ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.01.2025

NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:

Minunata Lisabona

TIPĂREȘTE URM de aici

Am revenit cu impresii de călătorie, voi mixa obiectivele turistice cu cele de shopping, pentru că așa cum v-am mai informat perioadele de reduceri adevărate sunt în general ianuarie - februarie pentru cele de iarnă, respectiv iulie - august pentru cele de vară, iar dacă tot am ajuns într-o capitală europeană am zis că s-ar putea să găsit ceva fain și să nu mai facem un drum cu mașina la Parndorf și Viena.

Am ajuns vineri seara la cazare și am hotârăt să facem o plimbare până la El Corte Ingles aflat la cca 15 minute de mers pe jos lejer de locația noastră și unde știam că vom găsi și oportunități de cumpărături și de a mânca. Vremea bună, oraș frumos, compania superplăcută, hai la drum! Am găsit același concept pe care l-am mai întâlnit și în Spania și știam la ce să ne așteptăm, așa că reîntâlnirea cu Cortes (cum îi spun eu :)) a fost ca între doi amici vechi, el îmi prezenta, eu alegeam! De ales ai de unde să alegi, totuși impresia mea a fost că prețurile sunt un pic cam mari pentru mijlocul perioadei de reducere de iarnă, așa că nu am cumpărat nimic, am mâncat ceva ușor și am ales să fim chibzuiți.

A doua zi am servit micul dejun și pe un soare puternic am luat-o la pas spre parcul Eduardo VII aflat în spatele stației de metrou Parque, am rămas plăcuți impresionați de tot ceea ce vedeam, am mers până în capătul de sus al parcului de unde am avut o priveliște minuantă asupra capitalei și de acolo am luat-o pe partea dreaptă a Avenida de Libertade, bulevard larg cu magazine de branduri scumpe și celebre, la care noi, în general admirăm și urmărim oferte :) și pe care le mai și găsim! Oricum, de pe acest bulevard am avut ocazia să ne întâlnim cu primul nostru deja celebrul tramvai galben care urca înspre o zonă mai colinară a cartierului, după care un al doilea și la care am rămas uimiți de prețul mare al unui dus-întors și am preferat să urcăm la pas până la primul mirador Praca (Piața) de Alegria de unde ne-am putut face o impresie asupra ceea ce îți oferă aceste locuri.

De acolo, iarăși la pas spre Piața Dom Pedro IV căscând gura și admirând tot ceea ce ne ieșea în cale. Am făcut abstracție de multe dintre locurile și chestiile pe care le găsisem pe net de la tot felul de bloguri (majoritatea sunt copy- paste unii de la alții) și așa cum suntem noi, mai rebeli, mai nonconformiști, am descoperit Lisabona după bunul nostru plac. Am mâncat pastel de nata, am văzut total întâmplător celebra gară Rossio, am intrat în toate magazinele din calea noastră, am umblat fără nici-un plan, de capul nostru și sincer, ne-am bucurat de o zi însorită prin acest oraș minunat și am avut ce vedea!

Am ajuns la Praca do Comercio și am stat pe malul fluviului, am ascultat muzică live și ne-am făcut o groază de poze, de acolo am luat-o în sens invers spre Se (Catedrala) de Lisabona și Castelul Sf. Jorge (Gheorghe), iar în drum am servit și prânzul (alt review cu shopping și mâncăruri), ok, am ajuns la catedrală și am făcut un tur, poze, de acolo la castel, coadă, înghesuială chiar dacă era trecut de prânz, suveniruri, umblat lela pe vechile străduțe, am coborât din nou spre centru și ne-am oprit la Miradouro das Portas do Sol un loc fain care îți oferă vederi largi și frumoase spre alte zone ale Lisabonei pe care noi nu le-am putut vizita din cauza timpului scurt. Bifat fără programare, acolo sunt și artizani care își prezintă oferta de produse, am găsit suveniruri la 3-5 euro și am purces în sens invers spre cazare. Am ales un traseu diferit și am ajuns în zona Rossio, undeva pe niște străduțe unde erau baruri, teatre și alte locații care creeau o atmosferă foarte intimă și pitorească, acolo am stat la băute și povești, iar apoi am plecat spre cazare unde am dormit ca nou născuți.

Duminică, surpriză, deși noi am văzut prognoza meteo și zicea acolo că sunt 40 % șanse de ploaie pe la ora 14 am zis că vom face o vizită în centru să mai vedem câte ceva, îhî, Domnul a hotârăt să dea ploaie după bunul plac, așa că am luat-o la pas spre un centru comercial, după care am servit masa în zonă și spre seară am plecat la Oceanario (Oceanograful) unde am ajuns lejer cu metroul și vreo 15 minute de mers pe jos de la stația Cabo Ruivo (linia roșie spre aeroport). Fiind pasionați de viața marină și având în spate un minim de bagaj informațional am putut face o comparație cu alte obiective de acest gen, concluzia a fost că prețul plătit de 25 de euro/persoană este rezonabil pentru ceea ce am văzut. În imediata apropiere este și telecabina dar noi nu am fost interesați dat fiindcă era seară + ceață + ploaie.

Luni, ploaie din nou, așa că am optat să nu ne grăbim cu micul dejun și împachetatul și am luat fain frumos metroul și ne-am dus la shopping, la Centro Comercial Vasco da Gama unde am pierdut vremea și banii, am luat prânzul și am întins-o la aeroport dat fiindcă avionul nostru neprivat avea să vină.

Revin cu un nou review despre shopping, mâncare, transport prin Lisabona.

Citește și CONTINUAREA aici

Trimis de PușaM in 24.01.25 18:08:58
Validat / Publicat: 24.01.25 19:51:39
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în PORTUGALIA

VIZUALIZĂRI: 249 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (PușaM); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P18 minunata Lisabona
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13950 PMA (din 16 voturi)

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[24.01.25 19:51:27]

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța în Lisabona și împrejurimile sale, LISABONA [orașul]" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

mishu
[25.01.25 00:18:17]

@PușaM: Prin Lisabona am trecut pret de doar cateva ore, timp in care am descoperit orasul gratie unui Hop on-Hop off, ca oras pe parcursul unei croaziere. Avand atat de putin timp la dispozitie, acesta era modul perfect prin care poti sa-ti faci macar o mica parere despre oras. Si cum am ajuns la vapor putin mai devreme, am putut face cativa pasi si pe jos si sa merg putin pe strazile pietruite si in panta de langa port, si sa descopar un magazin plin cu sardine la conserva. Erau atat de multe feluri incat nu m-am putut hotari sa iau ceva, asa ca am lasat pe alta ocazie .

Orasul mi s-a parut fascinant si imi doresc sa il revad. Felicitari, votat cu mare drag.

PușaMAUTOR REVIEW
[25.01.25 17:03:46]

@mishu:, Salut, am să-ți trimit o poză cu magazinul să poți reintra în atmosfera acestui oraș minunat! Doar că nu ai activat primirea de mesaje private, așa că o voi pune pe site .

Yolanda
[26.01.25 11:04:44]

@PușaM: Lisabona e pe lista mea cu obiective de vizitat, când ziceam ca ma duc sa o vizitez aparea altceva mai interesant care ma captiva.

Cu fotografiile tale mi-am facut o prima impresie, poti pune pe site mai multe fotografii, la un rw de calatorii poti pune între 60 pâna la vreo 90 asa ca sa nu exageram. Când ai atins limita de 60 te duci pe pagina cu rw tau si modifici limita de foto. Dar poate stiai asta deja, e un remember.

Calatorii frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[26.01.25 11:09:59]

@Yolanda:

Doar anumiți useri (care au atins un anumit statut, nu mai rețin care) pot face asta = să modifice singuri limita de poze ce pot fi atașate unui review

Ceilalți pot solicita, însă, creșterea limitei (se face de către moderatori) -- solicitările sunt 99.999% aprobate

2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Lisabona și împrejurimile sale: