BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Terasa Diamantis Siviri is the place to go; and stay
Cu toate că nu prea am fost chiar flămânzi în prima zi de sejur în Siviri, totuși am zis că merge așa o gustare de poftă și de 'test' să vedem ce oferă acest (fost) sătuc pescăresc la capitolul mâncare pe plajă la terasă.
Și cu toate că am văzut destulă lume la Diamantis, la ambele terase, am zis că vom merge și acolo doar că mai întâi să încercăm ceva mai din centru. Am ales 'Family' și am mâncat foarte bine, totul foarte gustos și prețuri normale. Grill-zona de gătit era la vedere și mai aveau o bucătărie în spate undeva. Suntem 3 adulți și un copil de 11 ani dar fiecare își comandă ce dorește din meniu, adică nu prea luăm platouri de 2/4 persoane... Adică trebuie ceva timp până ne prepară la masa noastră patru feluri diferite, uneori cinci/șase. Servire destul de promptă, ospătărița era drăguță, destul de ocupată. Am comandat ceva grill, ceva pui souvlaki, salată grecească; am primit desert pepene roșu, și apă rece.
Daaar, nu asta este tema.
Restaurant/terasă Diamantis. Toată lumea la Diamantis când ești în Siviri, e musai să mânci la Diamantis. Am atacat a treia zi, de fapt seara, și am primit o masă aproape lângă mare, lângă apă. Ospătarul știa ceva română, cât să ne ajute puțin să nu vorbim noi prea mult-ne explica el ce și cum...
[Paranteză: am mâncat la prânz mai apoi zilele următoare, tot acolo, de încă vreo 4 ori dintre care și ultima zi de sejur, așa de good-bye]
Deci ce tot atâta tura-vura, ce e așa deosebit?
Mâncarea se aduce repede, chiar repede. Asta în condițiile în care au clienți destui în general (am mai trecut pe acolo și aveau treabă ospătarii, erau destui clienți pe la mese peste zi, deci...)
Au preparate bune, unele foarte bune, foarte gustoase. Pot spune că au fost de pildă unele chiar savuroase. Bun, nu e vreun Michelin spot sau restaurant de fine dining, nu ar fi loc pentru așa ceva într-o stațiune mică de pe Kassandra, dar totuși este ce trebuie pentru zona respectivă. În general Grecia are mâncare bună, tavernele servesc preparate cel puțin bune, deci nici aici nu au fost greșeli.
Au porții mari. Eu ce să zic, parcă eram la noi prin Românica, pe la popasurile unde opreau tir-iștii, doar că în loc de ciolan cu fasole am primit/cerut pancetta de porc cu orez și cartofi prăjiți, în loc de păstrăv cu mămăligă am primit un 'braț' de sardine la grill cu... ceapă. Crudă. Dar să știi că merge, e... interesant. Sardinele s-au simțit că au fost din acelea congelate dar... pass. Nu au fost rele.
Foarte bune antreurile. Eu am luat în vrei 3 dăți vânătă coaptă cu feta și ardei copt; puțin ulei de măsline din acela bun și... mamă -mamă-- ce vorbeeeești? nu mai vrei nimic... excelepțional! mi-a rămas în memorie vânăta aia...
Am luat și ceva mix brânzeturi la grill și date la cuptor apoi, o delicatesă, super super! Aș mai mânca zău din acel preparat, este grozav!
Salata grecească. Salata grecească! Patru bucăți zdravene de feta grasă, untoasă și 'plină', stăteau cocoțate pe piramida de legume proaspete: roșii (care sunt fructe), castraveți verzi, ardei, ceapă - iar ceapă zdravănă -, ceva măsline colosal, ardei iute murat, bucăți de ou fiert, toate învelite în ulei de măsline ultra-foarte virgin, onctuos verde și ușor înțepător, sub o ploaie de oregano și o ciupitură de busuioc. Pâine prăjită cât trebuie, sprițată cu nițel ulei și oregano, adusă caldă, într-un coșuleț.
Bere rece-rece,
o cafea grecească bună,
neagră ca noaptea
tare ca moartea
fierbinte ca dragostea
amară ca pacostea
și dulce ca viața în concediu în Kassandra Grecia
✓ am primit pentru că așa am cerut, la sfârșit.
Dar, din partea casei am mai primit și halva grecească alături de un platou de pepene roșu rece și crocant, unde a mai intrat nu știu că deja mi s-a rupt firul. Glumesc, a fost savurat pe îndelete: ba cafea, ba pepene, ba halva.
Vai vai câtă mâncare ce să fac, așa e când mergi în concediu (mai ales) în Grecia te răsfeți cate-odată, mai de fiecare dată, dar avantajul este că poți să îți revii mai apoi...
Precis veți merge și voi (dacă nu cumva ați fost deja) la această terasă dacă veți vrea să treceți prin Siviri sau să faceți un sejur, sau așa de curioși măcar să vedeți cum e la Diamantis. Personalul drăguț și săritor, servirea foarte bună, preparatele grozave, pe alocuri surprinzătoare, atmosfera bună, prețurile potrivite. Am plătit ba 42 de euro, alteori 50, o dată vreo 74 că am luat cam multe și ne-am întins și la băute sau am cerut ceva extra la pachet... Alteori am luat calamar umplut și alte bazaconii, și paste cu fructe de mare și uite că nah, și nota de plată a fost mai exotică.
Vă rog să ne scrieți și nouă dacă v-a plăcut și dacă veți mai merge și dacă, mai ales, am avut dreptate sau nu despre ce am scris aici. Că mie mi s-a cam făcut foame deja...
Trimis de gojavaler in 07.09.24 13:49:21
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gojavaler); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@gojavaler:
Bună recomandare, de reţinut, convingător review!
”Precis veți merge și voi (dacă nu cumva ați fost deja) la această terasă dacă veți vrea să treceți prin Siviri sau să faceți un sejur, sau așa de curioși măcar să vedeți cum e la Diamantis.
Am fost pe Kassandra în urmă cu vreo 16 ani, nu am fost în Siviri, dar ştiu ce am de făcut dacă voi mai ajunge pe acolo
”Mâncarea se aduce repede, chiar repede. Asta în condițiile în care au clienți destui în general ...
Servirea rapidă este un avantaj important pentru cei ca mine, cărora nu le prea place să aştepte şi nici prea multă răbdare nu au.
Privind fotografiile postate, doar calamarii umpluţi mi-au stârnit pofta, deci pot spune că am scăpat uşor
”Bere rece-rece, o cafea grecească bună, neagră ca noapteatare ca moarteafierbinte ca dragosteaamară ca pacosteași dulce ca viața în concediu în Kassandra Grecia
Am zâmbit la citirea celor de mai sus, practic recunoscând definiţia/caracterizarea mai cunoscutei cafele... turceşti
Mi-am amintit şi cum am fost sfătuită înaintea primei vacanţe în Grecia să am grijă ca nu cumva să cer cafea turcească, ci grecească atunci când vreau să beau o cafea tare şi bună.
Să vă fie de bine!
@nicole33: Și eu am aflat acu' vreo doi ani că e cafea grecească actually și cum că grecii au inventat-o așa, această metodă de preparare au descoperit-o grecii, dar turcii când i-au cucerit le-au luat până și patentul de la rețeta de cafea... Hmm, acuma eu asta o consider o dilemă tocmai bună de dezbătut la taclale așa pe lângă o cafeluță... gre... tur... la ibric să zic! ☕
@gojavaler:
”Și eu am aflat acu' vreo doi ani că e cafea grecească actually și cum că grecii au inventat-o așa, această metodă de preparare au descoperit-o grecii, dar turcii când i-au cucerit le-au luat până și patentul de la rețeta de cafea...
Călătorind mult mai frecvent în Turcia, eu am avut ocazia de a asculta mai des cealaltă parte a "adevărului"
M-am amuzat deseori şi ascultând polemicile pe tema baclavalei, caz în care recunosc că eu nu aş putea fi 100% obiectivă
”Hmm, acuma eu asta o consider o dilemă tocmai bună de dezbătut la taclale așa pe lângă o cafeluță... gre... tur... la ibric să zic!
De acord cu propunerea ta!
Să bem o cafea bună şi să mai sporovăim puţin, deşi dezbaterea îmi pare din aceeaşi categorie cu ce a fost mai întâi: oul sau găina?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2022 [Restaurant La Tuna] La Tuna restaurant, Siviri — scris în 01.12.22 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Taverna Sto Kima] Chiar și pe final de sezon, tot plin e ! — scris în 21.09.21 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Taverna Sto Kima] Taverna Stokuma – bucătărie grecească – Siviri – brațul Kassandra – Halkidiki — scris în 24.08.19 de Sache din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Unde am mâncat la Siviri? — scris în 24.09.16 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Aug.2016 [Taverna Sto Kima] Ne-a luat valul (≡ Sto kyma) în Siviri — scris în 25.09.16 de Lyssys din DR TR SEVERIN - RECOMANDĂ