ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.11.2024

CAZARE [camere etc]:
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
Mulțumit, mici obiecții

Un hotel normal pentru o vizita la Paris

TIPĂREȘTE URM de aici

Aceasta cazare a fost aleasa de fiul nostru si a fost din partea lui. El a mai stat cred la acest hotel cu 3 ani in urma. Am ajuns foarte comod cu un tren TGV din LUXEMBURG la ore foarte bune de calatorie. Trenul a oprit in Gara de Est din Paris de unde am mers cu un Bolt frantuseasc comandat tot de fiul nostru. Mentionez ca eu am mai vizitat Parisul in 2006 cand am avut un stagiu de pregatire in Franta dar pentru sotia mea a fost pentru prima data.

Hotelul este amplasat stradal in zona Montparnasse la doi pasi de celebru cimitir unde este inmormantat si marele nostru artist Constantin Brancusi. Langa hotel se afla statia de metro Gaite si o statie de autobuz. Fiind un hotel de oras intrarea si holul hotelului nu impresioneaza. Hotelul are forma literei L cu latura mare catre bulevard. Desi cred ca era ora 14 dupa ce receptionera a verificat rezervarea si pasapoartele, ne-a incasat o taxa de 50 E garantie pentru minibar ne-a anuntat ca cazarea incepe la ora 15 ne-a invitat sa lasam bagaje si sa mergem la plimbare. Langa hotel este o strada Rue de Gaite plina de restaurante si teatre unde am constat ca majoritatea restaurantelor se inchid la ora 14 sau 15 si ne-am intors langa hotel la Indiana Club, un restaurant cu specific american care avea un fel de meniu zilei cu cred 5-6 variante la alegere cu preturi foarte bune pentru Paris. Ne-am intors la hotel putin dupa ora 15 si am primit camera. Sunt convins ca receptionera cand a vazut ca suntem romani ne-a schimbat rezervarea initiala si ne-a dat cea mai mica camera la etajul 8 amplasata pe colt. cred a profitat de faptul ca rezervarea fusese platita integral si nu o puteam refuza. Etajul 8 este cum se spune retras si toate camerele sunt mai mici. La o statie de autobuz se afla gara Montparnasse care arata exterior ca un moll dar parea functionala ca gara.

Asa cum am spus camera era foarte mica cred ca avea 12-14 mp. si nu semana cu pozele de la toate camerele de pe Booking.com. Camera aea o forma de poligon neregulat cu 5 sau 6 laturi cu lungimi diferite. Dar camera era foarte curata cu mocheta impecabila si pufoasa. Camera nu are balcon cum nu au toate camerele standard din hotel, sunt foarte putine camere superioare cu balcon. In general hotelurile din zona centrala a marilor orase europene nu au balcon. Surpriza a fost ca ferestrele nu se deschideau asa ceva nu am intalnit. In camera se afla un pat dublu destul de mare care avea pe o parte un corp de dulap pentru haine relativ ingust iar pe partea cealalta exista un corp unde se afla un aparat cu capsule de cafea, doua cesti de cafea, plicuri de ceai, zahar, lapte pentru cafeas si doua mici ciocolate de calitate. Pe o alta latura se afla un birou cu un televizor LCD cu diagonala mare de 100 cm. iar sub birou este mini batul. In alt colt al camerei exista un mic fotoliu. Baia este in schimb normala ca dimensiune pentru 4* si placuta cromatic. Baia are cada mare si instalatii sanitare de calitate. Pe langa papuci, prosoape, ciudat un singur halat de baie, si o multime de produse de ingrijire. A fost singurul hotel unde am primit periute si pasta de dinti si aparat si spuma de ras. Bineinteles exista casti de baie, betisoare pentru urechi, dopuri pentru urechi si multe alte nimicuri. Deasemenea intru sertar din camera exita o perie de pantofi, ata si ace de cusut. Camera noastra avea vedere catre cimitirul Montparnasse poate putin deprimant dar in camera era liniste. Cred ca in camerele cu vederea spre bulvard nu era liniste pentru ca circulatia era intensa pana tarziu noaptea.

Curatenia se face zilnic in camere cu schimbarea prosoapelor si completarea consumabililor inclusiv cu capsule de cafea. De curatenie se ocupa de tanar de culoare care era constincios si amabil.

Punctul forte al hotelului este micul dejun poate cel mai bun pe care l-am intalnit intr-un hotel din toate tarile prin care am fost. Am fost impresionat de calitatea preparatelor. Cred ca erau 7 tipuri de branzeturi superioare deosebit de gustoase. Nu sunt sigur ca le-am gustat pe toate pentru ca la fiecare masa unele branzeturi erau inlocuite de altele. Cam la fel este si la mezeluri dar aici nu lipsea jambon Serano si bacon tras la tigaie. Bineinteles nu mai spun de calitatea si diversitatea produselor de patiserie frantusesti renumite in intrega lume si toate erau prospete. Erau deasemenea oua preparate in cel putin 3 moduri. Exista deasemenea o mare varietate de fructe proaspete de foarte buna calitate. Toate fructele erau intregi nu cum se intampla prin Bulgaria unde erau taiate. Legumele proaspete erau si ele intr-o mare diversitate. Nu pot sa nu mentionez calitatea cafelei, tare si aromata care era preparata la expresoare automate din boabe de cafea. desi sunt pasionat de cafea de cafea nu am recunoscut marca cafelei dar mi-a placut foarte mult. Mi-a placut deasemenea ca preparatele erau completate cand unul se termina iar personalul nu era atent cat pui in farfurie sau cate cafele bei. Personalul debarasa imediat masa dupa ce era eliberata si puneau tacamuri curate si servetele. Langa salonul pentru mic dejun este o mica curte interioara unde cei pasionati de fumat pot servii cafeau alaturi de o tigare. Curtea interioara ranea deschisa cred pana la ora 22.

La parter este o zona mare de relaxare cu multe canapele, un mic loc de joaca pentru copii si un bar. Hotelul nu are restaurant pentru pranz si cina.

Hotelul are 2 lifturi pentru turisti pentru care l-a urcare este necesar sa scanezi cardul de acces in camera, cred ca masura de securitate. Recunosc ca nu am mai intalnit asa ceva si m-am intors la receptie unde am cerut ajutor.

Ca aspect si arhitectura hotelul este din ani 60 dar care a suferit mai multe renovari in mod sigur si este un hotel mic spre mediu cu aprox. 60 camere. Turisti cazati erau din toata lumea inclusiv catava asiatici dar si multi turisti francezi, noi am fost singuri turisti din Romania.

Am avut 3 zile pline in care am vizitat Turnul Efel, Arcul de Triunf, Piata Trocadero, bulevardul Champ Elise, Muzeu Luvru care ne-a luat foarte mult timp si am facut o croaziera pe Sena. Am gasit modificari in jurul Turnului Efel care era inconjurat de niste panouri foarte inalte si avea un control de securitate mai ceva ca in aeoporturi si bineinteles a fost ceva coada la intrare. Am mancat un pranz la un restaurant romanesc, Doina, care de fapt era basarabean. Am mancat bine dar la preturi de Paris, astfel am platit pentru o masa cu doar un fel principal pentru 2 persoane, o apa plata Borsec, un singur pahar de vin si un singur desert 60 E. Inainte de plecare a a inceput o cearta in restaurant intre patron si o ospatarita de fata cu clienti, ne-a fost rusine ca suntem romani fata de restul clientilor care erau ucrainieni, arabi, ceva vorbitori de rusa iar langa noi era o masa mare de romani care traiau in Belgia si aveau niste prieteni belgieni invitati la masa. In restaurant erau clienti care vorbeau rusa pentru ca personalul vorbea rusa pentru ca erau din Republica Moldova. Meniu avea numai preparate romanesti. Am fost inainte in Luxemburg si am avut impresia ca restaurantele din Paris indiferent de specific erau mai scumpe atat la mancare cat si la bauturi. La vizita din 2006 eram mai tanar si am vazut mai multe obiective turistice intr-o zi plina dar nu am vazut Luvru care si atunci avea o coada imensa la intrare.

Va sfatuiesc din experienta sa vedeti Parisul pana la 50 ani pentru ca are nevoie de energie. Daca fac o comparatie cu 2006 fara sa supar pe cineva am regasit Parisul mai aglomerat, mai murdar si plin de emigranti, cersetori si oameni ai strazii fara adapost.

Ne-am intors in Bucuresti cu un zbor Tarom fara probleme la decolare si aterizare (avem totusi piloti foarte buni) dar insotitori de zbor erau foarte plictisiti si tristi parca a doua zi intra compania in faliment.

Am sa pun cateva fotografii din Paris pentru ca nu am sa scriu impresii de calatorie fiind foarte multe articole exceptionale despre Paris.

Trimis de olteanul2010 in 27.11.24 18:54:24
Validat / Publicat: 27.11.24 21:34:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Franta, Belgia, Austria, Slovacia, Ungaria, Grecia, Bulgaria, Moldova, Croatia, Spania, Italia, Turcia, Luxemburg

VIZUALIZĂRI: 66 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (olteanul2010); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
P17 Curtea interioara a hotelului
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 9 voturi)

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[27.11.24 21:32:52]

Mutat în rubrica "voco Paris Montparnasse Hotel, PARIS" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

olteanul2010PHONEAUTOR REVIEW
[27.11.24 22:08:44]

@webmasterX: Am verificat pe hartă și poziționarea hotelului este corectă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[27.11.24 22:26:08]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

• Niciun abonat la acest review, încă...

• SOCIALs

[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049910068511963 sec