Rhodos sau Insula Soarelui, asa cum mai este denumita de greci, este o frumoasa destinatie turistica, care poate oferi in acelasi timp si munte si mare, si odihna, dar si plimbare, plina de multe obiective turistice antice, care merita toata atentia.
Orasul cetate Rhodos este situat vis- a- vis de Portul Mandraki (de unde puteti lua feribotul pentru a face o plimbare in Marmaris - Turcia), pe ale carui stradute inguste te poti pierde in melancolia cladirilor vechi si pline de atatea istorie si filosofie. Aici puteti vizita Castelul Cavalerilor Ioaniti, o impunatoare fortificatie sau puteti servi fructe de mare la terasele de pe stradutele inguste,
Un alt obiectiv touristic, pe care l-am vizitat este satul Lindos. Am luat barca din statiunea Faliraki, catre Lindos. Asa am avut ocazia sa vedem si Golful Antony Queen si locul unde a fost filmat filmul Tunurile din Navarone si o mica bisericuta care poarta hramul Sfantului Nectarie.
Lindos este un loc mirific din punctul meu de vedere, daca nu ai vedea barcile modernizate ai putea sa iti imaginezi ca te afli in secolele 2 - 3. Contrastul dintre casele albe si marea turquaz este fabulous, oferind ochilor si sufletului o relaxare absoluta.
Aici ai ocazia sa alegi daca urci cu magarusul sau pe jos pana pe Acropole pentru a putea vizita ruinele Templului Zeitei Atena. Merita tot efortul. De sus panorama este unica, golful Sf. Pavel ofera o panorama pe care nu o vei uita niciodata. Pe acoperisurile casutelor, la terasele amenajate, poti servi masa sau te poti racori cu o bautura admirand frumusetea Greciei. Cred ca influenta lui Socrate si a celorlalti filosofi inca se simte si te face sa mediteti mai mult asupra fruusetii acestei lumi.
Pe scurt, m-am simtit extrordinar in Rhodos si recomand cu incredere aceasta destinatie atat celor romantici, cat si celor practici, celor care au copilasi sau celor care isi cauta inca jumatatea.
Trimis de emafunhouse in 04.08.14 15:29:51
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (emafunhouse); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat la rubrica "Descoperă insula Rhodos" (deja existentă pe sait).
- Mar.2024 O zi de primăvară pe Coasta Estică a Insulei Rodos — scris în 16.04.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Plimbare relaxantă pe Coasta Vestică a Insulei Rodos — scris în 14.04.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Plajele nisipoase ale Rodosului (și câteva pietricele ici-colo) — scris în 25.09.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Mânăstirea Filerimos, musai de văzut în Rhodos! — scris în 25.07.22 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Din nou în Rhodos, vacanța mea de vară! — scris în 26.06.22 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Est-vest-est prin măruntaiele verzi-albastre ale Rhodosului (II) — scris în 21.11.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Est-vest-est prin măruntaiele verzi-albastre ale Rhodosului (I) — scris în 19.11.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ