GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pe aceasta parte a insulei am vazut mai multe plaje si as dori sa va dau cateva detalii despre ele, poate va vor ajuta in alegerea zonei in care va veti caza. De mentionat ca pe coasta de est, marea este linistita, fara valuri, pe cand pe partea vestica marea Egee este mai agitata si bate mai tare vantul.
Topul acestor plaje este pe baza celor vazute personal si este realizat in functie de preferintele mele (care nu trebuie sa coincida cu ale altor colegi de forum). Deci sa incepem:
1. Prasonissi – este situata la capatul de sud al insulei si se ajunge ori cu masina inchiriata ori cu autobuzul (cu schimbare in Lindos). Pretul unui bilet din Rhodos este de 8,5 euro, iar drumul dureaza circa 2 ore si 15 minute, dar merita pentru ceea ce veti vedea.
Aici intalnim un fenomen deosebit: un istm (o fâșie îngustă de pământ mărginită pe ambele laturi de apă) care leaga insula Rhodos de alta insula, in anumite momente ale zilei si anului. Cand vine fluxul aceasta fasie de pamant se inunda si cele doua insule sunt despartite de apa. Apa se retrage odata cu refluxul si astfel insula Rhodos isi mareste suprafata. Pe de o parte avem marea Egee (zbuciumata si cu valuri), iar de cealalta parte avem Mediterana cu ape mult mai linistite. Intreaga zona este acoperita cu un nisip extrem de fin, iar masinile care o traverseaza, trebuie sa faca acest lucru cat inca este ud nisipul, altfel risca sa ramana impotmolite in stratul gros de nisip. Veti intelege mai bine din pozele atasate.
Eu am facut baie in Mediterana, deoarece valurile mari din Egee (unde si intrarea in apa este abrupta) sunt periculoase. Intrarea in apa marii Mediterane este destul de lina, chiar si la 15 m de mal apa nu trece de 2 m. In apa este numai nisip, iar valurile sunt mici si nu prezinta pericol major. Aici este raiul surferilor, deoarece vantul bate nestingherit... de regula coasta de est este aparata de vantul din vest de catre muntii care traverseaza insula de la nord la sud, dar aici nu exista obstacole intre mari. Sunt multi pasionati de surf sau de parapanta care trage placa pe apa (in loc de panza). Aici nu exista umbrele (nu ar rezista vantului) sau sezlonguri, dar o sedere pe nisipul fin, nu strica nimanui. Exista si posibilitati de cazare aici si vreo doua-trei taverne unde puteti manca. Mie mi-a placut foarte mult aici si de aceea am rezervat locul unu acestei plaje. Cred ca este interesant de vazut momentul cand fluxul inunda aceasta bucata de pamant.
2. Lindos beach – este plaja din apropierea orasului cu acelasi nume si este situata intr-un golf superb, unde ancoreaza multe vaporase de croaziera, iar turistii pasionati de inot se rasfata in apele verzui-albastrui. Plaja este cu nisip, cu intrare destul de lina in apa. Din pacate nu stiu pretul pentru inchirierea de sezlonguri si umbrela. Apele sunt cristaline, iar majoritatea turistilor sunt italieni, nemti si britanici si se practica snorkelingul. Stati pe plaja si admirati Acropolele de pe dealul din apropiere.
3. Ladiko Bay – este un golf minunat, foarte linistit cu ape cristaline si o plaja, nu foarte mare, care are in mare parte nisip, dar si ceva pietricele. Este inconjurat de stanci abrupte pe doua laturi.
Exista si o parcare gratuita, daca veniti cu masina. Daca veniti cu autobuzul (cereti soferului sa opreasca la Anthony Quinn beach, care se afla la 150m de Ladiko) veti avea de mers pe jos cam 15 minute (cam 700-800m), dar merita. Sunt indicatoare si nu aveti cum sa ratati plaja. Pretul pentru o umbrela si 2 sezlonguri este cam piperat-11 euro-dar puteti sta si pe nisip. Alaturi este un mic bar si o taverna unde puteti bea sau manca cate ceva. Intrarea in apa este lina si veti gasi destule stanci/pietre de dimensiuni mai mari sau mai mici pe care puteti sta chiar si la 30m de mal. Aici sunt multi amatori de snorkelling-zona este ideala pentru asa ceva. Am sta vreo 2 ore aici si merita sa ajungeti la Ladiko Bay. Aici opresc si multe vaporase care fac croaziere pe coasta estica, iar turistii de la bord se scalda in apele cristaline.
4. Faliraki – este situata in statiunea cu acelasi nume si este cea mai lunga plaja din insula. Are o lungime de 3-4 km si din ce am vazut eu este numai cu nisip. Intrarea in apa (si aici tot nisip) este extrem de lina si chiar si la 50 m de mal, apa nu trece de 1,5-1,8 m. Este foarte potrivita pentru familiile cu copii. Pe plaja veti gasi vreo 3 zone in care puteti sa va plimbati cu ‘’banana’’, cu ‘’canapeaua’’ (este un fel de canapea gonflabila, unde incap 3-4 persoane, si este trasa de o barca cu motor) sau puteti face parasailing (veti vedea in poze).
O barca cu motor trage o parasuta al carei cablu se intinde de la bordul barcii, iar 2 persoane legate de aceasta parasuta se inalta in aer. Cred ca este o senzatie deosebita, iar amatorii de adrenalina pot incerca asa ceva. Barca cu care se lansau doritorii de senzatii tari avea deviza”fly dry, fly safe, fly high’’. Pretul pentru 2 sezlonguri si o umbrela este de 7,2 euro, tichet care este valabil toata ziua. Eu am plecat la pranz si am revenit dupa-amiaza, daca vi se cere, trebuie doar aratat tichetul.
Tot aici este si un mic port de unde pleca vaporase in diferite croaziere, inclusiv catre portul Mandraki din capitala Rhodos. Daca stati in aceasta zona, puteti merge in Rhodos cu vaporasul si sa va intoarceti cu autobuzul. Statiunea este plina de taverne, terase, cafenele, cluburi si discoteci si are o viata de noapte tumultoasa.
5. Anthony Quinn Bay – este situata la mica distanta (150m) de Ladiko Bay. In acest loc s-au filmat scene pentru ‘’Tunurile din Navarone’’ si este astazi cunoscut dupa marele actor. Este o plaja stancoasa, marginita de pini care coboara pana aproape de apa. Din punct de vedere al peisajului este spectaculoasa, dar din punct de vedere al plajei (care este numai cu pietre, inclusiv in apa si ingusta) nu prea mi-a placut. Probabil ca sunt persoane care prefera acest tip de plaja si care ar fi incantate sa stea in acest loc. Plaja se aglomereaza dupa ora 10 si cu greu veti gasi un loc unde sa stati. Deasupra plajei este si o mica taverna unde puteti bea un ouzo sau alte tipuri de bauturi. Pretul pentru 2 sezlonguri si o umbrela – 11 euro.
6. Plaja Elli Beach din orasul Rhodos – este o plaja lunga cu nisip pe partea estica, destul de aglomerata in zona centrala (aici sunt multe hoteluri) si mai aerisita pe margini. Culoarea apei la ‘’intalnirea’’ celor doua mari este incredibila (veti vedea in poza, dar una este in poza si alta ‘’live’’). Voi scana una din vederile cumparate ca sa va dati seama mai bine cum arata si acest capat de insula.
Mai exista si alte plaje renumite pe insula cum ar fi: Tsambika beach (pe colina de langa plaja este si o manastire), Afantou beach, Kalithea beach, Lardos beach (pe aceasta am vazut-o din autobuzul spre Prasonissi si este destul de lunga si cu nisip). Pe oricare ati alege-o nu veti fi dezamagiti de claritatea apei si de culorile minunate care vi se vor arata ochilor.
3 lucruri sunt deosebit de importante pentru confortul vostru: palarie de soare, apa de baut (multa) si creme de protectie solara. …cu ele veti avea o vacanta perfecta.
Trimis de BOGDAN DSN in 15.09.10 21:33:16
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am atasat aceasta melodie, sper sa placa, daca nu o putem schimba!
Superbe si pozele tale, ma faci sa ma gandesc din ce in ce mai des la Rhodos, desi nu trebuie.
webmaster 13 -multumesc, ca de obicei, inspirat in alegerea melodiei.
ionescunic - nu trebuie, din cauza de avion, nu? Orice are un inceput. Merge si cu ferry, dar e cam mult de mers (din Grecia), iar din Turcia (Marmaris) faci maxim 60 de minute.
Te -am asteptat, sa vad si pozele, sa ma convingi ca a fost extraordinar si un SB pentru un loc minunat.
@ionescunic
da, nu trebuie! pana la vara viitoare este cale lunga.
un review frumos, lucru deloc surprinzator tinand cont ca este vorba despre Grecia!
Un review foarte util pentru cand voi ajunge si eu in Rhodos, fiind in plan pe viitor! Pozele sunt pe masura descrierii!
Aseara n-am mai avut timp sa scriu ecoul, stii ca Rhodos imi place foarte mult si daca pe langa insula, pe mare ma descurc binisor, acum ma voi descurca sa gasesc si cea mai buna plaja de acolo.
Felicitari Bogdanele!
Alt "grec" pe AFA... si el la fel de fascinat de insulele grecesti ca ceilalti "greci". Si cand ma gandesc ca eu nici macar nu am calcat pe acolo... ma rusinez si ma umplu de ciuda totodata! Dar e timp caci sunt... tinerica... '; bravo bogdan, ai 400 aplauze de la mine.
Va multumesc dragi co-forumisti pentru aprecieri.
Va marturisesc ca insula a intrecut asteptarile mele, si chiar mi-as dori sa revin, deoarece mai sunt cateva locuri de vazut. Primul loc il ocupa Prasonissi, unde voi reveni mereu cu mare drag.
pozele va pot face o idee, dar ''live'' e mai interesant.
pepsi-iti doresc sa ajungi pe insula (nu pe langa cu vaporul)... nu vei fi dezamagit.
mirelutza - o sa ajungi si tu acolo sunt convins.
Va doresc tuturor sa petreceti o vacanta in Rhodos
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 O zi de primăvară pe Coasta Estică a Insulei Rodos — scris în 16.04.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Plimbare relaxantă pe Coasta Vestică a Insulei Rodos — scris în 14.04.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Plajele nisipoase ale Rodosului (și câteva pietricele ici-colo) — scris în 25.09.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Mânăstirea Filerimos, musai de văzut în Rhodos! — scris în 25.07.22 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Din nou în Rhodos, vacanța mea de vară! — scris în 26.06.22 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Est-vest-est prin măruntaiele verzi-albastre ale Rhodosului (II) — scris în 21.11.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Est-vest-est prin măruntaiele verzi-albastre ale Rhodosului (I) — scris în 19.11.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ