GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Continui cu ziua a treia - zi libera pentru noi iar pentru ceilalti colegi de grup cuprinde o vizita optionala in Sharjah si Ajman. Stiam ca optionalul nu merita, atat de pe AFA cat si de la tipa de la agentie care ne-a zis ca mai bine vizitam Dubaiul, ca doar pentru el am mers. Deci zi libera, zi cu soare, plaja e superba, nu e greu de ghicit ce vom face azi: vom merge la plaja si cum hotelul are transfer gratuit nu a fost prea mare bataie de cap. Dupa un drum care parca nu se mai termina (vreo 25 de minute) ajungem la Jumeirah Beach Park. Platim intrarea = 5 dirhami si intram intr-o lume de vis – flori colorate, palmieri, verdeata, totul foarte frumos aranjat, la linie, in zare apa turcoise si in spate Zgarie Norii de langa Khalifa si Khalifa... un vis, din nou ne intrebam daca visam sau nu. Pe un pod de lemn ajungem la un fast-food si de aici pe niste scari ajungem pe plaja lata, strajuita de palmieri inalti, cei mai inalti pe care i-am vazut, iar apa... divina, ca-n pozele din Bora Bora. Ne punem prosoapele chiar pe mal si nu mai putem astepta, intram direct in apa. Pentru doritori se inchiriau sezloange, umbrele, prosoape, se gaseau toalete si cabine de schimb. Preturile la fast food erau de bun simt. Am vazut ca aici se vindeau si colace si diverse articole de plaja, singurul loc in care am vazut. Aaaa, si sa nu uit, erau multe semne cu fotografiatul interzis - care ne-au dat mari emotii, insa nimeni nu le respecta si doar nu ne gasisem noi acum sa fim mai cu mot decat ceilalti, asa ca da-i bataie la fotografiat pana nu apare vreunul sa ne faca observatie. Insa nu a fost cazul pentru asa ceva, am pozat si filmat in voie si acum si data cealalta in care am mai venit aici. Pe panouri se mentioneaza faptul ca imbracamintea trebuie sa respecte traditiile zonei, n-am vazut pe nimeni facand topless, insa cateva tanga am mai vazut.
Spre hotel am avut transfer la ora 13 si dupa un dus rapid am plecat spre Emirates Mall, foarte aproape de hotel, am mers pe jos, am vazut partia de ski si ne-am facut cateva cumparaturi din Carrefour. Au preturi mici la apa si la sucuri naturale... am vazut prin toate supermarketurile pahare de sucuri naturale facute pe loc la numai 10 dhs bucata. Fructele, in schimb, sunt scumpe... si nu prea inteleg cum vine asta. De aici am cumparat si o parte din cadourile pentru familie si prieteni, preturile fiind mult mai mici ca in Malluri sau chiar decat pe la bazarurile din zona veche, am gasit magneti de frigider la 5 dhs, saluri de casmir la 30 dhs (in bazar negocierea incepuse pe la 160 dhs si ajunsese la 80 dhs, i-am oferit 50 dhs si negustorul nu a vrut, bine pentru mine - aici salul era acelasi), tricouri foarte frumoase la 10 dhs (pentru cel mic), alte suveniruri (de exemplu un Burj Al Arab din sticla aici era 20 dhs, in soukul unde am mers in prima zi era 80 dhs, iar la noi la hotel era 40 dhs).
Seara am mers din nou in zona Burj Khalifa / Dubai Mall avand ca tinta Acvariul din Mall. Cel mai ieftin bilet este 80 dhs, din care 10 dhs sunt cadou si ii poti folosi la magazinul de suveniruri. Cel mai scump bilet este 120 dhs si include si plimbarea cu barca cu fund de sticla. Noi am luat varianta mai ieftina pentru ca era tarziu si eram destul de obositi. Dupa ce stai la o coada de vreo 10 minute, cumperi biletul si apoi ajungi pe un culoar pana la tunelul de sticla prin care inoata rechini si pisici de mare – foarte frumos. De aici iesi din zona acvariului, urci niste scari rulante chiar prin Mall si, urmarind sagetile de pe jos, ajungi la acvariul propriu-zis. Aici ne-am plimbat printre pesti colorati, pinguini, nutrii, paienjeni, crocodili si alte vietuitoare ale marii. La nivelul de sus este si un pod din lemn si sfori care imita un pod in jungla; dragut dar nu extraordinar, acvariul din Lisabona a fost mult mai frumos. Seara am incheiat-o la fantani, de care eram si suntem indragostiti, de fapt de intreaga atmosfera care se creaza in jurul lor.
A patra zi, la 8 jumatate, autocarul ne-a luat din fata hotelului avand ca destinatie capitala Emiratelor Arabe - Abu Dhabi, un oras frumos, cu mai multa verdeata dar mai putin impresionant decat Dubaiul. Este cel mai mare oras din Emirate si reprezinta 87% din suprafata acestora dar cea mai mare parte este reprezentata de desert. In prezent detine 90% din zacamintele de petrol ale Emiratelor si se estimeaza ca zacamintele de aici ar putea sa ajunga pentru cel putin incă 100 de ani... Aici am vizitat superba Moschee Sheikh Zayed pentru care nu exista cuvinte in a o descrie – o opera de arta, o minunatie; este a treia mare moschee din lume dupa cele de la Mecca si Medina (din Arabia Saudita), cele doua principale locuri sfinte ale islamului. Pentru a putea intra aici femeile trebuie sa se echipeze in rochiile acelea lungi si negre, denumite “abayas”. Fiind grup organizat, de procurarea acestora s-a ocupat ghidul nostru care ni le-a adus la autocar. Aici vreau un singur lucru sa va spun: pentru femei, e important sa fiti imbracate fie in pantaloni lungi, fie in rochii lungi deoarece vesmintele primite pot fi scurte si se pot vedea gleznele. O doamna din grupul nostru a fost oprita la intrare si nu a fost lasata sa intre deoarece avea pantaloni ¾ si a avut de ales fie a nu intra, fie a merge sa caute o noua abaya, mai lunga. La intrare, parul se acopera, fie cu gluga de la abaya, fie cu propriul sal.
Intreaga Moschee am vizitat-o in picioarele goale deoarece incaltamintea se lasa chiar la intrare. O portiune este din marmura si cea mai mare parte este acoperita cu un covor imens. De la sot am inteles ca la toalete barbatii trebuie sa isi lase incaltamintea la intrare si sa ia o pereche de papuci speciali (toaletele se afla inaintea locului unde se lasa incaltamintea), interesant. Moscheea este construita in intregime din marmura de Italia, are 96 de coloane si mii de pietre pretioase si semipretioase au fost utilizate pentru decoruri, unele incrustate in marmura; de asemenea, interiorul este placat cu aur de 24k. Covorul din Moschee este lucrat manual, are peste 6.000 de metri patrati, fiind cel mai mare din lume. Se spune ca aceasta constructie a costat 600 milioane de euro. Candelabrele sunt superbe, decorate cu cristale Swarovski.
Dupa ce ne-am incantat ochii, am plecat intr-un tur de oras cu autocarul, am vizitat un Heritage Village extrem de frumos si de verde, situat langa o plaja de vis unde apa avea o culoare ireala, am luat pranzul la Crown Plaza (era inclus in pret) si am incheiat cu o plimbare pe langa celebrul muzeu Ferrari pe care l-am vazut de la distanta din autocar. A fost o zi relaxanta, frumoasa, dar cam scurta. La intoarcere, fiind abia ora 6 jumatate, am rugat soferul sa ne lase la IBN Battuta Mall, Mall-ul tematic impartit in 6 zone: Andaluzia, Tunisia, Persia, Egipt, India, China. Mall-ul este interesant dar mult mai mic decat Emirates si Dubai Mall. Ne-am plimbat pe aici, am facut ceva cumparaturi si ne-am intors la hotel cu metroul care avea statie chiar in fata Mall-ului (vreo 6 statii am avut pana la noi la hotel).
In ziua a 5-a am avut programat safariul. Soferul venea sa ne ia de la hotel si a trebuit sa fim in camere in intervalul de timp 15.15 - 15.45 asteptand telefonul lui. Dimineata aveam timp liber asa ca am luat metroul si am mers sa facem plaja in Marina, plaja despre care auzisem ca este superba si ca nu trebuie ratata. Luam metroul si coboram la a 3-a statie pe nume Dubai Marina si de la metrou habar n-aveam pe unde sa o luam asa ca o luam in fata si apoi facem stanga si ajungem intr-un loc superb – palmieri, Zgarie-Nori, terase, un canal plin cu iahturi si aleea pe care eram noi pe marginea canalului... nu pot descrie in cuvinte frumusetea zonei... voi lasa pozele sa spuna mai multe decat pot spune eu. Ne-am ratacit prin aceasta zona vreo cateva zeci de minute si dupa mai multe aventuri am ajuns la plaja, care era, cum sa zic, fabuloasa. Plaja era publica, nu costa intrarea, nisipul la fel de alb, marea la fel de albastra, iar privelistea era WOW. Din apa se vedeau Zgarie Norii chiar unde se termina plaja, marea era mai calda ca nicaieri iar intrarea in ea era mai lina ca nicaieri, cam ca in Mamaia la noi, adica se mergea foarte mult prin apa pana sa se adanceasca. Aici eram inconjurati de tot felul de pesti colorati, si mai mari si mai mici. La intarea in apa scoicile erau dintre cele mai frumoase, ca cele de se vand la noi pe faleza in cosulete... am luat cateva pentru niste prietene si pentru cel mic. Nu am vazut toalete dar am vazut cabine de schimb. Nu exista tarabe cu suveniruri sau cu mancare, doar terase luxoase.
Safariul de dupa-amiaza a fost cireasa de pe tort... cat ma bucur ca l-am convins pe sot sa accepte provocarea. Am plecat pregatiti si cu burta goala, nu mai mancasem de la micul dejun si am nimerit in masina cu colegii din circuit care stateau la hotelul vecin, deci perfect. Cursa pe dune a fost minunata, senzatiile dintre cele mai tari pe care le-am trait in acest circuit, conditia este sa te relaxezi, sa savurezi momentul ca atare si sa nu te gandesti ca se poate intampla ceva rau, trebuie sa te lasi pe mana soferului si sa ai incredere in el. Noi am avut ca sofer un tinerel de 27 de ani care facea aceasta meserie de 3 ani si era foarte bun. La mijlocul cursei am oprit in desert pentru poze, ne-am descaltat si ne-am mai incaltat abia la hotel. Nisipul este placut la talpi, caldut, nu fierbinte, nu este atat de fin ca cel de pe plaja, face un masaj placut la talpi. Aici am urcat pe dune si am facut poze si ne-am simtit liberi, cu adevarat liberi. Din nou in masini, din nou o cursa nebuna pe dune care a durat prea putin, dupa gustul meu. Si eu cred ca se puteau alege dune si mai mari de atat si putea sa fie si mai si decat a fost. Merita! Nu ratati! Au mers si persoane in varsta si n-au patit nimic... iar in caz ca cineva avea greata, masina era dotata cu pungi, stiti pentru ce. La tabara de beduini ne-am plimbat cu camila, am urmarit apusul soarelui dupa dune, ne-am pictat mainile cu hena, ne-am imbracat in costumele traditionale si ne-am pozat iar la toate activitatile am participat in picioarele goale. Se puteau face poze si cu vulturul, apoi a inceput spectacolul cu un dans traditional de tanoura (nenea acela cu fustele cu beculete care se invarte pana te ia durerea de cap – frumos oricum), urmeaza masa, bufet suedez, de o parte si de alta a caruia se formeaza doua cozi, una pentru barbati si una pentru femei. Inainte de a merge la bufet puteai servi cate o minishaorma de cate ori vroiai (era si cu pui si cu falafel), dar mi s-a parut cam uscata pentru gustul meu. Bauturile erau incluse in pret si nelimitate (fanta, cola, cola light, sprite, apa). Mancarea buna si din belsug. Foarte bun humusul. Dupa ce am mancat, a urmat un nou spectacol - traditionalul dans din buric, care a durat cam putin, dupa parerea mea, si care a incheiat frumoasa si relaxanta seara, de aici spre masini. Toate aceste activitati erau anuntate de un nene la microfon, la fel si plecarea. Acelasi sofer ne-a lasat in fata hotelului, loc unde ne-am si incaltat.
- va urma -
Trimis de cryss27 in 27.03.13 15:52:59
- A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cryss27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Buna,
zi-mi si mie in privat, te rog, numele agentiei cu care ai fost in safari. Noi plecam in 2 zile, si avem pe lista sa facem asta, dar inca nu am ales o agentie.
Multumesc!!
@dianette: Nu stiu de ce dar nu merge sa iti dau mesaj privat. Oricum iti spun aici ca noi am mers in safari cu agentia cu care am mers si in sejur, nu stiu ei ce agentie locala au ales. Oricum nu cred ca conteaza prea mult agentia, am vazut ca la oricare se intampla cam aceleasi lucruri. Cred ca puteti alege linistiti ofeta de la hotel.
Vacanta frumoasa!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 Atracțiile fascinante ale Dubaiului — scris în 20.06.24 de micos din ZIMNICEA [TR] - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Dubai si Abu Dabi — scris în 17.03.24 de Lucigabi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 Revelion Dubai 2024 — scris în 08.01.24 de Aniram din BRAșOV - RECOMANDĂ
- May.2023 Safari prin dunele desertului in apropierea Dubaiului — scris în 19.01.24 de kmy din JILAVA [IF] - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Dubaiul nu se rateaza! — scris în 25.04.23 de Lordys din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 Dubai. Lux, opulență, ambiții și viziuni. — scris în 23.07.23 de Dănuț.Albu din GALAţI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Dubai într-o continuă schimbare — scris în 24.04.22 de iancusabin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ