GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nu credeam ca intr o zi mohorata de octombrie atat de multa lume sa plece din draga noastra Romanie. Multi, foarte multi tineri. Dar si cativa pensionari de care nu mai este nevoie. V am promis sa va scriu; deci asa voi face. Zborurile au decurs normal, plecarea din Paris fiind amanata cu 2 ore... Aveam emotii la aterizarea in Casablanca pentru ca paseam in necunoscut. Putea fi totul o loterie. Pe internet nimic nu e cert. Dar in sufletul meu nimic nu prevestea furtuna. Nu plecasem cu un tel anume.
Asa cum au promis ma asteptau la aeroport. Acasa ramasese femeia. Ma intampina barbatul baiatul si mama barbatului.
La sosire; dupa imbratisare traditia spune ca intampinarea traditionala este cu lapte si curmale ceea ce s a si intamplat.
Toata lumea mananca impreuna din platoul pus in mijloc de obicei cu mana. Am invatat repede sa fiu ca ei fara fite de european.
A doua zi seara am iesit la plimbare avand dreptul de a alege imbracamintea mea sau cea oferita de ei drept cadou. Pentru a le castiga increderea si a le dovedi respectul si recunostinta de a ma gazdui veti vedea in poze decizia mea.
Totul este peste asteptari simt pacea si linistea de care am nevoie. Urmeaza sa primesc in dar tot ce imi vor oferi de vizitat; iar eu sunt gata sa traiesc aventura vietii mele, ... la 60 de ani. Salutari din ospitalierul Maroc.
--
continuarea in review-ul dedicat Casablancai - click aici
Trimis de dganea in 09.11.10 09:25:00
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dganea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
simplu si frumos! iti doresc vacanta placuta acolo in Maroc... esti intr-o vizita particulara? astept noi impresii scrise la cald!
Astept cu nerabdare si celelalte episoade... primirea a fost calduroasa, la propriu dar, se vede si la figurat...
Si eu astept celelalte episoade. Vacanta super-placuta si sa ne mai povestesti!
Salutari din Maroc
Pentru ca m am obisnuit repede cu ora locala va scriu un scurt mesaj uitat data trecuta.
Pe internet la calatoriile cu Easy Jet se mentioneaza dimensiunea si greutatea bagajului de mana 20x40x50 cm si 7 kg. Un anunt mare la Paris precizeaza 25x45x55 fara limita de greutate dar totusi rezonabil. Iata ca e bine de stiut pentru ca eu mi am facut o mie de probleme la plecare.
Va voi mai scrie. Deocamdata astept concediul gazdelor pentru a pleca spre Casablanca Meknes apoi Marakech.
Cu bine si bucurati va de viata
Pentru dganea: va recomand sa nu ratati o excursie la Telouet cu plecare din Marrakech (1 zi) sau catre Ouarzazate (3 zile), ultima localiate inainte de intrarea in desertul Sahara. O alta sugestie ar fi o excursie la Essaouira (Mogador), oras port la Atlantic.
... Si a fost sarbatoarea oii
Cea mai mare sarbatoare de peste an se celebreaza in a 10 a zi dupa luna noua din luna noiembrie, in 2010. Abraham trebuia sa isi dovedeasca suprema credinta in Allah, prin sacrificarea la propriu a fiului sau, Ismail. In momentul in care se pregatea sa indeplineasca sacrificiul, Allah a trimis pe Gabriel cu un berbec pentru a l sacrifica in locul lui Ismail.
Regele regatului Maroc este cel care dupa participarea la rugaciune face primul ofranda. Se sascrifica un berbec de peste un an in numele lui Allah. In fiecare localitate dupa rugaciunea comune a intregii suflari, imamul sacrifica la randul sau berbecul in fata adunarii, iar capul familiei o face la intoarcerea acasa. Capul berbecului este in directia Mecai, iar Allah este rugat sa primeasca ofranda.
In prima zi se gateste o tocana de intestine si frigarui de ficat si plaman invelit in prapur. Toata mancarea marocana este foarte gustoasa bine condimentata, iar batranul casei imparte mesenilor bucatile de carne. Vizitele intre neamuri sunt dese in aceste zile si nu se anunta la masa. Marocanul este pregatit sa promeasca oaspeti oricand. Prajiturile sunt in mod obisnuit fursecuri sau cornulete cu pasta de curmale.
Urmeaza Casablanca. Si imediat poze.
Va imbratisez, dganea
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 Seniori prin Maroc de capul lor — scris în 12.11.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Maroc sau primul contact cu o țară africană. Din praful desertului până pe malul Atlanticului — scris în 09.07.23 de Dănuț.Albu din GALAţI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Prima experienta pe pamant african — scris în 24.05.23 de catrinel din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Ce este mai albastru decat ,,albastrul de Chefchaouen”? — scris în 03.06.22 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Maroc pe cont propriu - organizare, itinerariu și costuri (II) — scris în 20.09.21 de Mary Năstase din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Maroc pe cont propriu - organizare, itinerariu și costuri — scris în 18.09.21 de Mary Năstase din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Maroc,"perla Africii",un vis devenit realitate in 2019 — scris în 19.03.20 de Dorina9 din BUCURESTI - RECOMANDĂ