Cabo Verde... un nisip cum rar ti-e dat sa vezi, si o apa turqoise... care iti taie rasuflarea! O insula frumoasa, linistita, fara o viata de noapte zgomotoasa cum intalnesti in alte destinatii de concediu.
Localnicii foarte prietenosi, dar insistenti in acelasi timp, si greu mai scapi de ei, fara sa le treci pragul bazarului pe care il detin.
Ne-am cazat la un micut si frumos hotel '' Dunas de Sal'', situat la 300 de metri de plajă, cu 2 piscine curate, inconjurate de o mica gradina. Am avut parte de muzica live, de buna calitate (specifica locului), dar doar odata pe saptamana.
Am vizitat insula in luna iulie, plaja nu foarte aglomerata, de multe ori aveam impresia ca toata plaja imi apartine :)
Apa din ocean este rece, dar superba, iar cativa pestisori inotau impreuna cu noi :)
Recomand aceasta frumoasa insula pt doritorii de relaxare, sunt si activitati pe care le puteti face, cum ar fi : cu Atv-urile prin desert, puteti merge seara impreuna cu ghidul sa vizitati broscutele testoase, sporturi de apa, sau sa vizitati insulele din imprejurimi, dar este destul de scump.
Daca ajungeti acolo, nu ratati '' The Blue Eye'' ,o pestera cu tavanul surpat iar in jurul pranzului, soarele face ca apa sa fie de un albastru minunat, un ''ochi de apa fosforescent''…e umpic infricosator sa te apleci sa vezi, dar sa mai faci poza :))
Noi ne-am bucurat printre altele si de o plimbare cu bicicletele prin ''sat '' :))
Am avut parte de o vreme superba, soarele apune destul de devreme (pe la ora 18), si rasare la prima ora a diminetii, ora 6.
Am ramas cu o frumoasa amintire... Cabo Verde, insula fara stres, asa cum te si saluta localnicii - No stress !
Cum am ajuns acolo? Din Munchen am luat avionul, am aterizat in Boa Vista, nu ne-am dat jos din avion, doar am asteptat pana au mai urcat cativa turisti, apoi ne-am continuat drumul in Sal, la destinatia finala :)
Am luat tot pachetul prin agentie, avion, cazare + mic dejun, cost total cu transfer din Ro pana in Munchen - aprox 1.500 euro , pt 2 pers, plus cheltuieli
Trimis de ruxandra_12 in 19.09.16 16:40:59
- A fost prima sa vizită/vacanță în CABO VERDE
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ruxandra_12); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@ruxandra_12: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Draga mea, daca e sa te citez, ai scris "umpic" prea putin despre aceasta destinatie frumoasa. As fi vrut sa ma delectez cu un articol mai detaliat, dar ma multumesc si cu atit si iti urez bun venit!
Ce mincaruri bune ati mincat acolo? Cind ai timp poti sa ne spui cum a fost excursia cu bicicletele? De unde ai contractat=o, cit a costat si cit a durat? Ati avutd ghid s-au v-ati plimbat de capul vostru?
Poza cu bicicletele e favorita mea!
@adri-nico: Da, asa este, prea putin... Din pacate excursia a fost acum 3 ani, si imi reimprospatez memoria cu aceasta ocazie, si apoi imi raman ca amintiri
Mancarea nu a fost ciudata, cum se asteptau multi sa fie, noi am mancat seara doar la 2 restaurante, unul italian, si unul englezesc, ne-a placut si am ramas fideli. La Valeria, si Bayles. Traditional din Cabo Verde, o tocanita cu porumb, care nu m-a impresionat , gemuri de portocale, mango... nimic ciudat!
Plimbarea cu bicicletele am facut-o de capul nostru, am luat strada cu strada, pana am ajuns in zonele saracaciose, pe care le intalnesti la margine. Am inchiriat bicicletele, de la o firma din apropierea hotelului nostru, nu a fost scump, 10 sau 15 euro, cred ca 4 ore.
Astept si alte intrebari
- Feb.2023 Doi într-unu' – cum s-ar spune — scris în 19.04.23 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 Să descoperim Insula Sal – Partea a II-a — scris în 05.04.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 Să descoperim Insula Sal – Partea I-a — scris în 10.03.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 O scurtă plimbare prin Santa Maria — scris în 05.03.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 Circa 14000 km, prin aer — scris în 28.02.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 Sal Cabo Verde — scris în 16.01.20 de i_ank79 din PIATRA-NEAMţ - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Vacanță în Insula Sal. Hotel Oasis Salinas Sea și turul insulei — scris în 03.11.19 de alxmst din LIVERPOOL - RECOMANDĂ