Al Batinah si Ash Sharqiyah sunt doua din cele noua provincii ale Omanului, ambele situate in nord. Al Batinah este marginita de granita cu Emiratele Arabe, iar Sharqiyah are iesire la Marea Arabiei, incluzand si insula Masirah recent deschisa turismului.
Nakhal Fort - fortareata Nakhal dateaza din perioada pre-islamica. Restaurata recent, ca toate celelalte forturi si castele de altfel, Nakhal a fost construita pe un mic deal, la poalele muntilor Jabal Nakhal, inconjurata de livezi de curmali. Interiorul este compartimentat in camere care aveau in trecut destinatii diverse, unele servind si ca inchisori pentru femei si barbati. Inchisorile nu aveau ferestre, iar in timpul verii cand temperaturile trec de 50 de grade, condamnatii cred ca se sufocau de vii.
Rustaq - orasul-fortareata de la poalele muntilor Hajjar a fost odinioara capitala tarii, iar fortul Rustaq a fost construit de asemenea inca din perioada pre-islamica. Nu am avut ocazia sa vizitez fortul fiindca la ora la care ajunsesem in Rustaq, fortul era inchis. In schimb am facut poze din exterior.
Orasul este renumit pentru Ain Al Kasafa, un izvor cu apa termala cu proprietati vindecatoare in afectiuni ale pielii. Faimoasa halva omaneza, fiarta in apa de trandafiri si boabe de cardamom, isi are originea tot aici.
Wahiba Sands - desertul Wahiba cu nisip rosiatic si dune nu foarte inalte adaposteste familii de beduini care traiesc in corturi si se ocupa cu cresterea camilelor. Desert Nights Camp si 1001 Nights Camp ofera cazare in corturi traditionale.
Wadi Bani Khalid - oaza Bani Khalid cu peisaje superbe, ape limpezi, palmieri inalti, flori colorate si viespi uriase dar inofensive.
Wadi Shab - oaza Shab aflata pe drumul catre orasul Sur este accesibila doar cu barca, datorita muntilor inalti dimprejur.
Trimis de Kaiiria in 09.06.15 10:49:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Kaiiria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Excelent review! Superbe imagini, forturi minunate, dune de vis, oaze verzi cu "falaje" pentru irigare, ce sa-ti mai doresti!
Am fost in Al Ain dar nu am avut timp pentru Buraimi, orasul vecin din Oman, de aceea cred ca voi reveni in acea zona.
@mprofeanu - Multumesc frumos. Tocmai am adaugat un ultim review despre provincia Dakhiliyah cu orasul Nizwa si imprejurimile sale. Galeria foto atasata cred ca va va convinge sa reveniti.
In cateva ore, dupa aprobare, va aparea si pe site.
- Dec.2022 Cu masina din Dubai in Muscat — scris în 05.01.23 de Suditu din CHIAJNA [IF] - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Excursie in muntii Dhofar si vizita in orasul Salalah — scris în 02.12.19 de nela b din FRANTA - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Oman - cea mai frumoasă surpriză! — scris în 30.06.16 de lizuk din MARAMURES-CLUJ-BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2013 Ad Dakhiliyah — scris în 09.06.15 de Kaiiria din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2011 Pe taramul spiritelor — scris în 25.03.12 de Kaiiria din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2010 Magia Sudului — scris în 21.03.12 de Kaiiria din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2008 Oman... o tara de poveste — scris în 05.09.10 de irinagh din BUCURESTI - RECOMANDĂ