Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 826

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 829

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 830
Delfini, lei de mare, flamingo şi pinguini – o întreagă lume a mării şi a păsărilor exotice / impresii MundoMar (parc tematic) , BENIDORM #AmFostAcolo
ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.09.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ 56
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 11 MIN

Delfini, lei de mare, flamingo şi pinguini – o întreagă lume a mării şi a păsărilor exotice

TIPĂREȘTE URM de aici

Parcul tematic MundoMar se află în partea de nord a Benidormului în imediata apropiere a parcului acvatic Aqualandia. A fost deschis în anul 1996 și de peste douăzeci de ani îşi încântă vizitatorii care îi trec pragul cu spectacole reuşite, acestea numărându-se printre principalele atracţii ale parcului care se întinde pe o suprafaţă de 60.000 metri pătraţi.

Adresă: Sierra Helada s/n, Rincon de Loix 03503, Benidorm, Alicante

Coordonate GPS: 38.542426; -0.094309

Telefon: 965.860.100

Program: 10.00 – 20.00

Website: www.mundomar. es

Preţul biletelor este de 31 euro pentru adulţi, 25 euro pentru copii cu vârsta între 4 şi 12 ani şi tot 25 euro pentru seniorii peste 65 ani. Citisem că există şi posibilitatea achiziţionării unor bilete mai ieftine, de după-amiază, beneficiind de reducere pentru intrările în parc după ora 15.00, dar eu nu am fost interesată. De asemenea, biletele achiziţionate online sunt puţin mai ieftine.

Pasionaţii parcurilor tematice ies în avantaj economisind bani prin cumpărarea biletelor combinate, care le asigură accesul la două sau chiar trei parcuri, ştiut fiind faptul că Benidorm este celebru pentru parcurile sale tematice. În Tenerife obţinusem un preţ bun la asemenea bilete luând „la pachet” Loro Parc şi Siam Parc, ambele de mare interes pentru noi. Aici am fi putut alege să combinăm MundoMar cu Aqualandia, un aquaparc frumos şi interesant, aflat chiar alături, dar soţul meu, surprinzător, nu avea chef de tobogane, deşi este un mare fan.

Astfel:

 • Terra Mitica + MundoMar costă doar 49 euro pentru adulţi şi 36 euro pentru copii;
 • Terra Mitica + Aqualandia costă 59 euro pentru adulţi şi 44 euro pentru copii;
 • MundoMar + Aqualandia costă 49 euro pentru adulţi şi 36 euro pentru copii;
 • Terra Mitica + MundoMar + Aqualandia costă 76 euro pentru adulţi şi 59 euro pentru copii.

Am stat şi eu puţin în dubiu ce bilet este mai avantajos să iau, mai având în plan vizitarea unui al doilea parc, dacă se putea chiar în aceeaşi zi, pentru ca în final să iau bilete standard doar pentru MundoMar, decizie care s-a dovedit inspirată.

Cum ajungem?

Din centrul Benidormului se poate ajunge cu autobuzele nr. 1 sau nr. 11, cu o frecvenţă de jumătate de oră în timpul săptămânii şi de o oră în weekend sau cu maşină închiriată, parcarea gratuită constituind un avantaj.

Noi am ajuns la MundoMar schimbând două autobuze, unul de la hotel până în centrul staţiunii şi al doilea din centru până la parc, preţul biletelor fiind de 1,50 euro pe fiecare segment, cumpărate de la şofer. Celor care nu doresc să piardă timpul testând transportul în comun spaniol le recomand varianta taxiului, mai scumpă, dar mult mai rapidă. Pe mine m-au disperat staţiiile foarte dese ale autobuzelor, durata mare a opririlor, deoarece toţi urcă pe prima uşă, plătesc la şofer, aşteaptă să primească restul şi timpul trece L.

Deşi am plecat de la hotel imediat după micul dejun şi după savurarea cafelei de dimineaţă la barul de la piscină, cu ochii pe prognoza meteo, îngrijorătoare, cum a fost de altfel aproape întreaga săptămână, drumul cu autobuzul până la MundoMar a durat mai mult decât estimasem eu privind harta, astfel că am ajuns la parc abia la ora 11.00. Până am cumpărat biletele de acces pe care le-am plătit cu card bancar, exista şi posibilitatea de a retrage euro de la bancomatul aflat în zona intrării, dar nu era avantajos pentru noi, până am făcut primele fotografii şi ne-am hotărât în ce ordine să vizităm atracţiile parcului, am realizat că deja ratasem primul show L, cel cu papagalii.

Ce ne oferă MundoMar?

O vizită la MundoMar nu este completă fără cele trei show-uri live care nu trebuie ratate. Eu am ratat două din cele trei :D, dar aşa a fost să fie. Programul acestora este afişat la intrare.

Spectacolul cu papagalii durează douăzeci de minute şi are loc de două ori pe zi la 11.15 şi 15.30.

Spectacolul cu leii de mare durează treizeci de minute şi sunt două show-uri pe zi la 12.15 şi 17.45. Am prins spectacolul de la ora 12.15, relaxant şi distractiv, m-am amuzat la giumbuşlucurile executate de leii de mare la indicaţia şi împreună cu antrenorii lor, întregul spectacol având ca temă o aventură a piraţilor, ceva despre o comoară etc., suficient pentru a trezi interesul celor mici.

Spectacolul cu delfinii este cel mai apreciat dintre toate, durează patruzeci de minute, timp în care înotătorii fac un adevărat balet împreună cu delfinii într-o sincronie perfectă. Există două reprezentaţii pe zi la 13.30 şi 19.00, fiind informaţi că primul show este mereu mai frumos ca al doilea.

Orele acestor show-uri este posibil să se modifice de la un an la altul, astfel că pentru a nu le rata, este indicat să se verifice orarul disponibil la momentul vizitei.

Pentru toţi vizitatorii parcului, dar mai ales pentru copii, este interesant să asiste la hrănirea lemurilor sau a pinguinilor, la anumite ore, afişate.

Cea mai interesantă atracţie, dar şi cea mai scumpă, o constituie înotul cu delfinii, posibilă la orele 12.00,14.15,16.00 şi 17.00. Preţurile nu sunt deloc de neglijat, însă, deşi nu am încercat, sunt convinsă că experienţa merită fiecare bănuţ, iar amintirile sunt de neuitat. Pentru un adult preţul porneşte de la 110 euro, al doilea adult şi următorii plătind 100 euro de persoană, iar pentru copii (5-12 ani) preţul pleacă de la 90 euro, al doilea copil şi următorii plătind 85 euro. Preţul pentru înotul cu delfinii include şi intrarea la MundoMar, iar toată experienţa durează treizeci de minute. La această activitate poate participa oricine ştie să înoate, cu excepţia femeilor gravide şi a persoanelor cu dizabilităţi. Inclusiv copiii 5-12 ani trebuie să ştie să înoate, dar şi să fie însoţiţi de un adult.

Am mai avut posibilitatea să vizităm un acvariu foarte mare, interesant, dar care pe mine nu m-a impresionat prea tare după experienţele anterioare la alte acvarii mai mari şi mai „bogate” în peşti din toate mările şi oceanele lumii şi aş aminti aici, dintr-o listă destul de lungă, doar Oceanograful din Valencia, aflat pe primul loc în topul meu personal, şi Acvariile din Palma de Mallorca, Barcelona sau Dubai.

Pinguinii, febleţile mele, m-au încântat şi de această dată. Iubesc aceste păsări şi nu o dată mi-am dorit să-mi achiziţionez un pinguin ca animal de companie. Ştiu că este o dorinţă absurdă în condiţiile unui apartament la bloc în Bucureşti, dar îmi imaginam cum l-aş putea ţine în cada din baie umplută cu cuburi de gheaţă, că doar am vreo două maşini de făcut cuburi, pentru a-i crea un climat asemănător celui în care este obişnuit să trăiască, cum aş cumpăra peşte pentru a-l hrăni, eu nefiind amatoare de peşte, cum aş ieşi cu el la plimbare iarna pe zăpadă, însă pentru verile caniculare nu aş avea soluţii, aerul condiţionat neputând face faţă nevoilor lui.

Aceste păsări acvatice deosebit de simpatice m-au captivat de fiecare dată, dar cel mai mult mi-au plăcut pinguinii imperiali admiraţi pe o banchiză de gheaţă imensă, creată artificial, desigur, la Loro Parc Tenerife, iar cel mai mult m-am întristat văzând bieţii pinguini ciufuliţi din cadrul Acvariului din Barcelona.

M-am desprins cu greu din ţinutul pinguinilor, după ce am făcut zeci de fotografii acestora în diferite ipostaze. Îmi va fi foarte dificil să selectez doar o mică parte din acestea pentru ilustrarea articolului, numărul maxim de poze care pot fi ataşate fiind limitat.

Am mai admirat şi lemurii, două specii interesante, cei albi cu guler negru şi cei cu coada in inele alb-negru alternativ, nişte maimuţici haioase, o familie de nutrii, porcii spinoşi, dar şi nişte ţestoase gigantice. O altă oprire mai de durată a fost în zona suricatelor, o specie mereu amuzantă pentru mine, cu o energie debordantă şi un neastâmpăr care îmi amintesc mereu de pisica mea rămasă singură acasă.

Păsările exotice sunt şi ele bine reprezentate în acest parc. Chiar de la intrare ne-au întâmpinat păsările flamingo roz, graţioase aşa cum le ştiam, cunoştinţe mai vechi pe care le-am mai admirat şi în alte parcuri şi grădini zoologice, cum ar fi Loro Parc din Tenerife, mai recent la Zoo Hurghada, dar şi în libertate plimbându-se agale prin grădina şi pe aleile resortului Grand Palladium din Punta Cana. Mi-au mai plăcut şi lebedele, pelicanii, papagalii şi celelalte specii găzduite de acest parc.

O plimbare prin acest parc poate dura minim două ore dacă nu asişti la spectacole, dar şi o zi întreagă, în funcţie de cât timp doreşte să aloce fiecare vizitator, fără a te plictisi. Este o experienţă plăcută şi relaxantă indiferent de vârstă, iar panourile cu explicaţii în mai multe limbi, obligatoriu spaniolă şi engleză, pot transforma vizita la MundoMar şi într-una educativă, mai ales pentru familiile cu copii, dar şi pentru adulţii dornici să afle mai multe informaţii despre „chiriaşii” parcului. Recunosc că şi eu am profitat de această ocazie pentru a-mi mai îmbogăţi cunoştinţele despre speciile întâlnite aici.

Pentru cei care doresc să petreacă mai mult timp la MundoMar este util de ştiut că există cafenele şi restaurante, cu preţuri normale pentru Benidorm, adică puţin mai mari faţă de alte părţi ale Spaniei, dar nimic de speriat, zonă special amenajată pentru picnic, magazin de suveniruri, pe care eu nu l-am ratat, precum şi loc de joacă pentru copii, cu dotări destul de interesante. Noi nu am mâncat aici, deoarece plecasem spre parc imediat după un mic dejun foarte consistent şi nu ne era deloc foame, am luat doar o cafea pentru mine şi o sticlă de apă rece pentru soţul meu, ce-i drept nici nu am petrecut foarte mult timp aici.

La scurt timp după spectacolul simpatic cu leii de mare a început să picure din ce în ce mai tare, astfel că nu am mai aşteptat să vedem şi spectacolul vedetă – cel cu delfinii, văzusem cam tot ce era de văzut, inclusiv toboganele parcului acvatic Aqualandia, astfel că ne-am îndreptat spre ieşire şi apoi spre staţia de autobuz. Prognoza meteo cu cod roşu de ploaie începea să se confirme, cerul plin de nori ameninţători nu anunţa nimic bun, dar, cu toate acestea, eu m-am urcat în autobuz cu speranţa că poate voi reuşi să ajung şi la un al doilea parc tematic în aceeaşi zi, gândind că poate vom scăpa de ploaie la nişte kilometri distanţă. Vise. Ploaia a devenit torenţială şi atunci am renunţat, inclusiv şoferul explicându-mi că bat drumul degeaba pentru că voi găsi parcul închis, noi neavând altă variantă în afară de a ne întoarce la hotel, pe acelaşi traseu ca şi la venire, însă cam plouaţi şi la propriu, dar şi la figurat. Tipul a avut dreptate şi, spre ghinionul meu, toate parcurile tematice din Benidorm s-au închis şi închise au rămas până la finalul sejurului nostru din cauza celor 3-4 zile de cod roşu de ploi şi furtuni, ceea ce mă obligă să revin cândva în această zonă pentru a recupera „restanţele” rămase din septembrie 2019.

Concluzii

Recomand vizitarea acestui parc cu animale acvatice şi păsări exotice tuturor celor care îşi petrec vacanţa în Benidorm sau în alte staţiuni apropiate de pe Costa Blanca, fiind uşor accesibil celor care au la dispoziţie o maşină închiriată, dar mai ales familiilor cu copii.

Pentru mine, vizitarea parcurilor tematice a reprezentat mereu o variaţie plăcută în cadrul vacanţelor de leneveală petrecute la plajă, având deja mai multe asemenea obiective la activ, multe chiar din Spania. Chiar dacă intrările la asemenea obiective nu sunt tocmai ieftine, niciodată nu am regretat banii daţi, cele câteva ore petrecute în parc constituind momente plăcute, relaxante şi interesante.

Şi aici la MundoMar m-a impresionat grija deosebită pentru animalele găzduite, eforturile făcute pentru crearea unui climat cât mai apropiat de cel natural, hrănirea adecvată a acestora, dar şi forma bună în care se aflau. M-am bucurat că am reuşit să vizitez acest parc, mi-a plăcut tot ce am văzut pe acolo, chiar dacă nu am reuşit să asist la toate cele trei spectacole.

Chiar dacă, potrivit unui sondaj Tripadvisor, se pare că s-ar clasa pe primul loc în Spania şi al treilea în Europa în cadrul parcurilor de profil, MundoMar nu a reuşit totuşi să se claseze pe primele trei locuri în topul meu personal, desigur unul subiectiv :D.

Dacă drumurile vă vor purta prin Benidorm – perla Costei Blanca, nu ezitaţi să vizitaţi MundoMar, unde veţi descoperi o lume interesantă a animalelor acvatice şi a păsărilor exotice, care vă va încânta.

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 07.09.20 00:15:30
Validat / Publicat: 07.09.20 01:17:06
VIZUALIZĂRI: 3272INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA. A mai fost în/la: Costa Azahar, Costa Brava, Costa del Sol, Mallorca, Tenerife
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Bulgaria, Turcia, Grecia, Spania, EAU, Iordania, R. Dominicană, Serbia, Egipt, Tunisia
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Parcul tematic MundoMar din Benidorm - flamingo
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 79300 PMA (din 60 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

mishu [07.09.20 09:28:31] »

@nicole33

mi-am dorit să-mi achiziţionez un pinguin ca animal de companie. Ştiu că este o dorinţă absurdă în condiţiile unui apartament la bloc în Bucureşti, dar îmi imaginam cum l-aş putea ţine în cada din baie umplută cu cuburi de gheaţă

, eu de obicei transpun in imagini ce citesc, asa ca imi imaginam cum ar fi stat pinguinul la tine in cada, dar ce te faceai daca aveai doar cabina de dus ?

Imi plac si mie pinguinii, ca sa fiu cinstita cand vad pinguini parca ii vad pe Stan si Bran , cu mersul leganat, de fapt imi plac animalele, iar aceste parcuri de animale, in masura in care sunt amenajate incat climatul sa fie cat mai aproape de realitate iti ofera o stare de relaxare.

Un articol tocmai bun de a incepe saptamana​​, mai ales cand toamna incepe sa isi arate coltii (la mine ploua si sunt 12 grade!)

Felicitari, votat cu mare drag. ​

webmaster [07.09.20 11:53:38] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

--

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.​​

krisstinnascris / TELEFON [07.09.20 16:55:32] »

@nicole33:  Normal că am văzut toate pozele , știi ca-mi plac astfel de obiective turistice, prețul nu îl comentez pentru că nu mi se pare mult când e vorba despre animale, acestea au nevoie de hrană, de îngrijire, de atenție, nu sunt pietre antice , sunt suflete nevinovate.

Suricata aia care stă la poză e adorabilă, rățușca ce înota pe lângă țestoase e tare haioasă (cred ca e băiat ), pasarea ciudată din poza 18 nu știu cum se numește dar e frumoasă foc, maimuțica e simpatică, papagalii au un penaj superb. Felicitări pentru acestă vizită, mulțumesc că ne-ai povestit și ne-ai arătat aceste minunății

nicole33 [08.09.20 08:16:39] »

@mishu:  

eu de obicei transpun in imagini ce citesc, asa ca imi imaginam cum ar fi stat pinguinul la tine in cada, dar ce te faceai daca aveai doar cabina de dus ​

La varianta asta nu m-am gândit​​

Imi plac si mie pinguinii, ca sa fiu cinstita cand vad pinguini parca ii vad pe Stan si Bran , cu mersul leganat, ​...

Râzi tu râzi, dar chiar şi aşa, cu mersul lor legănat, mie tot mi se pare că au o eleganţă aparte​.

imi plac animalele, iar aceste parcuri de animale, in masura in care sunt amenajate incat climatul sa fie cat mai aproape de realitate iti ofera o stare de relaxare. ​

Şi mie îmi plac animalele şi vizitez cu mare bucurie şi interes asemenea parcuri tematice/grădini zoologice/acvarii de fiecare dată când am ocazia. Apreciez eforturile depuse pentru îngrijirea animalelor, pentru crearea unor condiţii cât mai apropiate celor din habitatul natural in care provin acestea, pentru diminuarea stresului cauzat de viaţa în captivitate.

În Bucureşti toamna pare încă departe

Mulţumesc ​​mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

nicole33 [08.09.20 08:19:13] »

@webmaster:  

Mulţumesc mult!

nicole33 [08.09.20 08:39:08] »

@krisstinna:  

Normal că am văzut toate pozele , știi ca-mi plac astfel de obiective turistice, prețul nu îl comentez pentru că nu mi se pare mult când e vorba despre animale, acestea au nevoie de hrană, de îngrijire, de atenție, nu sunt pietre antice , sunt suflete nevinovate. ​

Nici mie nu mi se pare mult când văd cum sunt utilizaţi banii, când văd curăţenie şi animale sănătoase, bine hrănite şi aproape fericite​.

Suricata aia care stă la poză e adorabilă​

Este pentru prima dată când reuşesc să surprind o suricată într-o asemenea postură. De obicei sunt ca argintul viu, pozele părând mişcate. ​

pasarea ciudată din poza 18 nu știu cum se numește dar e frumoasă foc, ​

În P18 este o barză , ce-i drept cu o culoare mai atipică a penajului şi cu ciocul în culori interesante​. Pe numele ei Jabiru Stork (Ephippiorhynchus senegalensis), trăieşte în mai multe ţări din Africa tropicală, în zone umede, căldura excesivă nefiind deloc pe placul ei. Şi nici al meu

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

krisstinnascris / TELEFON [08.09.20 08:52:00] »

@nicole33:  După craci și poziție am bănuit ca e rudă cu barza dar ciocul roz cu pete albe, rosul și galbenul de la "nas", penajul amestecat, toate mă derutau, nu puteam crede că e chiar o barză ​​

​​Mulțumesc pentru lămuriri!

​​

doinafil [08.09.20 20:43:10] »

.. aici la MundoMar m-a impresionat grija deosebită pentru animalele găzduite, eforturile făcute pentru crearea unui climat cât mai apropiat de cel natural, hrănirea adecvată a acestora, dar şi forma bună în care se aflau. M-am bucurat că am reuşit să vizitez acest parc, mi-a plăcut tot ce am văzut pe acolo, ...

Și mie mi-a plăcut ce-am citit și văzut aici! Cel mai mult mi-au plăcut grațioasele păsări flamingo, cu coloritul lor inconfundabil, daaaaar, m-am mirat că mai există o pasăre aici, cam de aceeași mărime și culoare ca flamingo cu care - deci - poate fi confundată ușor! Însă aceasta nu are gâtul lung și unduios ca al păsării flamingo, gâtul ei este mai scurt și are un cioc mai lung.   Este vorba de pasărea din poza P17 și P35. Oare cum s-o numi?!

Ești prima persoană pe care o aud că și-ar dori, ca animal de companie, un pinguin! Și mie-mi plac păsările astea mereu cochete, îmbrăcate non-stop în frac, cu mersul lor caraghios și simpatic, mers împrumutat și de Chaplin! Dacă - printr-o minune - ți-ai putea împlini dorința să ieși la plimbare cu un pinguin, cred că ai avea mai mulți admiratori sinceri decât „prețioasa” aia nebună de Iulia Albu, cu găina ei!

Parcul este bine îngrijit, animalele asemenea, iar costul bileteleor se reflectă în amenajarea cât mai apropiată a habitatului lor natural, dar și în curățenia locului!

Mi-a plăcut și am votat cu drag!

Zoazore [08.09.20 21:57:56] »

@nicole33:  Iubesc aceste păsări şi nu o dată mi-am dorit să-mi achiziţionez un pinguin ca animal de companie.

1. Și Monica ce părere ar avea? ​

​​Ştiu că este o dorinţă absurdă în condiţiile unui apartament la bloc în Bucureşti, dar îmi imaginam cum l-aş putea ţine în cada din baie umplută cu cuburi de gheaţă, că doar am vreo două maşini de făcut cuburi, pentru a-i crea un climat asemănător celui în care este obişnuit să trăiască, cum aş cumpăra peşte pentru a-l hrăni, eu nefiind amatoare de peşte,

2,

cum aş ieşi cu el la plimbare iarna pe zăpadă

3, Mai plimba una două rațe moțate pe Bulevardul Pallady în zona Dumbrava Nouă! Așa că nu s-ar fi mirat nineni!

Frumos, colorat și vesel articol! Păcat că și meteo a fost colorat în roșu!

Se vede că animalele sunt bine îngrijite și că se simt relativ bine  acolo!

Iată încă un bun motiv să revii! ​​​

nicole33 [10.09.20 00:15:30] »

@krisstinna:  

După craci și poziție am bănuit ca e rudă cu barza dar ciocul roz cu pete albe, rosul și galbenul de la "nas", penajul amestecat, toate mă derutau, nu puteam crede că e chiar o barză​

Şi eu eram obişnuită doar cu berzele albe, astfel că am fost amuzată de aceasta atât de colorată. Sunt curioasă dacă şi Jabiru are în Africa acelaşi "rol"  ca berzele de la noi

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
nicole33 [10.09.20 00:28:35] »

@doinafil:  

Este vorba de pasărea din poza P17 și P35. Oare cum s-o numi?!

Spre ruşinea mea, nu-mi aduc aminte numele, dar este posibil să fie tot din familia ibişilor. În zona respectivă erau mai multe păsări de apă, ca şi flamingo. Nici pozele nu m-au ajutat să-mi reamintesc deşi am apelat la setul original de peste 500 din care am selectat cu greu ce să postez şi la ce să renunţ.

Ești prima persoană pe care o aud că și-ar dori, ca animal de companie, un pinguin!   ... Dacă - printr-o minune - ți-ai putea împlini dorința să ieși la plimbare cu un pinguin, cred că ai avea mai mulți admiratori sinceri decât „prețioasa” aia nebună de Iulia Albu, cu găina ei!

Ideea mea este mult mai veche, cu ani înainte de a afla despre individa cu găina. Ţineam poze cu pinguini imperiali pe desktopul primului meu calculator acum hăt ani. Încă mai primesc cadou de la un bun prieten pinguini de pluş

Mă bucur sincer dacă povestea vizitei mele la MundoMar şi pozele ataşate au fost pe placul tău

Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nicole33 [10.09.20 00:44:50] »

@Zoazore:  

Mă ştii doar că eu sunt cea care decid, fără a cere părerea nimănui, dar, recunosc, nu ştiu cine ar câştiga în eventualitatea unui conflict direct, pentru că pinguinul are totuşi altă talie faţă de un papagal, de exemplu. ​

Degeaba râzi la faza cu peştele, că am experienţă de pe timpul împuşcatului când nu ştiam eu de Whiskas sau Hills, dar luam sardine cu 13 lei kilogramul de la pescărie pentru a-mi hrăni motanul​ şi era mult mai ieftin

Mai plimba una două rațe moțate pe bulevard în zona Dumbrava Nouă! Așa că nu s-ar fi mirat nineni! ​

Eu aş fi ieşit cu el la plimbare pe zăpadă pentru a-i face lui o bucurie, nu pentru a fi considerată nebuna blocului

Iată încă un bun motiv să revii! ​​​​

Corect! Dar mai întâi să treacă toată nebunia asta pentru că nu mai am curaj să-mi fac planuri. Dezamăgirile au fost prea multe

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, mishu, Zoazore

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.1540949344635 sec
ecranul dvs: 1 x 1