Vacanta superba in Grecia (Keramoti, Lefkada, Meteora)
pe 29 august 2016 am plecat de la Giurgiu spre Lefkada, Nidri (Perigiali) sejur de 7 nopti achizitionat in ianuarie 2016. Datorita distantei am decis sa facem popas 1 noapte la dus si 2 nopti la intoarcere.
La plecare am inoptat dupa 540 km (Giurgiu - Ruse - V Tarnovo - Makaza - Nimfeea) la Astoria Aparthotel, la Keramoti, in fata insulei Thasos si astfel am bifat faptul ca am beneficiat de un rasarit superb de soare si de cateva ore de plaja la Marea Egee (mi-a placut f mult).
Pe 30 august am plecat spre Lefkada pe A2 si dupa ce am intrat in Salonic deoarece nu am stiut ca A2 are sector comun cu A1 si ca trebuie sa tii Atena destul de mult pana intalnesti optiunea Veria, in sfarsit, apoi totul a fost super (inainte de Ioanina am intrat pe drumul spre Arta, dar prin Preveza, apoi Lefkada).
La Perigiali am stat la Vila Suzanna (Sozyana), exact in spatele bisericii din localitate, o locatie superba cu garaj de 6 locuri sub vila, curte interiora cu lamai, rodii si o bolta superba la intrare. Vederea era catre mare, spre insulele Scorpio si Meganissi.
Pt viitorii oaspeti ai vilei: eu am ajuns dupa ora 19 si nu am gasit pe nimeni care sa ma cazeze; intrasem oarecum in panica dar pana la urma am rezolvat; ceea ce vreau insa sa va spun este ca trebuie sa cititi lista cu camerele (ocolo va veti gasi numele la camera x; ei bine mergeti la acea camera si gasiti cheia in usa si totul aranjat pt voi; la plecare procedati la fel, lasati cheia in usa). Recomand vila, sunt studiouri cu frigider Bosh (cu congelator), plita electrica dubla, hota, vase pt strictul necesar, balcon imens tip terasa cu copertina.
In Lefkada va recomand sa nu achizitionati sejur cu masa deoarece va duceti acolo pt a vedea niste plaje superbe si sunteti plecati mai toata ziua. Daca cautati turismul tip molusca (masa, plaja, masa plaja...) nu va duceti in Lefkada. Insula este superba de aceea urmatorulul meu sejur acolo va fi 2* 7 nopti.
Pt cei care nu se duc cu masina se poate inchiria din Nidri scuter, atv, auto. Nimeni nu circula cu veste reflectorizante, casca... eu nu am vazut Politie; nu stiu daca in Lefkada exista meseria de paznic sau de salvamar, desi nu se fura nimic si nici nu am auzit de careva innecat).
Insula e superba, am mers pe plajele despre care citisem pe AFA. Sunt intradevar fabuloase. Nu trebuie sa ratati Milos, Pefkoulia, Kathisma, Porto Katsiki. La Egremni puteti ajunge daca achizitionati o croaziera care cuprinde ocolul insulei Lefkada pe la extremitatea sudica (Capul Dukato) si oprire pt innot pe plajele Egremni si Porto Katsiki, apoi escala la Fiskardo (Kefalonia), escala pe o plaja din Itaka, escala pe Scorpio (fosta insula a Fam. Onasis, acum a unui comunist cinstit rus). Tot in croaziera se viziteaza Pestera Papanikolis din Insula Meganisi. Eu am mai vizitat Cascada Nidri cu Cheile Dimosari. Peisajul e superb si merita efortul.
La plecare pt a rupe distanta am achizitionat 2 nopti la Kalambaka pt a vizita Meteora (am stat la Totti Boutique Room pe care-l recomand). Pt a ajunge la Kalambaka am parcurs drumul Lefkada Prevezza, Arta, Trikala, Kalambaka. Arta-Trikala e cat 2 Transfagarasane cumulate (e infricosator prin faptul ca nu e circulat). Nu recomand acest drum.
La Kalambaka recomand vizitarea Bisericii Bizantine din sec 11 si desigur manastirile de pe Meteore.
In Kastraki recomand taverna Protato: au cel mai bun suvlaki de porc (pe tepuse de frigarui din metal).
La intoarcere am folosit varianta prin Kulata, Sofia, Plevna, Ruse. Senzatia la intrarea in Bulgaria din Grecia a fost aceiasi pe care am avut-o pe Otopeni cand am venit din Emirate: totul gri!
Trimis de hasdrubal in 11.10.16 21:31:53
- A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (hasdrubal); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@hasdrubal, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
”La plecare am inoptat dupa 540 km [... ] la Astoria Aparthotel, la Keramoti
”La Perigiali am stat la Vila Suzanna (Sozyana)
”am stat la Totti Boutique Room pe care-l recomand
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestor destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
@hasdrubal:
Votat cu mare placere, iubesc Grecia si prin toate locurile descrise de tine am fost.
Meteorele m-au impresionat si imi doresc sa pot petrece acolo noaptea de Inviere, cat inca mai au ceva traditional, grecesc si am inteles ca la Kastraki este cel mai recomandat. De fapt am si stat in Kastraki doua nopti.
Imi place expresia "turist molusca", buna.
Vacante frumoase!
Felicitari pentru frumoasa vacanta greceasca petrecuta in minunata insula Lefkada, in care m/as intoarece oricand cu mare bucurie. Si noi am incercat un surf la VAsiliki, cum vad in poza alaturata. Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, ca si pentru pozele lamuritoare. Alegeri inspirate si vacante frumoase!
- Jul.2024 Apă frumoasă și cam atât — scris în 03.08.24 de Corina22 din ARAD - nu recomandă
- Sep.2023 Lefkada in sapte zile — scris în 25.09.23 de corneliualex din FOCşANI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Vacanta perfecta in Lefkada (1) — scris în 24.07.23 de raducannicolae din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Reintoarcere in Lefkada — scris în 08.08.22 de Versus din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Lefkada la control, după 3 ani — scris în 22.07.22 de Catalin Mate din ORADEA - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Lefkada, visul meu albastru (v) — scris în 13.02.22 de adryana din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Un mic colț de Rai - partea a doua! — scris în 09.10.21 de dancapy din BUCUREșTI - RECOMANDĂ