ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.12.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2020
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

[Iglika 2 Ski] Un apartament foarte bun dacă alegeți Borovets pentru schi sau drumeții

TIPĂREȘTE

Am ajuns din nou la frații bulgari, la puțin peste o lună de la vacanța petrecută în zona celor 7 lacuri din Masivul Rila, continuată la Plovdiv, cu o escală și la Veliko Târnovo în drumul spre casă. Culmea a fost că ne-am întors aproape în aceeași zonă, în primul week-end din octombrie care s-a anunțat foarte călduros, în încercarea de a-l cuceri pe Musala, cel mai înalt vârf al Bulgariei. Asta fusese o dorință la drumul precedent care rămăsese în aer. Și tot Bulgaria, de data asta Borovets, pentru că nu îmi trecuse încă teama de urșii din România.

Drumul a fost lejer, la fel ca în urmă cu o lună. Șosea nouă după Ruse, și chiar dacă mai erau lucrări și acum nu încurcau circulația. Au fost aprox 460 de km până la Borovets pe care i-am făcut pe traseul București - Ruse – Byala – Pleven – Sofia – Borovets.

Am plecat fără cazare așa cum s-a întâmplat toată vara/toamna, iar când am intrat pe autostrada spre Sofia am rezervat pe telefon, la Iglika 2 Ski Apartment. Locuri erau din belșug la Borovets dar am zis să ocolim hotelurile mari pentru eventuala aglomerație, pe cele mici pentru lipsa clienților și poate servicii mai slăbuțe și uite-așa, n-or fi fost cele mai bune argumente, dar până la urmă ne-am oprit tot la un apartament. Am vrut să aibă notă bună și a avut 9,6, un preț bun și a fost 58 de EUR de la 62, pentru 2 nopți, fără nici o masă, și să fie bine poziționat, dar la cât este de mică stațiunea asta nu era o condiție.

Am avut bonus, taxa de oraș de 4 leva care a fost suportată de booking, să trăiască. Cu mâncarea nu ne făceam probleme pentru că ne place mâncarea bulgărească și abia așteptam să încercăm terasele/restaurantele dintr-o stațiune de schi în care nu mai fusesem niciodată.

Pe centura Sofiei am făcut la stânga spre Borovets, până unde mai erau 60 de km, pe un drum cu serpentine, pe lângă lacul Iskăr, cel mai mare lac de acumulare din Bulgaria. Pe acest drum am oprit la un izvor și apoi pe marginea lacului, într-un loc foarte frumos cu restaurant, bărci, herghelie de cai…

După 50 de km am intrat în orașul Samokov, care avea să ne devină familiar pentru că am tot revenit și după alți 10 km am ajuns la Borovets, la cazarea noastră.


despre SERVICII

După ce am rezervat pe telefon am ținut legătura permanent cu gazda noastră, Valentina, care ne-a contactat ca să îi transmitem ora la care ajungem. Ulterior, ne-a spus că ea stătea la Sofia (la 70 de km) și chiar dacă tatăl ei, simpaticul domn Hristu, care stătea mult mai aproape, era legătura ulterioară, ea obișnuiește să întâmpine clienții.

Check-in-ul s-a întâmplat chiar în holul de la intrarea în complexul de apartamente, unde era o măsuță cu canapea, pentru așa ceva. Aceea era recepția, ca să zic așa. Am completat un formular, Valentina ne-a dat și nouă un ex, iar banii au fost retrași din card.

Din vorbă în vorbă i-am spus Valentinei ce căutam noi la Borovets. Ne-a picat fața când ne-a spus că nu va fi posibil să urcăm pe Musala pentru că gondola nu mai mergea de o săptămână.

La cât de spontan am plecat, programul gondolei a fost ultimul lucru la care ne-am gândit într-un week-end când afară erau 40 de grade. S-a oferit să verifice pentru că din cauza vremii foarte frumoase era posibil să se dea drumul la instalația de cablu și în week-end-ul acela, a făcut asta pentru noi, răspunsul a fost negativ și când ne-a văzut ce amărâți am devenit a început să se gândească și să ne expună tot felul de alte variante ca să ne umplem timpul la Borovets.

Ulterior ne-a trimis pe Whats App info și link-uri cu locuri pe care le puteam vizita, traduse deja în română, și practic tot sejurul am mers pe mâna ei. Cred că n-a mai avut, săraca, un check-in atât de prelungit în viața ei.

Abia după aceea a mers să ne arate apartamentul, dar nu a intrat cu noi, ci doar din ușă, ne-a recomandat repede unde să mâncăm și apoi am comunicat pe Whats App tot timpul.

Despre gazde, așadar, numai de bine. Ulterior l-am cunoscut și pe dl Hristu, cu care ne-am văzut de două ori și care ne-a cucerit de la prima frază rostită. De unde ziceam că nu o să avem ce face în stațiunea asta pustie, după primele 2 zile nu ne mai dădeam duși. Așa că o dată ne-am văzut ca să îi dăm banii pentru încă o noapte și la plecare ne-a așteptat jos să îi dăm cheia, fără să urce în apartament pentru verificare. Când i-am atras atenția ne-a spus că a fost suficient că ne-a văzut.

Dl Hristu mi-a dat la plecare un suvenir. Un vas tradițional în miniatură cu un miniparfumel de trandafiri înăuntru. Până ne-am îndepărtat ne-a tot făcut cu mâna, foarte simpatic domn.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Iglika 2 Ski Apartment se află în centrul stațiunii Borovets, într-un complex de apartamente deschis în 2017, vis-à-vis de impunătorul Hotel Rila (față în față cu spatele lui, unde este parcarea și una din intrări).

Este un complex de apartamente cu mai multe intrări, foarte arătos la exterior. Toate apartamentele, mai puțin cele de la etajul 1, au balcoane din lemn și toate corpurile se văd foarte frumos din stradă. Pereții sunt albi peste tot, și la exterior și pe holuri și ulterior am remarcat la fel și în apartamentul nostru.

Pe fiecare palier sunt holuri lungi din care pornesc apartamentele. La parter sunt birouri pentru închiriat echipamente de ski și un supermarket mic, care are intrare și din interiorul complexului, așa că poți coborî și în pijamale dacă ai o nevoie.

Complexul are lift dar noi nu l-am folosit niciodată.

Noi am avut apartamentul nr. 4 la etajul 1. La intrare era un hol de unde se vedeau intrări spre 3 încăperi: una spre dormitor, una spre living & bucătărie și una spre baie. Un cuier cu agățători și un suport pentru papuci de casă pe care erau aliniate 3 perechi de papuci din pâslă, din aceia grosuți și o pereche de plastic, mai potriviți pentru duș, era tot mobilierul holului.

Dormitorul cu pat dublu, mare, parchet pe jos, într-o nișă a camerei era dulapul de haine încăpător, două taburete, o etajeră cu oglindă și încă o poliță, suficient pentru locul de dormit.

Living-ul & bucătăria conviețuiau în aceeași încăpere împărțindu-și două laturi ale camerei. Pe un perete era o canapea extensibilă și televizorul cu ecran mare, așezat pe o comodă cu sertare, iar pe latura opusă, pe jumătate era mobilierul de bucătărie iar în continuare încă o canapea extensibilă cu perne multe.

Zona de bucătărie însemna frigider, chiuvetă, plită și dulapuri suspendate în care am găsit orice: veselă, pahare, cesti, ulei, oțet, zahăr, cafea, ceai, produse de curățenie de rezervă… Am apreciat că la bucătărie era burete de vase nou, lavetă nouă, un detergent de vase început dar și unul nou, prosop curat de bucătărie, rolă de hârtie…. nu lipsea nimic din ce ai fi avut nevoie. De asemenea pe blatul de la bucătărie am găsit un dezinfectant neînceput. În capătul camerei de la geam era o masă rotundă cu 4 scaune cu spătar, pe care am găsit o sticlă de vin cu 2 pahare cu picior și o pungă cu crackersi, din partea casei.

Miros frumos în toată casa, ceea ce înseamnă că nu prea s-a gătit acolo, cu toate că bucătăria era foarte bine dotată, atmosferă pe care nici noi nu aveam de gând să o stricăm.

Centrala și boilerul apartamentului erau în unul din dulapurile de la bucătărie, făceau parte integrantă din mobilier și singura rugăminte pe care a avut-o gazda la noi a fost să nu dăm drumul la apă la presiune foarte mare de la început, ceea ce nu a fost deloc greu să respectăm.

Balconul cu o măsuță și 2 scaune, nu era foarte mare dar suficient ca să îți faci treaba cu el. Pe balcon puteai să ieși din ambele camere și din dormitor și din living, iar vederea era spre Hotelul Rila și stațiune. Am avut balcon dar, ca de obicei, nu l-am folosit deloc. Este clar pentru noi, că la acest moment al vârstei și stării noastre, balconul este un bonus dar dacă lipsește nu este așa o nenorocire.

Baia a fost ce trebuie, cu cabină de duș și multe produse de îngrijire, dar nu la pliculețe sau flacoane mici, ci recipiente normale de 200,250 de ml. 2 feluri de șampon, 2 de gel de duș, balsam, până și un aparat de ras, în cazul în care cineva își uitase acasă. Am apreciat foarte mult atenția la astfel de detalii, este clar că Valentina și-a învățat foarte bine lecția.

Parcarea a fost gratuită și înseamnă locul 26 în parcarea subterană a complexului, dar pentru că stațiunea era goală, am putut să parcăm mașina chiar în fața apartamentului. Chiar dacă stațiunea era plină de panouri că se ridică mașinile, gazda ne-a zis că putem să o lăsăm unde vrem.

WiFi a fost parolat și a mers foarte bine.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Nu am avut micul dejun dar am văzut chiar din prima seară că Happy Duck, un restaurant luminat și decorat frumos, care ne-a atras atenția, oferă dimineața banitsa caldă. Am întrebat la ce oră să coborâm să luăm banitsa pe care voiam să o savurăm în living-ul nostru, alături de o cafea și ni s-a spus că începând cu 8.

A doua zi la 8,30 când s-a prezentat soțul să ia banitsa restaurantul nici măcar nu deschisese. Am mâncat crackerșii pe care ni-i lăsase Valentina și seara când ne-am întors de pe drumuri am oprit la Lidl-ul din Samokov și am luat câteva chestii pentru 2 dimineți, pentru că nu prea erau variante de mic dejun la restaurantele din Borovets, la acea dată.

Restul meselor au fost la recomandarea gazdei sau unde ne-a căzut nouă cu tronc.

Terasele și restaurantele erau deschise la data aceea dar stațiunea era absolut pustie. Stăteau bieții oameni în fața restaurantelor și te invitau, grătarele sfârâiau și înăuntru gol. Localurile destul de mari, cu mese multe, probabil că s-au tot extins pentru sezonul de iarnă când în Borovets este full.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Borovets este o stațiune de ski foarte mică și foarte asemănătoare cu Poiana Brașov a noastră, situată la vreo 70 de km de capitala Sofia. Se află la 1315 m altitudine (altitudinea de la stația de pornire a gondolei) și este renumită pentru ski și drumeții.

Vremea a fost excelentă pentru data din calendar și altitudinea la care ne aflam. 28-30 de grade ziua, mult mai răcoare seara, dar nu așa de rău încât să fie răcoare în casă pentru că nu era dat drumul la căldură la vremea aceea. Abia acolo am realizat că n-am fost prea inspirați să alegem așa o stațiune, la o așa altitudine, în octombrie. Am riscat un friguleț pe cinste, dar am avut noroc de vreme super bună. În dimineața plecării, la ora 9 dimineața, mașina ne arăta 20 de grade.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Borovets este stațiunea schiorilor dar și a celor care vor să drumețească și să-l cucerească pe Musala, cel mai înalt vârf din Bulgaria. Octombrie nu este chiar cea mai potrivită lună pentru această stațiune, dar sunt lucruri de făcut și în împrejurimi, astfel că nici o vizită nu are cum să fie ratată. Iar dacă alegeți stațiunea pentru oricare motiv, apartamentul despre care v-am vorbit poate fi o casă foarte bună.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Aurici in 15.12.20 11:32:39
Validat / Publicat: 15.12.20 12:11:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 1314 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Dormitorul simplu, cu ieșire pe balcon.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68200 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

13 ecouri scrise, până acum

webmasterX [15.12.20 11:55:00] »

Bună recomandarea

Mutat în rubrica "Apartamente regim hotelier, BOROVETS" (nou-creată pe sait)​

Carmen Ion [15.12.20 12:31:51] »

@Aurici:  Genul de cazare neagreat de mulți dintre colegii de pe AFA, dar care pentru mine e foarte convenabil, mai ales din punct de vedere financiar. Dar nu numai: nu-mi plac camerele de hotel înghesuite unde riști să te faultezi de picioarele patului, vecinii zgomotoși, cameristele care dau buzna taman când vrei să tragi un pui de somn sau aglomerația din sălile de mese.

Iar dacă ai parte și de dotări corespunzătoare (inclusiv balcon, detaliu important pentru o fumătoare înrăită, așa ca mine) și o gazdă atentă, așa cum vi s-a întâmplat vouă, se dovedește a fi alegerea ideală.

​Părerea mea! ​

Aurici [15.12.20 14:12:55] »

@Carmen Ion:  Și noi alegem des apartamente, iar în pandemia asta chiar a fost filtrul de căutare. Cei mai mulți asociază apartamentul cu casa de acasă, dar pentru noi nu e chiar așa. Nu fac curat, nu gătesc decât o cafea sau vreun sandvich dimineața, dacă nu am pus ochii pe vreo terasă din apropiere, mă bucur de un frigider în care pot să țin fructe, apă și neapărat ceva dulce și avem mult mai mult spațiu la dispoziție.

Să avem camera de dormit separat de camera în care întindem hărțile și ne facem planurile pentru ziua următoare, este foarte apreciat de noi.

În plus, în vacanțe vorbim foarte, foarte mult, pentru că acasă nu avem atâta timp. Rezolvăm toate treburile de acasă, ne bârfim rudele și prietenii, întoarcem pe toate părțile acțiunile copiilor... și ne place să facem asta la un restaurant, dar ne place să trăncănim și când ne retragem de pe drumuri, până târziu în noapte, îmbrăcați lejer, sau dimineața la cafea, într-un loc care să nu conțină patul de dormit. În trăncăneala noastră facem o mie de gesturi care nu se pretează în public. Uite ce de argumente pentru alegerile noastre...

Dar, acuma știi cum e, gusturile nu se discută, posibilitățile la fel, și fiecare alege ce i se potrivește mai bine. Deranjant este când se emit păreri cum că nu așa se face, era mai bine invers sau cineva crede că deține adevărul absolut. Dar... suntem prea bătrâne ca să considerăm acestea răutăți.

Mulțumesc mult pentru vizită și ecou, numai bine în perioada asta, te pup

DB-01-VINscris / TELEFON [15.12.20 15:45:39] »

Ma bucur sa citesc ca cineva a ajuns si anul acesta in Borovets. Cunosc bine zona ca si Samokov, Sapareva Bania (30min. cu masina pana la Borovets), etc.

​ Nu stiu cat de pregatiți (fizic) erați de drumeția pe Musala, însa va anunț ca eu anul trecut am facut-o impreuna cu prietena mea (tocmai de ziua ei- începutul lui noiembrie) si cativa bucuresteni cu care ne-am intalnit în stațiune.

​Da, gondola este inchisă de prin septembrie parcă, dar se poate face drumeția de la baza ei spre Musala: sunt puține indicatoare (pe harta stațiunii apare traseul spre Musala de la baza stațiunii) - se începe pe un drum forestier si apoi pe poteci până sus pe "Acoperișul Balcanilor", trecand pe langă celebrele lacuri, o parte din pârtuiile de schi, etc.

​Nouă ne-a luat 4 ore ascensiunea, era ceva zăpadă pe vârf. La coborâre am facut mult mai puțin pt. că aveam ceva programat la piscina hotelului. Am facut si multe poze, dacă voi avea timp voi face un review despre excursia aceea. Acum realizez că daca l-aș fi scris de anul trecut, ați fi avut multe date certe care sa vă ajute anul acesta.

​Ideea principală este ca se poate ajunge pe Musala din stațiune (aprox. 1300m) fără prea mari eforturi fără gondolă. Traseul este diferit (si mai lung) față de varianta cu gondola care te lasă sus (tot ce mai este de facut este mersul pe o șa până la destinație). Desi diferența de nivel pare mare de la bază (aprox. 1600m), în realitate lucrurile nu stau deloc așa.

​Numai bine

Aurici [15.12.20 16:22:51] »

@DB-01-VIN:  Am ajuns să cunoaștem și noi zona aceea pentru că în urmă cu o lună fusesem la Sapareva Bania - Panichishte, ca să facem cele 7 lacuri din Masivul Rila. Atunci ne-am dat seama că trebuia să legăm și cu Musala dar ne intrase în cap Plovdiv și nu ne-a mai ieșit.

Am văzut indicatoarele spre Musala din stațiune, dar la data aceea, noi nu ne-am gândit să urcăm pe vârf de la bază, din Borovets. ​​Sub 600 de m diferență de nivel de la Vârful Yastrebets, de unde ne lăsa gondola, până sus, pe vârf, era absolut făcubil pentru noi. Dar din stațiune, pe un traseu lung, cu o diferență de nivel apreciabilă totuși, într-o zi când se întuneca devreme, nu ne-am îmberbecit, că doar n-au intrat zilele în sac.  

​Zic că suntem rezistenți și destul de rapizi, dar pe munte și, în general, în natură ne place să ne lălăim. Nu avea nici un rost un tur de forță pentru că nu aveam nimic de demonstrat, ci doar să petrecem o zi frumoasă. Cred că am fi avut nevoie de mai mult de 4 ore pentru urcat, deh... vârsta. Dar las că-l cucerim noi...

Păi ne-am bucura mult dacă ai scrie experiența ta de anul trecut și dacă ne-ai arăta și poze. Niciodată nu este prea mult pe aici, chiar dacă scriem mai mulți despre aceleași lucruri. Abia reușim să ne actualizăm și să extragem ce ni se potrivește din mai multe păreri.

Mulțumesc mult de vizită și completările tale, numai bine și ascensiuni frumoase! ​

k-lator [15.12.20 22:12:16] »

@Aurici:  Mie mi-a plăcut cazarea voastră, aș alege-o și eu, mai ales că sunt tot mai convinsă că bulgarii noștri ???? știu să facă turism de calitate cu apart-hotelurile; am fost în Bulgaria în același regim de cazare și am fost foarte mulțumiți.

Apartamentul în care ați stat arată super, iar compelxul este fain pe exterior cu balcoanele alea care îi dau chiar un aer cochet.

Despre gazdele atât de amabile, ce să mai zic: Jos pălăria!... foarte implicați: Valentina a avut check-in prelungit ????, asta chiar m-a distrat. Așa-i trebuie dacă închiriază apartamente ????.

Terasele și restaurantele erau deschise la data aceea dar stațiunea era absolut pustie.

Exact asta se întâmpla și în septembrie 2018 cînd am fost în transit prin Bansko și nu era an cu pandemie, iar vremea era superbă. Este foarte curios cum la munții din Bulgaria – care nu sunt deloc urâți și nici mici - turismul este așa de slab, în afara sezonului de ski!!... dar în fine, poate câștigă iarna cât să le ajungă un an întreg.

Una peste alta, felicitări pentru alegere și pentru că ai share-uit și cu noi. Călătorii frumoase în continuare și multă sănătate!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA [15.12.20 23:47:06] »

@Carmen Ion:  

Genul de cazare neagreat de mulți dintre colegii de pe AFA, dar care pentru mine e foarte convenabil, mai ales din punct de vedere financiar. Dar nu numai: nu-mi plac camerele de hotel înghesuite unde riști să te faultezi de picioarele patului, vecinii zgomotoși, cameristele care dau buzna taman când vrei să tragi un pui de somn sau aglomerația din sălile de mese. ​

Recunosc că mă număr printre cei care nu agreează câtuşi de puţin acest gen de cazare, chiar dacă sunt conştientă că este mai avantajos​ din punct de vedere financiar.

Strict din comoditate, eu prefer hotelurile​, evident cu camere spaţioase pentru a nu o da în claustrofobie sau a-mi juli picioarele în colţurile mobilei şi cu cât mai multe mese incluse, pentru a scăpa de grija mâncatului. Vecinii zgomotoşi sunt un risc asumat cam oriunde te-ai caza. Nu dă nimeni buzna peste tine să-ţi tulbure somnul de frumuseţe dacă pui semnul cu Do Not Disturb pe uşă.

De ce ar fi mai aglomerate restaurantele hotelurilor decât alte terase/restaurante din aceeaşi zonă? Că de mâncat tot trebuie să mănânci.

Apartament sau hotel? este un subiect referitor la care opiniile sunt mult diferite şi nimeni nu renunţă la propriile convingeri.

Balconul este considerat şi de mine extrem de util, indiferent de cazare. ​​

​​​

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA [16.12.20 00:02:06] »

@Aurici:  

Mi-a plăcut apartamentul, frumos, spaţios, chiar dacă nu m-ar interesa o astfel de cazare.

Hotelul de vis a vis îmi pare mult mai tentant

Și noi alegem des apartamente, iar în pandemia asta chiar a fost filtrul de căutare.  ​​

Pe mine nu m-au interesat niciodată apartamentele din diverse motive. Anul acesta am căutat pentru prima dată acest gen de cazare, dar am renunţat repede, tocmai din motive de pandemie, neavând certitudinea că un proprietar tratează cu suficientă seriozitate şi responsabilitate problema şi părându-mi puţin probabil ca autorităţile cu atribuţii de control să-şi piardă vremea să verifice dacă şi cum se respectă regulile de protecţie sanitară la apartamentul X​​. Hotelurile s-au aflat mereu mai în vizorul "organelor". Într-un apartament aş fi obţinut mult dorita distanţare faţă de alţi oameni, dar, pentru liniştea mea, aş fi pierdut ore bune lustruind şi dezinfectând personal toate cele prin apartament.

Aurici [16.12.20 00:07:27] »

@k-lator:  A fost un loc în care ne-am simțit foarte bine și gazdele ne-au fost de mare ajutor. Ne-o fi bombănit biata Valentina la check-in dar n-a lăsat să se vadă că o stresăm.  

​Și noi i-am tot călcat pe frații bulgarii și n-aș fi crezut acu niște ani, când am început să umblăm pe la ei, că o să găsim atâtea locuri de care să fim încântați. Primii ani au fost doar de tranzit spre Grecia sau Turcia și eram oripilați la gândul că ne-am putea opri vreodată în Bulgaria. Și uite unde am ajuns... să petrecem o grămadă de timp pe la ei.

Stațiunea era absolut pustie, nu știu de ce pentru că a fost un week--end superb și erau posibilități de drumeții de acolo, mai lungi sau mai scurte, plus hotelurile cu spa-uri  și restaurantele cu papa bun. Mă așteptam să fie mai multă lume având în vedere că Sofia este atât de aproape. ​ Dar... în fine, cred că suntem mai plimbăreți decât ei.

Numai bine și ție, multă sănătate și călătorii în siguranță. ​

Aurici [16.12.20 01:12:55] »

@nicole33:  Așa este, hotelul de vis-a-vis, Rila, domină toată stațiunea. Are o terasă cu o vedere panoramică demențială, acolo am băut și noi ceva.  

Eu zic că și proprietarii de apartamente au tratat destul de responsabil problema. Nu funcționează la negru și nu cred că-și permit nici ei să se întâmple ceva cu oaspeții lor. În plus, au prețuri mult mai rezonabile ca pe la noi, nu dau tunuri și trebuie să trăiască din asta și mai departe, mă gândesc că nu și-ar da singuri cu stângu-n dreptu... A fost extrem de curat și la Plovdiv și la Borovets și nu am avut nici o teamă, mai ales în pustietatea de la Borovets.

Eu nu am crezut niciodată că virusul ăsta se ia așa ușor de pe suprafețe, ultimile studii chiar încep să confirme și nicăieri n-am dezinfectat ceva și nu m-am apucat să fac curat. Nici acasă nu avem reguli de genul. Cuvântul de ordine a fost distanțarea față de oameni, pentru că eu acolo cred că-i pericolul.  În fine... filozofăm și noi. Cred că suntem prea mici pentru o problemă atât de mare.

Până la urmă, în legătură cu unde alegem să stăm, e chestie de opțiunea fiecăruia și implică mai multe alea. Eu am stat de la o stea la 5 stele și chiar nu-mi aduc aminte  să fi fost rău pe undeva. Important este să ne simțim bine și să fim împăcați cu ce alegem.

Merci pentru vizită, multă sănătate și planuri îndrăznețe, că asta ne-a mai rămas momentan.

mprofeanu [16.12.20 15:26:41] »

@Aurici:  O cazare excelentă, spațioasă, curată și cu un raport calitate - preț imbatabil, în plus și cu bonusuri, taxă stațiune gratis, mici atenții din partea gazdelor... O cazare pe gustul meu, mi-a plăcut!

Voi ați fost din nou în Bulgaria la început de octombrie, noi am început sejurul acolo într-o zi de luni, 5 octombrie dar în altă parte...  

Aurici [16.12.20 15:55:58] »

@mprofeanu:  O să ne intersectăm noi o dată și-o dată pe drumuri bulgărești.

Week-end-ul acela nu fusese în plan, dar am vrut să profităm de vremea care a fost atât de frumoasă la data aceea și am hotărât repede plecarea. ​

De fiecare dată​ am fost mulțumiți de cazările din Bulgaria. Și de case și de gazde. Mai ales de gazdele de apartamente sau de pensiuni mici. Le lipsește șmechereala aia pe care am mai simțit-o pe la noi și suspiciunea că nu știu ce le-ai face prin case. Sau și noi om fi turiști diferiți prin alte părți?

webmaster [17.12.20 11:20:52] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, k-lator, mprofeanu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085335969924927 sec
    ecranul dvs: 1 x 1