Un zambet in New York !
Asa cum spunea ghidul nostru de pe Autobusul Hop on - Hop off, daca rezisti 6 luni in New York, inseamna ca ai reusit! El reusise sa stea intr-o garsoniera din Brooklyn la care platea lunar 750 $, avea un post bun si lucra cat putea, chiar si 12 ore pe zi, zilnic, tot timpul cu zambetul pe buze, dispus sa te ajute in orice situatie. M-a impresionat atitudinea lui, pe care am gasit-o la foarte multi americani (de culoare), o atitudine pozitiva in ciuda greutatilor, acel zambet care te facea si pe tine sa zambesti!
Ma plimbam pe strada cu sotia mea si din fata venea un negru la costum tragand un bagaj dupa el, toti 3 nu incapeam pe strada, el s-a oprit lasandu-ne politicos sa trecem si ne-a spus: "Welcome to New York! ". Cu siguranta aratam a turisti :-). Ma gandeam in sinea mea... ce diferenta este intre romanul care se grabeste pe strada, incruntat, cu privirea in jos, care nu saluta cand intra intr-un magazin si un american relaxat, zambitor, politicos. Ce mult conteaza atitudinea!
Am ajuns pe scarile rosii din plastic din Time square. Ne-am instalat, am scos un mar si ne uitam la spectacol: reclame imense pe toate cladirile din jur, oameni peste tot care umblau fara un scop anume, personaje din desene cu care iti faceai poza, totul inghesuit in intersectia Broadway cu 7th avenue.
Autobusele isi faceau loc prin trafic, oamenii din santierul alaturat terminau de adunat gardul, si o mireasa a venit langa noi, pe scarile faimoase sa-si faca poze cu iubitul.
Noaptea, spectacolul din Time square continua, reclamele gigant (cat un teren de fotbal) de pe cladiri asigurand iluminarea. Stiati ca in Time square nu exista iluminat public? Nici nu este nevoie, noaptea e mai luminos ca ziua.
Cel mai mult mi-a placut sa vad oameni din toata lumea, negri, mexicani, chinezi, indieni, europeni, toti intelegandu-se perfect intr-o limba aproape engleza. Ma gandeam la noi, cat de in urma suntem, prioritatea numarul 1 fiind punerea placutelor bilingve la intrarea in oras...
New Yorkul m-a invatat sa zambesc in asa fel incat am reusit sa-i fac si pe ceilalti sa zambeasca!
Trimis de Kristian in 06.05.15 12:01:12
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Kristian); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Kristian: spectacolul străzii, asta mi-a plăcut și mie cel mai mult în NYC, din această cauza am mers numai pe jos să văd și să aud "strada".
- Apr.2023 New York - the City — scris în 06.06.24 de scubi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 New York City sau… the city that never sleeps — scris în 05.07.23 de Dănuț.Albu din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 New York în Februarie — scris în 05.11.23 de icata24 din RUGBY - RECOMANDĂ
- Mar.2020 Sfârșitul visului — scris în 13.06.20 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 Spectacolul străzii — scris în 16.03.20 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 New York - O vacanta care merita facuta toamna! — scris în 30.12.22 de sempreturist din RM VALCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Vacanta in America — scris în 11.08.19 de Marius.Marda din DRăGăşANI [VL] - RECOMANDĂ