GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
TENERIFE - MARATON ÎN 10 ZILE
Tenerife, ținutul primăverii veșnice, l-am văzut într-o frumoasă dimineață de aprilie, prima dată din avion, ca o întindere cenușie ce nu semăna cu nimic din ce văzusem eu prin fotografii, tot întorcând capul în aeroport căutând exoticul, dar nu vedeam decât privirile întrebătoare ale familiei și prietenilor, ceva de genul: Pentru ce ne-ai adus aici? Abia când am urcat în mașina închiriată și am pornit pe drumul spre Puerto de Santiago ne-a venit inima la loc, pentru că splendoarea oceanului, plajele superbe, palmierii, bananierii, toate erau la locul lor, numai că așteptau să fie descoperite.
Nu am să intru foarte mult în detalii despre ce poți face acolo, AFA e foarte generos în astfel de comentarii, am să punctez câteva repere care v-ar putea ajuta în alegerile dvs. Tenerife este surpinzătoare prin faptul că, în ciuda suprafeței limitate, în sine e țara tuturor posibilităților, în cele 10 zile de ședere nu am stat o zi pe loc, am făcut cam 700 km și abia am reușit să punctăm reperele din wishlist. Aveam falsa impresie că e o insulă în care tot ce ai de făcut e să stai cu burta la soare și să mai bei câte un cocktail, dar eu o recomand chiar familiilor cu copii, băiatul meu de 9 ani chiar a fost fascinat de tot ce a putut vedea.
Biletele de avion le-am achiziționat cu 2 luni înainte, 250 E/ pers. cu escală în Madrid. Cei de la Wizz Air au practicat niște prețuri incredibil de mari până cu 3 săptămâni înainte de plecare, când aș fi putut lua zbor direct la aceeași bani, dar nu puteam aștepta până atunci, orcium cu ei ajungi cam târzior, în jur de 17.00, eu la ora aceea deja făcusem și o baie în ocean.
Pentru auto, am făcut rezervare on line, din iarnă, la Cicar, pe considerentul că are parking în ambele aeroporturi, foarte aproape de intrarea în aeroport, la un preț de 170 E pt. cele 10 zile. Neplăcerea a fost că nu aveau disponibil Opelul Corsa cerut, dar ne oferă un Seat, mai bun, dar fără gps. Nu-i bine, am zis noi. No problem, ne deschide harta, în nord TF5, în sud TF1, iar în rest, insula e mică, pendulati între cele 2 autostrăzi, nu aveți cum să vă rătăciți! Hm, nu știa că am venit noi…
A doua zi am făcut prima excursie, pe TF 5, să vedem Puerto de la Cruz, un oraș foarte pitoresc unde m-aș caza dacă aș reveni pe insula, și unde se află Loro Park. Se făcuse ora 22 și noi nu mai reușeam să găsim drumul spre hotel. Pe scurt: sunt foarte multe bretele, străzi secundare la fel de bine asfaltate dar prost semnalizate, încât foarte ușor ieși de pe autostradă fără să realizezi asta decât când ai făcut o bună bucată de drum. Și asta nu ni s-a întâmplat doar nouă. Sfat: gps neapărat, Waze de cele mai multe ori, din cauza norilor, nu ai ce face cu el.
Un mare DA pt. Puerto de Santiago, peisajul este extraordinar, având în vedere că te situezi în umbra măreților Los Gigantes, are o poziție zic eu strategică, fiind aproape de Masca, Los Cristianos, cu iesire spre autostrăzi și principalele puncte de atracție, pe Teide ajungi sus în maxim 50 min. Nu este foarte animat, exclus viață de noapte, dar nu pentru asta venisem, în schimb am testat meniurile pe la diversele terase și restaurante, inclusiv cele spre portul Gigantes, de unde pleacă ambarcațiunile de agrement. Plaja Arena nu e foarte aglomerată dar bine întreținută.
Hotelul, Los Dragos de Sur, la un preț de 43 E/ zi cu mic dejun inclus, a fost ca un bonus al locației alese, am primit o cameră imensă, care de fapt era ca o garsonieră, dormitor+ living, inclusiv chicinetă dotată cu cele necesare, spații de depozitare generoase, wifi gratuit și în cameră, terasa încăpătoare, fix deasupra oceanului. Să vă povestesc despre apusurile văzute de acolo și salutul de fiecare dimineață al Giganților și a Gomerei, somnoroasă, mai mereu cu o căciulă de nori pe frunte? Vă las pe voi să trăiți asta, e unic! Pentru un buget mediu așa cum l-am stabilit noi, hotelul a oferit the best money can buy. Curat, liniște, personal foarte eficient și amabil, ospătari români (la recepție bacșișul este ocolit politicos), bine poziționat, restaurante și terase în apropiere, Lidl la 500m distanță, magazin local Dino pe strada cu hotelul, bine aprovizionat, aprozar.
Micul dejun a fost de foarte bună calitate, multe fructe, patiserie locală, șampanie, sucuri naturale, diversificat și proaspăt totul, în așa fel încât fiecare dimineață ne-o începeam binedispuși la cafea. Restaurantul oferă posibilitatea de a servi gustări la barul de la piscină sau cina la un preț mai bun ca la terase de 8-9 E, dar doar până la ora 19.00.
Ora de checkin nu e mai devreme de 12, deși noi am sosit cu avionul la 8.00, nu aveau nici o cameră liberă. Dar ne-au compensat așteptarea pe terasa de vizavi cu camera cu vedere la ocean! Avea și o piscină la ultimul etaj, dar cine să mai aibă timp și de ea?!
O mare surpriză am avut, plecați pe 27 aprilie de la numai puțin de 25 grade din Brașov, să ajungem la maxima zilei de 21 grade în Tenerife, am prins o perioadă de temperaturi scăzute, prin care Spania nu mai trecuse de ani buni, pe continent ploua și era frig, lucru care s-a resimițit chiar și la cei 1000 km distanță unde se afla insula. Voalurile și tricourile cu găurele au stat neatinse în bagaje, iar soțul meu, care își uitase geaca în România, avea o vorbă a lui: Nu am înghețat de când mă știu așa într-un concediu… unde ziceai că m-ai adus, în Tenerife?! Există o explicație (una deja am dat-o mai sus): majoritatea excursiilor noastre au fost prin munți (inclusiv pe Gomera, am prins 13 gr pe vârf), dar Cel de Sus ne-a dat ca bonus seninul cerului de fiecare dată, să putem admira pe săturate peisajele și vf. Teide din mai multe puncte de observație.
Dar da, am făcut plajă, ne-am bronzat, am înotat de la mare la mic în ocean pe săturate, soarele e foarte puternic chiar și la 20 grade, loțiunile de plajă să nu vă lipsească și mai ales sprayuri cu apă termală, hidratați-vă pielea când faceți excursii. Prietena mea, cu o piele mai sensbilă, a avut probleme, dar vă spun și remediu: tăiați o frunză de aloe vera (că doar e câmpul plin) și ungeți cu gelul ei, face minuni. Pentru mine a fost o vreme perfectă așa, nefiind o iubitoare a temperaturilor extreme.
Depinde pentru ce ai venit.
Pentru plajă nici nu se poate mai bine, deși am citit nemulțumirile unora care nu rezonează cu nisipul negru, pentru mine era ireal de frumos, stând întinsă și privindu-l în bătaia soarelui se îmbină într-un caleidoscop de lumini, pur și simplu magic, atât de afânat încât îți intră piciorul până la glezne.
Stațiunile din sud se întrec în plaje negre, cu magazine și terase, Los Cristianos fiind, să zicem, Mamaia insulei, multă animație și oferte de tot felul. Dacă vă place nisipul auriu, vă deplasați spre nord, În Santa Cruz, unde la 5 km după veți descoperi Plaja Terasita, unde intrarea lină în apă și curenții mai linștiți ai oceanului o fac și mai atractivă. Gașca mea a funcționat pe principiul vizităm cât se poate și, dacă mai avem timp, seara facem și o baie în ocean. Apa oricum era mai caldă și soarele nu mai ardea așa tare (la amiază pur și simplu nu poți călca pe nisip), deci cum nu se putea mai bine. Am să vă prezint câteva repere în ordinea preferințelor mele.
Vf Teide, văzut din două direcții, o dată pe ruta Santiago del Teide, Chio, Parcul Național, Oratova, Icod de Los Vinos și, într-o altă zi, prin Arona, Vilaflor, Teide. Deși am făcut rezervare la telecabină cu 2 luni înainte, nu am reușit să prindem decât urcarea de la 15.30, iar cum ultima coborâre era la 17.00, nu a rămas timp pentru a pleca cu grup organizat pe traseu pentru a putea vedea craterul. Deci pt. doritori, rezervarea pt. telecabină va fi pasul 2 după cumpărarea biletelor de avion. Dacă pe Teide am stat lejer în ceva de fâș sau un cardigan la cei 3200 m până unde poate ajunge mașina, în Vilaflor fotografiile au ieșit cam tremurate. Impresionant, simți că atingi cerul dintre stâncile parcă arate cu buldozerul după ce Soarele a topit piatra ca să semene cu cea de pe Lună. Cu toate acestea, am văzut o varietate de specii de plante, flori de tot felul, aprilie e o lună foarte darnică cu culorile și miresmele. Întoarcerea spre Oratova e un traseu atât de pitoresc, șoseaua pur și simplu împarte în două lumea norilor în stânga de cea a stâncilor în dreapta. Și pe alocuri popasuri și terase unde poți gusta arome locale în timp ce norii par că îi poți atinge cu mâna. Superb!
Loro Park, o imensitate de vegetație luxuriantă printre care își trăiesc viața într-o captivitate să-i spunem civilizată, ființe minunate adunate de pe tot globul. Ca strategie, e bine să vedeți mai întâi toate cele 4 spectacole (delfini, orci, pinguini, lei de mare, papagali), ca apoi să decideți cât timp și energie vă mai rămân pt. explorarea parcului. Mai ales că ele sunt strategic așezate încât să ai timp să ajungi de la unul la altul fără a pierde începutul spectacolului. Să vă spun cum încep delfinii, dragii de ei: muzica din Pirații din Caraibe, de sus zboară pe deasupra capetelor papagali imenși, atât de colorați și de frumoși, delfinii țâșnesc din apă la cel mai mic semn al antrenorului (prefer așa, decât dresor, între cei doi e o chimie magică), arena vibrează și ușor, parcă te ridici, în jur totul se estompează, ești doar tu și delfinii, te conectezi cu ei și trăiești momente pe care nu credeai că ești capabil să le simți așa. Recunosc că am aplaudat până m-au usturat palmele, am plâns de am panicat și copilul până a înțeles că lacrimile adulților pot fi și de fericire (plângeau și bărbații, nu râdeți) iar privind pe geamul avionului la întors singurul regret era că nu o să îi mai văd. Cumpărați double ticket, cu Siam Park (preferatul băieților mei), e mai convenabil; și dacă doriți să revedeți, a doua vizită se plătește la jumătate.
La Oratova este cea mai fermecătoare așezare, în care am reușit să mă transpun un pic vremurilor de demult, clădirile sunt adevărate piese culturale, o grădină botanică mică și cochetă, acolo inclusiv școala arăta ca o locuință burgheză, luxuriantă, pe a cărei alee te așteptai să pășească vreo domniță cu evantai. Casa Los Balcones, un muzeu veritabil în care revedeam cu ochii minții elemente din descrierile cărților lui Garcia Marquez. Atât de veche, dar atât de bine conservată. Vizavi, mare coincidență magazinul Tenerife Pearls, unde cu cu greu m-am lăsat convinsă să îmi iau un suvenir. Și venerabilul Copac Milenar, Drago, cu cei 1000 ani de bătrânețe, dar drept ca un brad.
Satul Masca și Farul de Teno se pot face într-o zi, sunt pe același traseu, peisaje superbe, serpentine amețitoare și senzații tari. La far nu te lasă să urci cu auto decât seara, după 19.00, așa că iei autobuzul din centru și cu 1 E ajungi în 20 minute. E un loc unde și-a făcut cuib vântul și de unde poți admira Giganții și din partea cealaltă. Asta o poți face și de pe apă, dacă achiziționezi o excursie Masca, cu posibilitatea de a vedea delfini în mediul lor natural.
Insula Gomera- de menționat că excursiile le poți achiziționa din multe puncte din Santiago, dar noi ne-am dus în portul turistic Los Cristianos, că așa aveam eu notat că e bine, după ce, fără gps, am ajuns mai întâi în cel comercial, de unde am luat de fapt a 2a zi feriboat-ul. Pt. 58 E/ persoană ne-a fost asigurat transferul de la hotel, feriboat, tur autocar pe insulă și un prânz tematic cu o demonstrație de limbaj non-verbal străvechi, prin fluierături. Plecarea se face la 6.30 din fața hotelului (pt. noi la 4.30, că mobilul soțului care a dat alarma nu și-a resetat singur ora, dând beepuri disperate prietenilor de ce nu mai coboară o dată în parcare).
Insula e mult mai verde, mai sălbatică, se folosesc încă metodele de a face agricultură în terase, păduri aflate în patrimoniu, cu specii aflate pe cale de dispariție, un muzeu, pe scurt, o zi foarte relaxantă, pe alocuri răcoroasă, dar încălzită cu o cafea baraquitto, îți revii. Vă recomand produsele din aloe vera de acolo, sunt foarte bune.
Piramidele din Guimar- te abați un pic de pe autostrada către Santa Cruz ca să te oprești, câteva ceasuri, să admiri ce poate face un om din pasiune și simț al aventurii, Thor Heyerdhal, autor atât al cărții sale memorialistice Expediția Kon Tiki, cât și promoter și susținător al insulei în sine. Să stai în fața unei ambarcațiuni împletită din bambus și să poți să concepi că un om a străbătut oceanul cu ea pt. a-și susține principiile, e un mod prin care poți demonstra copilului de lângă tine cât de puternic poate fi omul, atunci când crede în el.
În loc de concluzie, vă doresc să găsiți și să trăiți vacanța pe care o visați!
P. S: puneți Tenerife pe listă, așa, mai la început.
Trimis de adriana76 in 11.08.18 00:08:44
- A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adriana76); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@adriana76:
”Hotelul, Los Dragos de Sur, la un preț de 43 E/ zi cu mic dejun inclus, a fost ca un bonus al locației alese...
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
@adriana76: Foarte bun reviewul tău și cu aducere aminte pentru mine. Am revăzut prin pozele tale acele locuri vizitate și de mine acum 7 ani... Cum trece timpul!...
Și acum îmi aduc aminte de imensele agave, mai mari decât omul pe poteca ce duce la Ponta de Teno și la Farul de acolo...
Tenerife a avut un impact major asupra mea atunci, mi-a plăcut foarte mult.... Era prima mea ieșire după câțiva ani buni în care nu am fost dincolo de hotarele țării...
@mprofeanu: Așa este, Tenerife nu se lasă ușor cunoscută, dar te cucerește pt. totdeauna. Multumesc pt. aprecieri!
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@adriana76: Îmi poți spune costul total al excursiei?
1300 euro pentru zece zile a fost doar transport, cazare si mic dejun?
Ați fost doi adulți și un copil, cred ca doar biletele de avion și cazarea cu MD a costat atât.
Doar 170 euro a costat închirierea mașinii? Asigurare, garanții oprite, nimic? Parcă e puțin 17 euro pe zi.
Dar excursiile? Cam cât ați avut de cheltuială pe zi? Cât costă combustibilul?
Ce bine era sa scrii separat despre cazare! Când caut un loc bun pentru cazare nu citesc articole de călătorie, deci nu voi găsi recomandarea ta din acest review
@krisstinna: Da, ai înțeles bine, 430 cazare+md/3pers, 750 avion si 135 mașină pe jumate bugetul afișat.
Nu plătești garanție la mașină, au o politică foarte lejeră, la început îți scrie cu cât combustibil pleci, cu atât te intorci. Dacă nu plătești diferența.
Crede-ma că atunci când am returnat mașina, nu a venit nimeni să verifice mașina, sau plinul. Lași cheile și cam atât. Benzina e cam 0,95 E si nu există taxe de drum.
Despre cheltuieli, ce să zic, depinde cât îți propui, la noi marea parte s-a dus pe excursii si bilete, pt că am tot vizitat.
Prețurile sunt cam că în România, mă refer în special la alimente. lidl m-a ajutat sa ajung la această concluzie, pt că aveau multe produse ca aici si nu erau diferențe sesizabile.
Terasele practică meniul zilei care are cam 3 variante pe care le poți combina intre ele, la un preț mediu de 10 eur.
Crede-mă că dacă ai fost in Grecia, in Tenerife o să ti se pară super costurile. Atenție dacă sunteti iubitori de carne, trebuie să o căutați bine, nu există ca la noi galantare ci tot felul de preparate, mezeluri, doar niște cârnați care nu aratau bine, un rand de coaste, unul de cotlet, si cam atat.
La ei raionul de carne e cam cât e la noi un frigider cu înghețată. Iar la terase trebuie să intrebi daca servesc preparate de carne, mulți nu au in meniu. Stim asta de la prietenii cu care am fost, după 2 zile erau in sevraj, visau numai gratare...
Noi amatori de pește si fructe de mare am zis ca suntem in locul potrivit. au o supa de peste cu fructe de mare grozavă, paella undeva la 12 E, salata vinegreta de caracatita 8 E, sardinele 8 E dar musai sa fie mari, eu am nimerit unele pline de oase, mai pipernicite.
Ce să zic, stiu că am cheltuit din momentul in care am pus piciorul pe insulă si până inapoi in avion 1300 E, cu unele suveniruri din piele, aloe si pietre terapeutice, că e plin. Plus prin duty free in Madrid, ca nu te poți abține.
Am sa incerc să scriu mâine un review despre cazare, despre care deja am menționat că e perfectă pt cei ca noi, care nu am vrut lux, ci un loc bine situat, decent, curat, standarde europene, restul ține de tabieturile fiecăruia.
Noi in afară de dormit, nu știu dacă poposeam adunate mai mult de 3 ore în cameră.
Dacă vrei și mai ieftin alegi cazare in nord, pitoresc, doar că e tot timpul innorat. Daca mai te pot ajuta cu ceva, cu plăcere!
@adriana76: Îți mulțumesc din suflet pentru răspuns!
Exact asta doream să aflu, micile detalii care contează enorm la alcătuirea unui buget.
Eu nu sunt iubitoare de carne, soțul meu da, însă se poate abține, nu e musai să mănânce zilnic, oricum e diabetic și am grijă la tot ceea ce mănâncă
Aș prefera cursa directă, altfel nu îl conving pe soț sa se urce in avion
Eu pot sta oriunde, curat sa fie. Dar prefer cazările “centrale” nu pe cele izolate, adică nu in sate și cătunuri, vreau in mijlocul oamenilor, aproape de magazine, nu mă deranjează gălăgia. Oricum nu stau in cameră mult deoarece mă plictisesc foarte repede și vreau activități multe.
Aștept sa ne mai povestești, să ne pui și poze
@krisstinna: Eu, cand voi mai pleca, probabil voi alege octombrie, zbor direct cu wizz, luat cu macar 7-8 luni înainte. Poti ajunge astfel la un buget de maxim 150 E pt avion, cazarea e mai rezonabilă și nici soarele nu mai arde chiar așa. Ryanair e low, low, nu cost, ci standarde, am să îi evit cat pot. Poți juca și loteria biletelor last minute și ieși in castig, dar implică un plan flexibil de concediu, ceea ce la mine nu prea se poate... Succes!
@krisstinna:
”Eu nu sunt iubitoare de carne, soțul meu da, însă se poate abține, nu e musai să mănânce zilnic, oricum e diabetic și am grijă la tot ceea ce mănâncă
Alegerea unei cazări cu demipensiune mi se pare mult mai potrivită în acest caz. Cina în sistem bufet îţi oferă posibilitatea de a alege dintr-o varietate mare de feluri de mâncare, funcţie de preferinţe, dar şi de un anumit regim.
În Tenerife eu am luat all inclusive, speriată că voi muri de foame pe acolo , dar am umblat foarte mult, astfel că o demipensiune ne-ar fi fost suficientă.
”Aș prefera cursa directă, altfel nu îl conving pe soț sa se urce in avion
Şi cu zbor direct tot şase ore durează.
Cursă directă ai la charter pe perioada verii, dar îţi limitează sejurul la doar 7 nopţi - mult prea puţin pentru Tenerife, iar cazările din oferta agenţiilor mie mi s-au părut scumpe şi deloc pe gustul meu sau la Wizz cu preţuri în general mari, dacă nu ai disponibilitatea de a vâna ofertele speciale şi a-ţi replanifica vacanţa în funcţie de acestea.
”Dar prefer cazările “centrale” nu pe cele izolate, adică nu in sate și cătunuri, vreau in mijlocul oamenilor, aproape de magazine, nu mă deranjează gălăgia.
Obligatoriu o cazare în partea de sud a insulei, unde Playa de las Americas întruneşte toate aşteptările tale.
@adriana76:
Felicitari pentru acest ghid foarte bun.
Pozele cu delfinii, cu muntii cu cu toboganul sunt fiarte reusite! ????
@Dan&Ema: Sper să vă fie de folos cele scrise, eu tare mult mă folosesc de AFA în alegerile făcute, iar pozele îmi susțin pdv mulțumesc mult pt. aprecieri!
@nicole33: Sunt in studiu, încă.
Ideea e ca domnul C nu accepta zboruri cu escală neam
Mie îmi e greu sa stau 6 ore in avion, am probleme de sănătate de la aerul condiționat după două ore, însă eu sunt mai maleabilă, încerc să mă adaptez oricărei situații și sunt capabilă să înfrunt situații de genul, cu greu dar...
E de studiat, îmi trebuie multe ore și zile, luni, pentru a găsi ceva complet (din punctul meu de vedere), exclus AI, vreau ceva care să merite efortul meu uriaș făcut in avion.
Mulțumesc frumos!
Fantastic tot ce am citit! superb tot ce am văzut!
Mi-a plăcut cum v-aţi descurcat cu biletele, cazarea, aţi reuşit un preţ foarte bun!
Pe lângă toate astea, v-aţi plimbat prin multe locuri, aţi reuşit să surprindeţi frumuseţea insulei, pentru care este vestită!
Foarte bun articolul, bună prezentarea! Pozele frumoase şi reflectă tot ceea ce s-a
povestit mai sus!
@maryka: Aprecierile dvs. mă copleșesc, dar cred că se datorează entuziasmului cu care m-am întors din Tenerife și care a avut efect până când mi-am făcut vreme să scriu review-ul. Mă bucur să știu că vă numărați printre fanii insulei!
@adriana76: Buna! Foarte frumos articolul! Ca sa pot urca cu telecabina pe virful Teide imi trebuie programare? Nu este vorba de cei 200m care-i parcurgi pe jos... doar sa urc cu telecabina?
@iulisan1971: Ola! programarea o data pentru telecabina, pentru cine vrea sa vada lumea de sus , iar pentru a vedea craterul stiu ca ai voie sa mergi doar organizat, dar nu neaparat cu programare. Era fain sa pot face si excursia aceea cu plecare din Garachicco in subteran pe canalele de lava, tot organizat, am impresia ca era cam 18 E, dar cu copilul... pas, nu ai voie!
@iulisan1971:
”Ca sa pot urca cu telecabina pe virful Teide imi trebuie programare? Nu este vorba de cei 200m care-i parcurgi pe jos... doar sa urc cu telecabina?
Doar pentru a urca pe Teide cu telecabina nu ai nevoie de nicio programare, ci doar de noroc, noroc de vreme frumoasă şi FĂRĂ vânt. Dacă bate vântul, telecabina NU circulăşi rămâi doar cu plimbarea cu maşina/autobuzul până la staţia de plecare a telecabinei.
Pentru ultima porţiune a traseului, permisul se obţine cu multe luni înainte.
@adriana76: Nu am inteles nimic! Am intrebat daca pentru telecabina imi trebuie programare... vad ca altcineva mi-a raspuns ca nu! Cum e?
@adriana76: Excelent articol, nu știu cum l-oi fi ratat la vremea apariției sale! Dar nici acum nu-i prea târziu, cel puțin pentru mine, căci acum 3 zile am reușit să luăm bilete de avion pt Tenerife. Vom merge în a doua săptămână din februarie, când copiii noștri, studenți, vor avea vacanță.
Ochisem hotelul în care ați stat voi, chiar rezervasem acolo un apartament superb, cu 2 dormitoare și cu vedere la mare, dar a doua zi dimineața am remarcat că nu dispune de parcare (evident, vom inchiria mașină). Așa că am anulat și am rezervat altceva, în El Medano (nu-mi plac zonele aglomerate și super-turistice, precum Los Americanos, dacă nu era februarie, luam o căsuță cu piscină, undeva la munte, doar pentru noi).
Ideea e următoarea și te rog să mă ajuți să mă decid .
După ce am făcut a doua rezervare, mi-a dat prin cap să caut pe GoogleMaps parcări publice în zona primului hotel și am găsit una, chiar foarte aproape! Voi cum ați făcut cu mașina? Pe de altă parte, noi vom zbura cu Tarom, de pe aeroportul din nord, iar la plecare zborul e la 7 dimineața. Mă gândesc că ajungem mai repede din El Médano, dar e semnificativă oare diferența de timp?! Așa mă tentează să revin la prima rezervare, fusese dragoste la prima vedere cu acest hotel!!! Tu ce zici?
Mulțumesc în avans pentru răspuns! Și vacanțe minunate, oriunde mai mergeți!
Servus! Si noi am avut mașină închiriată, dar tot timpul găseam parcare, gratuită, vis-a-vis de hotel. Cat despre decizia de a alege hotelul, nu cred că poți să dai gres dacă optezi pt Puerto de Santiago. Hotelul a fost peste așteptări la cei 200 de lei cât am plătit pt o zi de familie. Camere foarte mari, personalul foarte prompt și eficient, micul dejun de calitate. Iar prin jur multă liniște, relaxare, iar plăcerea de a vedea atât de aproape Los Gigantes și Gomera compensează poate câțiva km în plus care îi faci de la aeroport (Noi din N am plecat, chiar nu a fost o pb!). Sunt și câteva terase în apropiere, mare parte cu specific pescaresc, mai ales daca cobori în port. Am putut compara, ca locație, cu Los Cristianos sau alte stațiuni mega, dar aici simți mai bine specificul local. E ca si cum ai da Mamaia pe Vama Veche sau 2 Mai... Dacă aș reveni, și o voi face cu siguranță, m-as caza și în Nord, pt vegetație și peisaj, deși e tot timpul înnorat.
În concluzie, punctul forte al hotelului este calitatea la un preț ok, iar al orașului este locația ca peisaj (deci nu pt petrecareti) și echidistanța relativă fața de majoritatea punctelor turistice, făcând facilă orice excursie. Cat despre Medano, stiu ca bate vantul cam tare pe-acolo, cam stă în mijlocul curentilor. Sper sa iti fie de folos experiența noastră, aștept impresii pe AFA, că tare mi-e dor de Tenerife... O vacanță de vis!
@adriana76: Mulțumesc încă o dată, m-ai ajutat foarte mult!
Abia aștept excursia asta! Deocamdată mă documentez.
Buna ziua! Imi puteti da site de unde ati luat bilete pt telecabina? Multumesc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 Parcul Naţional Anaga - evadare în natură — scris în 22.01.24 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Capitalele Insulei Tenerife — scris în 23.01.24 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Nov.2023 O zi în nordul Insulei Tenerife — scris în 12.01.24 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Prima zi de drumeţie în Tenerife — scris în 05.01.24 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Prin Tenerife între două lumi — scris în 04.01.24 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Vacanță de 13 zile în 3 dintre Insule Canare — scris în 26.12.23 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Candelaria - orașul sacru al insulelor Canare — scris în 13.06.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ