Am ajuns in Santorinica a doua "prepriza" a unui sejurul in insulele grecesti, dupa un prim popas in Mykonos. Intre Mykonos si Santorini ne-am deplasat cu o cursa rapida pe mare, asa numita "Flyingcat". Biletele la Flyingcat au fost 76 euro (ambele) si le-am cumparat pe Internet cu vreo sase saptamani inainte de plecare.
Sejurul ne-a costat 360 euro pentru sase zile, tot trei stele si mic dejun inclus, foarte curat, hotel mic, atmosfera familiara. Rezervari facute tot pe net. Nici acest hotel, nici cel din Mykonos, nu au fost in locurile de varf, dar nu e necesar pt. ca insulele sunt foarte mici si te deplasezi usor (cu bus, ATV sau masina inchiriata)
Noi am stat in Perissa, langa plaja si cred ca nu am gresit. Oricum, am fost la Oia si Fira, am vazut apusurile, ne-am plimbat, am mancat, am admirat ...
Santorini este luxuriant, pe alocuri atat de frumos incat poti spune ca e la limita kitsch-ului. Si foarte, foarte comercial.
Am fost si pe vulcan si pe insula Thirassia (care candva a facut parte din insula mare initiala, Strogyli), am urcat pe magari (de fapt catari), am urcat poteca dinspre Perissa la Thira antica.
Singurul regret: situl arheologic de la Akrotiri este inchis din cauza unui accident mortal petrecut acum trei ani.
Trimis de kiddo* in 11.09.08 04:59:40
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kiddo*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
poate imi poti scrie si mie adresa de unde ai reusit sa-ti faci rezervarea la hotel si cu drumul...pe cont propiu sau cu avionul????M-ar interesa
- Jun.2022 Santorini – Insula ce oferă amintiri magice — scris în 21.12.22 de alinafulg din OţELU ROşU [CS] - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Santorini 2021 — scris în 17.07.21 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Zece kilometri de drumeție, zece kilometri de peisaje superbe — scris în 13.01.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 In vino veritas: Muzeul Vinului Vothonas, Santorini — scris în 06.01.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Incursiune în centrul insulei Santorini (satul Pyrgos) și pe acoperișul său (muntele Profitis Ilias) — scris în 16.12.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Orașul antic Thera din Santorini — scris în 18.11.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Odiseea mea santorineză sau calea de la extaz la agonie și viceversa — scris în 29.10.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ