ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.09.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 02.09.09
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
SEP-2020
DURATA: 5 nopți
Cuplu
PREȚ SEJUR 135
FĂRĂ transport
TIP CAM: DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Chiyanno's Inn [Dalyan, Ezine]3

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Burak Bey, o gazdă primitoare la Chiyanno's Inn

TIPĂREȘTE URM de aici

Când am făcut prima schiță a sejurului în Turcia din anul acesta (la început de 2020, înainte de pandemie), mă gândisem ca, după Eceabat și Çanakkale, să revedem Kuşadası, unde să stăm 5-6 zile.

În iulie am reluat planificarea și m-am gândit ca, în drumul de la Çanakkale la Kuşadası, să facem un popas intermediar de o noapte, așa că am căutat un loc potrivit pentru asta. În căutările mele am dat și de pensiunea Chiyanno's Inn, unde, inițial, m-am gândit să ne oprim o noapte, mai degrabă la întoarcerea spre casă.

Dar, citind impresiile unora care trecuseră pe acolo (spre surprinderea mea și români) și vizualizând locurile cu Street View de la Google Maps, am ajuns la concluzia că ar merita să stăm mai multe zile în satul de la malul Mării Egee, așa că, în final, am rezervat o cameră dublă pentru cinci zile la Chiyanno's Inn, renunțând să mai mergem până la Kuşadası.

Am ajuns aici după ce, plecând de la locul de popas anterior, din Çanakkale, am trecut și pe la Troia, pe care am revăzut-o pe-ndelete, cu plăcere și încântare.


despre SERVICII

Am fost întâmpinați la sosire de patronul pensiunii, domnul Burak. După ce am luat în primire camera, ne-a spus că a doua zi dimineața ne va da informații privitoare la ce putem face și vedea în zonă. Întâlnirea urma să aibă loc la micul dejun și așa a și fost.

A doua zi dimineață, după micul dejun, domnul Burak ne-a dat toate informațiile privitoare la locurile de vizitat, la plajele mai bune și la vizitarea insulei din apropiere, Bozcaada. În timp ce ne explica (în engleză), ne-a și scris pe o foaie informațiile necesare, iar la sfârșit, ne-a trecut (În caz de nevoie! a zis el) și numărul său de telefon. Nu credeam că-l voi folosi prea curând, dar realitatea m-a contrazis crunt, chiar în aceeași zi.

Dimineața am fost să vizităm situl antic Apollon Smintheion, din Gülpınar, la 36 km de Dalyan (GPS: 39.535799,26.118380). Apoi, la sugestia domnului Burak, am ajuns pe plaja Akliman (plaja albă, în traducere din turcește) (GPS: 39.509575,26.083009), o plajă amenajată, curată, cu nisip și intrare lină în apă. După prima intrare în apă, am vrut să mă duc la mașină, să-mi iau o carte, să citesc. Și în acel moment, m-a străfulgerat o idee: pusesem cheia de la mașină în buzunarul chiloților de baie! Și acum, buzunarul era gol... Evident, am căutat prin borsetă și prin haine, dar nu am găsit nimic.

Așa că, i-am telefonat domnului Burak și i-am explicat situația, spunându-i și că am o cheie de rezervă în bagajele din cameră. - Atunci, e simplu, mi-a spus el. Stați liniștit, că se rezolvă! Și așa a și fost. A intrat în cameră, a căutat în bagaje unde-i spusesem eu (a luat drept martori și pe vecinii de cameră), a găsit cheia de rezervă și mi-a adus-o. La așa amabilitate și promptitudine, nu aș mai avea de zis nimic, decât Teşekkürler Burak Bey!


despre CAMERE & COND. CAZARE

Pensiunea Chiyanno's Inn este situată foarte aproape de Dalyan Marina, micul port pescăresc și dispune de mai multe camere duble și studiouri, situate în trei clădiri din aceeași curte, largă și plină cu verdeață. Partea de la intrare este complet situată la umbra câtorva copaci care asigură o răcoare plăcută, fără a fi necesară utilizarea aerului condiționat (e drept, era septembrie, cu temperaturi mai suportabile, ca pentru o vară românească). Aici era situată și camera noastră.

Domnul Burak a botezat toate camerele cu numele unor animale ce trăiesc în zonă. Camera în care am stat noi se numește Akdeniz Focu (foca călugăr mediteraneană) și cea de-alături, în care au stat familia adrianbogdan, se numește Deniz Atı (căluțul de mare).

Camera noastră este o cameră cu pat dublu, larg și comod, în care am dormit foarte bine. Există și un aparat de aer condiționat și un televizor LCD cu canale prin satelit (multe, foarte multe) și un șifonier încăpător. La capătul patului, de o parte și de alta, sunt două etajere, pe post de noptieră și deasupra lor, câte o veioză, prevăzută și cu un spot pentru lectură.

Baia este mare, cu spațiu de duș despărțit de restul băii printr-un paravan glisant. Am avut la dispoziție câte două prosoape (de baie și de față) și unul de pus pe jos, la ieșirea de sub duș. De asemenea, nu au lipsit consumabilele.

Inițial, negăsind niciun pahar sau cană, am zis: iată o bilă neagră! Dar mi-am revizuit rapid opinia, când am văzut dotările bucătăriei comune... :)


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Așa cum se specifică și pe pagina pensiunii, aceasta nu dispune de restaurant, oferind doar o bucătărie comună, dotată cu toate cele necesare pentru prepararea mesei în regim de self-catering.

Noi nu am folosit-o, dar a fost foarte util frigiderul foarte mare, unde, într-un colț, am depozitat și noi fructe și alte câteva produse cumpărate din piața din Ezine, mai precis, brânză ambalată în pungi vidate și sos de susan (tahini), care trebuie amestecat cu pekmez (melasă de struguri).

În prețul camerei era totuși inclus și micul dejun, care însă se servea, pe baza unor cupoane, la o tavernă din apropiere, Deniz Yıldızı Cafe, adică, în românește, Cafeneaua Steaua de Mare; mai exact, peste drum de tavernă, chiar la malul mării, sub un umbrar, era o terasă unde mâncam dimineața.

Pentru prânz și cină se poate merge la unul din restaurantele din apropiere. Cel mai apropiat este Aile, care se recomandă drept restaurant osmanın yeri et & balık, adică restaurant cu bucătărie turcească cu carne și pește. Noi am fost serviți bine aici.

Singura observație pe care aș face-o este aceea că, dacă doriți și o bere sau un vin, alături de mâncare, acestea costă mai mult decât mâncarea, deci cei mai economicoși pot renunța la acestea servite la restaurant, pentru că le pot avea la prețul minim, cumpărate direct din vitrina frigorifică a unuia din cele două magazine de alături.

Trebuie să mai adaug și faptul că, dacă nu zilnic, sigur la două zile, chiar în fața pensiunii, vine o camionetă cu pește (în special pentru aprovizionarea cu pește proaspăt a restaurantelor, dar puteți cumpăra pentru un grătar), dar și o alta cu legume, fructe etc. Noi am cumpărat de la acesta ulei de măsline făcut artizanal, pastă de roșii și de ardei dulce (cutii de 1,5 kg), dar și legume și fructe foarte gustoase (de exemplu, pere, struguri și un fel de caise verzi, foarte aromate), la prețuri foarte convenabile.

În plus, puteți merge în piața din Ezine, la 20 km, de unde, de asemenea puteți cumpăra diverse produse alimentare. Noi am cumpărat, pe lângă brânza renumită, de Ezine, halva, măsline și mixuri de semințe și sâmburi de tot felul, excelente.

Ca să nu o mai lungesc, dacă vreți să aflați savoarea bucătăriei turcești, aici e un loc foarte potrivit.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Poate că unii ar strâmba din nas, Dalyan fiind doar un sat pescăresc, așa că nu sunt nici posibilități de distracție, nici alte lucruri să te impresioneze, dar tocmai asta am apreciat noi: simplitatea și naturalețea. În plus, cine dorește distracție de alt gen, poate găsi în apropiere locuri mai sofisticate și aș aminti aici în primul rând insula Bozcaada, un loc de fițe, ceva mai scump.

Cele două plaje, din zona nord, respectiv sud ale Dalyanului, nu sunt prea grozave, dar dispun și ele de umbrele gratuite și sunt cu nisip, însă în apă sunt pietre. În schimb, de pe aceste plaje se poate admira un apus de soare spectaculos.

Sunt și alte plaje, am amintit de Akliman la sud, spre Babakale, dar sunt plaje animate și la nord, unde este și un camping, dar și cele două plaje foarte bune, amenajate, situate de o parte și de alta a debarcaderului feribotului spre insula Bozcaada. Dacă tot am amintit de această insulă, ajunși în Dalian merită cu prisosință o vizită pe insulă, mai ales pentru plajele splendide, dar nu numai.

Mai sunt și siturile arheologice de vizitat: Troia, Assos, Apollon Smintheion, Alexandria Troas, pe care, dacă mergeți la Chiyanno's Inn, cu siguranță Burak Bey vi le va trece pe lista de obiective de neratat.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Cât privește distracția și relaxarea, asta depinde de gusturile fiecăruia. De altfel, dacă distracția înseamnă pentru unii cluburi de noapte și alte chestii în acest sens, nici nu mai poate fi vorba de relaxare.

Cred că în cele de mai sus am enumerat destule posibilități de distracție și relaxare, dar bineînțeles, acestea sunt potrivite pentru persoane mai „coapte” , sau mai liniștite. Cu siguranță însă, aici nu e un loc pentru, de exemplu, sporturi extreme (se pot face, totuși, chestii nautice, snorkeling și scufundări). E un loc potrivit pentru odihnă, stat în natură și plimbări.

Și pentru familiile cu copii consider că este un loc potrivit.

Iar Chiyanno's Inn oferă tot ce este necesar ca să petreci un sejur pe care să-l ții minte mult și bine! :)

P. S. Am uitat să precizez că Burak Bey cunoaște foarte bine România și pe români, având în vedere că a petrecut la noi opt ani. E drept, nu a reușit să învețe în acest timp decât puțin românește, dar vorbește foarte bine engleza...

Mergeți cu încredere la Chiyanno's Inn, nu veți regreta!

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de Costi in 29.09.20 18:45:01
Validat / Publicat: 29.09.20 19:58:09
VIZUALIZĂRI: 394
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Aici se văd mai bine cele nouă farfurioare cu: trei feluri de măsline, unt, miere, gem, pastă de roșii, tahini și pekmez
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28600 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

 • ECOURI la acest review

  6 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [29.09.20 19:57:39] »

  Mutat în rubrica "Chiyanno s Inn [Dalyan/Ezine/Canakkale], CANAKKALE" (nou-creată pe sait)

  -----

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  ​​

  adrianaglogoscris / TELEFON [29.09.20 21:18:03] »

  @Costi:  Mai sa fie, ce patanie cu cheia. Sotul meu are un fix, cand intra in apa verfica daca nu are cheia in buzunar. Asta pt ca a patit-o si el, dat si-a dat seama dupa ce s-a udat. Nu mai mergea, a desfacut-o si a pus-o la uscat. Norocul nostru ca avem Logan, daca era BMW sigur nu se putea desface

   Si eram la 30 km de hotel! ​

  Costi [29.09.20 22:29:27] »

  @webmasterX:  

  Da, e OK​

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Costi [29.09.20 22:46:29] »

  @adrianaglogo:  

  Păi eu eram la 40 de km de pensiune...

  Chestia este că era a doua oară când mi se întâmpla.

  Prima dată a fost anul trecut, eram la Kalamata și, la fel, am intrat în apă cu cheia de ​la mașină în buzunar. Atunci însă a fost mai bine, nu am pierdut-o, am pus-o la uscat și am putut să o folosesc din nou.

  Doar telecomanda de la alarmă nu a mai vrut să funcționeze, astfel că, până am ajuns la cazare, unde aveam rezervele la cheie și alarmă, am mers cu mașina la care, din două în două minute, începea să-i urle alarma de se uitau toți din jur mirați, neștiind ce se întâmplă...

  Astăzi am fost să fac ITP-ul și, cu ocazia asta, am zis să rezolv și cu cheia, să-mi fac alt exemplar. Distracția m-a costat 400 de lei...

  webmasterscris / TELEFON [30.09.20 07:39:38] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  silvia tudoran [12.10.20 12:18:45] »

  felicitari pentru articol!

  chiar avem placerea azi sa ofer un superbonus!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  adrianaglogo, silvia tudoran

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0790069103241 sec
  ecranul dvs: 1 x 1