AlaMar - Koukounaries, Skiathos
Unul dintre restaurantele din zona Koukounaries este AlaMar. El este așezat în imediata apropiere a stației de autobuz nr. 26 și se poate spune că este un restaurant de top din Skiathos, ca majoritatea celor din Koukounaries.
Un mare plus al insulei Skiathos pentru mine l-a reprezentat faptul că am găsit locuri în care încă se mai mănâncă bine. Majoritatea restaurantelor din insulele grecești s-au prostit, iar denumirea de “tavernă” a rămas o poveste. Toate au devenit turistice, porțiile băltesc în uleiuri (de palmier nu de masline măcar) și în majoritatea cazurilor finalul mesei este însoțit de un colebil!
Ei bine, în Skiathos am regăsit bucătăria tradițională grecească! Majoritatea restaurantelor din Koukounaries gătesc doar câteva feluri de mâncare și te poți trezi că și acelea uneori se termină repede. Puțin dar bun!
Este și cazul restaurantului AlaMar. Restaurantul are destule mese astfel încât nu a fost necesară o rezervare. Personalul este extrem de drăguț, atent și mereu cu zâmbetul pe buze.
Imediat am fost preluați de o domnișoară drăguță care nu ne-a întrebat de vreo rezervare – semn că, cel puțin la sfârșit de august, început de septembrie, acest lucru nu se practică.
Aveam de ales între mai multe mese însă am ales una din marginea terasei fiind însoțit de persoane fumătoare. Decorul restaurantului este unul modern, foarte plăcut. Muzica plăcută se întrepătrunde cu zgomotul apei ce clipocește în fântâna arteziană din mijlocul restaurantului. Zona este foarte liniștită și chiar dacă restaurantul este stradal, traficul după ora 18 este aproape inexistent.
Imediat am primit meniurile în format fizic și din acel moment nu am simțit nici o presiune și nici o grabă așa cum am simțit mai mereu în restaurantele turistice. Pe masă ni s-a adus un bol cu ceva grisine numite la ei Κριτσίνι (se pronunță kritsinja).
În general mesele noastre în Grecia încep cu un tzatziki și nu am făcut nici aici excepție. Și pot spune că ne-am lins degetele mai ales că am primit alăturat pita caldă.
Am comandat o porție de soutzoukakia și o dorada însoțite de un vin. A fost singurul restaurant din zona care nu servea vin la pahar.
Soutzoukakia, pentru cine nu știe, este un fel de mâncare care la noi se numește “chifteluțe marinate” . Desigur că are gusturi diverse, în funcție de zona în care mănânci. Porția a fost însoțită de cartofi pai și câteva bucățele de pita. Peștele a fost însoțit de cartofi copți și, mergând pe încredere, cică a fost delicios.
La sfârșit am primit o crema dulce care cred și care chiar părea părea că este preparată în bucatataria lor.
De fiecare dată când am mâncat la AlaMar (de 3 sau 4 ori) am avut parte de experiențe culinare care ne-au mulțumit, iar cea despre care am povestit este ultima dintre ele. Am comandat și paste dar și pizza, AlaMar fiind printre puținele locuri din zona în care găsești pizza.
Ca și concluzie pot recomanda Alamar pentru atmosfera dar și pentru preparate. Este însă un restaurant unde porțiile excelează prin calitate și nu prin cantitate. Dacă într-adevăr îți este foame comandă mai bine o pizza. Și prețurile aici mi s-au părut puțin (dar doar puțin) mai ridicate decât în celelalte restaurante din Koukounaries.
Puteți studia meniul și puteți alege deja ce să comandați înainte de a ajunge la AlaMar aici : https://www.alamar-skiathos.com/alamar-menu-english
Poftă bună!
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de vlado2 in 02.04.26 12:09:22
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vlado2); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Sep.2025 [Terasa SuvLake [Koukounaries]] SuvLake - Koukounaries, Skiathos — scris în 30.03.26 de vlado2 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 La masă în Chora Skiathos — scris în 17.10.24 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Taverna Trelo Koutali / Crazy Spoon [Skiathos Port]] Skiatos Port- Taverna Mariei (Trelo Koutali / Crazy Spoon) — scris în 19.06.23 de ux129378 din BRASOV - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Taverna Kampourelias [Skiathos Town]] Taverna Kampourelias — scris în 29.04.22 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Taverna Zaharo [Troulos] — scris în 03.07.17 de Simona1976 din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Amfiliki Restaurant — scris în 27.06.17 de Simona1976 din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Restaurant Ilias Orchard — scris în 27.06.17 de Simona1976 din PLOIESTI - RECOMANDĂ