Fiind in "plimbarici" prin Slovenia, zona Bled-Triglav, m-am imprietenit cu o familie de polonezi, ocazie cu care am aflat de o destinaţie turistică , Cheile Vintgar ,pe care am vizitat-o si mi-a placut foarte mult.
Se poate ajunge aici prin doua localitati. Prima, la 4-5 Km nord de Bled, prin satul Vintgar, iar a doua prin Blejska Dobrava, cea mai uzitata fiind prima.
Pentru a ajunge la chei prin Vintgar setati GPS-ul cu localitatea Podhom, iar de aici pe niste stradute inguste, la cca. 1 Km, ajungeti la intrarea nr. 1 a cheilor.
Gasiti aici parcare, restaurant, toaleta si casa de bilete, unde cu 4 euro puteti vizita cei 1600 metri ai cheilor.
Locul este usor de vizitat şi este asaltat de foarte multi turisti. Astfel, daca vreţi să vizitati acest loc minunat incercati sa intrati in chei cat mai devreme, pentru ca atunci cand se aglomereaza vizitarea este greoaie si sunt incoveniente cand vreti sa faceti fotografii.
Pe parcursul traseului sunt multe podete care traverseaza raul, o multime de cascade, iar apa râului are o culoare albastra-verzuie ca in golfurile grecesti.
Este interesant ca aceste amenajari sunt facute in anii 1891-1893, la initiativa primarului local Jakobu Zumr din resursele primariei.
Pe parcursul traseului se gaseste o placa memoriala cu numele acestuia si a unui colaborator cu care a lucrat la proiect. Intrarea nr. 2 (prin Blejska Dobrava) are aceleasi facilitati ca si intrarea nr. 1.
Trimis de traian.leuca † in 13.01.13 22:32:17
- A fost prima sa vizită/vacanță în SLOVENIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (traian.leuca †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Frumos pe-acolo. De-ar fi si pe la noi locurile amenajate de autoritati si intretinute de turisti ar fi bine.
A venit si SB-ul.
- Sep.2016 Logarska Dolina: verdele crud al toamnei adăpostit de crestele sclipitoare ale munților — scris în 02.10.16 de diacrys* din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2015 Slovenia o tara minunata pentru turism si nu numai — scris în 23.10.15 de scoty din RO - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Slovenia - slovă de poveste — scris în 11.10.15 de Aqvila din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Raiul pe pământ — scris în 08.08.15 de Zorbaz din BRAILA - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Cheile Vintgar — scris în 24.08.13 de gabibert din DEVA - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Slovenia... o scumpa! — scris în 24.06.13 de felix din BAIA MARE - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Slovenia - 2011 — scris în 30.08.11 de laura_yco din ARAD - RECOMANDĂ