EXCELENT
Xanadu Makadi Bay – Petrecere fara sfarsit
Din seara zilei de 29 si pana la sfarsitul zilei de 4 ianuarie am dansat, am mancat, am baut si iar am dansat…. nu am bagat in seama cantarul care ne ranjea din baie …. era doar de décor (vorba lui Cristi de la AFA travel)
Pentru Revelionul de anul acesta, eram hotarata sa nu platesc mai mult de 1000 – 1200 euro MAXIM de persoana si…. dintr-o data am ajuns cat ai clipi la aproape 1500 de euro dar nu mi-a parut rau
In jurul orei 10,30 eram cu viza luata iar pe la 11 si ceva am ajuns la hotel. Hotelul asigura pentru toti turistii transfer Elite, adica maxim 2 opriri pe drum.
Prima oprire a fost la Xanadu iar urmatoarea a fost hotel Serenity Makadi Bay.
Ne-au primit amabili dar fara prea mult protocol.
Putin inaintea noastra venise un grup de turisti nemti si erau destul de ocupati cu ei.
Am completat un formular, am solicitat in mod expres camera cu paturi twin si apoi ne-am dus sa bem un cappuccino, un suc de mango si sampanie.
Inainte de a cobori la masa de pranz, am trecut pe la receptie unde ne asteptau cartelele de la camera
Prima impresie a fost destul de buna, paturile erau twin si acoperite cu inevitabilele perne (din nu stiu ce material) si cuvertura, lucruri pe care eu le strang instantaneu si le bag in dulap (oare de ce?), lenjeria era curata dar cam tocita de multele spalari
Intre paturile twin se afla o noptiera rezonabila ca marime, ocupata pe jumatate de un telefon iar spre balcon o canapea.
Balconul era sub forma patrata cu 2 scaune si o masuta.
Am cerut si un uscator de rufe care ne-a fost adus imediat precum si o pereche de papuci si 2 halate de baie (care lipseau)
Camera avea vedere la gradina/piscina (exact ce platisem) iar de curatenie se ingrijea un baiat care facea si el ce putea sau ce vroia.
In prima dimineata, dupa o noapte in care am dormit fara vise (ma trezisem la ora 1 noaptea pentru ca la 4 dimineata sa fiu in aeroport) l-am adus instantaneu pe Ahmed (asa il chema) sa-i arat cateva furnici care erau pe parchet
Am plecat la masa si apoi direct la plaja iar cand am revenit in camera, mirosea a proaspat dar si usor a dezinfectant. Lenjeria fusese toata schimbata (dar la fel de tocita) si totul curatat.
In general, camera era spalata in fiecare zi, ne schimba prosoapele, ne alimenta cu consumabile atat cat era necesar si ne umplea de sticle cu apa!
Bineinteles, minibarul era completat zilnic daca era cazul.
Televizorul avea cateva programe romanesti iar Wi-fi-ul functiona foarte bine peste tot chiar daca te indepartai putin de teritoriul hotelului
Despre pranz, cina si micul dejun as putea sa scriu pagini intregi dar voi incerca sa comprim
De la nenumarate feluri de paine, branzeturi, oua fierte, prajite, omleta, legume taiate, intregi, masline, condimente, prajituri, rahat, baclavale, fructe naturale dar si confiate la pizza, cartofi prajiti, peste, prajit, la gratar, sushi, rata, curcan… …... la ceaiuri, tipuri de cafele, sucuri, sampanie, vin, bere, cocktailuri…
Am uitat ceva? Mai mult ca sigur…
Seara de Revelion s-a desfasurat in stil lejer, stil egiptean ca si anul trecut la Pickalbatros Blu%Spa
Am mers la restaurant sa luam cina unde, nu exagerez a fost, scuzati expresia dar retineti continutul…... DEZMAT! din punct de vedere al felurilor de mancare… si care a culminat cu un tort urias pe care l-au plimbat insotit de muzica si de bucatari
Seara festiva, mai precis petrecerea si dansul s-a desfasurat in 2 locatii
Intr-o sala in cadrul hotelului si in XANADU Show Center, o scena deschisa unde aveau loc spectacole in aer liber, locatie aflata in apropierea plajei.
Noi am ales plaja unde, chiar daca am stat cu gecile pe noi ne-am simtit extraordinar de bine
Spectacol, focuri de artificii, dans, cocktailuri si multa, enorm de multa sampanie imprastiata si risipita peste tot…
Resortul este imens, format din cladirea principala si multe alei cu nenumarate apartamente/casute care duceau spre plaja
La intervale regulate treceau masinute care te duceau, daca vroiai, spre plaja si inapoi si chiar daca aveau cateva statii stabilite, te luau si de pe traseu
Hotelul nu este opulent sau 'foarte' de lux in adevaratul sens al cuvantului dar este foarte, foarte curat.
Sala restaurantului principal stralucea de curatenie atat cat se putea la multimea de turisti (aproape ca in plin sezon estival).... chiar era o munca imensa si continua
Peste tot erau chelneri gata sa te serveasca si sa-ti faca pe plac fara sa astepte atentii… daca li se ofereau, bine daca nu, nu…
Bucatarul sef era turc si se plimba tot timpul printre insulitele cu mancare
Dintre piscine, doar vreo 3 erau incalzite, una in fata hotelului, una mica la Fancyland (cartierul celor mici) si una aproape de plaja unde era plin de romani si rusi!
Plaja era destul de mare, nu foarte lata ca majoritatea plajelor turcesti dar destul de intinsa. Aproape toate sezlongurile erau aparate de vant cu paravane. Ceea ce am remarcat si am apreciat este ca nimeni nu manca pe plaja din farfuriile acelea de carton sau plastic cu ketchup-ul siroind de la cartofii prajiti, etc
Baietii care treceau printre sezlonguri iti aduceau orice doreai, cafea, bere, sampanie, cocktail-uri si eventual popcorn si alune
Intrarea in mare era lina, nisipoasa, perfecta pentru cei mici si pentru cei care nu vor sa se afunde de la inceput.
Ieseam seara la plimbare in stanga si-n dreapta dar pana in jurul orei 21 cand incepeau petrecerile pe plaja sau spectacolele
In fiecare seara era un shuttle bus (7 USD/persoana) care pleca la ora 20 spre orasul Hurghada, zona maritima, si astepta acolo pana la ora 23.
Probabil ca in plin sezon estival erau mai multe masini care faceau acest traseu…
In ultima seara am avut parte de un show marca “Michael Jackson” - interpretul principal a fost aplaudat minute in sir!
M-as intoarce acolo cu ochii inchisi si il recomand tuturor!
Trimis de artemisa24 in 22.01.25 21:44:51
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (artemisa24); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 26.99541812 N, 33.89198874 E - CONFIRMATE
rog a se incarca acest videoclip la inceputul review-ului
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@artemisa24: frumoasa camera si baia, si pot spune ca si tine ca a fost dezmat cu mâncarea si mai ales dulciurile. Câti oaspeti au participat la acest Revelion?
Show-ul a fost reusit?
Muncesti tot anul dar stii sa te distrezi la final de an. Am remarcat ca în fiecare an faci Revelionul într-o locatie faina. Bravo!
Hai ca ne distram si în Bucovina!
@Yolanda: oh, da... mancare la greu, dulciuri si mai...bautura era peste tot
nu stiu cati turisti au fost aici dar cred ca peste 200... mai mult poate daca ne gandim si la copii
in fiecare seara, amfiteatrul era plin, plaja la fel pe timpul zilei plus ca ramaneau si pe la piscine...
la petrecerea de Revelion au fost si multi invitati de-ai managerului in Show Center... mesele (albe) erau altfel aranjate iar in jur se invarteau destul de multi bodyguarzi ....nu stiu cati si cum o fi fost si in sala de petreceri a hotelului
pe cat posibil incerc sa diversific locatiile (si cu ajutorul lui Cristi, bineinteles)
pot sa spun cu mana pe inima ca am petrecut un Revelion cum putine sunt in strainatate! - turcii termina cel tarziu la 1 petrecerea...aici am plecat pe la 3 si tot mai ramasesera in amfiteatru (inclusiv cei din conducere)
Ne distram si in Bucovina cu siguranta......voi fi cu ochii pe Dj!
@artemisa24:
Felicitari pentru alegerea inspirata și pentru articol!
Eram convinsă ca vei avea o vacanța exact pe gustul tău, resortul oferind o combinație reușită între stilul egiptean și cel turcesc.
Petrecerea de revelion îmi pare ca a fost peste așteptări In urma cu doi ani au organizat încă un revelion special pentru rușii care erau majoritari, însă eu am ajuns acolo o zi mai târziu
Ma bucur ca Xanadu își menține serviciile la același nivel
@nicole33: multumesc nicole... a fost cu adevarat un Revelion extrem de reusit cu multa muzica si multa sampanie... sa stii ca nu am baut prea mult Aperol dar am gasit un chelner care ne facea niste cocktailuri cu tequila, cocos si mango... yummy
- Oct.2024 Excelent — scris în 12.12.24 de DragosG din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Xanadu Makadi Bay Resort, merita sau nu? — scris în 03.03.24 de serafim din SEBEş [AB] - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Am inlocuit Sharm cu Hurgada si nu mi-a parut rau... :) — scris în 12.04.23 de Quasar din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Jan.2023 Sun, Sand and Sea in January – o vacanţă de neuitat la Xanadu Makadi Bay — scris în 06.02.23 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2023 Mulțumim, dragă Mohrail, pentru că ne-ai înfrumusețat vacanță la Xanadu! — scris în 29.01.23 de ux128317 din CLUJ-NAPOCA ROMâNIA - RECOMANDĂ