Excursie in muntii Dhofar si vizita in orasul Salalah
Cazati la Fanar Hotel & Residences in sudul Sultanatului Oman (Dhofar), am facut prin intermediul agentiilor de la hotel o excursie in muntii Dhofar si o iesire in capitala Dhofar, Salalah.
Noi am optat pentru iesire individuala cu sofer-ghid insa se poate face excursii de grup. Costul excursiei la munte a fost 300 euro (de la ora 9-15 inclusa si masa de pranz) iar iesirea in oras 180 euro (de la ora 9-13).
Pentru iesirea in oras este necesara o tinuta adecvata (rochie lunga, batic iar pentru barbati pantaloni lungi si tricou).
Am vizitat Marea Moschee Sultan Qaboos, ruinele Al Baleed incluse din 1995 in Patrimoniul UNESCO, mormantul tatalui lui Iisus (stiu ca este Iosif insa ei il numesc altfel)
Am vazut unul dintre cele doua palate detinute de catre Sultan in Dhofar.
Trimis de nela b in 02.12.19 16:21:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nela b); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă sultanatul Oman, #DESCOPERĂ OMAN - OMAN" (deja existentă pe sait)
@Ionela Blaga: Am văzut pozele și mi-au plăcut mult! Excelent să poți vedea în mediul lor natural și nu la Grădina Botanică așa arbori deosebiți: baobab sau arborele de sticlă.
Omanezii sunt ultrareligioși, în moschee ai putut intra ca femeie!? Eu în Sharjah în Emiratele Unite nu am putut intra în moschee, doar soțul a făcut câteva poze...
Văd că și ei practică același stil la îmbrăcăminte pentru femei ca și cei din Iran....
@mprofeanu: Multumesc sunt facute cu telefonul... nu mai am aparatul de fotografiat.
Da, am intrat in moschee, vizita a fost in afara orelor de rugaciune. Nu stiu daca este singura moschee care poate fi vizitata sau mai sunt si altele in tara. Am avut norocul sa pot vizita o moschee... imi doream mult. Da, omanezii sunt religiosi. In apartamentele hotel din Havana Salalah erau in marea majoritate cetateni omanezi sau cel putin din peninsula. Seara, mai ales ieseau cu familia la plimbare sau pe terasele restaurantelor. Barbatii in camasile lor lungi iar femeile toate in burka, neagra si doar ochii li se vedeau. Copii imbracati ca toti copii din lume. Am studiat discret femeile. Toate aveau posete de marca si sandale de lux cu tocuri inalte, toate sunt atat de sic, atat de feminine... ; nu pot sa spun decat ca sunt foarte ingrijite. (cel putin cele pe care le-am vazut) In ciuda faptului ca unele turiste sfidau legile mai degraba morale, nu am vazut barbat omanez studiind vreuna.
In ceea ce priveste baobabul, credeam ca exista doar in Africa de Sud, sigur, exista mai multe specii dar nu ma asteptam sa vad aici..
Numai bine!
- Dec.2022 Cu masina din Dubai in Muscat — scris în 05.01.23 de Suditu din CHIAJNA [IF] - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Oman - cea mai frumoasă surpriză! — scris în 30.06.16 de lizuk din MARAMURES-CLUJ-BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2013 Ad Dakhiliyah — scris în 09.06.15 de Kaiiria din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2013 Al Batinah & Ash Sharqiyah — scris în 09.06.15 de Kaiiria din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2011 Pe taramul spiritelor — scris în 25.03.12 de Kaiiria din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2010 Magia Sudului — scris în 21.03.12 de Kaiiria din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2008 Oman... o tara de poveste — scris în 05.09.10 de irinagh din BUCURESTI - RECOMANDĂ