ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.01.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.08.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 7 nopți
Familie
PREȚ SEJUR 4200
FĂRĂ transport
TIP CAM: DblStd
REGIM MASĂ UAI
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 2 COPII -- v: 13 și 15

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 96 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Rixos Sungate Resort [Beldibi]5

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 11 MIN

Rixos Sungate 5 * - Kemer

TIPĂREȘTE

Un colos arhitectural! O metropolă în miniatură! Grădinile Semiramidei și piramidele Egiptului! Bucătăria unui chef cu stele Michelin! Toate laolaltă! Am dorit să încep cu concluzia, pentru că e de povestit mult, foarte mult. :D

O fi loc? :D

TRASEU: Aeroportul Antalya este la 50 de km. Cu auto, București - Kemer sunt cca. 1400km, de parcurs în 17 ore, cu opriri rare și cu baftă în cele două vămi. Ca sfat pentru traseul cu auto - cazare intermediară în Eskishehir (2 recomandări: Cinas și Vendome - max. 30 E/noapte, cu mic dejun foarte bun, am detaliat anterior).

CAMERE: Check-in prelungit, deși am ajuns puțin după ora 14:00. Pentru familia noastră aveam rezervate 2 camere, dintre care una cu vedere la mare și le doream apropiate. Ni s-a propus un apartament cu vedere la piscină, care ar fi fost mult mai mare ca suprafață, dar am refuzat politicos. Și am fost îndrumați să mergem la masă până găsesc ei o variantă. Am executat întocmai, pentru că muream de foame și de curiozitate, deopotrivă. După masă am revenit, am luat în primire camerele plătite (care nu erau apropiate deloc) dar măcar au găsit cu vedere la mare. :)

Numerele camerelor sunt din 4 cifre: prima este indicativul clădirii, a doua este etajul iar următoarele sunt în ordinea camerelor de pe palier. Noi am avut 1642 - cea cu vedere la mare, în main building, la etajul 6 și 2431 - cea cu vedere la grădină, la etajul 4, în corpul 2, care ținea tot de main building (family lake and pool house).

Ambele camere erau foarte spațioase, cu balcon, perdele impecabile și draperii în ton cu mocheta, cu pernele decorative de pe pat și de poe canapea. Pe peretele opus patului se afla o oglindă mare formată din pătrate, iar în cameră aveam un birou, fotolii de ratan, lampadare și veioze albe, un pat matrimonial imens.

Grupul sanitar era la fel de generos ca spațiu, având și cadă și duș, cu mobilier și obiecte sanitare de calitate, prosoape, halate, papuci, produse de igienă personală inscripționate cu numele hotelului, telefon (și în baie și în cameră), uscător de păr. Între baie și cameră - un perete format dintr-un geam mat, gros.

Pe holul de la intrare era un șifonier încăpător, în care am găsit un seif (se putea folosi atât cu cartela camerei cât și cu o parolă proprie, liber aleasă). Comodă cu TV, AC, minibar gratuit (ce era în frigider) și vitrină cu produse (maxi-bar) contra cost. În aceasta din urmă erau: ciocolată, alune, produse de protecție solară, diverse dulciuri, forfecuță și altele. Minibarul se completa zilnic cu bere, apă plată/minerală și suc.

TV-ul avea și canale proprii, ale resortului, unde se regăsea o prezentare rapidă a ceea ce oferă, dar și imagini de la celelalte hoteluri din lanțul Rixos, imagini din The Land of Legends (un parc de distracții la care fiecare client al resortului are o intrare gratuită).

CURĂȚENIA: se făcea zilnic, în jurul aceleiași ore - 11.00 pentru una dintre camere, 16:00 pentru cealaltă. Se schimbau prosoapele, se suplimenta minibarul, săpunul și gelul din băi, aspirat, aranjat sau schimbat cearceafuri (în funcție de existența/lipsa unei frunze verzi de carton pe pat pe care o aveam la dispoziție). 🍃

RESORTUL: Este construit împrejurul unei păduri de pini. În plimbările noastre de recunoaștere am observat arhitectura deosebită, terasată a clădirilor, unele cu forme circulare, poziționate astfel încât să existe cât mai multe camere cu vedere spre mare. În main building, parterul și etajul -1 (care nu e un subsol, ci un nivel mai jos) au spații cu alte destinații, 2 recepții, restaurante, cinema, piscina interioară, baruri. Dar am să le dezvolt pe rând în pasajele următoare.

Spuneam că este un colos arhitectural. Au 1100 camere pentru clienți, 2 restaurante principale, 18 baruri (dintre care 2 pe plajă), 7 snackbaruri, club pentru copiii sub 4 ani și separat pentru 4-12 ani (cu show-uri și disco), aquapark, o piscină interioară și 8 piscine exterioare, centru spa, terenuri de sport (tenis, volei, baschet, fotbal), 2 săli de jocuri precum și o sală World Class cu antrenori, bowling și centru de conferințe. Vă închipuiți? Abia după 2 zile am început să mă orientez, cât de cât... :)) 🤪

În interiorul hotelului nu se fumează. Nici în camere (doar pe balcon), nici în spațiile comune, restaurante, recepție, săli de jocuri.

Peste tot în clădire și spațiile din jur, inclusiv pe plajă - WIFI gratuit, care funcționează cum trebuie.

Ca variante de camere sunt: vile de lux, grand suite, camere de lux, suite king, camere standard cu vedere la munte/la mare, suite de familie cu terasă, camere de familie.

Copiii sub 11 ani nu plătesc dacă stau în cameră cu părinții și există serviciu de baby sitting, contra cost.

Din resort nu puteau lipsi (oare? 🤪) câteva magazine de haine, încălțăminte, suveniruri, foto precum și un salon-coafor, un magazin cu de toate (de unde ar fi indicat să nu cumperi nimic 😉, căci peste stradă sunt la jumătate de preț. exemplu: ţigările acolo erau 8 E, peste drum doar 4...)

Ce mi s-a părut interesant este că NU primesc clienți bărbați neînsoțiți - sau cel puțin așa scriu site-urile de prezentare. Hotelul este cu și despre familie... 👯

Și dacă nu am menționat până acum, resortul se întinde pe 250.000 mp... ! Clădiri, baruri, spații verzi foarte bine îngrijite, alei, faleze și pontoane curate, șezlonguri spălate în fiecare seară. Cred că au un batalion de oameni la curățenie. Îi vezi noaptea spălând (cu detergent) scările spre plajă și fiecare dală de pe alee; udând spațiul verde, curățând copacii sau spălând geamurile spațiilor comune, ușile glisante, oglinzile. Și te simți bine că e curat.

MASA. Există două restaurante principale: Turquoise și Veranda, situate la et. 1 și 2, în apropiere de clădirea principală. Dar se poate opta și pentru restaurante a la carte, 7 la număr, care au costuri suplimentare. Acestea au denumiri diverse: Cactus, Bonzai, Aegean, Mandarin, Teppanyaki, La Rosetta, Mermaid. Pe lângă acestea, există și snack-bar-urile, restaurantul pentru copii, patiseria, adică încă 7 locuri unde se pot servi gustări. În afară de ele, încă 17 baruri cu diverse lichide alcoolice sau nu, incluse în prețul sejurului și unul cu extra charge- Leisure Mixology Bar. (Pe ăsta l-am scris ca să il ocoliți, așa cum am făcut și noi :)) )

În momentul în care se face check-in-ul, pe lângă cartelele de acces în cameră și cartelele de prosoape, mai primiți și o foarte utilă hartă de orientare în resort, precum și o coală A4 cu toate barurile, restaurantele, snack-bar-urile, activitățile sportive și de entertaiment, cu intervalele orare notate, valabile pentru acea zi. Ulterior, pentru a fi la curent cu orice modificări apărute, (restaurante a la carte închise, schimbări program sport, temperatura zilnică a apei și din atmosferă, umiditatea) puteți lua zilnic de la recepție un astfel de program.

Cu privire la mâncarea de la restaurantele principale (cele care intră în all-inclusive), cred că aș putea scrie 3-4 articole separate și toate laudative. A fost o bucătărie impresionantă, din toate punctele de vedere: ca organizare, ca întindere, ca varietate, calitate, gust, prospețime. Orice orientare culinară ai fi avut, găseai la fiecare masă numeroase opțiuni - pentru carnivori, petru cei care preferă regimul mediteranian, pentru vegetarieni, pentru iubitorii de pește și fructe de mare, pentru cei care nu pot trăi fără ciorbă, pentru cei care sunt la dietă. La fiecare dintre cele 3 mese principale existau mai mulți angajați care pregăteau în fața clienților diferite minuturi, prăjeli, grătare, omlete, legume trase la tigaie sau creveți, cartofi prăjiți, pește pane sau gril, sushi, etc.

O masă de all inclusive într-un hotel bun din Turcia este întotdeauna foarte bogată în sortimente, iar desertul... visez noaptea și acum tăvi întregi de baclava, sarailie, cataif și prajituri fel de fel! :))

Există și un restaurant pentru copii la et. 1, vizavi de Veranda.

M-a impresionat plăcut faptul că sunt dotați cu numeroase scaune pentru bebeluși și că, după servirea mesei, acestea sunt igienizate și pregătite cu veselă, șervețele umede și uscate pentru următorul copil. Aceste scaune se regăsesc și în locurile unde se pot servi snack-uri, nu numai în restaurantele principale.

La masă chelnerii te servesc cu băuturi alcoolice sau non-alcoolice, iar cafeaua și ceaiul au bancuri separate de unde te poți servi singur.

ENTERTAIMENT. Fiind un resort conceput pentru familii, au fost gândite activități pentru adulți și pentru copii. Pentru cei mici există o mare suprafață dedicată distracției- Rixy Kingdom- 4-12 ani, cu Aquapark și un adevărat domeniu în aer liber, deschis între 10:00-18:00 și 20:00-23:00.

Pentru copiii sub 4 ani - Rixy Club, cu program 10:00-12:00,15:00-18:00,20:00-23:00, cu Rixy Disco începând de la 20:30.

Pentru adulți și adolescenți sunt numeroase activități, în intervale orare stablite, precum volei, watergym, polo, tir, tras cu arcul, boccia, darts. Au și terenuri de tenis, fotbal, baschet și cel mai tare m-a încântat WorldClass (adică existența lui în incinta resortului). O sală foarte dotată, cu program zilnic de aerobic, TRX, tabata, pilates, strech, kangoo jumps şi antrenori de fitness gata să te ajute.

La venirea în resort ni s-a dat şi câte o intrare gratis în zilele de luni/miercuri/vineri la The Land of Legends. Atenţie, numai intrarea şi transportul dus/intors sunt gratuite, restul se plăteşte în incintă. Acest tărâm al legendelor, care este un vast parc tematic desprins din poveşti, e la o distanţă de cam o oră şi jumătate cu maşina, în funcţie de aglomeraţie.

Revenind în incinta resortului, în afară de facilităţile enumerate, în fiecare seară sunt spectacole la Alara Show Center, începând cu ora 21:30. Este o diferenţă mare între spectacolele din alte părţi, unde scena era plină de bufoni sau de circari amatori. Aici am văzut dansatori profesionişti, balerini, un concert al unui artist cunoscut, precum şi un Dj cu talent. După fiecare spectacol, Dj-ul continua cu muzică de club până în jurul orei 01:00.

În resort, în una dintre extremităţi, există un debarcader unde sunt ancorate bărcile pentru sporturi nautice, parasailing, diving, etc. Toate aceste activităţi sunt contra cost, dar negociabile.

În capătul opus al plajei, lângă terenul de fotbal, există posibilittea de a te da cu placa pe apa (stand up paddle). În fiecare zi, de la ora 09:00, un băiat din echipa de spotivi aduce plăcile cu o mini furgonetă şi le distribuie gratuit celor care vor.

Aşa cum am arătat, resortul nu este un loc în care să te plictiseşti vreo clipă. Dar dacă dorinţa clientului este de a face baie şi de a sta la soare...

PLAJA, MAREA şi PISCINELE. Şi la acest capitol hotelul este pregătit:

8 piscine exterioare, Aquapark şi o piscină interioară, şezlonguri destule, unde doriţi (pe iarbă, pe ciment sau pe plajă), sub copertină sau nu, pe mal sau pe ponton. Există şi un loc special pentru VIP, unde accesul se face contra sumei de 20E/persoană iar consumaţia se plăteşte. Este vorba despre pontonul de lux, cu canapele albe de ţi-e milă să te aşezi pe ele şi paturi-şezlong cu o formă deosebită. (De milă... nu m-am dus :)) Am facut, însă, câteva poze.)

În perioada în care am fost noi, apa mării avea o temperatură de 27-29 grade (!!) răcoritoare, dacă mă credeţi, căci în atmosferă erau 35-38 de grade. Iar noaptea nu a scăzut sub 24.

Resortul fiind foarte mare, deschiderea la Mediterana era pe măsură. Aşa că e destul loc de făcut plajă. Intrarea în mare este cu pietricele, la fel şi plaja. Dar este un loc amenajat pentru copii unde nisipul este fin şi nu sunt pietre în apă, iar adâncimea creşte treptat, astfel încât cel puţin 10 m de la mal apa este tot până la genunchi. Este vorba despre plaja de lângă terenurile de fotbal, unde există şi Beach Bar.

Am văzut destui oameni cu papuci de plajă speciali pentru pietre. Noi nu am simţit nevoia, nu a fost ceva insuportabil. În plus, deja descoperiserăm plaja cu nisip fin... ;)

Trebuie să vă spun că după ora 18:30 (luna august fiind) soarele se ascundea după munţi şi nu mai era vreme de bronzat. În schimb, era ideal pentru bebeluşi şi persoane în vârstă.

Ce mi-a plăcut extrem de mult a fost răsăritul soarelui din Mediterana, printre palmierii resortului... superb!

Vacanţa a fost o reuşită, iar resortul a meritat fiecar bănuţ.

Vi-l recomand pentru entertaiment, pentru calitatea tuturor serviciilor oferite, pentru diversitatea şi gustul meselor, pentru calitatea băuturilor alcoolice şi non-alcoolice, pentru curăţenie, pentru suprafaţă, pentru pădurea de pini cu efect liniştitor, pentru spaţiul verde atent îngrijit şi pentru tot ce am simţit dar n-am putut exprima în cuvinte.

Vă doresc vacanţe frumoase tuturor şi sper să vă fie util "rezumatul" meu... :D

:*


[fb]
---
Trimis de silvia tudoran in 29.01.21 08:46:10
Validat / Publicat: 29.01.21 10:24:31
VIZUALIZĂRI: 1709INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
 • Alte destinații turistice prin care a fost: America, Turcia, Spania, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croatia, Italia, Franta, Andorra, Muntenegru, etc.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (silvia tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 răsărit in Kemer
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30350 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 96.00 EUR pe cameră
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  1 ecouri scrise, până acum

  Dan&Emascris / TELEFON [29.01.21 11:06:16] »

  Deosebit!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Dan&Ema
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0663230419159 sec
  ecranul dvs: 1 x 1