Restaurant Hera - Koukounaries, Skiathos
Cazările mele din Skiathos au fost mereu aproape de Hotel Muses din Koukounaries. Zilnic treceam pe lângă el și mereu mă gândeam că este un loc tare drăguț și mi-aș dori să mă cazez acolo. Până anul trecut când am cunoscut niște turiști cazați la Muses care se văitau de miros de canalizare în camere și condiții de maxim 2 stele.
Camerele nu le-am văzut însă grădina, piscina și barul de la piscină le știu și sunt destul de bine îngrijite. Iar restaurantul Hera, restaurantul hotelului este un loc foarte plăcut în care am mâncat de mai multe ori și totul a fost bine.
Restaurantul este unul de familie cu un meniu destul de diversificat ce se bazează în special pe bucate tradiționale grecești. Restaurantul este deschis doar pentru cină, începând cu ora 18 până târziu în noapte. Deschis în 1988, deci cu o vechime de aproape 40 de ani, restaurantul a rămas deschis cu siguranță datorită atmosferei plăcute și a preparatelor proaspete, pregătite întotdeauna în acea seară.
Personalul este mereu prietenos și am rămas surprinși că ne-au recunoscut atunci când ne-am întors după un an. Din momentul în care au adus meniul am simțit că ne cunoaștem parcă de o viață. Ne-au recomandat mâncărurile făcute pentru acea seară, apoi ne-au lăsat să studiem meniul fără să ne grăbească vreo clipă.
În general ospătarii îți recomandă peștele pe care îl au în acea zi și miel. Pe o tablă aflată în față restaurantului este scris meniul zilei în care sunt trecute felurile de mâncare pregătite în acel moment, pe lângă grătare sau salate care se fac pe loc, seară de seară.
Am ales o masă așezată în apropierea piscinei, iar muzica grecească ce se auzea în fundal a reușit imediat să ne introducă în atmosfera plăcută și pot spune fără rețineri că Hera este un restaurant care amintește cu siguranță de ospitalitatea grecească bine cunoscută.
Am început seară comandând o bere rece pentru mine și vinul casei, destul de bun. Pentru start am ales brânză saganaki, ciuperci și un tzatziki- delicioase toate. Apoi am comandat un mix grill pentru o persoană care cuprindea cotlet de miel, bucățele de carne de porc și de pui și niște cârnați locali. Platoul era servit împreună cu niște cartofi care nu am înțeles cum erau gătiți însă aveau o ușoară aromă de portocale. Cealaltă porție a fost de calamar la grătar foarte bine pregătit. Ne fuseseră recomandate celebrele chifteluțe în suc de roșii – soutzoukakia (dar mâncasem deja cu o seară înainte), cotlet de miel, dorada, iar mie îmi făceau cu ochiul și spaghetele cu fructe de mare.
Am încheiat seară cu o porție de portokalopita, celebra plăcintă de portocale grecească și două pahare de ouzo primite din partea casei pe care le-am băut împreună cu doamna drăguță care a avut grijă de noi întreagă seară.
Știu că nu va citi aceste rânduri însă aș vrea să îi mulțumesc pentru amabilitatea de care a dat dovadă de fiecare dată atât dansa cât și restul personalului. Recomand restaurant Hera pentru atmosfera autentică pe care cu greu o mai găsiți în Grecia! Pentru faptul că aici întotdeauna te vei simți ca într-o familie. Și desigur pentru mâncărurile după care îți lingi degetele!
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de vlado2 in 07.04.26 07:53:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vlado2); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Sep.2025 [AlaMar [Koukounaries]] AlaMar - Koukounaries, Skiathos — scris în 02.04.26 de vlado2 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2025 [Terasa SuvLake [Koukounaries]] SuvLake - Koukounaries, Skiathos — scris în 30.03.26 de vlado2 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 La masă în Chora Skiathos — scris în 17.10.24 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Taverna Trelo Koutali / Crazy Spoon [Skiathos Port]] Skiatos Port- Taverna Mariei (Trelo Koutali / Crazy Spoon) — scris în 19.06.23 de ux129378 din BRASOV - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Taverna Kampourelias [Skiathos Town]] Taverna Kampourelias — scris în 29.04.22 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Taverna Zaharo [Troulos] — scris în 03.07.17 de Simona1976 din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Amfiliki Restaurant — scris în 27.06.17 de Simona1976 din PLOIESTI - RECOMANDĂ