Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 826

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 829

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 830
Modest, dar cu o amplasare foarte bună / impresii Family Hotel Verona, SOZOPOL #AmFostAcolo
ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.09.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2020
DURATA: 4 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 172
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE REZULTATĂ
84.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

[fb]
TIMP CITIRE: 8 MIN

Modest, dar cu o amplasare foarte bună

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Pentru cazarea ce aveam s-o aleg pentru Sozopol, m-am orientat în special să fie aproape de centrul vechi, adică de peninsula istorică, şi de ambele plaje, deci oarecum la hotarul dintre oraşul vechi şi cel nou. Regimul de masă nu-l voiam decât la nivel de mic-dejun, pentru a ne putea opri pentru mese acolo unde ne-ar fi făcut cu ochiul vreo terasă în locurile unde ne-ar fi purtat paşii prin perindările noastre prin oraş. În acelaşi timp, nu voiam ceva scump, dar măcar să fie curăţel şi să ofere un confort cât de cât ok.

Cu harta deschisă din aplicaţia booking în faţă, mă opresc la Family Hotel Verona, un hotelaş, după cum îi spune şi numele, de familie, adică o afacere micuţă, dar cu potenţial.

Amplasarea sa pe principala stradă a orășelului Sozopol, Republikanska, foarte aproape de plaja centrală (2 min) și de penisula istorică sau de plaja Harmanite, au înclinat balanța definitiv în favoarea hotelului FamilyVerona. Deși nu avea cele mai bune referințe lăsate de alți turiști care locuiseră înaintea noastră, m-am gândit că nu va fi de nesuportat și am avut dreptate.

Câteva cuvinte despre Family Hotel Verona Sozopol

Adresă: str. Republikanska, nr. 8, Sozopol

Website: www.hotel-verona.com

E-mail: info@hotel-verona.com

Tel. : +359 550 22592

Hotelul cu terasă și restaurant-bistro, ba chiar cu un magazin de haine într-o parte, la parter, aparține unei familii septuagenare: Vlado și Radka, intelectuali, foști directori de fabrică pe vremea comunismului, undeva în Plovdiv, de vreo 26 de ani retrași în Sozopol, locul de obârșie al lui Vlado. Amândoi vorbesc engleză fluent, amândoi sunt volubili, în special Radka. Ambii au o lentoare a mișcărilor specifică vârstei, lucru de înţeles, dar nederanjant.

Din ce am văzut, există două corpuri de hotel lipite, unul mai înalt care dispune și de lift, unul mai scund în care am stat și noi, cu trei etaje, fără ascensor. Camerele au vedere la mare cel puțin lateral unele, altele frontal, însă de mai de departe, fiindcă hotelul nu se află imediat pe strada vecină cu marea. În ceea ce privește camerele, acestea sunt de mai multe tipuri: duble, triple, studiouri, apartamente. Noi am optat pentru o cameră dublă, suficientă pentru trebuințele noastre.

Experiența noastră

Am ajuns la hotel destul de ușor, ghidați de maps. me, pe la orele 14,00, așa cum estimasem și transmisesem gazdei. La recepție se afla Vlado, repejor s-a ocupat de noi, ne-a explicat regulile casei în privința cheilor de la cameră și de la ușa hotelului pe perioada nopților, ne-a înmânat ambele chei și apoi ne-a condus la cameră, la etajul întâi. M-am cam mirat văzând că am primit o cameră triplă, dar nu am comentat nimic gândindu-mă că știu ei ce fac. Apoi, am coborât, am achitat în euro, Vlado fiind bucuros să primească euro, l-am întrebat de bancomate, case de schimb valutar, parcări, magazine, etc. Am primit răspunsuri pertinente și utile, mai puțin în privința parcărilor, informațiile sale dovedindu-se inexacte.

Noi găsiserăm deja o parcare privată subterană în apropiere unde lăsaserăm mașina, urmând să ne întoarcem să ne luăm bagajele după ce ne-am fi cazat. Parcarea a costat 18 leva/zi, dar după o negociere ușoară, băieții de acolo s-au învoit la 16 leva/zi. Vlado ne trimisese la o parcare publică lângă stadion, ce-i drept mult mai mare, dar și mai ieftină: 6 leva/zi, însă fără niciun loc disponibil.

Reveniți la hotel cu brațele încărcate de bagaje, Vlado ne iese în față își cere scuze că este nevoit să ne repartizeze o altă cameră, una dublă, așa cum rezervaserăm și achitaserăm, dar din neatenție, ne condusese mai devreme la una triplă. Fiindcă apucasem să fac câteva fotografii și din cea triplă, le voi atașa și pe acelea.

Camera dublă era situată la etajul al doilea, avea doar lateral vederea spre mare, dar nu era bai, evident era ceva mai mică, dar mobilată cam în același stil: adică un amestec de elemente vechi cu chestii mai noi, ca de altfel și finisajele camerei: unele recente, mai moderne, altele vetuste și mai uzate.

Intrarea în cameră se făcea după ce treceam mai întâi printr-un holișor de unde pe stânga era ușa spre baie. În hol aveam un corp ciudat de mobilier, care ținea loc și de dulap deschis de haine, și de suport de încălțăminte şi de cuier, cu un grad mare de utilitate, însă părea demodat demult.

Odată ce pășeam în cameră, patul de mijloc era piesa de bază a acesteia și pot spune că a fost foarte confortabil și destul de mare, încadrat la capete de noptiere deasupra cărora erau montate spoturi, înfățat cu lenjerie foarte curată. Pe peretele cu patul, aparatul de aer condiționat s-a dovedit bine plasat fiindcă nu ne bătea în cap și absolut necesar deoarece căldura era înăbușitoare atât ziua, cât și noaptea. Însă și el se asorta bine cu vârsta gazdelor, dar măcar era perfect funcțional. Vis-á-vis de pat, pe perete erau înșirate toaleta cu oglindă care putea fi și birou, precum și un minibar absolut expirat, încastrat într-un corp gen soldat. Suspendat, într-o parte, televizorul cu tub și diagonală mică ne privea de la înălțime cu aerul său retro. Măcar aveam o sumedenie de programe, dintre care un număr considerabil din cele cu muzică, preferatele noastre.

Pardoseala din parchet recent montat şi zugrăveala proaspăt dată salvau mult din aspectul vechi al camerei, însă ar mai fi fost nevoie și de altele reînnoite, precum tâmplăria, aparatele electrocasnice.

Curățenia era făcută cam de ochii soacrei, în sensul că aparent totul era ok, dar la priviri în detaliu, mai atente și mai în miezul lucrurilor, nu mai era chiar foarte bine.

Balconul era dotat cu măsuță și scaune de plastic unde ieșeam la cafeaua de dimineață să luăm pulsul străzii, privind până hăt departe spre mare. Tot în balcon am găsit o foarte utilă sfoară de rufe cu clești aferenți, excelentă pentru a usca prosoapele și costumele de baie.

Baia fusese recent renovată și se observa acest lucru din prima privire: gresia și faianța montate bine, obiecte sanitare noi, baterii moderne și instalații absolut funcționale. În baie chiar era curat și s-a menținut curățenia pe tot parcursul șederii noastre. Nu am avut cabină de duș, mai avuseserăm genul acesta, adică atunci când te speli, întreaga baie devine cabină de duș, dar se usca, spre surprinderea mea, destul de repede pe jos. Consumabilele primite au fost de genul hârtie igienică și săpun/gel de duș încorporat într-un recipient cu pompiță pe chiuvetă.

Optând pentru varianta cu mic-dejun inclus, am plătit în plus câte 3€/persoană pentru a beneficia de acesta, adică de la 148 €/4 nopți, la 172 €. Micul-dejun începea dimineața la orele 08,00 când ne-am prezentat și noi invariabil în fiece dimineață și ne era servit ad-hoc, individual, pregătit de Radka. La început, în prima dimineață am fost singurii consumatori, apoi, în zilele următoare am mai văzut o familie de bulgari care ne ţinea companie. Am avut parte de patru mese diferite, farfuriile ne erau aranjate dinainte, doar aduse în momentul când ne așezam pe terasă. A fost vorba de ceva clasic în prima şi ultima zi, cu roșii, salam/şuncă, brânză, caşcaval, ouă fierte, apoi de o omletă bogată, apoi de friganele. Am primit zilnic și fructe: pepene roșu, pepene galben, nectarine. Cafeaua espresso a fost foarte bună. Oricum, pentru noi micul-dejun a fost exact atât cât trebuia astfel încât să ne săturăm fără a fi în pericol că ne-am putea îngrășa, ceea ce n-a fost rău deloc, scăpând de ispita de a dori să mâncăm în exces. :) J Altfel spus, destul de modest.

Pe de altă parte, wi-fi a funcțioant foarte bine, cu excepția ultimelor două zile când se pierdea semnalul, deși aveam routerul la noi la ușă. Însă, noroc că eram în UE și aveam date mobile suficiente prin abonament, nefiind puși în situația de a nu avea conexiune la internet.

Concluzie

Per total, șederea la Family Verona Hotel n-a fost nici prea rea, nici prea bună: am avut avantajul major de a sta în „buricul târgului” , dar cu dezavantajul unei cazări cam demodate, administrată de oameni buni, dar cam învechiți. Însă, cum noi nu suntem foarte pretențioși și nu ne place să ne enervăm sau să ne stricăm vacanța, nu băgăm în seamă toate amănuntele, ba chiar suntem dispuși să facem haz dacă ne-ar umbri ceva șederea. Voi recomanda hotelul pentru amplasarea sa foarte bună, dar pentru rest cred că fiecare trebuie să decidă în dreptul său. Eu doar am semnalat și am povestit despre ce am găsit, decizia aparține fiecăruia dintre noi.

 

Vă rog, atașați următorul videoclip: youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 12.09.20 18:44:04
Validat / Publicat: 12.09.20 19:30:34
VIZUALIZĂRI: 1380INFO ADIȚIONALE
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Turcia, Serbia, Bulgaria, Albania, Grecia, Malta, Iordania, Israel, Italia, Franţa, Cipru
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Notice: Undefined variable: bImpresiiSterse2 in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 3777
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Răsărit de soare în prima dimineaţă, văzut din balcon
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 52000 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

 • ECOURI la acest review

  7 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [12.09.20 19:29:31] »

  Mutat în rubrica "Family Hotel Verona, SOZOPOL" (nou-creată pe sait)

  -

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  -

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).​​​​

  irinad [12.09.20 19:43:55] »

  @webmasterX:  Da, confirm, poziţie corectă!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  webmaster [12.09.20 21:36:20] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  krisstinnascris / TELEFON [13.09.20 07:08:48] »

  @irinad:  Pentru cele câteva ore petrecute de voi in fiecare zi in cameră, a fost o cazare decentă. MD a fost ok din câte am văzut in poze, nu mi se pare ceva ieșit din comun. ​​

  ​​Uneori facem compromisuri, nu le putem avea pe toate.  Fiind poziționat excelent, acest hotelaș s-a dovedit a fi o alegere bună. ​​

  ​​Ca sa nu mai zic... acest an virusat ne-a bulversat pe toți, e bine să ne bucurăm de fiecare clipă de libertate si de sănătate

  ​​

  marykascris / TELEFON [13.09.20 07:30:28] »

  Atunci când căutăm o cazare, așa fac eu, cred că și tu, după cum ai spus, cântărim lucrurile bune și cele mai puțin frumoase. Important este să te bucuri de vacanță, uitându-te mereu la partea pozitivă. În cazul ăsta, aţi avut o poziţionare perfectă, un câștig maxim într-o vacanță.  

  Te pup cu drag, zbor lin, concediu frumos, de vis! 😊​

  irinadscris / TELEFON [13.09.20 12:34:55] »

  @krisstinna:  Exact așa am gândit când am rezervat: pentru puținul timp petrecut în cameră în afara nopților, a fost ok, dat fiind că suntem nepretențioși. Micul-dejun a fost și la propriu mic, dar suficient pentru noi.

  Gazdele erau simpatice și ne-am împrietenit repede. Am depănat povești, am schimbat păreri. Desigur că ne-am bucurat de orice moment de tihnă, iar în Sozopol am avut parte din plin de așa ceva.  

  Mulțumesc de vizită, ecou și vorbe frumoase!

  irinadscris / TELEFON [13.09.20 12:42:53] »

  @maryka:  Da, am ales această cazare cu gândul că se află foarte aproape de plaja centrală, orașul medievaĺ, dar și de cealaltă plajă si partea mai nouă. N-a fost rău deloc, poate ar fi fost loc de și mai bine. Te pup și eu, am avut un zbor foarte lin, mulțumesc frumos de urări, ecou și vorbe frumoase!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  irinad, maryka
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.085476875305176 sec
  ecranul dvs: 1 x 1