GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Asadar dragi prieteni AFA, iata ca dupa concediul fabulos de anul trecut, revin cu noi peripetii de vacanta, care sper sa va aduca zambetul pe buze si pofta de drum.
Asa cum ii sta bine turistului de vacanta de vara, cam dinainte de Paste am inceput cautarea unei locatii unde sa ne petrecem zilele de vacanta si cum in Grecia nu mai fusesem de vreo 3 ani, iar dragostea noastra pentru marile Greciei fiind incomesurabila, am decis sa fie Grecia.
Tot cautand prin diverse povestiri si plimbandu-ma pe google maps, am descoperit o locatie aproape necunoscuta romanilor, o statiune cu ape termale in Peloponez sudul Greciei - Loutraky. Imediat am inceput cautarea de review-uri pe youtube si alte siteuri si asa am decis ca anul asta va fi Loutraky.
Am intrat pe booking unde sunt client de ani de zile, si va vand un pont, de anul asta wizz-air are parteneriat cu booking si daca va faceti rezervarea prin contul de wizz, pe booking capatati pe langa reducerea de client booking si puncte wizz air, am dat searching pe locatie si din abundenta de hoteluri, pensiuni, hosteluri etc
am ales un hotel de 4*, Paolo, aflat fix in mijlocul statiunii si la doar 50 de metri de plaja.
A sosit si momentul in care ne-am facut bagajele si am purces la drumul de aproximativ 1500 de km, catre Loutraky.
Dupa obisnuitele peripetii auto din Bulgaria, unde evident ca am incurcat drumul si am descoperit ce drumuri forestiere frumoase au vecinii nostri, am ajuns la frumosul Salonic unde am poposit peste noapte. Dupa berea de rigoare din piata Alexandru cel Mare, am bagat somn pana dimineata ca sa fim odihniti la partea a doua a drumului.
Dupa micul dejun, am luat Egnatia Odos la pas si am inceput deplasarea catre Atena si apoi Loutraky, am descoperit ca de la ultima noastra aventura in Grecia, ei au mai construit niste autostrazi noi care nici macar pe GPS nu apar, cu taxa ce e drept (aproximativ 30 euro de la Salonic pana la Atena), si culmea ca nu le-au plecat investitorii din motivul asta :)) )
Dupa scurte opriri pe drum, cate o cafeluta si un suc, am ajuns la Loutraky pe la ora 15.00.
Statiunea ne-a inatampinat cu un aer de statiune turceasca, eleganta, animata si total diferita de ce stiam noi de prin nordul Greciei si chiar Thasoss sau Corfu. Am gasit relativ repede hotelul, care arata usor ponosit de afara si oarecum incremenit in timp, insa cu camere spatioase, foarte curate si cu un personal exceptional de amabil. Dupa cazare am decis sa luam la pas statiunea sa ne familiarizam putin cu locul, si am iesit pe promenada.
Inca din prima secunda am avut cumva senzatia de deja vu, parca eram cumva in Franta anului trecut pe Croiseta la Cannes, mici baruri de plaja, mici cluburi, destul de rare tavernele, o promenada de plimbare inalta, diferita de zona de facut plaja. Pe strada paralele promenadei, cea din fata hotelului se insiruiau elegant hoteluri cu un aer sofisticat frantuzes si chiar cu denumiri si arhitectura (Le Petit Palais, Normandie, Central), iar palmierii era perfect aliniati de o parte si alta a strazii, din loc in loc printre hoteluri coborau pana la promenada stradute inguste cu fantani arteziene si singurul aer de Grecia era limba auzita si masinile.
La fiecare colt de strada cate o patiserie cu de toate si cel mai mult ne-a socat lipsa tarabelor sufocante cu ace brice si... stiti voi, cum sunt in alte statiuni, acestea fiind inlocuite de cafenele sic, magazine de firma cu vitrinele aranjate, asadar o Grecie franceza pe care nu reuseam sa o diger.
Zilele ce au urmat au fost linistite, cu plaja cu mese imbelsugate dar fara sa fii agasat acei chelneri de taverna care trag de tine, sezlongurile nu se plateau ci apartinand fiecare de cate un bar de plaja, trebuia sa faci o minima consumatie si stateai gratuit pe ele.
Norocul nostru a fost Ionut, un roman din Vrancea plecat de la 15 ani din tara care muncea la clubul din dreptul hotelului si care ne-a povestit vrute si nevrute, ne-a servit cu bauturi bune si reci la pret redus si ne-a si indrumat ce vizite sa facem. La fel de socant a fost si faptul ca preturile nu doar ca parau incremenite in timp ci chiar mi s-au parut mult mai mici decat in Nord la Neos Marmaras sau alte locatii.
El ne-a si trimis la Ouzeri Yani, un local unde serveau niste portii de mancare pentru uriasi (vezi poze), proaspat si ieftin. Ionut ne-a zis sa facem si o incursiune si la Farul de la intrarea in Chorint si la lacul Heraion care isi schimba apa in mare precum sangele, la fiecare 6 ore printr-un canal ingust in care apele se infrunta mereu si desigur la taramul zeitei Hera, sotia lui Zeus si mama vitrega a lui Hercule!
Lacul ne-a incantat cu istoria apasatoare a zonei, iar in mare erau unele stanci ce pareau chipuri cioplite de zei ce stateau straja templului Herei. Loutraky se afla la doar 4,7 km de fabulosul canal Corinth, pe care l-am traversat de cateva ori, fascinati de maretia lui, iar de pe plaja urmaream zilnic cum dispareau in gura lui hulpava, devorate fiind, vapoarele si iahturile, doar ca sa fie transferate in Marea Egee din Marea Ionica!
Oraselul Corinth mi s-a parut unul extrem de frumos si curat cu stradute pietonale peste tot si la fel pline de patiserii, iar pe malul marii am admirat statuia lui Pegas in mijlocul unei frumoase fantani arteziene.
Serile plaja Loutraky-ului se transforma in mici cluburi cu felinare unde puteai sa servesti un cockteil in zgomotul valurilor si sa admiri salbele de lumini de-a lungul coastei corinthiene.
Locuri pline de istorie, o statiune ce ne-a lasat un puternic gust occidental, multi turisti straini si spre deloc romani, un loc unde m-as intoarce cu placere pentru linistea amestecata cu eleganta locului, si sa nu uit, in parcul central am asistat la un frumos spectacol de Flamenco, dar e obligatoriu sa mentionez ca nici un local nu ne-a agasat cu un anumit tip de muzica si bineinteles ca au lipsit manelele pe care le mai intalnesti prin nord.
Serile inainte de culcare, admiram marea din balcon, iar ea isi spunea poveste ei susotind la urechea noastra valuri care trimiteau in zona lui Mos Ene.
Micul dejun la hotel il serveam la ultimul etaj intr-un restaurant panoramic de unde in fiecare dimineata ne salutam cu Hera si cu farul din Corinth.
Pot spune ca ma bucur ca va trebui sa revad locul peste cateva zile cand voi merge sa imi aduc masina care a vrut sa mai ramana in Grecia cateva zile singura sa se reculeaga :)) ))
Va las sa va plimbati cu mintea prin Loutraky sau Coasta de Azur a Greciei!
Trimis de mijey in 19.07.18 17:19:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Neos Maramaras, Ouranopolis, Salonic, thasos, Nei Pori, Corfu etc
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mijey); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Vacanța în Loutraki, LOUTRAKI" (nou-creată pe sait)
--
”am ales un hotel de 4*, Paolo, aflat fix in mijlocul statiunii si la doar 50 de metri de plaja.
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@mijey: Un loc ce pare pe gustul meu (minus plaja cu pietre).
Aș fi vrut să aflu mai multe despre apele termale.
Felicitări pentru review și pentru pozele de excepție.
@Carmen Ion: multumesc de apreciere, plaja cu pietre nu a fost un impediment intrucat sunt pietre tocite nu colturoase si chiar e avantajos pentru ca se mentine foarte limpede apa. Centrul Spa era inchis asa ca nu am putut vizita pentru a avea o opinie, insa acum din 15 iulie erau asteptati foarte multi francezi si cred ca se redeschide.
@mijey: Am pe lista scurta aceasta destinatie. Deci notat ca favorit
@adrianaglogo: va recomand hotelurile de 2 si 3 stele cu mic dejun inclus, au acelasi standard ca cele de 4 stele dar la 70% din pret.
De luat in seama hotel Mantas Seaside sau Mantas simplu.
@adrianaglogo: daca nu va temeti de zbor, atunci varianta optima este charter Otopeni-Atena, iar de acolo exista tren sageata pana in Cotinh, aproximativ 12 euro de persoana biletul si taxi pana in Loutraky (mie mi-a luat 19 euro).
@mijey: Nu avem probleme cu zborul.
Dar pt vacanta principala preferam cu masina sa avem libertate de miscare.
Facem drumuri lungi, conducem amandoi.
De vreo trei ani impartim drumul in doua etape, tinem cont ca am trecut de 60 de ani si nu e cazul sa fortam nota. Daca drumul inseamna peste 1000 km facem o halta pe undeva.
Frumoasa destinatie ati ales si cred ca si interesanta. Apa potabila din zona Loutraki este foarte cunoscuta in Grecia. Felicitari pentru review si pentru poze, iar votul meu, cel cu nr 20 ti-a adus si bonusul meritat.
Mici obiectii (fara suparare!):Loutraki, nu se afla in Peloponez, iar autostrada de la Salonic la Atena nu este Egnatia Odos ci Olympia Odos. Egnatia Odos, vine de la Kavala -Salonic-Ioannina-Patra.
Vacante frumoase!
@DOINITA:
”Loutraki, nu se afla in Peloponez
Loutraki se află în Corinthia, care este parte a REGIUNII Peloponez. Deci se află în Peloponez dar nu în peninsulă ci pe continent.
Și eu am avut privilegiul de a vizita Loutraki, într-o scurtă vizită acum patru ani. Localitatea mi-a plăcut mult, motiv pentru care la vremea respectivă am scris și un review (vezi impresii), în parte de promovare a acestei destinații cu totul atrăgătoare, în parte de prezentare a hotelului care ne-a găzduit. Așa încât, reîntâlnirea cu această frumoasă stațiune, prin lectura articolului tău, mi-a prilejuit o minunată aducere aminte, pentru care îți mulțumesc!
Spre folosința colegei noastre Carmen Ion la cele împărtășite de tine în cuprinsul review-ului, permite-mi să adaug adresa site-ului de la care poate culege informații legate de procedurile și terapiile cu ape termale din Loutraki: loutrakispa.gr.
Iar pentru ceilalți cititori amatori de o vizită în Loutraki, aș mai adăuga două obiective de vizitat:una este Mănăstirea Sfântul Patapie care străjuiește orașul de sus, de pe creastă și care adăpostește moaștele făcătoare de minuni ale Sfântului Patapie - mare vindecător; cealaltă este Lacul Vouliagmeni, lac cu ape termale declarat monument al naturii, în care poți face baie tot timpul anului.
@mariana. olaru: Mulțumesc pentru informații
@Nasshu: Da, ai dreptate! Eu ma refeream la faptul că e pe partea continentală, nu administrativ.
E bine venită precizarea, multumesc!
@mijey: buna seara! De unde se poate lua trenul către Loutraki, din aeroport? Sunt f interesată de transfer...
@Polaroid: Da direct din aeroportul din Atena, e terminal direct si dureaza cam 45-50 de minute drumul
@mijey: si cam cat ar costa. Dati-mi mai multe detalii daca aveti, va rog! Cat despre cazare acceptabilă, la malul mării, aveti ?
@Polaroid: Daca imi amintesc bine, a fost in jur de 12 euro biletul de tren, cat despre cazare, sunt multe hoteluri de 2 si 3 stele la preturi foarte bune, eu fac rezervarile pe booking.
@mijey: buna seara! Vad ca sunt 2 hoteluri diferite. Mantas Seaside e aproape de plaja. Va rog sa imi spuneti cum este amenajată plaja, cum este intrarea în apa in zona respectiva. Merita hotelul???
@Polaroid: youtube
hotelul e foarte ok, plaja e cu pietriele dar sunt toate tocite si nu deranjeaza, apa este destul de adanca relativ aproape de mal
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)