Am hotarat sa vizitam Istanbulul pentru prima data si nu am regretat. E insa un oras pe care sa il vizitezi de mai multe ori sau intr-un sejur mai lung. Am intrat in Turcia prin vama de la Malko Tarnovo (la bulgari) si drumul a fost bun si cu peisaje frumoase. Cazarea am avut-o la Hotel Yasmak Sultan (vezi impresii) cu conditii excelente.
Dar ce poti face 2 zile efectiv in Istanbul?
Am incercat sa vedem cat mai multe obiective mai ales ca ne-a ajutat vremea care pentru mijlocul lui iulie a fost nu prea calduroasa. Am prin perioada Ramadanului si zic eu a fost bine, mai ales ca am citit ca nu e bine sa mergi in aceasta perioada.
In prima zi am vazut Palatul Topkapi, tur ce ne-a luat cam 3 ore. Am mers acolo dimineata pentru a nu prinde aglomeratie si asa a fost caci era casele de bilete libere (intrarea 25 lire pentru palat si 15 lire pentru harem). Palatul e superb si are o locatie excelenta cu vedere spre Cornul de Aur. Dupa amiaza am fost la Sfanta Sofia (intrarea e 25 lire pentru adulti, copiii sub 18 ani free), o bijuterie impresionanta pentru arhitectura si pentru istorie. Am vazut si Bazilica cisterna (intrarea 10 lire dar merita). Apoi am mers la Moscheea Albastra unde a fost foarte aglomerat si din cauza Ramadanului (intrarea libera).
A doua zi am mers cu tramvaiul la Marele Bazar unde mergi ca la Luvru, preturile fiind exagerate. Acolo am fost abordati de comercianti insistenti care voiau sa ne vanda o haina de piele la 400 euro, aceeasi haina am vazut-o la Paralia Katerini cu 150 euro. Le-am spus acest lucru si au zis ca trebuie sa faca afaceri cu grecii. Pe stradutele din jurul bazarului sunt marfuri de aceeasi calitate la preturi mult mai bune.
De la bazar am mers la Moscheea Suleyman (intrarea libera) unde am vazut si mormantul sultanului, al sotiei si al copiilor. Aici aglomeratia nu exista sau am prins noi liber. Spre seara am facut un tur cu autobuzul etajat pana in partea asiatica (pret 20 euro, copiii free), dar merita. Am vazut multe obiective pe care nu le-am fi vazut altfel.
Mesele de pranz si cina le-am luat la multele terase din piata Sultanahmet cu mancare foarte buna si preturi cam piperate (3 portii de mancare cam 30 de euro).
Ne-am despartit cu greu de Istanbul dar cu dorinta de a reveni pentru oras dar si pentru oamenii care sunt deosebit de draguti.
Trimis de marius_cristian in 30.07.13 10:26:26
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marius_cristian); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Oct.2024 A patra zi în Istanbul, minunăție de oraș — scris în 07.11.24 de vladix18 din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 Patru zile superbe în Istanbul (3) — scris în 31.10.24 de vladix18 din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 Patru zile în superbul Istanbul (2) — scris în 30.10.24 de vladix18 din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 Patru zile pline în Istanbul — scris în 28.10.24 de vladix18 din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 5 zile in Istanbul — scris în 12.10.24 de Lumi713 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2024 City break Istanbul — scris în 07.05.24 de Dan-George din BRAILA - nu recomandă
- Oct.2023 Istanbul prin ochii nostri — scris în 30.06.24 de GloriaS din CORNETU [IF] - RECOMANDĂ