Inca o vacanta cu straita-n spinare, dar cu o buna si sustinuta munca de documentare, o vacanta cu multe necunoscute si cu mai multe asteptari...
Ceea ce initial s-a vrut o „iesire” in Muntenegru, s-a transformat intr-o vacanta in Corfu, pentru ca, in final, sa esuam pe Lefkada... Bine ca ne-am oprit aici, ca mai aveam putin si ajungeam iar in Zakynthos...
Dupa un drum lung, cu escala la Meteora, am ajuns pe Lefkada, considerata o insula, desi, practic, am traversat doar un pod de vreo 20 de metri – fara ferry, fara costuri suplimentare. In functie de locatia aleasa, o puteti lua pe partea estica – spre Nidri – mai putin spectaculoasa, dar totusi frumoasa, sau pe cea vestica, mai salbatica, mai spectaculoasa, care ofera acces la celebrele plaje (Agios Ioannis, Skala Gialou Beach, Agios Nikitas Beach, Kalamitsi Beach, Gialos Beach, Egremni Beach).
Pentru a fi cat de cat aproape de ambele coaste, am optat pentru o cazare in golful Vassiliki, in sudul insulei, un loc perfect (si foarte frecventat) pentru amatorii de wind-surfing, dar nu numai pentru ei... ba chiar si plaja era buna, cu pietre pe mal, dar cu nisip fin in apa...
Din Nidri puteti lua – si e chiar recomandabil sa o faceti – un vaporas care va poate oferi o plimbare de o zi in jurul insulei, apoi spre Kefalonia si Ithaka. De asemenea, nu ratati tavernele din port – se mananca foarte bine acolo. Iar daca tot sunteti in zona, trageti o fuga pana la cascada, cu masina bine-nteles... doar ultima parte – cateva sute de metri – se parcurge pe jos.
Nu ezitati sa faceti o vizita plajelor celebre de pe coasta vestica – nu uitati aparatul foto – merita vazute, filmate, fotografiate, unele mai putin recomandate pentru plaja: plaja de pietris, apa adanca la mal si curenti puternici...
In sud, puteti vizita stanca de pe care se spune ca s-ar fi aruncat in mare poeta Sapho – peisajul e de vis...
As recomanda aceasta destinatie celor mai activi, dinamici, celor carora le place „hoinareala”, desi, cazarea fiind pe malul marii ne-am (v-ati) putea limita si la o vacanta „statica”, dar ar fi pacat...
Sunt foarte multe locuri frumoase de vazut aici, peisaje superbe, mancarea este foarte buna, asadar, un loc pe care-l recomand 100%.
Trimis de rodik in 06.01.13 23:40:12
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (rodik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Ce bine ati esuat... am de gand sa bag niste bete pe la carma s-o blochez sa esuez si eu pe-acolo
Felicitari pentru fotografii. Toate sunt frumoase.
- Jul.2024 Apă frumoasă și cam atât — scris în 03.08.24 de Corina22 din ARAD - nu recomandă
- Sep.2023 Lefkada in sapte zile — scris în 25.09.23 de corneliualex din FOCşANI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Vacanta perfecta in Lefkada (1) — scris în 24.07.23 de raducannicolae din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Reintoarcere in Lefkada — scris în 08.08.22 de Versus din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Lefkada la control, după 3 ani — scris în 22.07.22 de Catalin Mate din ORADEA - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Lefkada, visul meu albastru (v) — scris în 13.02.22 de adryana din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Un mic colț de Rai - partea a doua! — scris în 09.10.21 de dancapy din BUCUREșTI - RECOMANDĂ