GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Anul acesta am hotarit sa mergem in concediu la mare in Grecia, si dupa ce am studiat fel si fel de oferte ne-am oprit la vila Dafni din Paralia Katerinii. Am facut rezervarea si fiindca mergeam singuri am inceput sa studiem traseul pe urma sa il parcurgem. Dupa ce am citit foarte multe pareri de calatorie am hotarit intr-un final sa urmam traseul prin Serbia, Macedonia, Grecia. Ne-am inarmat cu harti, navigatie calculare traseu, localitati de urmat, etc. pe data de 01.07.2011, la orele 22.30 ne-am urcat cu totii in masina si am plecat la drum. Dupa primii Km a aparut primul semn de alarma mi s-a defectat suportul de bricheta si nu mi-a mai mers navigatie, statie, lada frigorifica. Pina in Slatina si pina am remediat defectiunea am pierdut 3 ore, si abia eram la inceputul drumului. Ne-am inchinat si am plecat din nou, de data aceasta nu am mai avut probleme cu masina si pina la Gura Vaii - Vama cu Serbia am mers "linie "
Dupa ce am intrat in Serbia, am intrat in necunoscut, drumuri bune dar inguste, aliat fiindu-ne noaptea, astfel ca drumul a fost liber, pina la Nis unde am intrat pe autostrada. Undeva pe un virf de munte intr-o benzinarie am oprit unde ne-am odihnit o ora - de la 05.00 - la 06.00, dupa care am pornit din la drum.
Am ajuns in vama cu Macedonia unde am pierdut mai mult de o ora si jumatate fiind foarte aglomerat (sezon turistic). Drumurile in Macedonia sunt foarte bune, majoritatea autostrada (ma refer la tranzitarea catre Grecia) cu trei taxe de autostrada de cite un euro fiecare, peisaje foarte frumoase.
In vama cu Grecia am pierdut inca o ora dupa care am ajuns in final la destinatie -Paralia Katerini. Am oprit in dreptul unei pensiuni impunatoare fiindca nu stiam unde sa mergem si prima persoana pe care am intrebat-o a fost reprezentanta agentiei partere din Paralia, care ne-a condus la Vila Dafni. Am luat in primire camera 101 situata la et 1, cu vedere la strada, camera mare cu lenjerii curate, spatioasa frumos mobilata, balcon mare cam 4 / 1,5,
A doua zi am plecat impreuna cu un prieten, care se afla in Grecia de mai multe zile, sa vizitam Meteora aflata la 170 km de Paralia. Am mers cu masina personala pentru ca nu imi place sa depind de cineva. Am platit taxe de autostrada 7 euro dus, 7 euro intors dar au meritat pe deplin, e un peisaj unic care merita vazut de oricine merge in Grecia. Urmatoarele zile la plaja, nu foarte aglomerata, noi am stat in spatele bisericii, si alternam zilele cind luam sezlong sau stateam pe nisip. Cu mincarea la fel, am alternat tavernele cu masa in camera. In fiecare seara plecam prin statiune in jur de ora 20,30 - 21.00 si ajungeam acasa niciodat mai devreme de 24.00. Statiunea curata cu oameni amabili, plina de turisti din toate colturile lumii - italieni, sloveni, slovaci, cehi, austrieci, macedoneni, sirbi, nemti, rusi, romani, bulgari, elvetieni, etc.
Majoritatea isi serveau masa in camere, indiferent de natia lor pentru ca am vazut putini pe terese sau taverne, cu toate ca mincarea nu era scumpa. O friptura cu cartofi prajiti si salata - 4,5 - 6 euro, o ciorba 3 euro indiferent din ce era, un giros varia de la 1,8 la 2,5 euro, hamburgheri la fel. Apa Plata era 1,28 euro baxul de 6 bidoane de 1,5 l, pepenele ear 30 centi / kg, rosii 79 centi/kg, castraveti 1 euro / kg, cartofii 80 centi. kg, piersici, 1euro / kg.
Pe plaja erau o multime de negrii care faceau comert ambulant si greci cu produse alimentare dar care nu erau enervanti sau insistenti, isi strigau marfa si treceau mai departe, daca ii spuneai, nu. pleca.
Magazinele erau pline de haine din blana, piele la preturi ce variau de 30 euro la sume de citeva sute de euro in functie de produs. Deasemenea foarte multe magazine cu suveniruri, vinzatorii vorbind in mai toate limbile turistilor.
Seara pe strazi era un adevarat furnicar.
In a cincea zi am mers la Muntele Olimp aflat la 40 km de statiune si la Minastirea Sfintului Dionisie si aici am vazut ospitalitatea grecilor. Am avut masina parcat sub un arbore care avea un fel de flori, care in momentul cind se scuturau se lipeau pe masina de parca ar fi avut lipici si masina mea eraplina de asa ceva. Am avut un bidon de apa cu care am incercat sa spal, macar parbrizul, iar la vila din apropiere, la masa, stateau doi greci care in momentul in care au vazut ce fac au venit si mi-au adus un furtun legat o cismea si o galeata cu dero si burete pentru a-mi spala masina. In timp o spalam, in jur s-au facut balti de apa, dar masinile care treceau prin apropiere opreau si mergeau foarte incet ca sa nu ne stropeasca, nu ca la noi.
in ziua plecarii a trebuit sa predam cheia si am ramas surprins ca proprietarul statea in aceiasi vila cu noi. Nici macar nu a venit sa i-a camera in primire spunind ca este ok si sa avem drum bun.
Vila este situata in spatele Hotelului Central la maxim 50 metri de plaja, are un design frumos si este curata. Nu am avut probleme cu vecinii care in mare parte erau straini.
Drumul de intoarcere a fost fara evenimente.
Pe tot drumul nu am avut probleme cu politia, cu toate ca in mare parte am respectat regulile de circulatie.
Trimis de manole_ovidiu72 in 25.07.11 20:14:15
- A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (manole_ovidiu72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@manole ovidiu72, multumim pentru impresii.
Ca recomandare generala e bine sa se desparta impresiile de cazare de cele referitoare la orasul sau zona vizitata. Se obtine astfel o structurare mai buna a informatiilor (cine cauta doar info despre cazare o gaseste mai eficient) si, nu in ultimul rand, notele acordate reflecta mai bine recomandarile despre cele doua "obiective" distincte.
Cred totusi ca drumul pe care l-ai ales a fost si mai lung, si mai complicat... Asa e sau ma insel?
nu a fost deloc complicat si a fost mai lung cu 60 - 70 km decit prin Bulgaria, adica 3 litri de benzina in plus.
eu sunt din Pitesti si dupa ce am studiat ambele variante, am hotarit sa merg prin Serbia si Macedonia, avantaj fiind ca pe traseul ales de mine, jumatate din distanta mergi pe autostrada cu viteza mare peste 100 km / ora, iar cealalta distanta cu viteza care variaza intre 60 - si 100 km/ora.
traseul are 915 km din care 250 pe Romania unde poti forta un pic nota cu viteza. Eu am avut statie de emisie - receptie pe masina si am stiut permanent de radare, controale, etc.
nu tu probleme in vama, cu politia, cu vigniete sau altceva si chiar recomand acest traseu celor care merg Grecia cu distanta aproape egala pe cele doua trasee.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2013 Destul de okay... — scris în 16.09.13 de Coniss din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Informatie, relaxare, distractie — scris în 23.07.13 de g_balean din BACAU - RECOMANDĂ
- Sep.2009 Conditii decente la un pret foarte avantajos — scris în 06.10.09 de szaszkinga din TG MURES - RECOMANDĂ
- Jul.2009 N-ai sa gasesti defect — scris în 17.08.09 de lukyan* din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2009 Decent — scris în 06.02.10 de sbacau din BACAU - RECOMANDĂ