GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cap-Ferrat - Vila Ephrussi de Rothschild
Pe malul Mediteranei, la jumatatea distantei dintre Nisa si Monaco, cum te dai jos din tren la statia Beaulieu-sur-Mer, fara sa vrei te lovesti de micuta si cocheta localitate Saint-Jean-Cap Ferrat, cu siguranta una dintre cele mai frumoase si vizitate locatii de pe coasta de azur.
Unul dintre principalele motive care fac din acesta discreta statiune franceza un loc de pelerinaj pentru multi turisti europeni si nu numai, este prezenta in zona a 2 obiective turistice de seama, respectiv Vila Kerylos si la doar 800 de metri distanta Vila Ephrussi de Rothschild.
Construita intre anii 1905 si 1912 de baroneaza Beatrice de Rothschild sotia baronului Maurice de Ephrussi, ca si resedinta de vara, vila reprezinta o capodopera arhitecturala, inspirata din bogata perioda renascentista italiana.
Aflata in prezent in administrarea Academiei Franceze de Arte Frumoase, locatia poate fi vizitata zilnic incepand cu orele 10 pana in cursul serii, la orele 18, pentru 13 euro de persoana, sau tarif redus de 10 euro de persoana, pentru anumite grupuri. Exista de asemenea posibilitatea obtinerii unui discount in cazul in care optati pentru un bilet de acces si pentru Vila Kerylos, lucru recomandat, avand in vedere ca ajunsi in zona, bifarea ambelor obiective este musai.
Odata intrati in interiorul vilei, esti placut impresionat de o priveliste luxosa, oferita de un mobilier unic in lume, care desi dateaza de mai bine de un secol, se afla intr-o perfecta stare de intretinere.
La parter se gasesc mai multe incaperi dintre care amintim la intrare o superba camera, ce odiniora reprezenta locatia unde erau intampinati musafirii, o carmera restaurant, cunoscuta si sub denumirea de Salonul Ceaiului, locul de servire a mesei de catre baroneasa, cu o superba priveliste la Marea Mediterana, impodobita cu un mobilier luxos, de inspiratie italiana si un magazin de suveniruri, de unde poti achizitiona diverse carti istorice, articole de vestimentatie sau obiecte personalizate.
In fata Salonului Ceaiului, la umbra deasa a unor portocali, este amenajata o terasa micuta, unde poti savura in liniste un ceai delicios, o cafea, bauturi racoritoare sau poti degusta diverse preparate culinare.
Pe o scara interioara ai posibilitatea sa urci la etaj, unde panorama Mediteranei si micutului golf VilleFranche te lasa fara cuvinte.
Aici se gasesc cele mai luxoase camere, respectiv salonul albastru, rezervat special invitatilor baronesei, dormitorul acesteia si o camera de lucru. Mobilierul este extrem de luxos, iar conditiile in care sunt conservate si ingrijite aceste obiecte de mobilier ne-au impresionat in mod deosebit.
La exterior, vila este incojurata de 9 gradini, pozitionate astfel incat sa poata fi admirate de etajul superior al vilei, amenajate cu mult bun gust, avand specific diferit, in functie de zonele de provenienta a plantelor ce le compun.
Astfel, daca nu esti atent, cu siguranta te vei rataci pe aleile ce despart gradina spaniola de cea italiana, gradina japoneza de gradina exotica sau gradina de piatra cea florentina.
Timpul alocat acestui frumos coltisor de rai s-a scurs cu repeziciune si, nefiind singura locatie avuta in plan in ziua respectiva, a trebuit sa ridicam ancora spre urmatorul obiectiv, vila Kerylos, placut impresionati de ce am vazut, un loc superb unde luxul se intrepatrunde in mod armonios cu istoria cu bunul gust.
Trimis de zake in 12.10.15 18:25:15
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zake); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 Route des Cretes — peisaje minunate — scris în 26.12.24 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Două zile pe Coasta de Azur — scris în 22.08.23 de Silens din TIMIșOARA - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Saint Paul de Vence - satul medieval de poveste — scris în 23.03.23 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Port Grimaud - Venetia Proventei — scris în 23.03.23 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 O saptamana pe Coasta de Azur — scris în 04.10.21 de frumusika din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Coasta de Azur august 2020 - note de calatorie cu aer de pandemie — scris în 09.09.20 de Dimosu din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Coasta de Azur - lumini si... umbre — scris în 03.10.19 de Luci1970 din IAşI - RECOMANDĂ