Salut, m-am intors si eu din vacanta in Muntenegru si Croatia. A fost super, super! Pentru ca timp de peste o luna m-am informat pe diverse locuri pe internet, pentru o vacanta cat mai reusita, as vrea sa contribuit si eu, macar cu cateva randuri, la o cat mai buna informare a celor care se intereseaza despre aceste destinatii.
Drumul pana in Muntenegru mi s-a parut superb. Mi-am facut griji pur si simplu degeaba!! Am intrebat si pe forumuri cat de greu e, m-am gandit si la varianta cu trenul - cu masina cu tot - insa am facut foarte bine ca am mers cu masina pe acolo. Mi-a placut la nebunie, am facut poze tot drumul si m-am minunat de cat de bune sunt drumurile lor. Foarte, foarte bune drumuri. Nu se compara traseul cu Transfagarasanul, este muult mai usor. A fost superb, se merita. Noi am mers tot drumul destul de atenti la radare, insa nu am prins niciunul, doar am vazut cateva si celebrul pistol care arata ca un aparat foto. Oricum in canion am mers numai cu 80 km/h intrucat a fost foarte liber cand am trecut noi - f putine masine sau tiruri.
Spre deosebire de experienta altora, citita pe internet, la granita Serbia/MNG am stat f putin. La cealalta granita, cu Croatia, am stat insa o ora si jumatate - destul de epuizant - probabil pentru ca era si sambata.
In Budva am fost cazati la o vila privata care se numeste K5+ - pe care vi-o recomand cu toata caldura. Conditii excelente, iar gazda foarte amabila si comunicativa - vb fluent engleza, italiana si germana. Vila am gasit-o pe net, budva.com, si am paltit 50 euro/noapte/camera cu bucatarie si balcon. Gazda ne-a recomandat cateva restaurante - care s-au dovedit a fi excelente - locuri de facut plaja si de vizitat, astfel incat 5 zile cat am stat acolo nu ne-am plictisit o secunda.
Plaja cea ami mare parte a timpului am facut pe Mogren - apa era super, ca in piscina, insa fara ochelari nu prea poti inota pe la fund intrucat apa e foarte sarata - si nu iti tb papuci pentru pietre deoarece avea un fel de nisip format din pietricele mici - de fapt nisip de rau care pb a fost adus acolo.
Ca excursii, am vizitat Kotor si Sveti Stefan ( de afara:( ) - au fost super, ambele... Pana la Sv Stefan am mers pe jos din Budva pe plaja si a fost f tare, intrucat am mai gasit niste plaje absolut dementiale - dupa ce descarc pozele o sa postez cateva.
Singurul lucru neplacut a fost un incendiu care a izbucnit in penultima zi deoarece fusese foarte cald - 40 grade - si a ardea padurea, insa pompierii si armata s-au descurcat super si l-au stins intr-o noapte - am facut iarasi niste poze faine smile.gif cand stingeau focul) - suna masochist, insa dupa ce am vazut ca lumea era destul de relaxata pe acolo - cica se intampla apropae in fiecare an - ne-am gandit sa nu ne agitam prea tare si sa vedem cum evolueaza lucrurile.
Daca vreti sa mergeti eu recomand din toata inima Muntenegru. Oamenii sunt amabili, linistiti - parca mai boemi decat croatii - iar peisajele absolut superbe. Combinatia munte-mare te lasa fara grai. E... altceva.
Trimis de ynna* in 01.09.08 06:34:33
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ynna*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 42.28533600 N, 18.83868100 E - neconfirmate încă
Buna,
Am si eu o intrebare in legatura cu actele care ti le trebuie pentru a ajunge in Muntenegru.
Pentru masina, trebuie facuta ceva asigurare speciala? Sau RCA-ul este valabil si la ei?
Eu vreau sa merg Timisoara-Deta-Belgrad-Podgorica-Bar. Voi pe ce traseu ati mers?
Mersi... deocamdata: P
RCA este suficient, cu conditia sa NU aiba taiate Serbia si/sau Muntenegru (vezi pe verso)
Daca masina nu este pe numele tau, iti trebuie o imputernicire.
Traseul standard catre Budva: Tms - Moravita - Beograd - Cacak - Priepolje - Podgorica - Cetinje - Budva = aprox 12-13 ore (in medie) = facut de mine chiar azi (in sens invers, insa)
un review util si un calificativ maxim!
spune-mi te rog, K5 este potrivita pentru o vacanta self caterig? Ma gandesc sa inchriez doua apartamente, sper cu sea-view
Exista bucatarie inclusa, dar are dotarile necesare pt a gati un pranz?
Cum ti s-au parut plajele? Ai vizitat si golful Kotor? Acum, unde ai alege sa te cazezi? In Budva-K5 sau ai alege un apartament self catering cu vedere spre golf, in Kotor?
Iti multumesc pt orice detaliu
un review util si un calificativ maxim!
spune-mi te rog, K5 este potrivita pentru o vacanta self caterig? Ma gandesc sa inchriez aici doua apartamente, sper cu sea-view
Exista bucatarie inclusa, dar are dotarile necesare pt a gati un pranz?
Iti multumesc pt orice detaliu
- Jul.2009 M-am simtit ca acasa — scris în 11.08.09 de edmondally din CAMPULUNG MOLDOVENESC - RECOMANDĂ
- Aug.2008 Vacanta de vis!!! — scris în 13.07.09 de iasmina din TM - RECOMANDĂ