ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.12.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 10.08.23
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
OCT-2024
DURATA: 7 nopți
Familie
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 2700
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
CAZARE ÎN 2 x DblStd
REGIM MASĂ UAI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Excelent

TIPĂREȘTE

Intrucat ii promisesem mamei ca ajungem anul asta si in Egipt, pentru ca in perioada aleasa la sentido mamlouk nu mai erau locuri, m-am hotarat sa ascult recomandarea AFA si sa aleg Xanadu, mai ales ca ramasesem cu impresii foarte placute de la Xanadu Belek.

Pe 16 octombrie la ora 9.30 am decolat (zbor cu FlyLili) si am ajuns la 12.30 pe aeroportul egiptean.

2 persoane, 2 camere, eu si mama mea adica, pretul 2.700 euro. UAI cu avion transport etc. La ei UAI se numeste High Class All Inclusive, la fel ca si in Antalya

Am luat vizele din aeroport si dupa cca 30 de min de asteptare in fata microbuzului am plecat spre hotel.

Xanadu Resort Makay Bay este un resort imens, situat intre alte resorturi prin care te puteai plimba fara nici un fel de problema. Are o suprafata de cca 500.000 mp, avand in componenta hotelul principal, impartit in 4 corpuri si casele tip Dune, Lagoon, si vile.

La sosire, ghidul care ne-a preluat de la aeroport (un egiptean care era casatorit cu o romanca si vorbea bine limba noastra) ne-a cerut pasapoartele. Am crezut ca pentru vreun control de securitate fiindca obsevasem la intrare detectorul de metale, insa spre surpriza mea ne-a condus direct la o canapea si a dus personal pasapoartele la receptie, fara sa mai apuc sa pun atentia pentru receptioner,  dupa care a plecat.  

Am asteptat in holul principal mai bine de o ora, si tocmai cand plecasem sa caut o toaleta am fost luati de catre unul dintre angajati pentru a viziona camerele prima data. Camerele, situate in aripa cea mai din stanga a hotelului erau cu acces direct la piscina, upgrade facut gratuit de catre cei de la hotel, si aveau usa comunicanta intre ele. Imediat ce am ajuns in camere au sosit si bagajele.

Primul drum l-am facut la receptie, unde am lasat 50 dolari, apoi am plecat in recunoastere mergand pe langa piscina principala si ajungand pana aproape de plaja, unde am mancat rapid la Agora.

Intre corpurile de cladire se gasesc piscinele, in linie dreapta, care se unesc mai apoi intr-o imensa piscina centrala, cu mentiunea ca unde am fost noi cazati se lucra la piscina dintre corpurile de cladire. Nu a fost insa nimic deranjant.

Camerele sunt mari, cca 40-45 mp, paturi matrimoniale, cu baie mare prevazuta cu cabina de dus walk in, iar baia este dotata cu consumabilele de rigoare. Predomina in cele mai multe zile un miros de canalizare in baie, in zona cadei de dus. Frigiderul era burdusit cu apa, bere, sucuri si cutii de lapte. La TV se prindeau mai multe posturi romanesti. Bineinteles, consumabilele de baie si produsele din frigider se reinnoiesc zilnic, si tot zilnic se executa si curatenia, facuta de catre barbati. Personalul este de altfel alcatuit aproape numai din barbati, am vazut femei doar in echipa de entertainment si o singura fata la receptie, dar care in general statea inauntru.

Ca si la hotelul din Antalya, lipseau lustrele, avand un sistem de lumini si veioze, iar aerul conditionat a facut fata cu brio. Seiful este bineinteles gratuit. Camerele aveau o mica terasa, dotata cu masa si doua scaune, terasa din care se intra in piscina.

Camerele nu au plase de tantari, insa nu am avut parte de insecte sau alte vietati. Mi-a povestit o familie de romani ca la ei in camera, la etaj, au gasit intr-o zi o soparlica, inofensiva de altfel, si imi spuneau ca nu au reusit sa o prinda, fiind nevoiti sa sune la receptie pentru a veni angajatii ca sa poata prinde vietatea. Noi nu am avut parte de asa ceva si nici nu am vazut ceva asemanator nici in hotel si nici in teritoriu, unde erau doar pasari si cateva pisici.

In fiecare dimineata primeam pe whatapp programul de divertisment iar legat de internet functionafoarte bine wifi pe tot teritoriul, inclusiv la plaja. Nu am cumparat cartela de internet si nici nu am avut nevoie.

Holul resortului este foarte mare, tot aici aflandu-se si unul dintre baruri precum si si o cofetarie. De pe terasa se deschide o priveliste frumoasa asupra piscinei, iar dedesubt se gaseste restaurantul principal. Tot la parter se afla si magazinele de suveniruri, de unde am cumparat cateva superbe papirusuri, atat cu motive egiptene cat si icoane.

Deasupra se afla un alt bar, unde seara era muzica live. In ultimele seri, unul din barmanii cu care ma intelegeam mai bine mi-a servit ceai, pentru fumatori zicea el. Nu am retinut decat ca avea lamaie, scortisoara, miere, cuisoare, anason stelat, restul de ingrediente nu le mai tin minte. Ce gust si ce miros placut avea ceaiul asta, si ce miros parfumat aveau cuisoarele si anasonul (mi le-a dat separat ca sa vad ce punea in ceai), total diferit fata de ceea ce se gaseste la noi.

Similar, total diferit la gust si la miros era si mango. Extraordinar de bun. Am mancat mango in cantitati uriase, si am baut suc de mango (imi povestea barmanul ca il preparau noaptea pentru dimineata, dimineata pentru pranz etc).

Intreg teritoriul este foarte curat, inclusiv toaletele amenajate in interiorul acestuia, fie ca ne referim la cele de langa piscina fie ca ne referim la cele de la “amfiteatrul’ situat langa plaja. Teritoriul este extrem de bine ingrijit, cu multa iarba, flori si mai putini copaci, iar printre casute sunt pasari si cateva pisici. Seara, cand se aprindeau luminile ambientale era o placere sa asculti muzica live la sky bar avand vedere spre piscina principala, sau sa te plimbi pe langa piscina principala ori pe drumul spre mare printre casutele luminate si palmieri.

Tot o placere era si plimbarea prin resorturile vecine, atat ziua cat si seara (noi am fost doar pe faleza de langa mare nu si in interiorul teritoriilor celorlalte hoteluri).

Si, pana la urma, distanta mare de parcurs de la hotel la plaja si inapoi avea si un avantaj: faceam miscare, dupa mesele copioase. Pentru cei grabiti sunt disponibile niste masinute electrice care circula tot timpul. Pe drumul de la hotel catre plaja soferii opreau cand treceau pe langa noi, in cazul in care am fi vrut sa urcam. In a 4-a zi am vrut sa luam o masinuta la intoarcere, de la plaja la hotel. Un aspect mai putin placut: desi in statie se forma o coada in ordinea sosirii, la venirea masinutei toata lumea se imbulzea, indiferent de varsta, inclusiv turisti care sareau din barul de la amfiteatru pentru a prinde loc in mijlocul de transport. Dupa doua masinute ratate, la a 3-a am facut si noi la fel, imbranceli, nerespectarea ordinii, etc. Si nu erau doar rusi, auzeam franceza, germana.

Langa amfiteatru, dupa Lagoon Bar se afla salile de fitness, extrem de mari. Pentru copii exista o zona speciala Fancy Land, ca si hotelul frate din Antalya. Am vazut din departare Aquaparkul de la Tia Heights, hotelul vecin, unde se putea intra liber, dar nu am fost acolo.

Amabilitate si curatenie

Tot resortul este foarte curat iar personalul este amabil, un mare plus ca ne puteam intelege cu ei in engleza, inclusiv cu persoanele care veneau la curatenie. Am lasat baccis la soferi, ghizi, receptie, curatenie, ospatari si barman, precum si in excursii.

Se gasea apa imbuteliata peste tot, noi am folosit-o inclusiv pentru spalat dinti si pe fata.

Gastronomie:

Restaurantul principal, unde am mancat pranzul si cina in fiecare zi (nu am mai ajuns la restaurantele a la carte – 7 la numar) nu este prea aspectuos dar este extrem de mare, avand si o terasa cu prea putine mese amenajate insa. La pranz nu era o problema gasirea unei mese pe terasa, insa seara, cine nu era prezent la inceputul programului de masa nu mai gasea loc afara. Ospatarii amabili, nu aveai senzatia ca asteapta ceva de la tine si in general rapizi. Bauturile alcoolice erau si cu specific international, noi am baut doar vin rose sec si sampanie sec, ambele locale dar bune la gust.

In ceea ce priveste felurile de mancare, am avut un déjà vu gandidu-ma la hotelul lor din Antalya. Extrem de multe feluri de mancare, atat pizza, paine, supe, deserturi, garnituri, salate, fructe, inghetata, carne de vita, pui, gratare, peste, etc, cat de mofturos sa fie cineva zic eu ca era imposibil sa nu gaseasca ceva sa ii placa. Creveti nu au avut, insa in fiecare zi erau diferite feluri de sushi, doua-trei feluri de peste (inclusiv la gratar), precum si preparate in stil egiptean, Asiatic, etc. O parte din felurile de mancare se gateau pe loc. Am avut curcan 2 sau 3 zile, miel 3 sau 4 zile. Intr-una din seri ne-au servit crab. Aveau de asemenea spatiu special amenajat si mancare speciala pentru bebelusi. Si, la fel ca in Turcia, aveau si cateva pisici, bucuria copiilor.

In ceea ce priveste dulciurile, am apreciat baclavalele de diferite feluri, bune si frumoase exact ca la Xanadu Belek si bineinteles, mango.

Plaja si marea

E mult de mers de la hotel pana la plaja. Cum ziceam anterior, e bine insa sa faci miscare, si in felul asta am reusit sa nu luam kilograme in plus.

Plaja e suficient de lata, cu nisip fin. As zice ca noi am stat la plaja la hotelul vecin, Tia Heights, deoarece umbrelele erau diferite. Intrarea in apa era foarte lina, numai cu nisip si era un recif de corali aproapre de mal in partea dreapta a plajei. Am facut snorkeling doar acolo, desi citisem ca mai sunt recifuri un pic mai fata si a fost o incantare sa admiram pestisorii viu colorati. Au amenajat si cabine de schimb precum si un barulet mai mic ce deserveste zona aceasta de plaja, unde aveau inclusiv bere la sticla. Nu erau in schimb, dupa cum am citit si in celelalte recenzii, paravanturi, exceptie facand sirurile care imparteau zonele de plaja. Iar in ultimele doua zile ar fi fost tare bune, am prins un vant rece turbat. Vant a fost zilnic, dar in ultimele era foarte puternic. Apa era cristalina, curata si frumoasa la culoare.

A fost si muzica la plaja, venind ori de la barul amfiteatru, ori de la animatia de pe plaja, ori de la barcile de la pontoane sau chiar de la hotelurile vecine. SIngurul lucrul neplacut (in afara de vantul mentionat) erau mustele, care pur si simplu se lipeau de tine.

Distractie

Pentru copii au spatiul dedicat Fancy Land.

Pe plaja s-au facut de vreo 3 ori petreceri cu spuma. Dimineata animatorii indemnau lumea la miscare in apa. Nu am fost la celelalte activitati de zi.

Seara, in “amfiteatru” , mai curand o gradina de vara, se organizau spectacole, mai intai pentru cei mici, iar apoi pentru adulti. Spectacolele pentru adulti nu se ridica la nivelul celor din Antalya, iar unele au fost chiar slabe, genul un pic de dans si gata. Atmosfera era insa ok, iar dupa spectacole se organiza disco, unde in fiecare seara auzeam Facem show ca la Paris a lui Costi Ionita.

La incheierea serii stateam la Sky Bar, barul de la etaj unde am prins cantari live.

In ceea ce priveste excursiile am exclus tot ceea ce era departe, am vrut odihna si relaxare in primul rand.

Prima excursie (40 euro de persoana) a fost o chestie combinata, care ne-a plimbat un pic prin Hurghada in zona portului unde ne-am imbarcat pentru o iesire in larg si pentru o vedere mai din adancime a Marii Rosii mergand cu un vaporas cu peretii de sticla. A fost interesant, dar nu as mai repeta experienta, anul viitor mergem cu submarinul. Am continuat cu excursia la Paradise Island, (o parte a insulei Giftun) iar pe drum ne-au pus la difuzoare “Made In Romania” . Pe ambarcatiune am primit apa si sucuri si am avut oprire pentru snorkeling, iar pe insula am si mancat (masa a fost inclusa in pret). Dupa masa am facut baie si am stat pe sezlonguri. Insula este arida, avand amenajate baruri, magazine de suveniruri, sezlonguri cu umbrele etc, totul in scop touristic,  iar ceea ce impresioneaza in principal este contrastul intre nisipul fin si apele turcoaz ale marii. SIngura nemultumire ca sa zic asa a fost legata de timpul mare de acostare si transfer cu barca pe insula, era plin de vaporase cu turisti si se mergea pe principiul “primul venit primul servit” . Recomand aceasta excursie.

A doua excursie (30 euro de persoana) pe care o recomand atat copiilor dar si adultilor a fost la Delfinariu. A fost o placere sa urmarim atat delfinii, care aveau si pui, cat si foca dar mai ales pe Leila, o simpatica leoaica de mare, foarte funny a fost spectacolul. La final se organizau sedinte foto cu foca, cu leoaica de mare (10 dolari poza) dar si sedinte de inot cu delfinii. La intrarea in delfinariu erau broase testoase (1 dolar pentru a pune a le lua din tarc si a face poze cu ele) dar si o camila care putea fi calarita si se puteau face poze (10 dolari).

A treia excursie (40 euro de persoana) a fost la Sand City si la Aquarium. Interesant Sand City cu toate statuile si figurile din nisip, personaje istorce, zei mitologici dar si personaje din filme sau desene animate. Aveau si acolo camile pentru poze si calarit bineinteles. Aquarium-ul nu mi-a placut. Absolut deloc. Spatiu mic, neingrijit, ruginit si foarte intunecat. Animalele nu aveau loc sufficient in tarcurile lor, etc. Poate sunt subiectiv, tocmai ma intorsesem din Valencia unde revazusem Bio Parc si Oceanograful. Nici mamei nu i-a placut (si ea n-a fost in Valencia anul asta) si am observat ca multi adulti nu erau impresionati. Spectacolul cu hranirea pestilor a mai salvat ceva din impresie, dar per ansamblu nu am mai veni aici.

Concluzie:

Maine ne-am intoarce, atat in Egipt in general, cat si la Xanadu in particular, un resort Excelent.


[fb]
---
Trimis de DragosG in 12.12.24 01:15:47
Validat / Publicat: 12.12.24 05:51:17
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT
  • Alte destinații turistice prin care a fost: spania, tunisia, italia

VIZUALIZĂRI: 205 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DragosG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P45 teritoriu hotel casute
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12600 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest review

1 ecouri scrise, până acum

artemisa24
[12.12.24 11:21:21]
»

'upgrade facut gratuit de catre cei de la hotel' si ai mai dat si 50 de dolari la receptie? nice...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂXanadu Makadi Bay Resort:
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05179500579834 sec
    ecranul dvs: 1 x 1