GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Peştişorul Iulia a fost cel care a pus ochii pe Villa M şi a fost asa de încântata de pozele de pe Booking încât nimeni nu a avut curajul s-o contrazică. Sigur că piscina era un must have şi dupa experienţa de anul trecut din Croaţia speram doar ca pozele să reflecte realitatea. Am făcut rezervarea cu 3 luni înainte, fără plăţi în avans. Înainte cu 2-3 săptămâni de data stabilită am primit un mail de confirmare de la gazde în care ne întrebau dacă avem vreo cerere specială. Nu aveam.
Alegerea ei nu ne-a dezamăgit pe nici unul, deşi acum probabil aş alege o altă staţiune. Mai în nord sau mai în sud. Cu localitatea am avut o problemă. Cazarea a fost ok.
Am ajuns destul de uşor în staţiune după indicaţiile nimerite aproape din prima ale GPS-ului. Zic aproape din prima pentru că introdusesem ca destinaţie centrul oraşului Dobra Voda şi a încercat să ne urce pe un munte la ceva distanţă faţă de mare. Cred ca există o localitate mai veche cu acest nume şi apoi ca urmare a dezvoltării turismului casele au început sa se construiască jos, lângă mare. Nu ne-am lăsat păcaliţi decât vreo 100 de metri şi am revenit la soseaua principală. Ştiam din poze că trebuie să vedem marea.
Vila e chiar în centrul oraşului, la câţiva zeci de metri distanţă de şoseaua principală, pe o straduţă îngustă şi nu foarte circulată, dar zgomotul străzii principale ajungea pana la noi. E mult spus oraş. E o localitate de vacanţă nu prea mare, în dezvoltare, erau destule construcţii neterminate, dar şi case mai vechi în paragină. Nu a avut mare lucru de oferit, nici macar porţiunea de plaja nu mi-a placut prea mult. Era îngusta, cu bolovani şi o faleză de maxim un km.
Mult prea aglomerat pentru gustul meu şi prea îngrămădite toate. Construcţii haotice, fiecare şi-a ridicat casa în funcţie de posibilităţile financiare cu scopul unic de a face bani din turismul estival. Au construit într-un decor sălbatic, au mai uitat sa debaraseze zona de moloz, lângă case vechi de piatră au ridicat clădiri masive cu balcoane din sticlă. Fiecare a fost interesat de exploatarea feliei lui de pământ, şi imaginea de ansamblu mi s-a părut dezordonată. Numele localtăţii Dobra Voda se traduce "Apa Buna" dar nu ştiu la ce se referă. Izvoare nu am vazut şi apa mării nu mi s-a părut mai specială dcât în alte părţi.
Am ajuns devreme pe la ora 12 şi fireşte camera nu era pregătită. Gazda ne-a explicat cu scuzele de rigoare că familia de sloveni care era cazată acolo până în acea zi nu erau de găsit şi aveau lucrurile în cameră. Ne-au îmbunat cu o cafea şi un suc, şi ne-au prezentat vila în care o să locuim. Jos, un bar şi recepţia, erau camere de filmat peste tot în spaţiile comune şi un loc de unde te puteai servi cu prosoape. Fără limită la număr. Într-un loc le pui pe cele murdare, din dulăpior îţi iei altele, nu dai socoteala nimănui, totul se bazează pe încredere. Şi pe camerele de filmat bănuiesc. :)
Exista o sală de sport şi două saune - umedă şi uscată, pe uşile cărora găseai şi instrucţiuni de folosire. Recunosc că nu aveam intenţia să folosim sala de sport că nu pentru asta am mers acolo, dar… uneori trebuie să te bucuri că ai cu ce să îţi umpli timpul în casă. Au fost vreo două zile în care ploaia torenţială de afara ne-a pus la sport. Acum… nu vă gândiţi că era o sala de basket. Era aşa… o cameră de vreo 20 de mp cu 6 aparate şi o masă de călcat. Probabil călcatul hainelor era considerat tot un fel de sport… ;)
Vila avea două etaje, cred că am numărat la un moment dat uşile, dar am uitat, aşa că habar n-am câte camere avea dar oricum cred că între 10 si 15. Unele erau mai mari, apartamente cu două camere, altele cu o cameră, toate cu servicii de self catering. Noi am avut unul din apartamentele cu vedere la mare. Balcoanul mi s-a parut cel puţin ciudat. Era mic, ca un fel de punte, în bătaia vântului şi era singurul loc unde exista masa şi scaune pentru a servi micul dejun. Scaunele cu care era dotat erau dintr-un metal foarte greu, nici vorba sa poată fi mutate în spaţiul interior, iar masa din marmura era fixată şi ea. Deci ploaie, soare, vânt, furtună… te descurci. Şi mai ciudat era că poziţia lui era chiar deasupra piscinei şi te simţeai aşa ca pe un pod, expus din toate părţile. La adierea vântului orice era pe masă era destul de probabil să ajungă în piscină. Am pescuit în zilele următoare cam aşa: o sticlă de apă, o felie de pâine, un prosop, o pălărie, un costum de baie, un nasture… Şi asta pentru că am fost atenţi şi am evitat să lăsăm lucrurile aiurea.
Camera era frumoasă, vopsită în culori calde, un pat mare şi unul de o persoană pe care îl scoteai ca un sertar de sub patul mare. Destul de greu de scos, dar dacă nu îl băgai la loc dimineaţa, spaţiul camerei devenea insuficient. Bucătăria era dotată cu de de toate, un cuptor cu plită electrică, frigider, frumos ascunse într-un mobilier de bucătărie în stil clasic. Nu ne-a lipsit nimic. Poate o masă în interior… trei taburete cilindrice existau.
Televizorul plat, l-am fixat pe un program de muzică şi aşa a rămas. Aveam wi-fi şi aer condiţionat. Nu prea bun primul, nu prea folositor al doilea. N-a fost foarte cald. Uşa de la intrare ne-a dat ceva probleme ca avea un geam mat de sticlă care lăsa lumina de pe scările comune să intre în cameră. Vecinii noştri veneau târziu acasă şi de fiecare dată uitau să stingă lumina de pe hol. După prima noapte plină de lumină, am improvizat o draperie din cuvertura de pat.
Baia frumoasa, cu uscător de păr şi oglinzi mari, toate dotările erau făcute cu materiale de bună calitate şi au fost atenţi la detalii. Cu prosoape ne-am servit de câte ori am avut nevoie, adică în fiecare zi pentru că nu aveam unde sa le uscăm fără riscuri de a zbura. Piscina a fost aproape tot timpul liberă, un pic expusă, o straduţă îngustă era la 3 metri distanţă. Şezlonguri, balansoir, măsuţe cu umbreluţe, un duş cu hidromasaj întregeau peisajul.
Staţiunea nu pot să o trec pe lista favoritelor mele. Era o îngrămădire de clădiri de toate felurile, un amestec de nou şi vechi, care nu m-a convins. La mare puteam ajunge cam in 7-8 minutepe nişte străzi fără trotuare. Plaja nu foarte întinsă, puteai sa o traversezi cam în 20 de minute de la un capăt la altul. Tărmul plin de pietricele cam de marimea ouălor, unele de porumbei, altele de găină, altele de struţ, era împânzit de oameni. N-am mai vazut atâţia oameni la plaja decât pe litoralul nostru. Era o insuliţă pe care am ocolit-o de câteva ori înot. A fost singurul loc în care peisajul marin m-a mulţumit. Păreau nişte cratere imense în apă, locuri în care nu vedeam fundul mării şi apa lua o nuanţă întunecată. Acolo am vazut câţiva peştişori de urmărit.
Faleza îngustă şi la fel de aglomerată ca plaja. Puteai gasi mâncare la preţuri foarte mici. Cred că nicăieri nu mi s-a părut mâncarea mai ieftină decât în Muntenegru. O singură zi, prima, ne-am rasfăţat pe acolo.
Apoi am ales drumurile. De-a lungul şi de-a latul ţării, cu maşina sau pe jos de-a lungul tărmului, nu ne-am oprit decât epuizaţi când se lăsa întunericul sau să ne adăpostim de câte o ploicică mai încăpăţânată decât noi.
Trimis de Maya_C in 14.11.16 18:11:36
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MUNTENEGRU.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Maya_C); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 42.03060400 N, 19.14866300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Villa M [Dobra Voda], BAR" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@Maya_C: "Cum le zici mata, Bibicule... " Faina povestea, chiar daca vila mai are pana se face mare!
@Maya_C: Șiii... primul vot ”peștișorului Iulia”!
M-a distrat faza cu balconul-punte! Nu știu dacă m-aș fi distrat dacă eram în locul vostru!
Și da, și călcatul e un sport! Știi câte calorii se pierd călcând? OHOOO!!!
@webmasterX: corect!
@Maya_C: Buna. Am citit reviewul tau si l-am votat cu placere, Sant avid dupa informatii deoarece la jumatatea luni februarie vreau sa fac un circuit prin Serbia -Muntenegru-Croatia -Slovenia-Austria. Imi doresc sa vad coasta dalmata si in aceasta perioada desi toata lumea recomanda pentru asta sezonul estival. Credeti ca perioada aleasa de mine nu este una potrivita pentru a vizita Muntenegru. Din Belgrad vreau sa ajung la Podgorica si apoi la Budva, sa vizitam si canionul Tara. Oricum planific de mult aceata excursie si orice informatie imi va fi utila. Va multumesc anticipat si va doresc vacante si calatorii frumoase.
@Maya_C: Cred ca din balcon puteai hrani pestisorul in piscine, astfel toata lumea era multumita, ea nu mai trebuia sa iasa din piscina, tu nu mai asezai masa iar gazda era fericita ca nu facei mizerie pe balcon .
Placut fel de a prezenta, felicitari, votat cu mare placere.
@Maya_C: Super review. Ca de obicei.
Acum că spuneai că în loc de Dobre Voda ai fi ales altă stațiune mai la nord sau mai la sud tare sunt curios care anume. Eu am hotărât să stau 5 zile in Herceg Novi, dar vreau să mai stau câteva și în sudul Muntenegru. Mă uitam la Utjeha și Ulcinj (oh, tare complicat cu denumirile astea...). Dobra Voda e mai ușor, că din reminiscențee mele de limbă rusă aș cam traduce apă bună... Hiiii, anul trecut Kala Nera (apă liniștită), anul acesta Dobra Voda...
Aaa, și mai voiam să te întreb cum e vremea la inceput de septembrie pe litoralul muntenegrean. Apa cum e?
@Dabator: salutari si multumiri.
vremea a fost si cu bune si cu rele. am avut parte de ploi multe, dar eu pot aprecia si o baie in mare si pe timp de ploaie. nu ma deprima asa usor un pic de apa... oricum esti ud, asa ca ce conteaza. problema era ca toti isi strangeau lucrurile... la terase, plaje, restaurante... toti erau pe punctul de a opri motoarele. asta nu mi-a placut si nu o sa mai aleg septembrie, desi apa era ok cam pe la 22-23 de grade. Iar statiunea nu mi-a placut pentru ca mi se parea inghesuita, multe cladiri in constructie, unele abandonate, plaja cu multi oameni adunati... mie imi plac mai mult alea pustii. Mai jos de Ulcinji am gasit si plaje retrase si pustii si toate erau cu un nisip fin, inchis la culoare. Dar e o atmosfera mai boema, mai rustica, un loc potrivit pentru nepretentiosi. Apa era ok, dar mie mi-au lipsit valurile, si pestii, si apa albastra... depinde ce iti doresti.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)