ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.01.2022
DE Mika
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.08.09
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
DEC-2021
DURATA: 4 zile
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ 445
incl. cost transp. (cu auto propriu)
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

La schi în zona Saalbach-Hinterglemm

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 5 MIN

Skicircus Saalbach - raiul schiorilor

TIPĂREȘTE

In anul 2021 a fost primul Crăciun petrecut departe de casă. Dacă până nu demult familia se reunea la noi in casă, in miros de cozonaci și sarmale, de această dată ne-am reunit in Austria, acolo unde de doi ani locuiește unul dintre copii.

Cand a venit ziua plecării, am incărcat mașina cu bunătăți românești și, bineințeles, cu schiuri, că doar nu era să mergem in Austria fără să incercăm zăpada de pe pârtiile de acolo.

Patru zile am petrecut pe unul din cele mai mari domenii schiabile din Austria – Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Skicircus Saalbach dispune de 270 km de pârtii de ski, practic, in câteva zile petrecute aici, poți schia de două ori pe aceeași pârtie doar dacă iți dorești acest lucru. Partiile sunt foarte bine marcate, inainte de fiecare coborâre poțI să vezi gradul de dificultate, direcția in care mergi și la ce instalații de cablu poți să ajungi.

A fost o plăcere să schiez pe aceste pârtii – bine bătute, zăpadă bună, foarte late cele mai multe dintre ele, și, in ac elași timp, multe foarte lungi. Am coborât pe una din pârtii de la 2092 m până la aproape 900 m, continuu, pe o zăpadă excelentă. O plăcere să schiezi pe aceste pârtii.

Din cei 270 km de pârtii, 140 Km sunt albastre, 112 Km roșii și 18 Km negre. Aici trebuie să spun că, in foarte mare parte, pârtiile albastre de aici erau egale cu cele roșii de pe la noi, iar pe cele negre nici nu am avut curaj să pun schiul, unele fiind chiar pârtii pe care se desfășoară concursuri de coborâre de nivel profesionist.

Ca să ajungi pe pârtii poți lua o telegondolă, un telescaun sau un teleski, domeniul fiind deservit de 70 de instalații de cablu. La fiecare stație este o hartă mare, care iți arată locul unde ești, ce poți să faci in continuare, care pârtii sau instalații de cablu sunt inchise. In foarte multe stații sunt și WC-uri, gratuite și foarte curate.

Sunt amenajate foarte multe puncte de belvedere, multe dintre ele prevăzute cu camere foto ca să poți să imortalizezi momentele frumoase.

Peisajul este de vis, pe oricare din pârtii te afli. Am avut noroc de o vreme insorită, chiar dacă a fost un soare cu dinți și temperatura era cu câteva grade sub zero. Ne plăcea să ne oprim undeva pe pârtie și să ne uităm la muntele din fața noastră pe care schiasem cu oră sau două inainte.

Și, pentru că, intre două coborâri trebuie să iți reintregești puterile cu ceva bun de mâncare sau să te incălzești cu vin fiert, o ciocolată caldă sau chiar cu o bere bună, pe pârtii găsești 60 de mici cabane fiecare cu restaurant și terase cu priveliști care iți merg la suflet. La fiecare cabană erau șezlong-uri pe care te puteai așeza și profita de soare și de imaginile culmilor inzăpezite din jur.

Prețul unui skipass poate părea mare la prima vedere, dar, având in vedere numărul mare de pârtii, lungimea și calitatea lor precum și toate celelalte facilități, prețul este unul mai mult decât convenabil.

Noi am achiziționat inițial un skipass pentru trei zile, care a costat 177 EURO/peroană. Cu acest skipass puteam să skiem la Skicircus Saalbach, pe Kitzsteinhorn Kaprun și pe Schimttenhöhe din Zell am Zee, adică pe 408 km de pârtii deservite de 121 instalații de cablu... Să tot schiezi!

In a patra zi am achiziționat un skipass cu incepere de la 11.30, care a costat 50 EURO/persoană. Fiind in plină perioadă de pandemie, la achiziționarea skipass-ului ni s-a cerut certificatul COVID. In instalațiile de cablu era cerută purtarea măștii FFP2, dar nu erau foarte riguroși, erai lăsat și dacă aveai doar buff-ul sau cagula pe față.

In afara accesului nelimitat pe pârtii și in instalațiile de cablu, cu skipassul aveai parcarea gratuită și transport gratuit cu buss-ul.

Pentru cei care vor să petreacă câteva zile in acest paradis al schiorilor și au nevoie de cazare, au de unde alege. Noi am văzut doar Saalbach-ul (de unde am plecat in fiecare zi pe pârtii) și Hinterglemm-ul, și pot să spun că erau o mulțime de hoteluri sau apartamente de inchiriat. Stațiunile arată foarte bine, nu s-a construit haotic. Construcțiile respectă arhitectura și materialele specifice zonei montane, cu cel mult patru etaje, cu mult lemn. Cu mașinile se poate circula in interiorul stațiunilor doar cu permise speciale. Sunt multe parcări, atât acoperite cât și descoperite, gratuite pentru schiori până la ora 18.00 in fiecare zi.

Sunt și multe magazine, mai ales de articole sportive, precum și o mulțime de mici restaurante sau cafenele.

Cei care nu vin cu schiuri nu au de ce să se ingrijoreze. Sunt foarte multe centre de inchiriere, cu personal amabil și bine pregătit. Vei primi cele mai potrivite schiuri, corespunzător pregătirii, greutății și dorințelor tale. Fiecare centru de inchiriere este in același timp și un centru de recondiționare și reparare schiuri.

Am petrecut foarte bine in cele patru zile de ski pe aceste pârtii. Nu am reușit să schiez decât pe o parte din ele. Pe celelalte două domenii pe care aveam acces (Kitzsteinhorn Kaprun și pe Schimttenhöhe) nici nu am avut timp să mergem. Pe Kitzsteinhorn am mai schiat acum doi ani (vezi impresii) dar pe Schimttenhöhe am fost doar vara. Nu e timpul pierdut, sigur vom mai merge.

Dacă vă place schiul sau chiar dacă sunteți incepători și vreți să vă perfecționați, vă recomand – Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Acesta a fost primul meu review din acest an. Sper să reușesc să scriu mai multe decât in precedentul și, in același timp să citesc mai multe. Vă doresc tuturor un an așa cum il vreți, cu multe și frumoase călătorii, fără restricții sau zboruri anulate.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Fotografiile vorbesc de la sine de frumusețea imprejurimilor.


[fb]
---
Trimis de Mika in 08.01.22 23:05:37
Validat / Publicat: 09.01.22 08:32:21
VIZUALIZĂRI: 473INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Un lac sus pe munte, pentru zăpada artificială
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63700 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX [09.01.22 08:31:52] »

EXCELENT

Mutat în rubrica "La schi în zona Saalbach-Hinterglemm, HINTERGLEMM" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

webmasterscris / TELEFON [09.01.22 08:35:48] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Mikascris / TELEFON [09.01.22 08:49:26] »

@webmaster: Mulțumesc!

Aurici [09.01.22 08:57:11] »

Excelent și din partea mea.

La Saalbah a fost prima noastră ieșire din țară, după revoluție. Habar nu aveam de capul nostru, nici nu știam să căutăm, nici să alegem. Abia ajunși acolo am constatat că stațiunea este de schi și nu prea aveam ce face, mai eram și cu copii mici după noi. Hotelurile erau pline de persoane mai în vârstă, seniori cu bilete reduse, cel mai probabil, am zis noi. Încingeau seara niște dansuri la terasele din stațiune și noi căscam gura, copiii erau fascinați. Aproape că așa ne-am petrecut toate serile, admirându-i pe ei cum se distrează. Dar zilele au fost superbe. Ne-am dezmeticit repede, ne-am suit în mașini și am văzut o mulțime de lucruri jur-împrejur. N-am cum să uit vacanța aceea în veci. Atunci mi s-a și pus pata pe Austria.

Dar să schiez pe pârtiile acelea și să mă bucur de peisajele din pozele tale, rămâne doar ceva de visul-visului.

Un an bun, fără valuri, cu multe drumeții și călătorii!

Mikascris / TELEFON [09.01.22 09:31:13] »

@Aurici: Mulțumesc! Și acum se umpleau terasele după ce se închideau pârtiile. Am rămas intr-una din seri puțin mai mult și am văzut asta. Nu am rezistat și ne-am așezat și noi la un vin fiert. Este frumoasa Austria indiferent de anotimpul! Ma bucur ca ti-am trezit amintiri frumoase prin revirw-ul meu.

adrianbogdan [09.01.22 10:29:18] »

Am fost acolo acum 17 sau 18 ani, superba zona.

Sincer ca si Aurici nu stiam de capul nostru, nici netul nu era ce este acum, am gasit o oferta buna de cazare, ne-am urcat in masina si gata Austria.

De schiat nu am schiat niciodata, dar pe la o cana cu vin as sta oricand.

Va doresc un an frumos cu sanatate si cu cat mai multe iesiri in natura, pana la urma cu asta ramanem... cu amintiri.

doinafil [09.01.22 12:15:40] »

Într-adevăr, un rai al schiorilor! Bravo, Mika! Pe lângă „munțo-mană” ești și „schio-mană” , dacă pot să spun așa (și de ce nu?! Inventează tinerii de-acum niște cuvinte... care mai de care mai năstrușnice, mai potrivite sau nu!)

Când eram copil am schiat și eu, la Sinaia. Acum nu știu dacă m-aș mai încumeta să pun schiurile în picioare. (deh, vârsta!) Este o mare diferență între pârtiile noastre de acum și cele de altă dată. Pârtia „ta” de aici, din articol, este grozavă!!!

Tot la Sinaia am și patinat (nu prea mult). Despre concursurile de săniuș nici nu mai pomenesc, erau ceva obișnuit.

Ați avut noroc și de vreme bună, se pare că zăpada era naturală. (sau nu?!)

Să vă fie de bine! Să aveți un an cu multe plimbăreli, în țară și în afară!

Mika [09.01.22 17:25:24] »

@adrianbogdan: Mulțumesc! Austria are mult de arătat in orice anotimp. Noi am inceput să o descoperim cu adevărat de când drumurile ne duc pe acolo mai des. Adevarat, rămânem cu amintirile și ar fi bine să fie dor din cele frumoase! Un an nou cu tot ce e mai bun!

Mika [09.01.22 17:31:43] »

@doinafil: Imi place ski-ul la fel cum imi plac toate activitățile in natură. Vremea a fost foarte frumoasă. Cand am plecat din Austri se incălzise și era ceață, așa că putem considera ca am fost norocoși! Călătorii frumoase!

elenaadinascris / TELEFON [11.01.22 09:49:33] »

Minunat!

😍😍😍

Mika [11.01.22 10:46:27] »

@elenaadina: Mulțumesc!

Yersinia pestis [18.01.22 14:40:05] »

Tare frumoasă activitatea asta, cu lunecatul pe doage! Din păcate, eu n-am bagaj de experiență în sensul ăsta, că imediat ce m-am urcat pe ele, am aflat ce-nseamnă gravitația! Contondent am aflat-o!

Dar, pozele de le văd îmi dau voie să văd că locu-i frumos și să fiu așa, un pic invidios... constructiv invidios, nu cu păcat, jur!

Dar, faza cu învățatul schiatului, sărut mâna, nu, eu, dacă iau viteză pe pârtia de schi, dacă sar de-acolo, zbor prin aer de ies din Austria și cine știe pe unde-aterizez! Deci, ca la” România literară” pe vremuri: Deocamdată, nu!

PS Frumos peisaj, frumoasă și utilă povestire!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Aurici, doinafil, elenaadina, Mika, Yersinia pestis

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0788590908051 sec
ecranul dvs: 1 x 1