gratuitatea până la o vârstă redusă faţă de media hotelurilor bulgăreşti, restricţiile la cazarea cu doi copii în camere duble etc.

  ... dar până la urmă toată lumea a ales să stea în același hotel. Ceea ce a fost o mare păcăleală, de fapt, pentru că am fost împrăștiați printr-o grămadă de corpuri și etaje.

  Ciudat. Poate pentru că aţi fost şi mulţi tare. Noi la grupuri de maxim şase camere pe aceeaşi rezervare am primit mereu toate camerele la rând, una lângă alta, alocate aşa anterior sosirii în resort, pentru că fiecare a ajuns la Duni de capul lui. Eu ce am mai schimbat camerele părăsindu-mi prietenii atunci când am vrut altceva .

  Ai toată admiraţia mea pentru eforturile făcute an de an cu organizarea acestor întâlniri şi, desigur, pentru succesul acestora

  AuriciAUTOR REVIEW
  [31.01.22 22:43:28]
  »

  @nicole33: Am asociat Duni cu copiii pentru că doar asta auzeam în jur, pe la colegi. Apoi am tot citit că nu-i așa, dar a mai trecut ceva până s-a concretizat.

  Da, suntem împrăștiați pentru că suntem mulți, ni s-a tot spus. Dar se nimeresc mereu câte 2-3-4 familii unele lângă altele. Nu mai suferim pentru asta.

  Și eu îmi pun coada pe spinare dacă nu îmi convine ceva. Acum nimerisem chiar fain, lângă niște finuți cu care ne plimbăm cel mai des, dar dacă nu mi-a convenit camera i-am pupăcit din mers.

  În fiecare an zic că e ultimul când mă ocup de organizarea întâlnirii, dar e frumos și toți sunt cuminți și ascultători, n-am ce să fac. Mulțam de laude, seară bună.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Aurici, elenaadina, maryka, Yoda
  Alte impresii din această RUBRICĂDRR Belleville Hotel:

  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

   
  [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.10687518119812 sec
  ecranul dvs: 1 x 1