GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Citatul zilei - Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat.
Următoarea noastră destinație din Ghana era și cea mai așteptată și anume Parcul Național Kakum. Dintre toate obiectivele turistice din această țară, din păcate nici nu sunt prea multe, acesta este cel mai deosebit și a fost motivul principal de m-am întors aici în același an.
Dar să o luăm cu începutul. După ce ne-am bălăcit în apele calde, dar și agitate ale Oceanului Atlantic, unde doi amici erau cât pe-aci să se înece,asta fără nicio glumă curenții le-au luat picioarele dar s-au descurcat înot, am purces la drum. Prima oprire a fost la un atelier local de țesături ,unde ni s-au prezentat metode arhaice de realizare a unui imprimeu. A fost mai mult așa ceva de umplutură!
Drumul nostru a continuat și următoarea oprire a fost la un restaurant amplasat cumva deasupra unui lac plin de crocodili. Acolo ne-am răcorit cu o bere, am urmărit crocodilii și chiar am făcut o poză cu ei când îi mângâiam pe coadă, că pe cap nu aveam curaj!
Următorul punct de atracție al acestei zile a fost evident Parcul Național Kakum. Acesta este situat în rezervația naturală Assin Attandanso. Parcul Național Kakum este situat în împrejurimile de coastă din Regiunea Centrală din Ghana si acoperă o suprafață de 375 de kilometri pătrați. Acesta a fost înființat în 1931 ca rezervație și a fost declarat parc național abia în 1992, după ce a fost efectuat un studiu amănunțit al florei și faunei. Zona este acoperită cu o pădure tropicală deosebită. Unicitatea acestui parc constă în faptul că a fost înființat la inițiativa localnicilor și nu de către Departamentul de Stat al faunei sălbatice, care este responsabil pentru conservarea vieții sălbatice din Ghana. Este una dintre cele trei locații din Africa cu o așa numită pasarelă cu baldachin, care are în jur de 350 de metri lungime. Aceste pasarele cu baldachin sunt de fapt niște poduri suspendate. În total sunt șapte poduri situate la o înălțime de 35 de metri deasupra copacilor. Te simți cumva ca o pasăre, să vezi pădurea de la o așa înălțime, din o așa perspectivă unică.
La intrarea în parc am fost preluați de o ghidă foarte amabilă care ne-a povestit căte ceva de flora și fauna din acest parc natural. Dintre mamiferele existente ne-a spus despre elefanții de pădure, leoparzi, antilopele bushbuck, bongo un alt tip de antilope, multe maimuțe, dar și o mulțime de păsări printre care bibilica cu piept alb și papagalul gri ori vreo 300 specii de fluturi. Ei bine de la asemenea înălțime, doar păsări ori diverse specii de fluturi, am putut observa! Dar cine avea timp de ei!?
Până la traseul suspendat am avut de făcut un mic trekking prin pădurea tropicală de vreo 30-40 de minute. Nu vreți să stiți cum curgeau apele pe noi!!! Pasarelele sunt situate la înălțime și sunt foarte sigure, dar nu ne puteam avânta toți odată pe ele, mai ales că se și mișcau stânga –dreapta sub greutatea pașilor noștri. Evident că ne-am distrat pe cinste parcurgând întregul traseu. Și am făcut o mulțime de poze din toate unghiurile posibile.
Mai trebuie să menționez că traseul parcurs de noi denumit Calea Canepi, nu este singura activitate ce se poate face în acest parc. Se poate face traseu pe jos prin pădure alături de ghizi experimentați atât ziua, cât și noaptea. Deasemenea se poate face bird watching adică se pot observa păsările în mediul lor natural, de regulă cu aparate foto super-performante. Evident toate aceste activități se fac contra cost, De remarcat că prețul pentru localnici este cam la o treime față de prețul pentru turiștii străini.
Tot la intrarea în parc există spații de cazare bungalowuri ori la cort, dar și un restaurant și câteva magazine. Chiar știu să facă turism, să atragă vizitatorii.
Drumul nostru a continuat spre destinația finală a acestei zile și anume capitala Accra. Evident la un moment dat foamea și-a spus cuvântul și ne-am oprit la un local de la marginea mării, să servim masa, dar și să admirăm apusul.
Următoarea noastră destinație a fost Coasta de Fildeș spre care aveam zbor a doua zi dimineață, dar asta deja este o altă poveste.
Trimis de robert in 11.04.24 09:52:53
- Alte destinații turistice prin care a fost: Algeria, Argentina, Bahamas, Benin, Brazilia, Chile, China, Coasta de Fildeș, Cuba, Dubai, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Europa, Gambia, Ghana, Guineea Bissau, Honduras, Hong Kong, India, Indonezia, Insulele Cayman, Jamaica, Kenya, Macao, Maldive, Mexic, Pakistan, Republica Dominicană, Rusia, Senegal, Sheychelles, Sri Lanka, SUA, Tanzania, Thailanda, Togo, Tunisia.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@robert:
Alte destinații turistice prin care a fost: Algeria, Argentina, Bahamas, Benin, Brazilia, Chile, China, Coasta de Fildeș, Cuba, Dubai, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Europa, Gambia, Ghana, Guineea Bissau, Honduras, Hong Kong, India, Indonezia, Insulele Cayman, Jamaica, Kenya, Macao, Maldive, Mexic, Pakistan, Republica Dominicană, Rusia, Senegal, Sheychelles, Sri Lanka, SUA, Tanzania, Thailanda, Togo, Tunisia.
ESTI MAREEE!
Noi din tot şirul de mai sus am vizitat numai Dubai, China, Egipt, Europa,Mexic, Rusia, SUA, Thailanda, Tunisia. Nu ai fost în Japonia, Israel, Maroc? Cum zicea Leana˝Mai e state, Nicule?˝ Ai tot timpul din lume, linişte să fie.
@Michi: mai e, mai e noi să fim sănătoși! De fapt trebuie mult mai multe în același timp- pace, libertate, sănătate, timp și bani! Până acum am prins o perioadă super benefică. Au scăzut mult prețurile la biletele de avion și am profitat cât am putut. Pentru mine în ziua de azi călătoria e u stil de viață. Cât oi mai putea ține în ritmul ăsta. Nu-mi fac eu griji că se termină țarile, am multe restanțe inclusiv în Europa în special țarile foste comuniste.
Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu.
P. S. Chiar vorbeam deunăzi de dvs și ne gândeam că nu prindem noi vârsta dvs și nici agerimea la minte. Felicitări și multă sănătate!
@robert: Cu agerimea la minte e cu dus şi întors. Memoria e catastrofală, eu dau vina pe o menungită din tinereţe, nu e, ci vârsta domle, vârsta. Dacă recitesc un review scris de mine cu două săptămâni înainte nu-l mai recunosc. Ei si? Îl citesc ca noutate a doua oară. În schimb judecata funcţionează brici, ceeace îmi dă liberatea să mă descurc singură şi să iau decizii corecte. Doamne Ajută!
@robert: Felicitari!!!
Postarile tale din locuri îndepărtate in care nu voi merge niciodată mă surprind de fiecare dată cu ineditul lor.
Ce vezi tu în țările îndepărtate de pe alte continente, este și ciudat, înfricoșător, riscant dar totodată fascinant pentru noi care te urmărim și căutăm confortul și siguranța în permanență.
Sunt sigură că te-au vrăjit aceste destinații și te-au făcut dependent și curios să afli ce îți poate oferi următoarea destinație.
Calatorii plăcute! Numai bine!
Aventurile tale sunt povești minunate de ascultat seara la "gura sobei". De ascultat deoarece majoritatea dintre noi nu le vom trăi niciodată.
Drumuri bune în continuare și să mai scrii multe astfel de povești care să ne încânte!
@Dana2008: mă bucur că-ți plac poveștile mele, dar nu înțeleg de ce ți se par înfricoșătoare. Peste tot pe unde merg sunt tot oameni și dacă apuci să-i cunoști și să-i înțelegi îți vei da seama că nu sunt foarte diferiți de noi. Trebuie evident să le înveți regulile si să le respecți și nu ai absolut nicio problemă. Eu deja nu mă mai simt atât de confortabil prin locurile ultra turistice de prin Europa!
Mulțumesc mult pentru vizită și comentariu!
@Mitica49: Mulțumesc mult pentru vizită și comentariu! Să vă fie gura aurită!
O experiență inedită!
Da, multă umiditate, disconfort, dar amintiri deosebite!
Felicitări! 😊
@elenaadina: să știi că așa e! Mersi frumos pentru vizită și comentariu!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 Coasta de Aur — scris în 07.04.24 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ