ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.06.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
LUNA
OCT-2020
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Unde şi cu ce ne-am delectat papilele gustative în Lisabona

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Mărturisesc că despre mâncarea portugheză nu ştiam mai nimic înainte de a pleca la Lisabona, ba cred că auzisem de pastéis de nata şi bacalhau ca fiind preparatele cele mai populare, aproape naţionale. Ne-am zis că e musai să le testăm şi noi cu prioritate şi dacă ne vor plăcea, să avem timp să le repetăm.

Bine, ne-am propus să încercăm tot ce ne-ar fi făcut cu ochiul şi tot ce era faimos că ar fi fost gustos, însă ne-am dat seama repede că bacalhau este un deliciu pe sufletul nostru şi l-am savurat din prima seară şi până la ultima masă lusitană gătit în diferite feluri. Cam aşa au stat lucrurile şi cu pastéis de nata de care eu m-am îndrăgostit de la prima degustare şi pe care le-am consumat cu mare plăcere zilnic, atât la micul dejun fiindcă primeam la masă aşa ceva, cât şi pe parcursul zilei, căci cumpăram de unde mi se păreau mai apetisante.

Dar ce este bacalhau? Dar pastéis de nata? Bacalhau înseamnă un cod de Atlantic, sărat şi uscat, printr-un vechi proces moștenit încă din secolul al XVI-lea. Părerile, aş putea zice unanime, sunt că bacalhau este un soi de ambasador al gastronomiei portugheze, sau, cum mai spun alţii, un fel de fiel amigo (prieten fidel) al bucătăriei portugheze tot din aceleaşi timpuri când au început să fie explorate platouri submarine situate la sud-est de Terra Nova, în apropierea Canadei. Se zice că portughezii au 365 de reţete de preparare a acestui peşte, câte una pentru fiecare zi a anului. Să nu credeţi că acest peşte rămâne sărat şi în farfurie, acesta se desărează şi se înmoaie îndelung, că atunci când este servit, n-ai zice că nu e proaspăt.

Pastéis de nata reprezintă dulcele naţional portughez şi poate fi găsit peste tot, în toate pasteleriile din oraş, fie vândute individual, fie la set de câte cinci ambalate excelent. Sunt nişte tarte micuţe, de formă rotundă, cu foietaj, vanilie şi gălbenuş de ou care se prepară după o reţetă veche de câteva sute de ani, atribuită unor călugări catolici de la Mosteiro dos Jerónimos din Belém. Despre aceştia se spune că foloseau albuşurile de ou pentru apret sau pe post de soluţie de lipit. Din gălbenușuri erau nevoiți așadar să inventeze tot soiul de rețete și așa a apărut pastel de nata, un desert la care nu au avut acces decât călugării și asta până în 1837. Atunci, câțiva preoți au deschis prima patiserie care vindea dulcele misterios, cu scopul de a-și rotunji veniturile.

După ce v-am introdus în conţinutul celor mai reprezentative preparate portugheze, vă voi spune câte ceva şi despre experienţele noastre culinare din Lisabona, cu menţiunea că nu au fost prea multe, luând masa practic în trei localuri, dintre care unul devenise cel de casă.

Rosa da Rua

Adresă: Rua da Rosa 265,1200-385, Bairro Alto, Lisboa, Portugalia

Website: rosadarua.pt

Telefon: +351 21 343 2195

În prima seară, de cum am sosit în Lisabona, ni se făcuse foame de-a binelea, după ore bune de zbor şi stat prin aeroporturi. După ce ne-am cazat, am plecat imediat spre localul din vecinătate, cel pe care ni-l recomandase cu drag gazda noastră. Regula era de stat la interior în restaurant în proporţie de jumătate din locuri, de port de mască tot timpul cu excepţia timpului când mâncai efectiv.

Am găsit repede localul micuţ şi cochet, am intrat, ne-a plăcut din primul moment aspectul vintage, dar elegant, stilat, muzica de fado din surdină. Imediat ne-a preluat o doamnă, ce-i drept la ora aceea trecută de 22,00, mai aveau doar o masă ocupată. Probabil că se citea pe feţele noastre că eram proaspăt veniţi, ne-a întrebat dacă suntem pentru prima oară în oraş, apoi ne-a adus meniul. Deloc stufos, dar concentrat, meniul cuprindea bacalhau gătit în mai multe feluri. Am ales două tipuri de bacalhau: á Bras (cu cartofi prăjiţi mărunţiţi şi ouă bătute) şi com Natas (cu smântână), pentru a face schimb între noi la un moment dat şi o salată de fructe de mare, cu caracatiţă preponderent, şi legume.

Ne-au fost aduse şi faimoasele aperitive care nu sunt din partea casei, deşi ai fi tentat să crezi că da. Ţi se poate spune că sunt contra cost sau nu, dar dacă te atingi de ele, sigur le regăseşti pe nota de plată. Nouă ni s-a zis că nu-i obligatoriu să le consumăm, că nu sunt gratis şi ne-am conformat păstrându-ne pentru felurile de mâncare. Am fost foarte inspiraţi deoarece porţiile au fost mai mult decât îndestulătoare, iar prima întâlnire cu celebrul bacalhau a fost un real coup de foudre, din acel moment am fost efectiv cuceriţi de codul portughez. Gust divin, ce mai încolo şi încoace! L-am asortat cu jumătate de litru de vin alb, sec, care a accentuat senzaţia de mâncare bună. Nota de plată n-a fost nici prea, prea, nici foarte, foarte, oarecum rezonabilă: 41,50 € pe care i-am achitat rotund la 45 € în semn de mulţumire.

Leitaria Académica

Adresă: Largo do Carmo, 1,1200-022 Lisboa, Portugalia

Website: leitaria-academica.eatbu.com

Telefon: +351 918 313 377

Leitaria Académica nu e chiar un local în adevăratul sens al cuvântului, este un fel de bistro, mai mult o terasă unde sunt servite mâncăruri simple, într-o gamă restrânsă: gustări portugheze (bifana), pizza, ceva patiserie, câteva preparate tradiţionale.

Nouă ne-a plăcut mult amplasarea sa excelentă în Largo do Carmo, lângă Chafariz (fântâna) do Cormo, în apropiere vestitei Convento da Carmo, maiestuoasa biserică medievală aflată în ruine, după marele cutremur din 1755. Largo do Carmo este o deschidere cu multă vegetaţie, umbrită de copaci în care coexistă mese amenajate de la mai multe terase, şi cum restaurantele erau limitate ca grad de ocupare la interior la jumătate din capacitate, am preferat să mâncăm în aer liber, mai cu seamă că vremea a fost frumoasă, iar noi ne-am bucurat de mângâierile soarelui blând de toamnă.

L-am ochit chiar din prima zi când ne plimbam, văzându-i panoul publicitar cu preparatele şi preţurile aferente şi a devenit repede localul nostru preferat având mâncăruri gustoase şi preţuri prietenoase. Zilnic am mâncat cel puţin o dată aici, chiar ne împrieteniserăm cu ospătarii şi, surprinzător, avea cea mai mare căutare printre turişti, că n-am găsit mereu masă liberă, aşteptând să se elibereze una, odihnindu-ne lângă Chafariz do Carmo.

Am încercat cele trei feluri de bacalhau pe care le găteau, cele trei de supă şi le-am tot rotit fără să ne plictisim, fiindcă mâncarea era delicioasă. Prato do dia (mâncarea zilei cu bacalhau, de regulă á bras), bacalhau com natas, pataniscas bacalhau (gătit în crustă de pesmet) , acestea erau felurile în care era gătit aici codul. Negreşit, ne era servit întotdeauna alături de salată de legume: roşii, boabe de porumb, rucola şi de câte o măslină. Supele erau supă-cremă de diverse legume, asezonate cu tot felul de mirodenii.

De fiecare dată, am acompaniat mâncarea cu vin alb, sec, uneori şi cu vin de Porto pentru mine. Cafeaua m-a uimit cât de bună era şi cât de ieftină (1-2 €), semn că ţara asta are încă influenţă asupra celei mai mari producătoare de cafea din lume. Bacalhau nu depăşea 8,5 € indiferent de modul de pregătire, supele erau 1,5 €, iar vinul 11 €/litru, aşa încât notele de plată n-au sărit de 30 €, absolut accesibil.

Dacă aş mai ajunge la Lisabona, negreşit aş merge la Leitaria şi cu asta cred că am spus totul. Inutil să mai adaug laude pe care, oricum, le merită!

Pastéis de Belém

Adresă: Rua de Belém nr. 84-92,1300 – 085 Lisboa, Portugalia

Website: pasteisdebelem.pt/en

E-mail: pasteisdebelem@pasteisdebelem. pt

Telefon: +351 21 363 74 23

Pastéis de Belém este o legendă în adevăratul sens al cuvântului. Este patiseria istorică din cartierul Belém a cărei celebritate a trecut demult graniţele lusitane. Povestea am spus-o şi eu, pe scurt, producţia de manufactură a călugărilor a devenit în timp o afacere cu o făbricuţă în toată regula, deşi se pare că şi astăzi lucrul se realizează în mare parte tot manual pentru a păstra tradiţia.

Însă eu vreau să zic câteva vorbe şi despre vestitul local căruia i-am trecut şi noi pragul în ziua petrecută în Belém. Citisem că în vremuri normale, nu de pandemie, localul era foarte aglomerat, cozile de la intrare fiind considerabile. Clădirea în care-şi duce viaţa de zi cu zi pasteleria, este şi ea una notabilă, destul de veche, dar cu tuşă şi farmec proprii.

Singurul lucru bun, dacă pot să-i zic aşa, adus de pandemie, a fost lipsa aglomerţiei, ceea ce nu e deloc rău pentru turişti. Am intrat, evident trebuiau respectate reguli stricte de distanţare fizică, folosit dezinfectant, purtat mască, etc., şi am fost preluaţi de o domnişoară care, mai apoi, ne-a plasat unui alt coleg ce s-a ocupat de noi.

Acesta ne-a indicat clar ce masă să ocupăm în timp ce noi eram cu ochii roată, uimiţi de interiorul clasic, dar stilat, şi fiindcă nu existau meniuri tipărite ca măsură anticovid, ar fi trebuit să ne descărcăm o aplicaţie şi să vedem acolo meniul din care, apoi, să comandăm. Însă, eu văzusem că oferta de produse era afişată pe un perete, cumva în faţa noastră. Ne-am ridicat şi am cercetat meniul din care am ales desigur, Pastéis de Belém, o porţie de şase bucăţi, că doar acesta era motivul principal al vizitei noastre, soţul a optat pentru o merenda (o gustare constând dintr-un sandviş consistent), o sticlă de vin alb Casal Garcia şi eu am mai vrut o cafea că simţeam nevoia acută de revigorare.

Produsele au fost delicioase, însă nu ştiu dacă la pastéis am sesizat vreun plus faţă de celelalte surate pe care le mâncasem până atunci, semn că legendele vând bine, exact aşa cum se spune. Nota de plată a fost de 21,30 €, ceea ce n-a fost rău. La plecare, am fost conduşi să ieşim pe altă parte, tot măsură de protecţie anticovid.

Á Ginjinha

Adresă: Largo São Domingos 8,1100-201 Lisboa, Portugalia

Website: instagram.com/ginjinha_espinheira

Telefon: +351 263 975 056

Deşi acesta nu este un local propriu-zis, nu puteam pleca din Lisabona fără să testăm şi faimosul lichior de cireşe, pe nume Ginjinha, o băutură tradiţională preferată de portughezi. Seamănă perfect cu vişinata noastră.

Este de fapt un magazinaş înghesuit în inima Lisabonei, care comercializează tot felul de sticle de Ginjinha, dar are şi o masă în faţa sa unde se vând doritorilor shot-uri de lichior. Preţul era de 1,5 € păhărelul. A bea Ginjinha aici este o experiență culturală până la urmă, localnicii și turiștii se adună în piața de afară (Largo de São Domingos), socializând în timp ce se bucură de acest lichior dulce.

Localul funcţionează aici din 1890, deci am putea spune că are oarecare longevitate.

La final

Ştiu că ar fi trebuit să încep cu precizarea că mi-am format obiceiul ca cel din urmă articol despre o anumită destinaţie să fie dedicat mâncătoriilor, însă de data aceasta, o spun abia acum pe final. E important să-ţi faci o idee despre mâncarea şi băutura locului în care urmează să mergi, mai ales dacă o faci pentru prima oară aşa cum eram noi. Normal că de acasă ne propuseserăm să nu ratăm bacalhau şi pastéis, însă nu mă gândeam că ne vom îndrăgosti repede şi până peste cap de aceste preparate, ca şi de vinul de Porto pe care eu îl ador şi de atunci îl caut periodic prin magazinele mari de la noi.

La final de serial

Am ajuns la capătul povestirilor din prima noastră experienţă portugheză, una nesperat de bună şi frumoasă chiar pe timp de pandemie când nu ne mai făcuserăm iluzii că în luna octombrie a anului de graţie 2020 se mai poate pleca în afara graniţelor. Iată că a fost posibil, am avut un mare noroc de la început şi până la sfârşit, mai cu seamă că după o zi şi jumătate de la sosirea noastră înapoi în ţară, Portugalia trecea pe lista galbenă aşa încât ne-a trecut iarăşi glonţul pe la ureche, judecând după experienţa amalfitană din februarie a aceluiaşi an când am fost cu un pas înaintea infernului italian. Însă, totul e bine când se termină cu bine, restul e de prisos! Cineva acolo sus ne iubeşte, m-am convins de asta!

Dacă vi se iveşte ocazia, vizitaţi Portugalia, chiar începând cu Lisabona, un oraş fermecător care nouă ne-a plăcut foarte tare!

 

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip: youtube


[fb]
---
Trimis de irinad in 15.06.21 07:00:26
Validat / Publicat: 15.06.21 08:09:04
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PORTUGALIA.

VIZUALIZĂRI: 3528 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Convento da Carmo, vecina terasei Leitaria Académica
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 61800 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[15.06.21 08:09:29]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

webmasterPHONE
[15.06.21 08:34:02]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

-

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

crismisPHONE
[15.06.21 09:42:25]
»

Am adulmecat cu mare drag aromele expuse de tine în acest articol... Și odată cu ele, s-au trezit amintiri și senzații...

Sentimentul pe care îl ai în momentul în care, după o zi agitată de umblat prin aeroporturi, în sfârșit te așezi la masă, într-un mic restaurant local și savurezi primele bucate despre care ți-ai făcut atâtea idei înainte!... Și faptul că prima înghițitura de vin aromat aduce cu ea, automat, anticiparea lucrurilor minunate ce te așteaptă să le descoperi începând cu dimineața următoare în acest loc nou, fabulos!... Un sentiment de care mi-e foarte, foarte dor!

maryka
[15.06.21 10:04:54]
»

Am savurat din priviri bunătățurile expuse de tine, dorindu-mi cu atât mai mult să ajung acolo să le și degust! Vezi că până la urmă, în acest caz, pandemia a lăsat un mare loc de relaxare, gândește-te cât ar fi fost de aglomerat. Iar voi ați avut cu adevărat șansa de a vedea Lisabona aerisită!

Mi-au plăcut localurile voastre, dar până la urmă și mie cel mai mult îmi place afară, în astfel de piațete. Frumoasă atmosfera, un pic de vechi, un pic de nou! Perfect!

Felicitări! Te pup cu drag!

irinadPHONEAUTOR REVIEW
[15.06.21 14:00:33]
»

@webmaster și @webmasterX: Mulțumesc frumos, mă onorează!

irinadAUTOR REVIEW
[15.06.21 18:35:02]
»

@crismis: Îmi pare tare bine că ţi-am trezit amintiri lusitane şi că odată cu noi te-am făcut să reîncerci sentimentul (atât de dulce) de a descoperi arome noi din locuri noi pe care aşteptarea ţi le-a adus mai aproape.

Experienţele culinare din Lisabona ne-au umplut de bucurie sufletele şi burţile, nu-mi imaginam că mâncarea portugheză este atât de bună şi că portughezii pot fi aş de ospitalieri şi de amabili.

Mulţumesc mult pentru vizită, ecou, vorbe frumoase care mi-au rămas la inimă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[15.06.21 18:48:39]
»

@maryka: Mă bucur că ţi-au plăcut şi ţie preparatele portugheze, ştii că acum va fi din ce în ce mai uşor de ajuns acolo, aşa vei putea să faci cunoştinţă cu acestea cândva. Paradoxal, pe noi pandemia ne-a favorizat sub multe aspecte, poate mai multe faţă de cele vitregite. Cel mai mult ne-a lipsit muzica lor emblematică: fado, dar nu le poţi avea pe toate în timpuri anormale.

Noi alegem, de regulă, pe oriunde ne-am duce, localuri fără pretenţii mari, dar care să aibă vad, căutare, mâncare bună şi preţuri nu foarte mari. Şi atmosferă, desigur! În Lisabona este posibil să le găseşti pe toate!

Mulţumesc frumos, de vizită, aprecieri! O seară minunată îţi doresc!

k-lator
[15.06.21 20:03:55]
»

@irinad:

Dacă vi se iveşte ocazia, vizitaţi Portugalia, chiar începând cu Lisabona, un oraş fermecător care nouă ne-a plăcut foarte tare!

Trebuie să fiu întru totul de acord cu tine. Portugalia este o țară care ne-a rămas și nouă în suflet, de când am străbătut-o de la nord spre sud, în urmă cu vreo zece ani, apoi ne-am oprit pentru 3 zile în Lisabona. Ca să simți cu adevărat spiritul Lusitan, trebuie să mergi în Portugalia” la țară” cum zic eu! Nu am cum să uit istoricul oraș Guimarães, prima capitală a Portugaliei - Coimbra, Cabo da Roca și Sintra, despre care ai scris și tu atât de frumos sau cazarea de la un club de golf din regiunea Setubal, la sud de Lisabona, ori megaliții văzuți în vest, spre granița cu Spania.

Mi-am amintit și o întâmplare amuzantă din Lisabona, când țineam morțiș să degust arroz de marisco, un al fel tradițional. Peste tot acest meal se gătea doar de la 2 porții în sus (ghinion, că doar eu din familie sunt fun fructe de mare). Mi-am făcut curaj și la un prânz mi-am comandat, dar am fost avertizați că va dura puțin mai mult. Înfometată de la hălăduiala la picior, n-am putut să mă abțin și am ciugulit câte ceva din ce-și luase soțul meu apoi a venit ospăratul cu arozz-ul!!!... O oală de vreo 3 litri, cu capac și cu un polonic cu care să-mi pun în farfurie ????????... N-am putut decât să mai” pescuiesc” câte ceva din fructele de mare... și cam atât!

Am urmărit cu plăcere și bucurie serialul tău portughez și am admirat pozele minunate. Pentru asta îți mulțumesc.

Felicitări și călătorii minunate în continuare!

irinadAUTOR REVIEW
[15.06.21 22:05:49]
»

@k-lator: Ilară întâmplarea! ???? Cred că ştiu cum e să primeşti prea multă mâncare şi să nu-i poţi face faţă, am păţit-o şi noi în altă parte a lumii, în Cipru cred, cu meze, cunosc senzaţia de a nu mai putea să mănânci la un moment dat, decât cu ochii...

Minivacanţa noastră n-a durat decât patru zile, am văzut că ai vizitat Portugalia mult mai mult, însă poate reuşim să mai revenim acolo şi altă dată. Ştiu că merită din plin! Mulţumesc mult pentru aprecieri, mă bucur că mi-ai urmărit serialul şi că ţi-a plăcut ceea ce am scris, ca şi fotografiile postate. Îţi întorc cu drag urările, să avem parte de călătorii frumoase aşa cum ne dorim!

Noapte liniştită!

alex1987sbPHONE
[06.10.21 09:00:56]
»

Am început ziua... flâmând... ???? citind cele scrise de tine... Oare de ce aveam io impresia ca ginjinha e cu... vișine? ????... pesemne m-o luat valul din cauza bunătății sale...

irinadAUTOR REVIEW
[06.10.21 19:11:27]
»

@alex1987sb:

Oare de ce aveam io impresia ca ginjinha e cu... vișine? ????... pesemne m-o luat valul din cauza bunătății sale...

Drept să spun, nu mi-am dat seama dacă-i vorba de cireşe sau vişine, dar gustul aducea clar a vişinată şi era tare bună licoarea. ???? Dacă ar fi să ne luăm după unii şi alţii, s-ar părea că cireşele ar fi "vinovate", dar ce mai contează, ideea e că e musai, dacă ajungi la Lisabona, să te delectezi cu un păhărel-două şi să te întrebi întruna: de cireşe sau de vişine ...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alex1987sb, crismis, irinad, k-lator, maryka
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în #Lisabona? :


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.064483880996704 sec
  ecranul dvs: 1 x 1