ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.09.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 17.04.11
STATUS: PRETOR
LUNA
SEP-2013
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Cateva repere culinare in Skiathos

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Asa dupa cum am mai scris in rew. despre cazarea la vila Alexis, nu am avut masa inclusa, drept pentru care am lasat imaginatia si recomandarile sa ne faca zilnic programul de masa.

Despre restaurantele din apropierea vilei mai sus amintite si a plajei Koukounaries in speta Under The Pine Tree, si The Big Bad Wolf am scris in acelasi rew. si nu e cazul sa ma repet.

Voi incerca sa va informez despre cateva variante din orasul Skyathos. Fie ca veti lua masa de pranz sau cina, tavernele, barururile, cafenelele sunt deschise de la ora 10 dimineata pana tarziu in noapte si ospatarii sau patronii de localuri va vor invita cu amabilitate si decenta sa le fiti oaspeti. Grecii nu se dezmint. stiu sa-si vanda marfa, excursiile, obiectele pentru amintiri dar mai ales... mancarea, acum depinde de fiecare dintre noi ce alegem, un meniu sofisticat si pretentios, un gyros pe fuga, o masa de peste sau un dulce, o cafea sau o inghetata.

Un loc aparte mi s-a parut a fi BARUL ROCK'N ROLL asezat pe scarile care coboara din scuarul aflat in fata bisericii Sf. Trei Ierahi spre portul vechi al orasului. A fost desemnat in anul 2004, deh... a trecut ceva timp si timpuri peste el, zic, cel mai bun bar din Europa. Este putin 'altfel" decat un bar normal, barul clasic cu scaune aferente insa de asemenea pe langa masute insirate pe trepte sunt asezate perne viu colorate pe care tinerii se aseaza la un cocteil sau o cafea. (ma gandesc eu in spirit ergonomic, caci ocupa mai putin loc asa incat capacitatea barului este mai generoasa). Miercurea este seara destinata muzicii latino si totodata asa cum s-a mai spus se poarta happy hour preturile fiind la jumatate pentru toate cocteilurile. Veselia e mare si tine pana tarziu in noapte.

TAVERNA HELLENIKON. In prima seara in care am ajuns, fiind si sambata, am poposit la o taverna aflata pe una din stradutele stramte autentic grecesti din stanga bulevardului Papadiamantis al orasului vechi.

Taverna este bineinteles, cum altfel, o afacere de familie, condusa de dna Maria si cele 2 fiice ale sale Iulia si Thaleia. Corpul central si bucataria in care se si vede de altfel, dar si cateva mese se afla pe o latura a strazii, iar gradina cu cca 30 de mese amenajate asa, ca pentru 4 persoane, pe cealalta parte.

Atmosfera a fost deosebita datorita faptului ca am ascultat muzica live cantata de 2 barbati la bouzoukea si nu numai. Erau 3 turiste foarte '' intrate in atmosfera" care au dansat chiar foarte "greceste", initial am avut senzatia ca erau de ale casei si se ocupau de antren, dar apoi am observat ca faceau parte dintr-un grup substantial de turisti.

Ce s-a comandat??? Un platou din diferite feluri de peste si fructe de mare pentru 2 persoane, arhisuficient, foarte bine preparat si diversificat. - 3o Eur, acelasi platou il puteti comanda si in alte taverne cu preturi intre 24-30 Eur, depinde de locatie. S-a mai comandat caracatita, arata foarte bine si a fost foarte gustoasa - 8 Eur, un gratar de piept de pui cu multe legume, salata, foarte consistent, 7,5 Eur, un kleftiko (asa cum am mai povestit carne de miel cu orez, cartofi si alte ingrediente, foarte fraged, un gust deosebit care nu amintea cu nimic de gustul clasic de miel) O carafa de ressina melamatina- alb 5 Eur, bere Mythos 3,5 Eur. La final am primit din partea casei cate un digestivo. Va sfatuiesc eventual pentru week end sa faceti o rezervare pentru ca riscati sa gasiti mesele ocupate. tel. +306981176206.

TAVERNA SYRAINO este tot in portul vechi al orasului, vis-a-vis de vasele de croaziera si in apropiere de peninsula Bourtzi care desparte orasul in 2 parti.

Aici veti fi intampinati de o tanara romanca Ana, frumoasa si delicata care va va invita si va va sfatui in alegerile dvs cu amabilitate si prietenie.

Am mancat aici o musaca servita fierbinte in vas de lut cu o aroma nemaipomenita si un aspect ireprosabil. -7,5 Eur/portie. Daca doriti ceva mai fin nu va retineti sa comandati specialitatea casei, vi se va aduce un platou fierbinte, scos din cuptor, cu un amestec delicat de legume si creveti din aceia mici si gustosi. Daca va ganditi la un souflaki trebuie sa stiti ca va fi foarte consistent avand toate ingredientele caracteristice, inclusiv salata de tzatziki gustoasa facuta cu inconfundabilul iaurt grecesc si plante aromatice, mici bucatele de castravete. Alaturi puteti comanda si cate o felie de paine stropita generos cu ulei de masline si arome, scoasa fierbinte din cuptor. Despre bautura, numai de bine, berea Mythos 3,5 Eur, o carafa de vin alb, rosu sau roze, 5 Eur.

La Syraino insa veti gasi si o vitrina teribil de apetisanta pentru iubitorii de dulciuri. Prajiturile sunt de foarte buna calitate si cu o prezentare pe masura. Fotografiile si meniul cu frappeuri si cafele sper ca va vor convinge.

In apropiere de Syraino, tot in port, daca doriti mai puteti manca in cazul in care va grabiti un gyros ceva mai special (imi cer scuze nu mai tin minte cum se chema restaurantul, dar sigur il veti descoperi, avand copertina si mesele de culoare verde). Il veti recunoaste dupa faptul ca, ... carnea nu este scoasa dupa tepusa pe care o stim cu totii, aceea clasica, mare, pe verticala ci este pregatita la vedere, pe frigaruie, asa incat gustul este cu totul special. Pretul pentru pita gyros este tot Eur 2,5/buc.

O alta experienta culinara de exceptie am avut-o la O'BATIS, in portul vechi, urcand putin spre stanga din fata Bisericii Sf. Trei Ierarhi. Veti fi invitati de ospatari amabili si cooperanti chiar si cu un grup de 5-6 persoane care stau mai mult de 15 minute pentru a se gandi ce sa comande pentru ca oferta a fost mare si diversificata.

Pentru a va edifica poate ar trebui sa va opriti cateva minute in fata vitrinelor cu mancarea gatita sau a vitrinei cu carne si peste si daca veti intreba modul de preparare sigur va veti decide cu usurinta.

O portie de tarama (icre deosebit de gustoase, servite cu paine prajita) este suficienta pentru 2 persoane, daca doriti o placinta cu branza nu exitati, va fi servita calda si aromata. S-a mai comandat si o branza feta aici ne-a fost servita ca un pane foarte gustos portia fiind foarte consistenta, alcatuita din 2 bucati. Caracatita a fost si ea gustoasa si proaspata iar portia de calamari a fost indestulatoare. Despre souflaki nu mai are rost sa spun pentru ca s-a lucrat la greu pentru a fi dovedit. Din partea casei am primit la final un platou cu fructe, mere, pepene galben si cataif. drept dulce.

Daca ma mai ingaduiti cateva randuri va pot spune si ca in orasul vechi veti gasi cofetarii cu prajituri proaspete pe care vi le alegeti si dupa cantarire se impacheteaza frumos asa incat va puteti deplasa cu ele in siguranta. Un mousse de ciocolata sau o baclava, o placinta, cu siguranta o sa va placa.

Pe stradutele mici si intortocheate ale orasului vechi daca va doriti ceva specific va invit sa nu pregetati sa va opriti la o fantana de ciocolata care sa va bucure ochiul, o portie de loukoumades (8 gogosele fierbinti, scaldate in miere) - 3 Eur.

O inghetata de exceptie puteti servi la Sofias'family, in drum spre bisericuta Sf. Nicolae din zona veche a orasului, pe terasa la picioarele careia se asterne orasul dar mai ales puteti vedea marea in toata splendoarea ei, ambarcatiunile din port si insulele din vecinatate.

va doresc tuturor vacante frumoase

pe web il rog daca are timp sa introduca Kiriazis - Isws na xereis. multumesc


[fb]
---
Trimis de amero in 29.09.13 17:08:23
Validat / Publicat: 29.09.13 19:03:36

VIZUALIZĂRI: 5037 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (amero); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 prajituri...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 65650 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

krondia*
[30.09.13 02:47:49]
»

Încercam să mă gândesc care tavernă mi-a plăcut mai mult dar mi-e practic imposibil. Fiecare tavernă a avut farmecul său, servirea a fost excelentă peste tot şi savoarea preparatelor mereu la înălţime. Totul a fost pur şi simplu la superlativ.

Deşi insula este în general scumpă, preţurile la taverne mi s-au părut acceptabile, eu în general plăteam în jur de 10-15 euro pentru o masă.

Am remarcat cu surprindere că seara tavernele erau destul de aglomerate. Chiar şi la taverna Big Bad Wolf seara erau toate mesele ocupate de turişti britanici şi nordici cazaţi la vilele din Koukounaries. Îmi amintesc că într-o seară patronul a mai adus mese suplimentare pentru a face faţă numărului mare de clienţi.

Pentru a face totuşi un clasament, recomand kleftiko, adus împachetat în hârtie de copt şi beef stiffado de la the Big Bad Wolf, musacaua de la Syraino servită fierbinte într-un vas de lut şi fructele de mare de la O'Batis întrucât aici aveţi garanţia că acestea sunt proaspete şi nu congelate cum se întâmplă, paradoxal, în majoritatea tavernelor. Explicaţia unui ospătar a fost că cei mai mulţi clienţi sunt britanici şi aceştia nu consumă peşte, astfel încât sunt nevoiţi să să îl congeleze. Nu ştiu dacă aşa este chiar peste tot însă la taverna Helleniko, de exemplu, unde am asistat la acea frumoasă reprezentaţie live la bouzoukia, ştiu cu siguranţă că peştele şi fructele de mare, deşi foarte bine pregătite, erau congelate. Cel mai bine întrebaţi înainte, pentru a fi siguri.

După cum v-aţi dat deja seama, am avut o misiune foarte grea dar ne-am străduit să facem faţă iar acum urmează perioada de refacere...

ameroAUTOR REVIEW
[30.09.13 08:56:29]
»

@krondia: buna dimineata si multumesc ptr.companie, sper sa mai reeditam intalnirile AFA si pe alte meleaguri

Cristian_h* CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[30.09.13 10:48:54]
»

In port mai era acel bar unde se consuma stând tolănit pe perne colorate aşezate simplu pe treptele străzii, care ducea sus la una din biserici?

Andox CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[30.09.13 11:03:05]
»

@Cristian_h: da, este barul Rock'n roll.

ameroAUTOR REVIEW
[30.09.13 12:19:58]
»

@Cristian_h: da, este barul asa cum a spus Andox Rock'nRoll, am scris numai cateva cuvinte pentru ca sunt cativa colegi AFA care au fost acolo in seara latino pana tarziu in noapte si cu siguranta vor putea scrie mai mult.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
amero
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm? Taverne în Skiathos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065270900726318 sec
    ecranul dvs: 1 x 1