ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.08.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
    DIN: bucuresti
    ÎNSCRIS: 18.02.11
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    DEC-2010
    DURATA: 7 zile
    prieteni

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    80.00%
    Mai degrabă mulțumit
    CAZARE [camere etc]:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    92.50%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 8 MIN

    Egiptul... un mister nedeslusit

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    In luna decembrie a anului trecut tatal meu a primit cadou de la firma unde lucreaza o vacanta in Egipt. Cum el nu a vrut sa se duca singur, m-am trezit pe nepusa masa ca trebuie sa-mi fac bagajele de plecare. Nu stiam absolut nimic de excursie, unde mergem, ce vizitam, stiam doar ca suntem in jur de 50 persoane. La aeroport am cunoscut ghidul si am aflat statiunea unde urma sa ajungem – Sharm el Sheikh, cu o excursie la Cairo. Nu o sa pot sa va dau niciun detaliu cu privire la costurile acestei excursii pentru ca totul a fost platit integral de firma.

    Dupa un scurt zbor am aterizat pe aeroportul din Sharm el Sheikh, unde ne asteptau 2 autocare pentru a transporta la hotel. Viza pentru Egipt a fost achizionata din aeroport, am inteles ca nu este necesar sa faci demersuri inainte. Doar sa ai pasaportul valabil 6 luni. Sharm el Sheihk este un oras turistic situat in sudul Peninsulei Sinai, pe fasia costala dintre Marea Rosie si Muntele Sinai. Statiunea este una din cele mai dezvoltate din Egipt.

    Drumul spre hotel a fost pustiu, numai roca si desert, la prima vedere nu m-a incantat deloc. Hotelul unde am stat era de 5*, insa nu 5* care sunt in Turcia, ci de 3*, all inclusive. Mancarea a fost acceptabila, nu a excelat, in fiecare seara primeam acelasi lucruri si nu era diversificata. Insa daca se facea cate un gratar pe terasa pentru noi era suficient. Ceea ce m-a surprins este ca chiar daca era all inclusive, la mancarurile cu carne te servea cineva si iti punea foarte putin, chiar daca tu ii spuneai ca vrei mai mult. Hotelul era destul de mare, cu 3 piscine, numeroase baruri si restaurante cu specfic chinezesc, libanez, indian. In fiecare seara se organiza cate o petrecere tematica: in prima seara am avut niste dansatori africani, a doua seara a fost un spectacol care a implicat si spectatorii cu numeroase concursuri, am avut si noaptea beduinilor in care am luat cina pe malul marii si am mancat carne de oaie si berbec sub diverse forme. Hotelul avea plaja proprie care era la aproximativ 1 km distanta de hotel, asa ca din ora in ora venea un microbuz care transporta turistii pe plaja. Acolo era o terasa unde bauturile erau gratis si o echipa de animatie formata din 2 rusoaice ce incercau sa mentina voia buna pe plaja. Seara am fost intr-un bazar de unde am cumparat suveniruri, rochii egiptene, camile, magneti. Aici totul se negociaza!!!

    Timp de 3 zile am facut acelasi lucru: micul dejun, plaja, pranz, piscina, cina, spectacole.

    Temperatura in luna decembrie este in jur de 30 grade, insa apa era cam rece. Oricum nu am putut face baie pentru ca in perioada accea era interzis accesul in mare deoarece o femeie fusese omorata de rechini veniti la mal, asa ca pentru baie am preferat piscina.

    A patra zi, la ora 22 00 am fost impartiti in 2 autocare si am plecat la Cairo. Mai tarziu ne-am strans mai multe autocare, dupa am inteles ca era periculos sa mergi 1-2 masini prin pustietate si ca e bine sa formezi un convoi. Pe timpul noptii am fost de 2 ori opriti pentru a verifica cine suntem si unde ne indreptam. Toti erau cu ochii in patru si bine inarmati cu mitraliere. Peste noapte am suportat cel mai mare frig din viata mea. Noi vazand cat este de cald ziua nu ne-am inchipuit ca noaptea poate sa scada temparatura atat de mult si chiar daca in autocar caldura era data la maxim toata lumea murea de frig.

    Dupa ce am mers toata noaptea, a doua zi de dimineata au venit 8 jeepuri pentru un safari in desert. Masinile erau destul de vechi, nu se comparau cu cele cu care am mers in Dubai, insa am avut noroc de un sofer care stia si ii placea ceea ce facea si a inteles ca noi vrem adrenalina. Una dintre masini s-a impotmolit din nisip si a trebuie sa facem o pauza pentru a scoate de acolo. Intr-un final dupa multe tipete si zgaltieli am oprit la un canion. Aici am vazut cel mai fin nisip din viata mea... si cel mai rosu!! M-am descaltat si simteam ca imi face masaje la picioare.

    Dupa aceasta frumoasa aventura ne-am reintors pe drumul asfaltat si ne-am continuat excursia spre Manastirea Sfanta Ecaterina, cunoscuta si sub numele de Biserica Schimbarii la Fata sau Manastirea Rugului Aprins. Manastirea este una din cele mai vechi biserici crestine din lume si este asezata la picioarele Muntelui Sinai sau Muntele lui Moise, unde Acesta a gasit Rugul Aprins. Sfanta Ecaterina, cea care a dat numele manastirii s-a nascut in 294 in Alexandria si provenea dintr-o familia necredincioasa. Ea a avut un final tragic, fiind torturata si decapitata pentru credinta sa. Unul dintre calugarii manastirii a avut o viziune cu trupul sfantei fiind in varful unul munte din apropiere unde au si descoperit ramasitele sale pamantesti. Acum moastele sale sunt intr-un cavou in manastire. Intrarea in Manastire este foarte mica, ascunsa, trebuie sa te apleci putin pentru a intra. In interior agitatie mare, am stat 40 minute la rand ca sa primit o verigheta, care ulterior am aflat legenda cu privire la aceasta verigheta. Inainte sa ajungem la Manastire ghidul ne-a spus sa ne oprim la un magazin de suveniruri, unde putem gasi icoane sfintite si ca la manastire nu avem de unde sa cumparam. Bineinteles ca am luat teapa si ca la manastire erau de 3 ori mai ieftine.

    Muntele Sinai - venerat de trei religii (creştină, iudaică şi islamică), Muntele Sinai (Gebel Musa) este un vârf aproape izolat, de 2285 m. În tradiţia creştină Muntele Sinai este acelaşi cu Muntele Horeb, locul în care Moise a primit Tablele Legii. Cea mai folosită cărare ce duce spre vârf este cunoscută sub numele de Sikket Sayidna Musa – „cărarea stăpânului nostru Moise“. Porneşte chiar din spatele mănăstirii şi duce spre sud, către poalele muntelui. Majoritatea vizitatorilor urcă muntele înainte de zori, pentru a prinde răsăritul pe vârful muntelui sfânt. Aici se găsesc o capelă ortodoxă şi o moschee. Capela este construită chiar pe locul construcţiei originare a împăratului Justinian, în unele duminici slujindu-se sfânta liturghie.

    Dupa vizita la Manastirea Sf Ecaterina ne-am indreptat spre o mica statiune pe plaja, unde vroiam sa ne plimbam cu camilele si sa luam masa. Eu una nu am putut manca nimic, mi s-a parut foarte murdar totul in jur, pisicile mancat dupa masa, toaleta era exact langa masa noastra si mirosea teribil de urat. In plus, facand o mica plimbarea prin jur, am vazutsi locul unde sa gateste si am zis ca mai bine mor de foame. Insa am inteles ca aici este un loc ideal de scufundari, nu stiu... noi nu am incercat. Am observat ca aici si camilele sunt moarte de foame si sete... saracele, ne-au luat cutiile de cola din mana si incercau sa inghita si cutia.

    A doua zi am vizitat Muzeul de Egiptologie din Cairo, principalul obiectiv turistic al capitalei si unul dintre marile muzee ale lumii, adapostind cea mai bogata colectie de arta antica egipteana, intre care si celebrele comori din mormantul lui Tutankhamon, cel mai valoros tezaur al muzeului: bijuterii, sicriul de aur, masca din aur masiv, sandalele si manusile din aur ale tanarului faraon. In sala mumiilor sunt expuse mumiile a 27 de faraoni, intre care Ramses II si Tuthmosis III. Muzeul este organizat pe 7 sectiuni care expun piese din Regatul Vechi, Regatul de Mijloc si Regatul Nou. Colectia de monezi si papirusuri ocupa un loc aparte in acest muzeu in care ai senzatia ca te-ai intors cu mii de ani in trecut. Aici am vizitat si un muzeu de mumii pentru care am platit aproximativ 20 euro separat de intrarea in muzeul de egiptologie.

    Dupa o intoarcere in trecut de aproximativ 2 ore ne-am indreptat spre principalul obiectiv al nostru: piramidele si sfinxul. Prima oprire: piramida lui Keops... cel mai mare monument de piata din lume... absolut impresionanta!! Ceea ce nu mi-a placut a fost faptul ca nici nu puteai sa stai linistit sa te uiti pentru ca erai agasat continuu de vanzatori ambulanti si de cei care te chemau sa faci o plimbare sau o poza cu camila. Nu am reusit sa intru si in interiorul ei pentru ca ni s-a spus ca trebuie sa intri printr-un tunel foarte ingust si fiind si putin claustrofoba mi s-a facut frica. Dupa am regretat... piramidele raman in continuare un mare mister... nu imi explic cum au putu ridica asemenea monumente in acele timpuri cand cuvantul tehnologie, masini si aparatura nu exista.

    Am vazut un studiu la tv cum un grup de experti japonezi in constructii au incercat cu cele mai moderne mijloace o replica de 18 metri inaltime a Marii Piramide de la Gizeh. Insa au renuntat deoarece nu au putut face acesta cladire cat un bloc cu 6 etaje cu cele mai moderne aparate existente in moemntul actual, iar Marea Piramida de la Gizeh are 148 m... asa ca totul este un mare mister.

    Tot intr-un mare mister este cuprins si Sfinxul... se spune ca Kefren, faraon din cea de-a patra dinastie a vrut ca piatra sa fie cioplita in forma de leu si chipul sa fie al sau, insa nu existe niciun document care sa ateste acest lucru. Cu privire la piramide si sfinx sunt foarte multe legende si controverse, nu se stie exact ce este adevarat si ce nu...

    In apropierea sfinxului exista un targ cu tarabe de unde poti cumpara suveniruri. Bineinteles, si aici te poti targui.

    Dupa vizita la piramide am facut o plimbare cu vaporasul pe Nil, am ascultat muzica egipteana si am dansat. Totul a fost foarte frumos... vaporasul ne-a lasat exact la o terasa unde am avut bufet suedez, aicimancarea a fost mult mai buna decat la hotel. A mai urmat o vizita la muzeul de papirus, unde ni s-a explicat cum se fac aceste papirusuri si am putut cumpara unul, insa erau destul de scumpe. Alea mai mari se ridicau la cateva sute de euro. re

    A sasea zi am facut o plimbare cu un vaporas cu fundul de sticla, unde am putut admira pestii multicolori si am stat la soa re pe o plaja cu plata, mult mai frumoasa decat a noastra de la hotel.

    A saptea zi, cu parerea de rau a trebuit sa ne facem bagajele si sa plecam spre aeroport unde ne astepta avionul spre Bucuresti.

    Ce sa va mai zic... din punctul meu de vedere Egiptul este o tara murdara, saraca, nu va asteptati la civilizatie, traficul e haotic, se semnalizeaza doar ridicand o mana, se merge noaptea cu farurile stinse... totul e un haos, oamenii mi s-au parut rai si ne priveau foarte urat, mai ales pe noi, fetele... insa au fost inzestrati cu o istorie greu de descris in cuvinte si de aceea Egiptul merita vizitat cel putin o data in viata... mai ales piramidele... sunt unice!!!


    [fb]
    ---
    Trimis de guesswhoo* in 22.08.11 21:25:34
    Validat / Publicat: 22.08.11 23:45:01
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 3592 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (guesswhoo*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 piramidele- unice in acesta lume, merita vizitate!!
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17750 PMA (din 19 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest review

    10 ecouri scrise, până acum

    webmaster15
    [22.08.11 23:44:50]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

    guesswhoo*AUTOR REVIEW
    [22.08.11 23:52:05]
    »

    Admin,

    te rog poti sa adaugi acest clip?

    http://www.youtube.com/watch? v=0GhDwMAQxsk

    mutumesc

    webmaster15
    [23.08.11 00:00:22]
    »

    Done!

    TraianS
    [23.08.11 09:36:34]
    »

    Foarte interesante pozele si reviewul. Felicitari.

    guesswhoo*AUTOR REVIEW
    [23.08.11 09:38:52]
    »

    multumesc frumos pentru aprecieri!

    nicoletass
    [23.08.11 14:24:41]
    »

    M-am bucurat cand am vazut ca a aparut un nou review despre Egipt si am inceput sa citesc cu nerabdare impresii proaspete despre acel loc minunat, care mie mi-a ramas pe veci in suflet si unde as dori sa ma reantorc.

    M-ai surprins spunand “…oamenii mi s-au parut rai si ne priveau foarte urat, mai ales pe noi, fetele... ” Egiptenii sunt oameni calzi si veseli, eu numai din astia am intalnit. A fost cam scurta vacanta ta ca sa-ti poti face o idee despre poporul egiptean.

    Casele gri si saracacioase au in parte acest aspect datorita faptului ca nu le finiseaza. Pentru o casa nefinisata nu se plateste impozit si atunci nu au nici un interes sa le faca frumoase. In schimb interioarele, am vazut cateva, pot sa te nauceasca cu bogatia si aranjamentele specific arabe. E adevarat ca sunt saraci, in marea lor majoritate, dar sunt si multi bogatasi. Sunt cateva cartiere in Cairo foarte luxoase.

    Oricum, eu am retinut ca ti-a parut rau ca a trebuit sa pleci, asta e un semn ca ti-a placut in Egipt. E alta lume, alta civilizatie, alta cultura. Toate astea au dus la crearea acelor minunatii cu care nu au fost “inzestrati” ci le-au realizat generatiile anterioare, ale caror urmasi sunt, mai mult sau mai putin.

    Mi-au placut pozele si mai ales multitudinea lor.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    guesswhoo*AUTOR REVIEW
    [23.08.11 14:45:30]
    »

    buna!

    La final mi-a placut foarte mult vacanta, a fost ,,altceva'' si recomand tututor sa ajunga in aceasta lume diferita.

    Recunosc ca nu am intrat in nicio casa sa vad cum arata, insa din exterior imaginea era dezolanta, foarte multe gunoaie, miros urat, cladirile gri, fara niciun pic de culoare. asta am putut sa vad eu din autocar si din scurta excursie in Cairo. Iar la restaurant cand am vazut unde si cine gateste am preferat sa nu mananc. poate ai dreptate, ca imi trebuia mai mult timp ca sa imi dau seama de adevaratii egipteni.

    magdalena
    [27.08.11 07:19:01]
    »

    Intr-adevar, interesante pozele si impresiile!

    vlado2
    [05.02.12 23:27:35]
    »

    Pacat ca ai ajuns in Sharm el Sheihk exact in perioada in care 4 persoane au murit datorita ranilor provocate de rechini. Sau, depinde cum privesti lucrurile. Poate e mai bine dupa pentru ca nu ai mai intrat in mare.

    Marea Rosie este poate punctul forte al Egiptului. Minunile care se intind sub tine, atunci cand inoti, sunt unice. Coralii, miile de pesti multicolori...

    Eu am mers de 4 ori in Egipt si eram sigur ca in luna martie a fiecarui an o sa merg pentru o saptamana acolo. Din pacate situatia politica si atacurile rechinilor m-au facut sa ma razgandesc.

    Egiptenii mi-au lasat o impresie foarte buna, sunt niste oameni deschisi si modesti. Cu noi s-au purtat foarte frumos de fiecare data.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    alina1104
    [26.02.16 10:21:51]
    »

    E foarte interesanta parerea ta despre aceasta lume, poporul egiptean. Indiferent ca e o tara mai murdara, mai saraca, isi are farmecul aparte prin alte bogatii: mare, obiective turistice. Oricum majoritatea atributelor tale se muleaza perfect tuturor statelor islamice, atitudinea, peisajele, casele, etc.

    In cele din urma, ai avut noroc sa mergi in aceasta escapada, mai ales pe banii firmei, sa cunosti alte culturi si alte locuri.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alina1104, guesswhoo*, magdalena, nicoletass, TraianS, vlado2
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Egipt:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053279161453247 sec
    ecranul dvs: 1 x 1