GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Acum că am reușit să scriu despre escala din Kalampaka și cazarea de la vila Dimarion, pot încerca și eu să vă îimpărtășesc din bucuria trăită în Lefkada, fără a avea pretenția de a mă ridica la nivelul acelor review-uri care m-au determinat să aleg Lefkada în pofida faptului că mergeam și cu copii, din care unul fără să fi împlinit 5 ani și niciunul nu este vreun înotător de soi.
Cum am mai scris, poziția vilei mi-a oferit un acces foarte facil la Kathisma și la plaja din Agios Nikitas, drept pentru care am și frecventat ceva mai des aceste locații. La Agiofili am fost în croaziera celor 7 insule, căci erau valuri și nu se putea ancora la Porto Katsiki, iar la Egremni nu am ajuns de teama scărilor și oboselii copiilor. La Porto Katsiki am ajuns în cele din urmă cu mașina prin Athani. Apropo după Athani, la răscrucea spre Egremni, când spre Porto Katsiki se continuă înainte este o tavernă Avra, care are și personal vorbitor de limba română, dar și reclamă în română!
Nu știu dacă mai pot descrie aceste plaje având în vedere că sunt atât de bine creionate în review-urile anterioare de pe acest site, dar pot spune că eu și băiatul am preferat Porto Katsiki, iar partea feminină – Kathisma, deși niciunii dintre noi nu putem blama frumusețea plajelor de la Agiofili și Ag. Nikitas.
Miercuri am fost în croazieră cu Makedonia Palace (45 euro pentru toată formația), iar la final căpitanul ne-a anunțat că, întrucât nu a putut ajunge în Porto Katsiki, toți cei care au fost în această croazieră pot să facă din nou croaziera fără să mai plătescă ceva în zilele de sâmbătă, duminică sau luni (căci joi și vineri Makedonia Palace nu mergea în croazieră, ci Epistanos parcă...). Și așa a și fost căci joi la Porto Katsiki ne-a găsit acest vas și Nidri Star, dar și nu Makedonia. Nu am avut parte de aceleași senzații ca și Ionescunic, dar totuși au fost destule doamne care se tăvăleau pe jos din cauza răului de mare provocat de valurile destul de consistente... Atenție la prețurile practicate la terasele din portul Fiscardo, acestea erau mai mari decât în Lefkada, dar și porțiile erau invers proporționale cu prețul!!!
A... și cu această ocazie am început să percep ce procent covârșitor îl au turiștii români pe insulă. Imaginea completă a fost sâmbătă când, în jurul orei 10.30, am numărat nu mai puțin de 16 mașini pe plaja din Kathisma și asta doar în fața barului Kopla. Frumos a fost când, după un set de înjurături cu specific românesc, cineva a întrebat-o pe soția mea: „Where are you from? ”… Răspunsul a fost însă dezarmant pentru cel care folosise setul de înjurături: “Puteți vorbi tot în română, ca și până acum! ”
La întoarcerea din croazieră, datorită răului de mare resimțit și de unii membrii ai familiei mele nu am mai rămas în Nidri pentru cină și cumpărături (am căutat apoi ca nebunul bere Zorba prin toate magazinașele, dar degeaba!!! . Cred că au doar în Nidri, acum la 3,90 euor/4 cutii de 0,5l; însă nu am luat pentru că era prea dimineață și însemna să le plimb și cu vasul...), ci am plecat direct spre Agio Nikitas.
Ar fi fost însă prea scurtă și seacă această zi, așa că am ales drumul peste munți (sugerat și de navigație de altfel) !!! Apropo, am constatat că Navigon-ul avea o boală nebună de mă băga pe cele mai înguste străzi, ănsă nu regret căci așa am putut vedea Lefkada și în părțile sale mai puțin comerciale! Eh... pe acest drum soției îi pierise de tot zâmbetul de pe față având în vedere lățimea și serpentinele drumului ales. Momentul culminant a fost când era să ratez o curbă foarte periculoasă, dar nesemnalizată deloc!!! Apoi trecerea în paralel cu o altă mașină din București, care venea din sensul opus, și care a putut fi făcută doar pentru că ne-am întâlnit pe o porțiune de drum mai lată și că ne-am pliat oglinzile a fost doar o bagatelă. Dacă vă grăbiți alegeți drumurile mai lungi care au la bază trecerea prin Lefkada... asta nu vă asigură însă și acel sentiment minunat pe care-l ai când privești minunatele peisaje din Lefkada!
La Kathisma era plaja amenajată cu șezlonguri și umbreluțe, dar dacă îți comandai ceva de la bar le puteai folosi fără a mai plăti ceva suplimentar, asta o pot afirma pentru Kopla Cafe și nu știu dacă schimbă regula jocului din iulie, când se consideră că începe sezonul... Ceva prețuri de pe aici: cappuccino – 3,50 euro, espreso – 2,50 euro, suc de la cutie – 3,00 euro, omleta – 3,50 euro, suc natural fresh – 5,00 euro. De menționat că am sesizat o diferență de 0,50 euro cel puțin la espreso la prețurile practicate pe plajă față de cele practicate la bar, astfel că la bar era 2,00 euro, însă se primea bon fiscal pentru fiecare comandă, probabil așa se explică și lipsa tarifelor pentru șezlonguri, dar nu cred că deranja pe nimeni acest aspect.
Roberto de la To Steki (ai cărui bunici din zona Constanței se stabiliseră aici) ne-a spus că cel mai bine este de venit în Lefkada în septembrie și cred că are dreptate, căci atunci poți găsi și smochine, măsline, dar și prețurile revin la nivel de extrasezon.
Dacă tot am adus vorba de To Steki, vreau să vă spun că noi aici am mâncat de 3 ori, fiecare altceva de fiecare dată și nu ne-au dezamăgit cu nimic. Poate doar cu constatarea din ultima seară că deja începuseră să simtă adierea sezonului și au mai ridicat un pic prețurile (mousaka de la 6,50 euro la 7,00 euro, vinul alb de la 7,00 euro/litru la 8,00 euro/litru, cel roșu încă nuți schimbase prețul, dar și alte mici corecturi de preț rămânând însă taverna cu prețurile cele mai competitive, mai ales că aici nici nu ți se trecea pâinea în nota de plată. Ah ce pâine gustoasă... Și asta în condițiile în care noi cam evităm pâinea!!!). Am să încerc să menționez și aici câteva prețuri, dar care la ora această să fie deja depășite: mix sea food – 15 euro, caracatiță grill – 12 euro, coaste de miel – 9 euro, baclava – 3 euro (parcă un pic mai nereușită asta!), special Gyros – 7,50 euro. De menționat că garniturile și pâinea erau incluse.
Am vizitat și Mănăstirea Faneromeni, însă am evitat să merg luni, deoarece îmi spusese proprietarul de la Dimarion că este foarte aglomerat datorită pelerinajului ocazionat de Rusalii. Așadar am mers marți și am putut constata și aici “urmele civilizației” ce pot fi găsite și la noi în piețe după concerte sau Revelion... Foarte tupeist aici papagalul din mini-grădina zoo, care a sărit să-mi ia cheile de la mașină din mână! Apoi am mers în Lefkada să facem mici cumpărături pentru dimineți și seri, având în vedere dotările vilei Dimarion. Ca și organizare și ofertă, Lidl de aici este mai bun decît Carrefour-ul local (acesta e un fel de Carrefour Market de la noi). Se poate merge însă și în piața locală a Lefkadei, parcă Agios Spiridon... Asta deși am înțeles ulterior de la Panos că ar fi fost mai bine să merg în altă piață din Lefkada, poate la anul...
Când am plecat de la Porto Katsiki, trecut și prin Vasiliki, unde am servit masa pe malul mării la Taverna Miramare în condiții foarte bune. Aici porțiile erau însoțite de garnituri, desertul (cireșe) era bonus și se plătea suplimentar doar 0,90 euro/persoană, plată pe care noi am asociat-o feliilor de pâine (excelente de altfel) și cubulețelor de unt care ne-au fost servite înainte de ceea ce comandasem noi. Excelent stifado (10,90 euro), dar și peștele spadă (13,90 euro) și puiul stil Miramare (11,90 euro) au născut discuții la masă când fiecare susținea că alegerea sa a fost cea mai bună...
Deși consider că am stat prea puțin în Lefkada, greu mă pot opri din a scrie despre aceste locuri și constat cu stupoare că am scris deja atât de mult și tare îmi este teamă să nu plictisesc pe cineva, așa că am să las pozele atât de stângaci făcute să vorbească, iar dacă
Deci... a fost o vacanță scurtă, intensă și plăcută. Întrucât consider că am ceva restanțe față de Lefkada promit să revin, poate în septembrie 2014...
Trimis de VYK_CIVIC in 04.07.13 22:46:58
- A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (VYK_CIVIC); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Se vede ca am lipsit ceva vreme de pe aici, ma uit si vad... grecia... grecia e semn clar ca si eu trebuie sa plec in grecia. Tot spun la anul... ma apuc sistematic de ea insa intervin altele si o aman.
E pe zi ce trece mai clar pentru mine ca e minunata, am fost si eu pe ici pe colo insa nu suficient si de cate ori citesc rw-uri asa ''dotate" mai ca i-mi vine sa ma sui la volan si sa nu ma opresc decat la malul marii... care sa fie... care sa fie... (despre mare vb)
@VYK_CIVIC:
”Am vizitat și Mănăstirea Faneromeni, însă am evitat să merg luni, deoarece îmi spusese proprietarul de la Dimarion că este foarte aglomerat datorită pelerinajului ocazionat de Rusalii.
Noi am trecut pe acolo luni vrând să ne întoarcem la Ponti-Vasiliki pe drumul de est, mai lat, cu mai puţine curbe. Fuseserăm în acea după-amiază la plaja Agios Ioannis şi nu voiam să ne prindă noaptea pe drumurile din vest.
Deja de duminică (zi în care am vizitat noi Mănăstirea Faneromeni) târgul începea să se organizeze. Luni era cu mult mai întins, iar circulaţia se făcea cu dificultate deşi erau agenţi de poliţie la datorie.
Nu ştiu ce să zic. Câtă credinţă şi cât mercantilism este într-o astfel de sărbătoare?
@iulianic: Apropos... cum era pe plaja din Ponti? Am vrut să stăm şi noi câteva ore pe acolo, dar ne-a speriat vântul care bătea prin port şi de pe terasă am mers doar la cumpărături de suveniruri. Dealtfel acest curent prezent în sud, m-a determinat să nu aleg cazarea în Vasiliki.
@VYK_CIVIC: Plaja din Ponti este poate cea mai cuminte şi cea mai accesibilă plajă dintre toate cele vizitate de noi. Este foarte potrivită pentru familiile cu copii. Intrarea în apă este lină, puţin adâncă pe o distanţă mare, iar pietrele sunt puţine şi nu supărătoare ca pe alte plaje. De fapt aici este o porţiune cu iarbă, apoi începe o alta cu nisip şi ceva pietriş. Pe plaja de la Ponti se poate merge şi fără pantofii aceia speciali pentru pietre.
Vântul şi curenţii sunt aspecte pe care eu nu le pot explica prea bine. Pot spune doar că nu este permanent un vânt ca cel prins de tine. Am stat 10 zile acolo (17-27 iunie). În prima săptâmână am remarcat cam la aceeaşi oră (4-5 după amiază) un uşor vânticel - plăcut - care se oprea total seara. În ultimele zile a continuat şi noaptea, iar pe 25 şi 26 a fost furios şi ziua ceea ce a făcut ca valurile să fie mari peste tot. Cred că organizatorii Regatei de surfwind (care avea loc în perioada 25-30 iunie în golful Vasiliki) au comandat acel vânt favorabil doar pentru ei.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Apă frumoasă și cam atât — scris în 03.08.24 de Corina22 din ARAD - nu recomandă
- Sep.2023 Lefkada in sapte zile — scris în 25.09.23 de corneliualex din FOCşANI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Vacanta perfecta in Lefkada (1) — scris în 24.07.23 de raducannicolae din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Reintoarcere in Lefkada — scris în 08.08.22 de Versus din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Lefkada la control, după 3 ani — scris în 22.07.22 de Catalin Mate din ORADEA - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Lefkada, visul meu albastru (v) — scris în 13.02.22 de adryana din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Un mic colț de Rai - partea a doua! — scris în 09.10.21 de dancapy din BUCUREșTI - RECOMANDĂ